hjartesmil-oslo.

eg veit at det er mange som har ønska seg ein oslo-guide fra meg, så her og no kjem det. det er mest sentrert rundt grünerløkka, for det er her eg bur og pustar. eg håpar de blir glade og at de kanskje set meir pris på oslo enn de gjer i dag. eg hadde aldri trudd eg skulle lika meg i oslo og no elskar eg det. eg kjem til å oppdatera denne guiden etter kvart som eg finn nye skattar i oslo, også kjem eg til å laga eit kart ein dag snart.


shoppa

grünerløkka

saturday.
frøken dianas salonger, markveien 33.
beste putikken i heile oslo. vintage blomsterkjolar i tusenvis og matboksar som ser ut som burgarar, og store gamle plansjar som visar korleis anatomien i auget funkar. dei har både putikk- hund&katt òg, og fantastiske smykker, hårpynt og hattar. for ikkje å gløyme stativet med åttitalsglitterpaljettarhimmel.

velouria vintage, thorvald meyers gt. 34.
ikkje like bra, men bra likevel. dei har flytta til thorvald meyers gt., dei har alltid tilbudsstativ utanfor og dei beste åttitalsgreiene.

saturday night.
skaperverket, markveien 60
nederst i markveien, det er eit kollektiv med så himla masse småsprø ting som rosa lausbartar og dei nydeligaste notatbøkene og korta, samt masse masse håndlaga smykker og klede.

blå kors, thorvald meyers gt. 89
ny gjenbruksputikk som ligg nederst i thorvald meyers gt., dei har to etasjar der den eine etasjen berre er klede og bøker, det er nesten ingen som veit om den enda og difor er den så bra. det jobbar små søte damer der som nesten alltid har vafler. veldig billig og veldig bra.

longest day of my life.
marita-putikken, markveien 67
har blitt veldig kjent, men likevel ikkje utplukka. her har dei fantastiske møblar for ein ganske billig penge, masse bøker og utrulige mengdar tallerkar/koppar/glas og eit eige lite rom med barnebøker og -ting.

sprell, markveien 55
fantastisk leiketøyskjede der dei har ein masse som passar meg midt i blinken. her har dei blant anna kaninlampene(samt óg soppelamper, bambilamper, ekornlamper), prikkete dukar i meterpris, masse kaleidoskop og fine termosar og postkort som ein kan senda til mormor.

palais des thés, markveien 38
ein får ikkje kjøpt bedre te i oslo, dei som jobbar der kan te og hjelper ein å finna fram og vil så gjerne at ein skal få det til rett. ein kan kjøpa så få eller mange gram ein vil om ein berre vil prøva litt ulike smakar, til dømes.

birkelunden, birkelunden trikkestopp
marknad kvar søndag såframt vêret tillet det, her kan folk leiga seg plass og selga sine eigne ting så det er enorm variasjon kvar gong. mannen me kjøpte vår nydelige lampe selger sine her, dei er dyre men dei har fått ny innmat så dei er trygge å bruka utan å vera redd for brann.

robot/trabant, markveien 56
to putikkar i markveien med for det meste second hand & vintage. sløyfebonanza og masse vesker og solbriller. dei ligg på kvar si side av gata litt fra kvarandre så berre ver oppmerksom.

dukkehjem, markveien 56
om ein går fort er det ikkje sikkert at ein ser den eingong, pyttepytteliten putikk som ei gamal dame eig og det er så trangt der inne at ein må passa seg for å ikkje ødelegga noko. her finst kjolar som heng i store klumpar på stativ og hundrevis av koppar og tallerkar som står i hyller og på golvet. ein må leita lenge for å finna noko, men når ein først gjer det er det så himla verdt det.


sentrum & andre plassar
glasmagasinet, stortorvet 9
her har dei mac-sminke samt tusen andre parfyme- & sminkemerker, så ein blir gåande rundt i ein slags svimetilstand av å lukta på ting. dei har óg mummikoppar og masse fint marimekko i kjellaren.

steen & strøm, nedre slottsgt. 8
best på strømpebukser i heile oslo og dei har fantastiske vindusutstillingar. her er det middels dyrt og ein finn veldig mange store merker.

acne flagship store, inngang over gata for steen & strøm.
fantastiske klede, ein vil berre gå inn dit for å klemma på stoffet for ein skulle ønska ein kunne flyta rundt i ei sky laga av tskjortene deira heile dagen lang. heldigvis har eg ein kjæreste som har masse acneklede så eg kan berre klemme på han istaden.

henrik vibskov, tollbugt. 15
ein av dei kulaste designerane eg veit om i heile verda, pluss at putikken er superfin óg. dei har eit sjukt utvalg av magasin som ein ikkje får tak i andre plassar.

tronsmo, kristian augusts gt. 19
beste bokhandelen i heile oslo, dei har dessutan dei finaste pocketbøkene til til dømes murakami som ein ikkje finn andre plassar i byen, dei har hundrevis av fantastiske fotobøker og dei beste postkorta + ein heil etasje med tegneseriar for dei som likar sånt. her sel dei óg magasinet mitt!

freia, karl johans gt. 31
ingenting som å gå på freia på den tristaste onsdagen nokon gong for å kjøpa seg eit stykke nougat til tre kroner. eller fylla ein heil pose med berre favorittwisten og sleppa kokos og hasselnøtt.

standard festmagasin
her har dei masker og hattar og påfuglfjær og kostymer og parykkar og ballongar med eller utan helium og glitter og konfetti og falske bæsjar og spel og lausvipper og stort sett alt ein treng til ein perfekt fest.

