svar på magasinspørsmål.


framsida, teikna av caroline weseth. er den ikkje heilt fantastisk?


her kjem svara på spørsmåla de fekk spørja om magasinet. de spør veldig mykje om pengar, og det skjønnar eg jo sjølv om det er litt trist egentlig. det viktigaste eg vil formidla er at de skal gjera det som føles rett, om det er noko de virkelig virkelig vil så må de berre gjera det! gjer det gjer det gjer det. sjølvsagt er eg redd, for at de ikkje skal lika magasinet og for at det skal skje noko feil i trykkinga, men ein må velga å sleppa taket litt og berre gjera det til noko som er gøy sjølv om det er stort og sjølv om det er masse pengar. ha det gøy! og berre hugs at om det går over så går det som regel bra.

betaler du dei som hjelper deg med magasinet?
både ja og nei. eg pleier å honorere dei ikkje-skandinaviske som er med. dette er fordi opplaget er på 1000 og magasinet nesten berre blir solgt i norge, så dei skandinaviske deltakarane får bra marknadsføring av seg sjølv medan dei andre ikkje får den samme effekten, om de skjønnar. også må ein jo sjå det litt an, til dømes får sjølvsagt caroline pengar fordi ho har teikna forsida og illustrert andre plassar i magasinet enn berre sitt eige kapittel. folk seier som regel berre ja ja ja fordi dei syns det er eit fint og morsomt prosjekt der dei får lov til å skapa noko heilt sitt eige.

korleis er det å jobbe med slike prosjekter?
det er heilt fantastisk. spesielt når ein får bestemma alt sjølv og bestemma sine eigne arbeidsmengdar og får jobba med folk som ein likar og respekterar og ser opp til.

hva skriver dere om?
det er mykje om kjærleik. egentlig aller aller mest om kjærleik.

kan du legge ut informasjon om hvor bladet er til salgs?
det kjem når magasinet er ferdig og utsalgsstadane er klare! akkurat no veit eg ingenting, men magasinet er ikkje ferdig i trykken før 15.november.

jeg gleder meg sånn til det kommer! det jeg lurte på var om jeg får det i posten før jul, om jeg bestiller det nå? hadde jo vært fint å kunne gi det i julepresang.
ja, sjølvsagt! me får dei den 15.november, og da sender me dei ut med éin gong, så du får dei i veldig god tid.

kor mykje kostar trykken, og kvar trykker du?
trykken kostar rundt femti tusen, og eg trykker hos zoom.

kva har du lært og eventuelt gjort annleis etter magasin #1?
eg har lært meg å vera klarare, og å laga eit magasin for alle og ikkje berre dei som les og elskar bloggen min. eg trur og håpar nummer to er enklare å forstå.

hva har du gjort for å få samarbeidspartene/bidragsytere som du vet kommer til å bidra med noe fint og spesielt?
eg har heilt enkelt berre tatt kontakt med folk som eg syns er fine. så enkelt og greit er det faktisk. frode grytten svarte ja med ein gong etter eg berre hadde sendt han ein mail, og sendte over teksten sin nesten før eg hadde rukke å skrika hurra. ein må berre tørra å spørra, også er det veldig viktig å sei nei om det er noko ein føler at ikkje passar.

har du utformet layout osv. selv?
jepp, eg har gjort alt det grafiske arbeidet sjølv. utanom illustrasjonar og forsida som caroline har laga sjølvsagt.

hvordan fikk du ideen til å lage magasin, og hva fikk deg til å tørre å hoppe i det og lage det?
eg hugsar ikkje korleis eg akkurat fekk idéen, men heilt sidan eg var liten har eg likt å laga bøker og sånne ting sjølv, klippa og lima og laga inspirasjonsbøker og permar, og da var magasin eit fint steg å ta. det er mange som seier at det er modig og spør korleis eg tør, men eg tenkjer ikkje at det finst noko alternativ. akkurat no er det magasinlaging som gjer meg glad, så da gjer eg det. men det er sjølvsagt veldig risikabelt, eg har ikkje noko forlag i ryggen og det er min eigen økonomi som går dukken om magasinet selger dårlig. eg har ikkje akkurat femti tusen å ut med sånn med ein gong, så giroen fra trykkeri er heilt avhengig av at de kjøper magasin for å gå opp! skummelt men fantastisk.

