sånt som de lurer på.

kva gjer eg?
akkurat no gjer eg "ingenting", altså eg er ikkje ansatt nokon plass og går ikkje på skule. det eg gjer fra dag til dag er å jobba med magasinet, frilansa litt her og der, og jobba med portefølje, fordi eg om kort tid skal søka på fotoskular i london. hausten 2011 flyttar eg og han der fine og nokre andre fine folk over havet fordi det er det me alltid har drømt om. der skal me vera spesielle med andre spesielle folk, gå på marknad og i parken og snakka posh engelsk og drikka starbucks og ha det skikkelig kaldt og jævlig når me gløymer strømrekningen.


kva er historia til meg og han der fine?
det kan de lesa her.kva gjer han der fine?
han der fine, som egentlig heiter jostein, går på musikkvitenskap på universitetet og lagar musikk under navnet fivrel(eg jobbar med ei heimeside til han no og snart er den klar!). anna enn det frilansar han med ulike skriveoppdrag og sånne ting.

 

korleis laga eg eit magasin?
eg tenkte på det lenge lenge lenge heilt til eg plutselig berre bestemte meg for at fyflate, det her berre gjer eg. også gjorde eg det. eg slutta på skulen og starta det morsommaste og vanskeligaste prosjektet av mitt liv sålangt.

 

kva skal eg i paris?
eg bestemte meg for å reisa til paris litt før eg og han der fine forlova oss i sommar, fordi eg ville vita at eg skulle klara meg aleine før me flytta til london ilag. me har vore saman i seks år og da kan det vera eit behov for å få bekrefta at ein er bra nok aleine. eg flyttar i februar og blir der så lenge som eg har lyst, eg skal mest sannsynlig laga magasin og møta nye folk og ha det vanskelig aleine. paris er ein hard og kald by om ein ikkje har nok dyner under huden.kva kamera brukar eg?
eg brukar eit canon eos 5d mark ii. det er eit fullformatskamera som er dyrt og tungt og som filmar fint. vanligvis brukar eg eit 50mm-objektiv med 1.8-blender.


korleis snakkar eg?
eg er fra sogn og fjordane og snakkar sognedialekt, veldig nært sånn eg skriv. pleier å sei at eg lignar veldig tone damli aaberge si dialekt, berre at ho snakkar "breiare" enn meg.


kvifor skriv eg nynorsk?
eg har aldri skrive noko anna enn nynorsk, kommunen eg er fra(og fylket, forsåvidt) har nynorsk som offisiell målform, og da lærer ein oftast nynorsk som hovudmål på skulen. for meg er det heilt bisarrt å skulla skriva "jeg" og "vi" når eg seier "eg" og "me".

 

så. om de kjem på noko meir så kan eg godt fylle ut etter kvart!
i get a lot of questions again and again and thought i'd make an faq-entry. google translate plz!


kommentarar:
posta av: my

flytter du til usa??? over atlanteren?

24.nov.2010 @ 14:08
posta av: sofie

Så modig å reise til Paris aleine! Og London er min favorittby <3 gledar meg til å lese blogginga di i 2011!

24.nov.2010 @ 14:10
posta av: Thea - Photographic world

Kjempefine svar! Og utrolig søt historie om deg og han fine! hehe :D

24.nov.2010 @ 14:29
posta av: Veronika

London <3

24.nov.2010 @ 15:03
URL: http://etoilebizarre.blogspot.com
posta av: Ida

Du er virkelig tøff som skal til Paris alene! Jeg har vært sammen med kjæresten min i syv år, og hadde aldri turt å reise bort på ubestemt tid, jeg er så vant til "å være to". (Og skjønner dermed inmari godt hvorfor det er lurt, men jeg er alt for sjenert til noe sånt.)

24.nov.2010 @ 15:22
posta av: Anita

Hei, lurte litt på det med Paris. Kosleis går/gjekk du egentlig fram når du bestemte deg for å flytte? Tenkte då på plass å bu og kva du skal gjere på og div. Korleis får du råd til det visst du ikkje skal jobbe der eller gå på skule (og få støtte på den måten)? Korleis treff du egentlig folk visst du ikkje skal gå på skule eller jobbe?

Lurer litt fordi eg kunne tenke meg å gjere det sjølv, men trur eg hadde komt til å ende opp med å vere heilt aleine visst eg ikkje skulle gått på skule eller noko, fordi eg ikkje er så utadvent

24.nov.2010 @ 16:02
posta av: STINE - flytter til NYC

Håper og tror du blogger mye fra både Paris og London. Gleder meg ekstremt til å "følge" deg fremover!

24.nov.2010 @ 16:19
URL: http://stinenyc.blogspot.com
posta av: hjemmebloggen

det må ha vært en tøff beslutning å bestemme seg for å dra fra sin kjære for å bo litt i paris, men gleder meg til å følge bloggen derfra. <3

24.nov.2010 @ 17:17
URL: http://hjemmebloggen.blogg.no
posta av: Lisa

åh himla fint!

24.nov.2010 @ 17:55
URL: http://popflickan.blogg.se
posta av: hege

kanskje feil plass å spørre, men eg gjer det likevel. Kor tid kjem <3Magazinet i posten ?

24.nov.2010 @ 19:32
URL: http://meirenntusenord.blogspot.com
posta av: ik

hihi, du er så søt

24.nov.2010 @ 19:32
posta av: Kamilla Andersen

Hei! Ville bare si at eg syns det er bra du skriver på nynorsk! Og at eg gleder meg til å få magasinet ditt i posten :-)

24.nov.2010 @ 19:38
URL: http://kamillaandersen.blogspot.com
posta av: Sofie

Du svarer så fint, og er så fin!