uff, jernbanetorget 2/storgata
sjukt mykje fine klede, og mykje fint til hundre kroner. dei har ballkjolar og skålar med sløyfer og underkjolar og svære jakker og små skjørt. ein må leita for å finna men når ein finn er det oftast passelig billig.

ark karl johan, karl johans gt.
det ser kanskje ut som ein heilt vanlig ark, men om ein går inn og forbi kaféen(!) med alle dei bra magasina(!) finn ein eit stort område med berre kunstbøker av ulike slag, ein kan setta seg ned i ein sofa om dei blir for store å holda i hendene og der har eg brukt mange timar.

balloon company, parkveien 21
tusenvis av ulike ballongar og dei minste kostar berre tjueto kroner per stk. inkludert helium! også er det ved sidan av tatoveringsstudioet der eg tatoverte meg, oslo ink.

fretex st.hanshaugen, ullevålsveien 12
den beste fretexen i oslo spør du meg. eg er heilt mot unika for det er sjukt kjedelig å bla gjennom stativ med utplukka klede og berre få alt midt i fanget. på st. hanshaugen må ein faktisk leita litt, dei har utrulig mykje bøker og nips, og veldig stor kuppfaktor om ein leitar godt og lenge. mykje lamper og møblar óg.

gutta på haugen, ullevålsveien 45
delikatesseforetning der ein kan få kjøpt trøflar og ulike fantastiske pølser og hylleblomstsaft og dyr sjokolade og grønnsaker ein ikkje visste at fantes.

eta/café & kaffe
grünerløkkafriday.
bugges, nesten nederst i markveien(inng. leirfallsgt.)
best club sandwich og den beste plassen å berre sitta, slappa av, lesa ei bok eller blogga utanfor heime. lite barnevognfaktor.

parkteateret, olaf ryes plass
god kaffe latte og store vindauge som slepp inn masse lys og ein kan sjå på folk som går forbi utan at dei tenkjer at ein er rar. bra kakao og bra ølutvalg.

kaffe/tim wendelboe, grüners gt. 1
tim wendelboe er ikkje berre min nabo, han er óg verdensmester i baristakunst og eg kan skriva under på at ein ikkje får anna enn fantastisk kaffe her, kanskje med hint av aprikos. også har dei bra kjeks(fra sebastien bruno) for femten kroner.

meeting new people.
cocoa on the go-go, rett ved birkelunden(toftes gt.)
sjukt fantastisk god kakao, eg pleier å anten ta mørk sjokolade med mint eller kvit sjokolade med bringebær.

ryes, sofienberggt./olaf ryes plass
femtitalscafé med beste milkshaken i byen. enough said.new anarkali, thorvald meyers gt. 76
indisk i oslo på sitt beste, nederst på løkka. ein får maten servert store tunge krukker og dei står omtrent bak deg for å fylla på vatn kvar gong ein drikk.

thursday night.
villa paradiso, olaf ryes plass

den beste pizzaen i oslo får ein på villa paradiso. og den beste tiramisuen, dessutan. her bør ein bestille bord, for det er stort sett fullt.den lille kokosbollefabrikken, thorvald meyers gt. 18
tretten kroner for absolutt himmel som passar perfekt i håndflata. fantastiske kokosbollar, og ifølge dei sjølv kan ein eta åtte kokosbollar for å komme opp i samme tal kaloriar som eitt wienerbrød, er ikkje det fantastisk vel? johoho.sentrum & andre plassar
my new friend sebastien
sebastien bruno, skovveien 6(trikk til niels juels gate, ein ser det fra stoppet)
om eg måtte velga éin favoritt i heile oslo så måtte det bli sebastien bruno. hyller fulle av ulike kjeks og sjokoladar og nøtter som gjer seg som fantastiske gåver. dei lagar makronar med fersk fruktpuré, og pascal sine smakar papp i forhold til sebastien bruno sine skyer, liksom. det er desverre ingen café så ein kan ikkje sitta, men det er fint(om vêret tillet det) å gå til frognerparken med brennande makronar eller kaker i papirposen også setta seg ned på ein benk og eta. sånn ellers gjer dei seg fint etter ein halvtime i kjøleskapet óg, om ein vil eta middag først. best. gå dit.

saturday.
kolonihagen, frognerveien 33
kolonihagen ligg i ein bakgård så den er liksom litt mystisk og vanskelig å finna, og når ein kjem inn blir ein slått av lufta av ferske økologiske bakverk. her har dei ikkje vanlig skvipebrus eller juice, her har dei berre the real deal. dei har sjukt god kaffe, sjukt gode og store kanelbollar og enorme marengs som ser ut som skyer. best av alt: små sitronmarengsterter som ein dør av å eta fordi det er så godt.

thursday.
yaya's, industrigt. 36(dei har óg fått ein ny i øvre vollgt. i sentrum men eg har ikkje vore der enda)
thai beach bungalow. ein sit i små bungalowhytter omringa av bambus og lysslynger og ein gong i timen blir alt lyset slått av også blinkar det med lyn og tordenlydar. veldig god mat, prøv kokospannacottaen til dessert. bestill bord først.

a food thursday.
yogurt heaven, tullins gt. 5
endelig har oslo sin eigen frozen yogurt-café! og den er óg fantastisk. dei byttar ut smak ein gong i månaden eller så, ein tappar yogurt i koppen sjølv, får pynta med kva ein vil av kjeks og snop og bær, så kostar det per hekto. dei har óg s'mores som er supergøy marshmellows + sjokolade + kjeks.

oslo mekaniske verksted, joachim nielsens gang
her kan ein sitta så lenge ein vil og berre lesa bøker eller spela spel eller skriva tekstar om folk rundt seg. dei har ikkje mat, så ein kan ta med seg mat dit sjølv eller bestilla take away dit, ganske fint egentlig. dei har krukker med snop i kassa og masse fine øltypar.

bare jazz, grensen 8
pleide å vera min favorittkafé, og er ikkje det lenger men dei har framleis den beste chai latten i oslo etter min smak. det virkar som alle blogglesarane mine går hit kvar veke dessutan, så kanskje de kan møtast der!