går alt du tjener på magasinet til Paris- reisen?
no veit eg jo ikkje om eg tjener noko som helst, og eg har allereie kjøpt eit kamera for tjue tusen, så det blir ikkje så altfor mykje å rutte med. men ja, jo, eg trur det. om det blir veldig mykje så kjem eg til å spara ein del.

hvilket trykkeri bruker du?
zoom.

hva slags program bruker du til layout?
InDesign cs3.hvor mange sider er det på?
144.

hvor mye har det kostet å få til magasinet i alt? kan du si litt om hva de forkjellige utgiftene består i og hvor mye ting koster?
det er stort sett berre trykkinga som kostar, og livsopphold for meg, da. trykkinga kostar femti tusen. i og med at eg ikkje har nokon jobb utanom magasinet går alle pengar som kjem inn som lønn til meg. eg er eit einmannsshow.

hvor mye har du fått i støtte?
eg har fått 7500 fra trafo, også har eg ein fast avtale med lnk(landssamanslutninga av nynorskkommunar) om at dei kjøper magasin til alle sine medlemskommunar pluss medlemmar i styret, til saman rundt 130 magasin, og det er ein trygghet som er fin å ha.

jeg lurer egentlig på hva du gjør sånn til hverdags når du ikke koser deg eller jobber med magasinet? Det holder vel ikke til å leve, så jobber eller studerer du? Det virker som du har så innmari mye tid til å gjøre ting du bare har lyst til - eller så er du bare imponerende flink til å sette av den lille tiden man vanligvis har til å gjøre sånt.
eg gjer ingenting, jobbar kun med magasinet. eg har prøvd å finna ein jobb sidan midt i august, men har ikkje funne nokon jobb enda, og i starten av oktober fant eg og han der fine ut at me klarar oss heilt fint utan at eg jobbar nokon dagjobb, sidan me begge tjener bra på ulike frilansoppdrag og me lever veldig billig. så no er det magasinet, også må eg prøva å finna noko meir fast fram til februar, for da flyttar eg til paris.

har du et spesielt budskap med magasinet? hva er grunnen til at du ville lage et magasin?
eg vil berre at folk skal slappa av litt, tenka mindre på pengar og meir på seg sjølv og folk rundt seg, setta pris på det ein faktisk har i livet. min verste frykt er å bli eit sånt stressa menneske som ikkje klarar å setta pris på noko som helst, som berre klagar og klagar på kvar minste ting rundt seg fordi ein ikkje evnar å stoppa opp og sjå ting som dei er utan det jaget som er rundt. eg ville laga eit magasin som eg hadde hatt lyst til å lesa sjølv, berre sitta i ein sofa og bla i utan å tenka på verda rundt meg. så da berre gjorde eg det. enkelt og greit.

gjør du alt selv i indesign, eller får du hjelp? bare tenkte at det må bli mangemange timer om du er alene om jobben? eg har gjort absolutt alt sjølv, og det har tatt fleire timar enn eg tør å tenka på.

kva er det mest irriterande med heile magasinprosjektet, kva får deg til å ville dra ut kontakta eller knipse nokon i øyre?
når folk ikkje leverer i tide er så sjukt frustrerande. og å prøva å ha ein normal døgnrytme, for det er så enkelt å sitta våken til sju om morgonen også stå opp klokka to, men det er ikkje bra og spesielt ikkje no som det er så mørkt. å ha ei datamaskin som skulle ha vore bytta ut for lengst(når ein må restarte den for femte gong på ein time har ein berre lyst til å kaste den ut vindauet).

kor kjem ideane til utsjånaden på sjølve magasinet frå?
dei kjem berre fra bloggen, fra mitt eige hovud. også har eg plukka litt fra mange plassar.

kommer du til og selge det andre steder enn i Oslo?
ja, eg har tatt kontakt med mange utsalgsstadar rundt omkring i landet. dei er dårlige på å svara, da, så me får sjå korleis det går. den einaste plassen som er bekrefta er papercut shop i stockholm. også reknar eg med å få det solgt på tronsmo her i oslo, da.

koster det noe ekstra i frakt for magasinet hvis jeg kjøper det her, eller er det den prisen som står der?
nei, prisen som står der er det som er prisen.

hvem trykker opp magasinet for deg?
zoom.
har du designet det selv eller?
ja.