24.nov.2010 @ 20:13
URL: http://sofielp.blogg.no
posta av: A

Like fint kvar gong, Mariell.Eg vonar du held fram med bloggen, i like stor grad som no, når du flyttar. Og eg vonar du får det fantastisk, og at du saknar jostein kvar dag.
Det er noko eg gjerne vil høre ditt syn på. Eg er litt småforelska i en kar. Og eg trur han liker meg litt, ihvertfall. Og eg har så lyst å bli meir kjent med han. Men kvar gong eg loggar på msn er det eg som seier hei. Eg har så lyst til å prata med han, men eg vil at han skal prata med meg òg. Skal eg halde fram, eller skal eg venta til han seier hei fyst?

24.nov.2010 @ 20:51
posta av: Dina

Kan du lage en tutorial til et gratisprogram? Med analog-effektene og alt. <3

24.nov.2010 @ 20:59
URL: http://www.thacrew.blogg.no
posta av: Idaa

Du er så heldig. Når eg finn min fine skal vi reise jorda rundt ilag og oppleve nær alt som går an å opplevast.

24.nov.2010 @ 21:08
posta av: andrea

hør på denne... virkelig!

http://www.youtube.com/watch?v=4mUmdR69nbM

24.nov.2010 @ 21:46
posta av: susanna

fint

24.nov.2010 @ 22:02
URL: http://www.susannastrand.blogg.no
posta av: Hanne

åh, paris, så fint og sikkert så sunt. eg kjenner nokon fra florø/sandane, og eg elsker dialekta deira. går ut ifrå at du snakker ganske likt. finaste eg veit.

24.nov.2010 @ 22:35
URL: http://jemappellehanne.tumblr.com
posta av: Ingrid

Jeg liker at du skriver på nynorsk, det er fint, jeg føler jeg får øvd meg litt på det når jeg leser bloggen din C:

Og hei, London og Paris høres utrolig spennende ut! Jeg har skikkelig lyst til å flytte til London. Håper du fortsetter å blogge derfra (:

24.nov.2010 @ 23:54
posta av: tøybleiemamma?

syns du er tøff som skal flytte til Paris alene, men også veldig lur. Det er bra å kunnevære alene og. selv om det er tungt.

25.nov.2010 @ 07:36
URL: http://toybleiemamma.blogspot.com
posta av: K

Jeg skriver bokmål, selv om jeg snakker Haugesundsk og derfor har "eg", "me", osv.

Litt greit å ha det omvendte av det som ligner min dialekt som hovemål på skolen, føler sidemål går ganske greit da :)

25.nov.2010 @ 12:27
URL: http://kamillarisanger.blogg.no
posta av: Georgine

Kjæreste Mariell. Jeg er en veldig fast bloggleser som sjelden kommenterer. Men jeg vet jo at du liker kommentarer, og nå har jeg tatt meg i nakken. Så herlig med en alenetur til Paris - det høres lurt og gøy ut. Man må ikke gjøre alt sammen selv om man er sammen. Selv har jeg hatt samme kjæreste i 12 år, men har likevel reist en god del -ikke angret en dag!!

Jeg er 35, så eldre enn deg. Jeg er en ekte kontorrotte og finnes ikke kreativ.

Men jeg leser bloggen din likevel. Den har vakre bilder, du skriver vakkert og det er herlig med så mye positivt om både nære og fjerne ting. Du er flink! Og du minner meg faktisk så veldig om meg selv i samme alder - så full av planer, engasjement, latter og glede.

Det er sånn det skal være, stå på og fortsett med alt som gjør deg glad. Du gjør ihvertfall meg glad ganske så jevnlig. Det er en gave.

Stor klem!

25.nov.2010 @ 20:43
posta av: pernille

Herreguuud du skal jo leve drømmene mine! Jeg har alltid drømt om å bo i Paris eller London. Jeg er såå misunnelig, men så unner jeg deg det likevel. Jeg gleder meg iallefall til å lese om det :)

25.nov.2010 @ 21:24
URL: http://pernilles.blogg.no
posta av: Prinsesse Lea

Det kan hende du vet om denne muligheten allerede, men jeg sier det for sikkerhets skyld: bestevennen min går på fotokunstskole i Wales, og han kom inn etter å ha tatt med seg porteføljen sin og snakket personlig med representanter fra skolen som var til stede på en av disse utdanningsmessene i Oslo. Sikkert ikke dumt å ta en tur innom der, altså.

25.nov.2010 @ 22:33
URL: http://prinsesselea.blogspot.com
posta av: Malin

Jeg elsker bloggen din, og blir så inspirert av alt du skriver. Det er så fint og følsomt at jeg får så lyst å ta del i livet ditt! :) Jeg har vært sammen med min kjære i 7 år men har flyttet til København for å studere. Og selv om det iblant er vanskelig, så er det litt godt og være alene og vite at det også går an! Du er tøff, det går nok fint! Lykke til :)

29.nov.2010 @ 21:21
URL: http://www.iheartcakes.wordpress.com

kommentarar som er krenkande mot meg eller andre vil ikkje bli publisert.

skriv noko fint her:
namn:
hugs meg!

epost:


blogg / heimeside:


kommentar

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/23434066