 

saturday.
bristol, kristian iv's gt.7
sjølv om me fekk elendig service der sist gong me var der, har dei framleis den beste varme sjokoladen i heile oslo, og den må prøvast. laurdagar er det spiseplikt og garderobeplikt, så det er bedre å gå dit på eit mindre forpliktande tidspunkt.

saturday.
sharon's sweet shop, rett ved klingenberg kino
amerikansk snop i alle formar og fargar og opp etter alle veggane. sjukt bra.

first of september.
engebret café, bankplassen 1
litt midt i kvadraturen med fine museum og er akkurat langt nok unna karl johan men framleis i sentrum. egentlig er det ein fiskerestaurant, men eg går dit kun fordi det er fint der. da drikk eg kaffi(som er dyr sjølv om den berre er vanlig svart) og ser på dei fine fruene.

fint å gjera/fint å vita
balanzera, sofienberggt. 2
min frisørsalong, den er økologisk og brukar ingen kjemikaliar. det luktar heilt fantastisk av alt dei har av produkt. eg går til trude, ho fargar håret mitt gresskaroransje(fargen varar i evighetar) og masserar hovudbotnen så eg nesten sovnar. her har dei pukka-te og her selger dei magasinet mitt óg!

girls' night out.
revolver, møllergata 32
eg går sjeldan ut, men flest gongar går eg på revolver, i kjellaren. ein av dei få tjueplassane nær youngstorget, dei har bra musikk og fin bakgård og er akkurat passe stort.

the day he proposed and how normal it started.
stortorvet
her kjøper ein blomster og føler at ein er i ein heilt heilt annan by.

operabillettar
ein trur kanskje det er dyrt med opera, og det er kanskje sant, men det er få som veit at ein kan få hundrekronersbillettar til nesten kvar forestilling om ein klarar å sitte på barkrakk eller heilt på kanten oppe på balkongen. så verdt det, så kan ein dra fingrane over treverket i veggane på veg ut og drikka musserande i pausen.

det norske teatret
det finst óg ein masse ungdomsbillettar på det norske teatret, som óg er det einaste nynorskteateret i oslo. ein må registrera seg på nett for å få eit sånt kort men så kan ein kjøpa billettar for åttifem kroner til mange av forestillingane.

labdoka, schweigaardsgt. 34(inngang platous gt.)
her framkallar eg filmen min, leo som jobbar der er ein fantastisk flink fyr som virkelig bryr seg om kundane sine. aldri meir framkall hos fotokjedane, dei øydelegg film og drit egentlig i det. det er best å framkalla hos nokon som bryr seg, og leo har til og med frakk. det kan vera vanskelig å finna så de bør sjekka ut kart først, området er komplisert.

bysykkel
om ein har adresse i oslo kan ein få seg bysykkel. det kostar rundt åtti kroner i året, og da får ein sykla så masse ein berre vil, det er stativ i heile byen og ein kan ha syklane i tre timar.

loppemarked
om ein vil på loppemarknad bør ein sjekke her og her.

sunday.
akerselva
om det er fint ute er det superbra å gå langs akerselva oppover oppover oppover, avslappande og fint. også kan ein stoppa på hønse-lovisas hus for å eta vafler.

norsk folkemuseum, bygdøy
om ein er lei av bilder og raude lys og narkomane og asfalt tar ein bussen til bygdøy og går på norsk folkemuseum. ein kan sjå inn i korleis hus var før i tida, ein kan kjøpa lakris eller drops i kremmerhus og alle som jobbar der går rundt i bunad eller skikkelig gamle fine klede.

my new friend sebastien
astrup fearnley, dronningensgt. 4
museum for moderne kunst, ein masse bra utstillingar og masse postkort i putikken.

botanisk hage, tøyen
perfekt søndagsaktivitet. ta med nokon du likar og gå fra veksthus til veksthus til museum til kafé. eller berre gå rundt omkring på området ute, det er fint det óg.

cinemateket, dronningensgt. 16
uavhengig film, her kan ein sjå fransk og skeivt og masse rare filmar som oslo kino aldri hadde turt å sett opp. ei oslo-perle.

friday and saturday in october.
parkheng
fra april til oktober går eg i parken. teppeparkheng i kubaparken og sofienberg også haustgåturar i frognerparken. topp ti ting med å bu i oslo.


eg leitar alltid etter nye kaféar, helst som har gamle møblar og fine koppar, så om de har tips eller tips til andre ting må de veldig gjerne legga dei igjen i kommentarfeltet.my guide to oslo. google translator!


kommentarar:
posta av: eli

no fikk eg så mye lyst på oslo. kjipt at eg ikke kan dra dit NÅ.