skal du lage nummer tre ein gong i framtida?
eg funderar faktisk på å lage eit parisnummer.

kva heiter magasinet? (hjartesmil?)
me kallar det for hjarte(magasinet) eller <3.

kva for ein del brukte du mest tid på?
å finna ut kven eg vil ha med, kva som passar saman og kva som passar til mi greie, liksom. det tok veldig lang tid.

jeg lurer på hvor vanskelig det har vært for deg å ta store beslutninger angående magasinet. jeg lager selv et magasin i skoletiden og synes det er grusomt å måtte ta slike store avgjørelser som får konsekvenser for hvordan magasinet blir seende ut til slutt. får litt vondt i magen av det på en måte. store beslutninger som hva magasinet skal inneholde, hvordan rekkefølge alt kommer i og hvordan tema det skal ha og slike ting. jeg vet for eks. ikke om jeg vil ha sponsorer eller ikke eller hvor mange sider det skal ha eller når det skal bli gitt ut. supervanskelig.
eg gjer berre det eg syns ser fint ut og det som føles bra, eg gjer aldri noko som eg ikkje virkelig virkelig vil. ein må berre slutta å vera så himla nervøs og berre kasta seg i det, vera litt crazy og ta litt sjansar. det er da ein veks som person og det er da ein klarar å skapa noko større enn seg sjølv, noko fantastisk. det er viktig å finna eit trykkeri med fine folk også er det viktig med fargar, men da er det berre å velga yndlingsfargane sine. dette magasinet er i ferskenfarge. himla fint.

jeg skjønner ikke hva magasinet er? & kva er det eigentleg magasinet handlar om? og er det berre bilete eller også tekst eller kva?
det er eit kunstmagasin basert på bloggen som inneheld litterære tekstar og fotoseriar, samt litt illustrasjonar og eit par intervju med fine bloggarar. på den første sida av magasinet står det: "hjartemagasinet er eit magasin basert på bloggen hjartesmil.blogg.no, og er eit magasin som handlar om kunst og kjærleik og alt det som gjer at ein blir litt svak i knea elller varm bak ribbeina. det handlar om onsdagsfestar og å få hjartet knust, om blomar og graskar, om søndagsbrunsj og å vera så trist at hjartet går ifrå kvarandre. men oftast går det bra til slutt." & det stemmer ganske fint.just answering your questions about my magazine, feel free to use the google translator.


kommentarar:
posta av: Nina C(er å finne på wordpress)

interessant å lese.=)

Fikk lyst å bestille et magasin fra deg,men lønna må tikke inn =)

03.nov.2010 @ 16:55
URL: http://nina89.blogg.no
posta av: josefinecomebyme

Du er utrolig <3

Jeg kan nesten ikke vente til det kommer, det kommer til å bli helt fantastisk! Og jeg stemmer ja til et magasin med Paris tema, flytter dit selv i februar :)

03.nov.2010 @ 16:55
URL: http://www.josefinecomebyme.blogg.no
posta av: theresekristina

ilike :) Og ja, du er heilt utrulig :)

03.nov.2010 @ 17:28
URL: http://theresekristina.blogg.no
posta av: Lena

Hvor mye koster magasinet? (:

03.nov.2010 @ 17:49
posta av: hjartesmil

Lena: 115 kroner, ein kan bestilla det og sjå dei ulike prisane i menyen til venstre.

03.nov.2010 @ 17:57
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Renate

skulle gjerne ha kjøpt magasinet ditt, men er under 18 og kan ikkje betale med mitt stakkars visa electron uansett kor mykje eg vil :(

03.nov.2010 @ 18:27
URL: http://twitter.com/RenateRaichu
posta av: Birgitte

Jeg håper det blir solgt i Bodø.

03.nov.2010 @ 18:28
posta av: hjartesmil

Renate: du kan skaffa deg paypal og føra over pengar til paypal-kontoen din med nettbank!

03.nov.2010 @ 18:37
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: grevlingitaket

nå fikk jeg skikkelig lyst på det! høres ut som et utrolig søtt magasin.

03.nov.2010 @ 18:39
URL: http://grevlingitaket.blogg.no
posta av:

så herlig. skal bestille! men for å få nummer 1 og 2, skal jeg bestille den som heter 'package' da?

03.nov.2010 @ 18:40
URL: http://www.sck.blogg.no
posta av: hjemlengsel

åå, så herlig! jeg har allerede bestilt pakken med begge magasinene, og nå kjenner jeg at jeg gleder meg enda mer enn jeg først trodde. du er så flink og så bra, mariell. du aner ikke!

03.nov.2010 @ 18:54
URL: http://hjemlengsel.blogg.no
posta av: Stine

Hei!

Du er så flink!

Jeg ser forresten at du har et bilde av en blogger blant alle de små bildene. Henne helt nederst til høyre ved siden av blomsterhjertet. Har du linken hennes? Jeg liker nemlig bloggen hennes veldig godt (det lille jeg fikk sett), men mistet linken hennes.

Tusen takk ! Og fortsett med å være positiv! ;)

03.nov.2010 @ 19:05
URL: http://stineheggen.com
posta av: Annio

Spanande! Eg og nokre i klassen min har nett lansert eit webmagasin. Er veldig kjekt å vera med å laga noko heilt frå botnen av, vera med på alle prosessane! Sjekk det ut på: www.enginemagazine.net

03.nov.2010 @ 19:41
URL: http://www.tvitrar.net
posta av: Marita

Sjekk ut dette, Mariell! Håpar du likar denne kunsten :)

<3

http://stineeide.com/

03.nov.2010 @ 19:53
posta av: Mari

Hva skal du i Paris? Blir han der fine med? :)

03.nov.2010 @ 20:02
posta av: Kristin

det ser så fint ut!

03.nov.2010 @ 20:21
posta av: Hannah

forsida var heilt sjukt fin!

03.nov.2010 @ 20:24
URL: http://arf-l.blogspot.com
posta av: hjartesmil

Anonym: jepp!

03.nov.2010 @ 20:42
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: tøybleiemamma?

Herregud Mariell som jeg gleder meg til å få magasinet nå! Jeg sitter nesten med tårer i øynene og gleder meg. Ikke spør hvorfor, det er bare sånn det er. Tårene kom vel når du nevnte Parismagasin. Du MÅ lage et magasin derfra. Ååååååå.....du er så himla fin :-) Jeg har sendt mail om at jeg ønsker å kjøpe magasinpakke, skal jeg bare vente på å få giro på PayPal da?

03.nov.2010 @ 21:31
URL: http://toybleiemamma.blogspot.com
posta av: amanda

Å, jeg har forhåndsbestilt og har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg til det kommer i posten <3 Håper det kommer den syttende, da fyller jeg nemlig nitten år! Dette magasinet blir fantastisk, det vet jeg.

03.nov.2010 @ 21:36
posta av: Malin

Jeg skjønner ikke hvorfor folk spør så mye om pris og penger. MENMEN, jeg har hvertfall betalt 175 kr for nr1 og nr2 og det synes jeg er et KUPP, og en kjempeinvenstering! Gleder meg veldig til å krølle meg sammen i sofaen med pledd, stor kopp med kakao og krem... og magasinet! Kanskje jeg finner makroner en plass i samme slengen? Har jo aldri smakt det, og tror det hadde passa perfekt til en slik anledning.

DU er fantastisk! <3

03.nov.2010 @ 21:55
URL: http://pisspreikdronninga.blogg.no
posta av: Mette

Jeg har kjøpt, gleder meg til det ligger i postkassa mi:)

03.nov.2010 @ 22:06
posta av: Edona

Åh ja, lag et Parismagasin ♥

03.nov.2010 @ 23:03
URL: http://www.edona.wordpress.com
posta av: Maria

eg tenker berre om du går i pluss eg?! opplag på tusen som kostar femtitusen. men eg skal ikkje stresse på dine vegne då.. eg gler meg på dine vegne heller! for det høyrest ut som om alt går etter planen. (og matte var mitt verste fag på skulen)

04.nov.2010 @ 02:02
URL: http://www.imgoingtotheant.blogspot.com
posta av: Kamilla

Hei Mariell! Kan jeg kjøpe 4 x pakka med begge magasina? Samtidig? :)

04.nov.2010 @ 08:29
posta av: Katarina

Har så himla lyst på magasin men det står litt dårlig til med pengene i det siste. Vi får se. Kanskje jeg har en søt, snill mamma som vil sponse meg. Kryss fingrene!

04.nov.2010 @ 10:44
URL: http://www.sjufemti.blogg.no
posta av: bestandig

Blir så inspirert av denne blogggen! Blir så glad av å lese den, å sitte og se på fine farger og glade bilder.