14.nov.2010 @ 15:14
posta av: Malin

Ååh, så kjekt Mariell! Eg skal på jentetur til Oslo om 3 veker og nå blei det ikkje fullt så skummelt å reisa til storbyen :)

14.nov.2010 @ 15:31
URL: http://www.mmmalin.blogspot.com
posta av: Hilde

hurra hurra! har nesten nettopp flyttet til oslo, så det var midt i blinken med en guide nå! :)

14.nov.2010 @ 15:36
posta av: Marianne

Den fineste kafeen i Oslo etter min mening er Coffi i Kirkeveien 48, utenifra ser det ut som en helt vanlig kafe, men når man kommer inn er det som å være hjemme i stua. Superkoselig! Og de har kaker, sandwicher, kjempegod kaffe, hjemmelaget iste og verdens beste iskremkaffe. Blant annet.

14.nov.2010 @ 15:38
URL: http://tantemariannepanne.blogspot.com/
posta av: Vonny Wonka

Kos!

United Bakeries på Adamstuen. Den er bitteliten, og ligger på et hjørne, men når jeg vil gi meg selv en lun og avslappende søndagsfrokost, går jeg dit.

Collets cafè på St. Hanshaugen har gode burgere, brettspill, gamle møbler og er et fantastisk sted å ta vårens første utepils!

På Skybar (toppetasjen på SAS-hotellet) har de gratis kanapeer hver fredag mellom kl 17 og kl 19, og byens beste utsikt. Fantastisk med musserende i solnedgangen!

Sushi og Thaimat på St.Hanshaugen eller Adamstuen Sushi er mine to favoritt-sushisteder.

Teknisk museum er alltid spennende og gøy for alle aldre! Og gavebutikken er helt fantastisk.

Årets beste loppis var på Lysejordet skole, jeg skal helt klart tilbake dit. Det var faktisk det beste loppemarkedet jeg har vært på noensinne!

14.nov.2010 @ 15:53
URL: http://vonnywonka.blogg.no
posta av: Ingrid

Jippi for guide! Du har sikkert spist der allerede siden han der fine har en bit av hjertet sitt i Palestina, men hvis ikke: Habibi i Storgaten 14. Maten, åh.

Glad søndag, Mariell!

14.nov.2010 @ 15:53
posta av: Maria

takk takk takk for eit fint innlegg.eg likar oslo, er glad for at eg bur der:)

14.nov.2010 @ 16:20
URL: http://www.imgoingtotheant.blogspot.com
posta av: Ingrid

Tusen takk for fin guide! Bor i Oslo selv og trenger definitivt utforske byen mer.

14.nov.2010 @ 16:22
URL: http://nurlaithiel.blogspot.com/
posta av: Bettina

Takk for gode tips! Man tror jo at man vet alt om Oslo når man har bodd der tjue av tjueto år av sitt liv der, men det gjør man visst ikke.

Laundromat på Bislet er kjempefin, og hvis du er heldig får du sitte i sofakroken, omringet av bokhyller, og dikte opp historier om alle de fine unge menneskene som snakker sammen. De har en hel vegg med gamle telefoner i alle regnbuens farger ved toalettene. I andre enden av lokalet fra sofaen (til høyre når du kommer inn) kan du se ut på Bislett gjennom et stort, stort vindu og der er det også mange fine, gamle bøker. Laundromat er egentlig et matserveringssted, så du må kjøpe dessert for å få noe kaféaktig å spise. De har fantastisk god tiramisu der som er fin for to å dele med en kaffe latte ved siden av!

14.nov.2010 @ 16:24
URL: http://stjernekikkert.blogspot.com
posta av: Trine

Det er ren nytelse å lese bloggen din ! Du er en av få som lager kunst ut av blogging. Takk !

14.nov.2010 @ 16:39
posta av: Anniken

Jeg er kjempeglad i den i Ullevålsveien også, men Oslos absolutt beste Fretex er den i Ole Deviks vei 20, mellom Bryn og Alnabru (66-bussen fra Helsfyr går dit). Den er som den på St. Hanshaugen, bare myyye større! Den har tre etasjer og er Norges største bruktbutikk. Massemasse fine klær, glass, bøker og møbler.

14.nov.2010 @ 16:41
posta av: ingvild

Kjempefin guide! Skulle nesten bodd i Oslo (men bare nesten). :)

14.nov.2010 @ 16:56
posta av: Eva

Så fin guide! Jeg vet ikke om du liker ost (jeg elsker ost!) men Den lille franske ostebutikken i Th.Meyers gate er bare helt fantastisk! Som en liten bit Paris på løkka. Der selger de selvsagt ost, men også franske crepes(søtt/salt fyll), forskjellige syltetøyer og pureer og kastanjer og olivenoljer og deilige dyre ting.

Nye sagene torg er den beste grønnsaksbutikken, og har masse spennende frukt og grønt og pestoer i glass og rare tyrkiske krukker med spennende smaker.

På grønland og tøyen finner du masse fine matbutikker og et nanbrødbakeri som selger nan for 3 kr stykket! Helt ferske!

Mogador på løkka har bra vegetar.

Ja, jeg kommer ikke på flere ting i farta men Oslo har så mye å by på, og jeg forstår ikke hvordan man kan mislike denne byen når man aldri har vært her eller bare har gått nedover Karl Johan.

14.nov.2010 @ 16:56
URL: http://www.abouteva.blogspot.com
posta av: josefineetellerannet

At du faktisk tar deg tid til å lage denne guiden er helt fantastisk. Jeg føler nesten at jeg må dra til Oslo og besøke alle stedene for ikke å få dårlig samvittighet.

14.nov.2010 @ 16:57
URL: http://guderenastronaut.blogg.no/
posta av: siljus

Takk for bra oslo-guide, den skal jeg garantert skrive ut neste gang jeg drar til oslo, så KANSKJE jeg finner ut hva som er fint med denne byen.

14.nov.2010 @ 17:17
posta av: Reven

Og Copa Con Oro. Verdens beste, litt bitre, kakao. Og god kaffe. Fantastisk stemning. Fint toalett med trær. Brettspill og god chili con carne.

14.nov.2010 @ 17:19
posta av: Karoline

Eg får lyst til å flytta til Oslo når eg les om alle dei fine butikkane, kafèane og plassane du skriv om :D <3

14.nov.2010 @ 17:25
URL: http://hoppkaroline.blogspot.com
posta av: Anne

veldig fin guide! Nå fikk jeg veldig lyst til å gå på skattejakt!

14.nov.2010 @ 17:29
URL: http://pirateanni.blogg.no
posta av: maren

dødsbra osloguide! gleder meg til å flytte tilbake nå, for å teste alt du skrev om.

14.nov.2010 @ 17:29
URL: http://hurricanejane.blogg.no
posta av:

Det er ein ganske ny kafé øverst på Grünerløkka, ligg på eit hjørne nærme Foss skule, øverst på Markveien, hugse ikkje ka den heiter, og der har dei ein liten butikk også og ganske bra kaffi.

14.nov.2010 @ 17:36
posta av: hjartesmil

Anonym: den heiter liebling! men eg har ikkje vore der enda.

14.nov.2010 @ 17:43
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Hilde

Tusen takk, Mariell! :D

14.nov.2010 @ 17:53
URL: http://hildesfoto.blogspot.com
posta av: lille

rundstykker frå united bakeries er absolutt verdt å nevna!

14.nov.2010 @ 18:07
posta av: Valerie

Ååh, jeg har så lyst til å flytte til Oslo, men jeg tør ikke. Selv om jeg fikk enda mer lyst av å lese dette.

14.nov.2010 @ 18:13
URL: http://cavejam.wordpress.com
posta av: helene

nå fikk jeg så lyst til å dra til Oslo at det kribler i magen. det er sikkert ting i Kristiansand som er nesten like fine, men det er så sinnssykt vanskelig å finne.

14.nov.2010 @ 18:15
URL: http://historyofhelene.tumblr.com
posta av: Ine

Sandwich på Hotel Havana (Th. Meyers gt.) er fantastisk godt! Og franskmannen som jobber der er verdens herligste. Han sier "det er bare å kose seg!" minst fem ganger hver gang vi er der. Også trenger vi aldri si hva vi skal ha, han bare sier "to vegetar, ikke sant?", også lager han de beste sandwichene med den beste osten, de beste grønnsakene og den beste aiolien. Kaffen er også bra. Mmm.

(Fin guide, vi liker de samme plassene.)

14.nov.2010 @ 18:30
URL: http://koffeine.wordpress.com/
posta av: Catharina

jeg er så glad for at jeg har kort vei til oslo, for da kan jeg teste ut hele lista di!

14.nov.2010 @ 18:45
URL: http://www.catharina-kroken.blogspot.com
posta av: kristina elisabet

å, dette var jammen fint. jeg skal reise til oslo på torsdag kveld, og jeg tar med meg kjæresten min som jeg aldri har reist med før. jeg liker oslo, men når man bare er der et par ganger i året må man bruke tiden godt. derfor er det fint at noen som er litt mer erfaren kan komme med forslag til aktiviteter og steder. så takk! <3

14.nov.2010 @ 18:50
posta av: Mags

Ops, jeg postet feil, det var på denne posten kommentaren skulle stå:

DU ER EN GULLGRUVE AV FEELGOOD!

Jeg er Oslojente og vet jo at jeg elsker Oslo, men nå ble jeg enda litt mer forelska.

14.nov.2010 @ 18:59
posta av:

Ja, Liebling! :)

14.nov.2010 @ 19:04
posta av: marire

så fin! :D når jeg drar på permisjon til uken skal jeg følge osloguiden din. hurra!

14.nov.2010 @ 19:24
URL: http://hoydepunkt.wordpress.com
posta av: Monica

Ååh, takktakktakk! Gleder meg mer og mer til å flytte til Oslo :D

14.nov.2010 @ 19:25
posta av: L

jeg var på kaffefuglen med eira, thea og victoria på lørdag, og der var det skikkelig, skikkelig fint! det bør du sjekke ut en dag du har lyst til å sitte i en gammel stol og lese en bok og drikke kaffe

14.nov.2010 @ 19:36
URL: http://strekhjerte.com
posta av: Nøve

Jeg liker faktisk Oslo litt nå, etter å ha brukt guiden fra det forrige hjartemagasinet sist gang jeg var der. Men Bergen in my <3.

14.nov.2010 @ 19:38
URL: http://omgstfulzm.blogspot.com
posta av: sogn&fjordane

Hei kan eg komme med eit ønske! Kva med at du lagar ein julekalender for oss lesarar ? Kvar dag får vi eit fint bilete, tatt av deg sjølv, ein fotograf , kven som helst. Men iallfall med ein historie til, enten om biletet , eller berre oppdikta. Også kanskje ein fin song?