Får inspirasjon til bloggen til meg og Magnus, og til ting vi kan gjøre og slikt.

For eks. det du skrev du at dere prøver å gjøre noe nytt hver dag.

Hilsen Stine fra kjærestebloggen

04.nov.2010 @ 10:56
URL: http://bestandig.blogg.no
posta av: Grete

Åh, eg bli både varm i hjertet og tøff i tryne av bloggen din. Eg bli litt sånn "eg kan jammen meg putte livet mitt i ryggsekken og reise kor enn eg vil og eg kan få til det eg ønske, sådeså! Men du kan få være med og vi kan holde i hendern og kjøpe makrona som nistemat". Eg heie på deg, du e en inspirasjon!

Hjertelig hilsen fast leser! :)

04.nov.2010 @ 11:33
posta av: ma

"eg vil berre at folk skal slappa av litt, tenka mindre på pengar og meir på seg sjølv og folk rundt seg, setta pris på det ein faktisk har i livet. min verste frykt er å bli eit sånt stressa menneske som ikkje klarar å setta pris på noko som helst, som berre klagar og klagar på kvar minste ting rundt seg fordi ein ikkje evnar å stoppa opp og sjå ting som dei er utan det jaget som er rundt."

DER satte du plutselig ord på hvorfor jeg liker bloggen din utrolig godt! Jeg kan se for meg, uten at jeg overhodet kjenner deg, at du er en jente folk liker og elsker å være med fordi de liker seg selv i ditt selvskap - fordi du setter akkurat disse verdiene så høyt, som jeg syns er veldig essensielle - nærmeste eksistensielle - men de kan lett drukne i et hverdagsliv anno 2010.

Vennlig hilsen Maren Andrea

04.nov.2010 @ 12:09
posta av: Lillevill

åh. det ser helt.helt.helt. fantastisk vidunderfullt ut. jeg gleder meg som en unge! :D ååååååh! du er så utrolig flink mariell! :D

04.nov.2010 @ 17:23
posta av: Frida - fotograf

men åh, den känns som ett måste. tänker du göra nåt nummer med mycket färger o kitsch så kontakta gärna mig :)

04.nov.2010 @ 20:52
URL: http://www.fridaborjeson.blogg.se
posta av: Stina

Hej! Jag undrar hur jag ska göra för att beställa och betala för magasin nr. ett och nr. två? Hälsningar från Sverige!<3(Stina)

04.nov.2010 @ 21:32
posta av: hjartesmil

Stina: hej, sendte deg ein paypal-rekning til mailen din! :)

04.nov.2010 @ 21:59
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: ane

Har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg! Du er fantastisk.

04.nov.2010 @ 23:07
URL: http://anethomassen.blogg.no
posta av: silje

iih, jeg har så lyst å bestille pakken med begge magasinene, men nå har jeg brukt alle pengene mine på vin, øl, lucky strike, konserter, kos i oslo, kos i tromsø, fine venner, kyllingsandwich uten kylling på de 4 roser og diverse annen lykke + husleie, og jeg får påfyll om for mange dager, men jeg håper håper håper at jeg rekker opplaget, for jeg vil virkelig støtte deg og få god stemning i papir tilbake. for åh <3

du er dyktig, mariell!

05.nov.2010 @ 13:30
posta av: susanna strand

144 sider! jeg klarer nesten ikke vente!!!!

06.nov.2010 @ 12:52
URL: http://www.susannastrand.blogg.no
posta av: Husmus

Frøken Hjartemsil, eg skal definitivt kjøpe magasin av deg. Kanskje eit par, fin julegåve også ;) Eg er kanskje 10 år eldre enn deg, og hugsar at eg tidleg i studietida var oppteken av alt det vakre i kvardagen. Litt slik som i scenen med den papirposen (var det det?) i filmen American Beauty.

Men nå er det annleis, dessverre: jobb, stress, må og bør og skal, ungar, levering og henting. Derfor er det vemodig og fint å titte innom bloggen din.

Bra jobba, tøff du er som køyrer på med magasin.

14.nov.2010 @ 01:16

kommentarar som er krenkande mot meg eller andre vil ikkje bli publisert.

skriv noko fint her:
namn:
hugs meg!

epost:


blogg / heimeside:


kommentar

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/22977230