14.nov.2010 @ 19:47
posta av: Idaa

Eg har ikkje noko særleg forhold til Oslo eigentleg, men eg kjem definitivt til å prøve ut mange av desse plassane og kanskje eg òg til slutt vil elske byen. Kanskje eg til og med kjem til å bu der ein dag?

14.nov.2010 @ 19:58
posta av: Stine

Jeg tror desverre at Sharon's sweet shop skal stenges eller alt er stengt. Jeg gikk forbi for litt siden for å se om det var åpent, men det var stengt og det var festet en plakat i vinduet hvor det stod "butikklokale til salgs" eller til leie. Husker ikke i farten. Synes det er litt trist. Har bare fått vært innom der en gang siden den åpnet. Sharon er kjempehyggelig og det finnes så mye spennende godteri der! Jeg krysser fingrene for at butikken bare skal flytte til et nytt og litt større lokale :)

14.nov.2010 @ 20:36
URL: http://www,marsmelon.com
posta av: Mia

Torgerstuen i Åkerbergveien 50 vil du elske, Mariell! Den er litt bortenfor allfarvei, ta t-banen til Tøyen f.eks, så er det gåavstand derifra. Eller ta turen gjennom gamlebyen-parken. Verdt det, absolutt!

14.nov.2010 @ 20:48
URL: http://skrivepress.wordpress.com
posta av: Josefine

Åh, jeg bare elsker at du bruker tid på å lage så fine innlegg til oss <3 På torsdag drar jeg dit for å bo der hele helga, og da skal jeg og kjæresten på eventyr :)

Takk for at du er så nydelig og skriver slike ting <3

14.nov.2010 @ 20:49
URL: http://www.josefinecomebyme.blogg.no
posta av: Sigrid

Kaffefuglen! Ligger rett nedenfor St. Olavs plass, iUniversitetsgata 2. Der har de veldig god kaffe og kakao, og det beste av alt er at hele lokalet ser ut som en stue fra gamle dager, og ingen av stedene man sitter er like. For øvrig ligger Den Franske Bokhandel, Happy sushi og Reptilparken like ved også. Alt man trenger (kanskje minus reptilparken)!

Ellers veldig fin guide, den ga meg lyst til å begynne å sette litt mer pris på Oslo :)

14.nov.2010 @ 20:55
posta av: Jeanette

Ååå tusen takk for en strålende guide! Har bodd i Oslo snart 5år og her blitt helt forelsket! Mange av stedene du nevner er mine absolutte favoritter, men jeg fikk også tips til noen nye steder og da blir jeg så glad :)

Mitt tips er Stockfleths i prinsensgate. Gå ned i kjelleren der. Deilige gamle møbler og rolig stemning:) Og fantastisk chai latte!

14.nov.2010 @ 21:05
URL: http://alliknow.blogg.com
posta av: kvitlauk

Tusen takk! Jeg har favorittmerket denne siden! Selv etter ti år i Oslo, fant jeg MYE spennende og gode tips her.

14.nov.2010 @ 21:15
URL: http://kvitlauk.blogg.no
posta av: Helene

takktakktakktakktakktakk :)

14.nov.2010 @ 21:23
posta av: Jenny

Takk for tipsene. Nå vet jeg hvor jeg skal neste gang jeg skal til Oslo. (:

14.nov.2010 @ 21:36
URL: http://jennyif.blogg.no
posta av: Hilde

Mine favoritter så langt (bortsett fra mange av de du har nevt) er:

Kaffefuglen, som noen andre også har nevnt, Happy Sushi like ved, Samurai Sushi på Tøyen, Visage makeupstore i nærheten av youngstorget, Mucho Mas på løkka, alle bibliotekene og Cinemateket. Og så bare det å gå gå gå og gå i gatene og stadig oppdage nye steder, fine hus og bli bedre kjent med Oslo.

14.nov.2010 @ 22:18
posta av: ingrid

fantastisk liste <3

14.nov.2010 @ 22:19
posta av: andrea

Så fint med osloguide! selvom jeg har bodd her hele mitt liv er det godt med hjelp til å se byen sin på nye måter. takker og bukker!

14.nov.2010 @ 22:36
posta av: Lisa

himla fina bilder!

14.nov.2010 @ 23:29
URL: http://popflickan.blogg.se
posta av: eva

hei! kan man kjøpe magasinet på tronsmo nå? altså, har det kommet i butikkene ennå...?

14.nov.2010 @ 23:37
posta av: hjartesmil

eva: akkurat no kan ein kjøpa det på balanzera i sofienberggt 2, og i løpet av veka som kjem kjem det óg til å bli solgt på velouria vintage og på tronsmo!

14.nov.2010 @ 23:41
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: eva

okei, da får jeg ta meg en tur opp til sofienberggata :)

14.nov.2010 @ 23:44
posta av: Evalie Marie

så fint! lover meg sjøl å dra til Oslo med tre gode venninner til våren. så skal vi ligge på gresset i parkene og spise is. var i Oslo i sommer fordi eg og en venninne skulle til New York (det går bare direktefly fra Oslo). det var fint det, men det e begrenset med ka en kan gjøre på en dag og vi gikk mest rundt som to surrende bergensere. vi gikk på pascal då, vi snublet over den og selv om sebastion bruno e bedre så e det bedre enn ingen makroner at all. i Bergen har vi bare minimakroner :(

15.nov.2010 @ 00:19
URL: http://evaliemarie.wordpress.com
posta av: Mildrid Marie

ååå tusen tusen takk. så himla fint. jeg skal til oslo snart, og jeg skal definitivt sjekke ut noen av disse stedene. får sommerfugler i magen, så mye fine bilder :)

15.nov.2010 @ 09:25
posta av: jazzku

Så fin liste, halvparten har jeg ikke sjekket ut enda.. Du har gjort vinteren min spennende! Jeg liker å snike meg ut en stille mandag formiddag, gå ned til Vespa i Københavngata og late som jeg er i Italia. Det funker bra så lenge man står og drømmer om å kjøpe dyr pasta, og hvis man er heldig er man eneste gjest med en kul person på jobb.

15.nov.2010 @ 09:48
URL: http://jazzku.blogspot.com
posta av: Bringebaerdrops

Det er alltid morsomt å lese innflyttere lage guide over min egen hjemby, for de ser alltid på byen med litt andre og nye øyne. Me like! :-) Og du har gjort en superbra jobb!

Vil ikke røpe alle mine egne Oslo-hemmeligheter, men kan slenge på et par ekstra ikke-så-hemmelige her som ikke er nevnt... og siden jeg er helt mat-junkie:

- Noodlepie, Grüners gate, på hjørnet vis-a-vis Villa Paradiso. Masse digg thailandsk mat til en veldig hyggelig pris. Byens desidert beste tom kha gai (suppe)! Har spist der siden de bare var en videokiosk med en liten take-away disk og et par stoler. Nå er videoene og DVD'ene borte og de har utvidet til en trivelig familierestaurant.

- The Nighthawk Diner, Thorvald Meyersgate. Herlig amerikansk retro-restaurant med spennende hamburgere, vidunderlig pekan-pai og milkshake som absolutt kan måle seg med de på Ryes! Veldig bra service også, forresten.

- Mother India, Pilestredet. Namme, namme, namme indisk mat, til en rimelig penge og Peshawari nan til å dø for! For øvrig der jeg hadde min første ordentlige date med Mr. Right! :-) Han bestilte vindaloo (det sterkeste av det sterke) og jeg trodde han var helt gal. Det var han ikke. Han hadde bare vokst opp i Singapore! :-)

Og JA! Leo på LabDoka er fremkallings-guruen og vennligheten selv, i sin hvite lab-frakk! :-)

15.nov.2010 @ 10:44
URL: http://bringebaerdrops.wordpress.com/
posta av: aurora

sub kafé har fine gamle møbler og god musikk. ligger i kirkegata som krysser karl johan.

15.nov.2010 @ 10:45
posta av: Ine

Så utrolig fint innlegg! Fikk meg til å se litt lysere på Oslobyen, som ikke alltid er like lett...;)

Har du sjekket ut Sjel Vest? Ligger på Adamsstuen, like ved Ullevålsveien. Vet ikke om de har fine kopper, men masse fine, gamle møbler har de! Og det beste er at de er til salgs... :)

15.nov.2010 @ 11:50
URL: http://ineogoystein.blogspot.com
posta av: Hanne

Kokos og hasselnøtt er jo dem beste!:)

Superfin guide.

15.nov.2010 @ 11:53
URL: http://beatle.blogg.no
posta av: Eline

jeg synes du skal gå på café t18 (tror jeg den heter) ved studenttorget, der har de god kaffe og økologiske bakevarer (ikludert gode brownies med appelsin i) og tregulv som knirker og høye tak og fine møbler.

15.nov.2010 @ 11:57
URL: http://www.lullah.blogspot.com
posta av: hjartesmil

Eline: bakverka er fra kolonihagen på frogner. :)

15.nov.2010 @ 12:08
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Eva

Og bra sminkebutikk som ikke er Estetique: Kicks i Kogens gate 31. Og Gimle parfymeri med egen økologisk avdeling, og masse artisanparfymer. Og har du vært på Gime kino Mariell? der får man kjøpt vin som man kan ta med seg inn i kinosalen <3

15.nov.2010 @ 13:37
URL: http://www.abouteva.blogspot.com
posta av: Helene

fantastisk! tusen takk for tipsene, Mariell :)

15.nov.2010 @ 15:12
posta av: Prinsesse Lea

Jeg har vært på Liebling og kan anbefale den! De som driver der er kjempehyggelige og blir sånn kjempe-kjempeglade for all ros, og så selger de lomo-kameraer og film og morsomme snurrepiperier i butikken sin.

15.nov.2010 @ 16:42
URL: http://prinsesselea.blogspot.com
posta av: Jannicke

Takk for at du minte meg på alle de tingene jeg elsker med Oslo, også en stor takk for alle de herlige tipsene. Gleder meg til å flytte hjem til Oslo og Norge

15.nov.2010 @ 18:18
posta av: maria

Kaffefuglen, tror det har adresse i Pilestredet. Selger møblemetet som er vintage, og lager supergod kaffe og kakao og har cocktailkvelder, men de er jeg for liten til å være med på.

15.nov.2010 @ 18:18
posta av: m

ååh, nå skal jeg dra på eventyr! <3

posta av: Isa

Jeg har litt angst for å gå inn i butikker og kafeer jeg aldri har besøkt før. Så det aller fineste med denne guiden er at det nå føles som om stedene bare venter på meg.

15.nov.2010 @ 18:52
URL: http://etsekundsstillhet.blogspot.com
posta av: Metta

Åh, tusen takk! Passet finfint med at jeg snart skal til Oslo :)

15.nov.2010 @ 19:38
URL: http://www.oppslagstavle.blogg.no
posta av: Emma

åååå<3

nå vil jeg til oslo.

posta av: Marit

Dette var kjempefint, og det aller fineste var kanskje å lese igjennom, stoppe opp, og tenke "jaa, helt enig!" :)

15.nov.2010 @ 20:03
URL: http://maritmar.blogspot.com
posta av: ingrid

åh, dette var fantastisk! tusen takk, mariell! <3

15.nov.2010 @ 22:19
posta av: inger

åh, nå gleder jeg meg til neste besøk i Oslo. Jeg er overbevist om at jeg kommer til å trives i dine fotspor! Men du som alltid finner så fine skatter, har du vært i Paris og funnet skatter, eller skal du til Paris, eller skal du ikke likevel? Det jeg egentlig har innmari lyst på er en Parisguide for jeg skal til Paris i februar, men jeg vet ikke hvor skattene befinner seg!

16.nov.2010 @ 01:08
posta av: Christine

Jeg har aldri likt Oslo, føler meg så lost og lite hjemme når jeg er der. Eneste jeg har likt der er Frognerparken. Da sier det litt når du klarer å skrive om så mange fine plasser å besøke, at jeg får lyst til å besøke Oslo, og enda "verre", tenker at det ikke hadde vært så verst å bo der! Gratulerer, det er faktisk litt av en oppgave å få til=)

posta av: Hilde

For en skjønn blogg. Fine Oslo tips, men Collets cafe (så det var andre som hadde tipset om den også) vil du elske. Dagens suppe & sanwidch der <3. Food story i T. Meyersgate, økologisk nam. Og er det fullt på villa paradiso (og det er det alltid), så stikk på cafe de roma, rett ned markveien og inn til høyre. Nais!

16.nov.2010 @ 23:34
posta av: Anita

Hurra Mariell! Denne guiden var fantastisk :-)

17.nov.2010 @ 19:47
posta av: c

takk for superfin guide:) denne skulle jeg hatt i slutten av oktober da jeg var i oslo og luska rundt på utkikk etter fine steder og gode smaksopplevelser!

17.nov.2010 @ 21:51
URL: http://sovekatt.blogspot.com
posta av: Sam

Tusen takk for denne guiden, Mariell. <3 Oslo virker med ett ENDA bedre.

18.nov.2010 @ 06:04
URL: http://radiofuckingstar.wordpress.com
posta av: Lady Netta

Så fint! Mange har jeg vært på, men resten skrev jeg ned på telefonen ;) Jeg har kjempelyst til å dra til the laundromat, den skal visst være skikkelig koselig. Vaskeri, bibliotek, kafé og alt på en gang! :)

21.nov.2010 @ 14:20
posta av: Maria

åå. det var fint innlegg!

nå ble jeg litt glad for at jeg bor i Oslo.. mean glemmer å tenke over hvor fint det egentlig er her!

22.nov.2010 @ 01:14
URL: http://vanillascented.freshnet.se
posta av: Stine

åh det var en fin oslo-guide (og nesten som jeg ville skrevet den selv)... Jeg elsker å bo på Grünerløkka, og noen ganger (når Grünerløkka blir for lite, og folkene så mange) så finnes det så himla mange andre fine plasser å gå til!

Visste du at det er tre fine badeplasser langs Akerselven? Det er kanskje ikke så aktuelt nå, men absolutt noe å anbefale når sommeren (og du) kommer tilbake :)Fra cubaparken og opp til Frysja på toppen tar det omtrent halvannen-to timer, og på veien kan man kjøpe en kaffe eller annet godt hos Kaffepikene i Nydalen, gå forbi Nydalsdammen og opp til Stilla. Der er det friskt og deilig vann; og på veien ned igjen kan man spise på Bølgen og Moi i Nydalen, før man gå en deilig kveldstur hjem igjen :) mitt lille Oslo-tips <3

22.nov.2010 @ 21:43
posta av: Marianne Strøm

Heei du!

Jeg har lest bloggen din en stund nå og du måten du skriver om din kjære er veldig fiin! Men, det jeg lurer på er om du har noen tips om steder der det er ekstra kos å være i jula? Jeg skal ha med meg min britiske kjæreste hjem i jula og vil gjerne vise han noe annet enn plata og oslo city. Derfor var guiden veldig fin! Men som sagt, vet du om noen steder det er spesielt fine i forbindelse med jul og norge og vinter og snø?

Du lyser opp dagen min med den fine bloggen din, en dag vil jeg bli som deg og få et like fint liv :)

23.nov.2010 @ 23:36
posta av: ina

For en herlig reisefører! Hurra for oslo!!

24.nov.2010 @ 18:39
URL: http://storyzoo.blogspot.com/
posta av: ingis

Fantastisk fin guide! Den skal SÅ tas i bruk når jeg reiser til Oslo etter nyttår :)

25.nov.2010 @ 11:24
posta av: Mia Regine

Var på Yoghurt Heaven i dag, takk for tipset! Hadde nok ikke hørt om det om jeg ikke hadde lest om plassen her :)

29.nov.2010 @ 17:37
URL: http://www.miaregine.blogspot.com
posta av: FrkAxelsson

Åååå nå fikk du meg til å savne Oslo enda mer!! <3

08.des.2010 @ 16:07
URL: http://frkaxelsson.blogg.no

kommentarar som er krenkande mot meg eller andre vil ikkje bli publisert.

skriv noko fint her:
namn:
hugs meg!

epost:


blogg / heimeside:


kommentar

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/23209127