desemberfryd.

true love

eg veit at det er mange som har spurt om dette, men i all hemmelighet har eg allereie fiksa og triksa til det som skulle bli ein fantastisk adventskalender!!! i morgon startar eg med å gi bort eit diana-kamera som fantastiske liebling har gitt bort! liebling er ein ny kafé her i oslo som er som fine berlinkaféar, og sidan eine eigaren er tysk har dei óg fine tyske spesialitetar. dei selger lomokamera og masse andre lure små ting, adresse og sånt kan de sjå på facebook-pagen deira.

og det er berre toppen av kransekaka, for gjennom heile desember har eg store og små premiar fra fleire ulike fine plassar til dei som gjer fine ting for andre; for det er det som er konkurransen - å gjera noko fint for nokon rundt seg. de skal altså ut i verda, gjera noko skikkelig fint også må de skriva til meg og sei kva de har gjort. de kan óg gjerne få scanna noko som har noko med det å gjera, til dømes om de har kjøpt noko fint til nokon andre, eller kanskje personen de gjorde noko fint for kan skriva ein liten attest, eller kanskje de kan filma eller ta bilder av heile sekvensen og legga det ut på bloggane dykkar? det finst masse måtar å løysa det på(og eg gjennomskuar det lett om det er nokon som prøver seg på å jukse og det finn eg meg ikkje i. det er ikkje vanskelig å spre litt glede ved å bæra ei gammal dame sine handleposar heim, liksom - så kvifor ikkje berre gjera det? vis litt innsats!)

for å få bedre sjangs til å vinna kan de blogga om konkurransen og linke til bloggen, da blir eg dessutan glad uansett og de får stjerner i boka. detaljar om konkurransen kjem i morgon, berre hold pusten og ha fantastiske laurdagar til da, for da skal de ut i arbeid mine små gledessoldatar. suss!

 


announcing my advent calendar. tomorrow i'm giving away a diana camera from liebling, a new café here in oslo much like cafés in berlin.


kommentarar:
posta av: Bettina

Glimrende idé!

27.nov.2010 @ 14:20
URL: http://stjernekikkert.blogspot.com
posta av: michaela

Å, Mariell så fint! ^^ Spesielt nå i disse juletider så burde man tenke litt mer på andre.

27.nov.2010 @ 14:24
URL: http://giraffemichaela.blogspot.com/
posta av: Marie

Da har jeg fått bestilt Hjartemagasin, gleder meg! Så bra julekalender-idé - litt dickensk :)

27.nov.2010 @ 14:46
posta av: Maria

Åh, Så kjekt! :) Det er slike ting som gjer at bloggen din kjennes ut som ein klem:)

27.nov.2010 @ 14:48
URL: http://www.forandring.tk/
posta av: HELENE

så utrolig fin idé! stjerne i boka til deg også. :)

27.nov.2010 @ 14:56
URL: http://haleine.blogg.no
posta av: marire

hurra! du er genial :)

27.nov.2010 @ 15:01
URL: http://hoydepunkt.wordpress.com
posta av: ik

åh du er så fantastisk. gleder meg til å gjøre noe fint for andre : D

27.nov.2010 @ 15:12
posta av: Helene

For ein skjønn konkurranse!

Men over til ein HEILT annan ting... når du tar bilder med dianakameraet ditt - kva gjer du for å få dei så flott inn på data? Framkallar, for så å skanne? Og kva med alle bileta du framkallar, set du dei i album?

Klem

27.nov.2010 @ 15:19
posta av: bloggsafolk

Blogglovin fortalte meg at folk som liker min blogg også liker din. Så tenkte jeg måtte titte innom. Og joda, likte den jeg:)

Og likte forresten veldig godt tema for konkurransen!

27.nov.2010 @ 15:38
URL: http://bloggsafolk.blogg.no/
posta av: marte

jeg vet ikke om det teller, fordi jeg gjorde det før jeg så konkurransen.... Men jeg bor et sted med noe så skummelt som is under snøen, og på vei hjem i kulda i går falt en gammel dame foran meg. Jeg hjalp henne opp og fulgte henne hjem, og etterpå kjentes det veldigveldig fint i hjertet :D

27.nov.2010 @ 15:39
posta av: Veronika

Så det er IKKE en fin ting å hjelpe gamle damer med handleposene? Kanskje ikke så nyskapende, men jeg syns det er veldig snilt. Hvor mange er det som gjør det liksom? Skal vedde på at den gamle dama som får hjelp med de tunge posene så hun slipper å skli på det isete fortauet og brekke lårhalsen setter stor pris på det.

27.nov.2010 @ 16:15
URL: http://etoilebizarre.blogspot.com
posta av: Hilde

superfin idé! bestilte hjartesmilmagasin 1 & 2 i går, gleder meg til de kommer i posten <3

27.nov.2010 @ 16:18
posta av: hjartesmil

Veronika: jo, det er ein kjempefin ting å gjera! det eg meinte var at det berre er dumt å juksa og sei at du har hjulpe ei gamal dame med handleposane om du faktisk ikkje har gjort det - fordi det er så enkelt. :)

27.nov.2010 @ 16:21
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: hjartesmil

Helene: eg framkallar bildene hos labdoka også scannar eg dei sjølv, så eg har ingen papirkopar av bildene mine.

27.nov.2010 @ 16:23
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Seline

Ååååh gleder meg som en liten unge! dette var en virkelig glad-nyhet :) nå skal jeg passe på å være riktig snill mot alle jeg kjenner i hele desember.

27.nov.2010 @ 16:23
URL: http://cherrylips.blogg.no/
posta av: Katarina

Høres kjempeflott ut! Skriver litt om det i innlegget jeg poster om et par minutter:)

27.nov.2010 @ 16:24
URL: http://www.sjufemti.blogg.no
posta av: Veronika

Åååja! Da er jeg med. Nei, det er ikke lov å jukse og juge.

Fin idé med julekalender og gode gjerninger!

27.nov.2010 @ 16:33
URL: http://etoilebizarre.blogspot.com
posta av: Kathrine

Det var verkeleg ein super-duperfin idé! :D

27.nov.2010 @ 16:41
posta av: STINE - flytter til NYC

Veldig veldig bra idé :-) fin du

27.nov.2010 @ 17:26
URL: http://stinenyc.blogspot.com
posta av: ingrid

du kommer ikke "lett til å gjennomskue det" hvis noen prøver å jukse.. til og med det å skrive attest kan man jukse til; nemlig bare skrive den selv. man kan si at man har hjulpet noen uten at man har det, og det er ingenting du kan gjøre for å vite om det er sant/ikke sant. og tatt i betraktning hjartepost-prosjektet er det mange hjartesmil-lesere som vet hvordan de kan jukse og lure seg unna.

27.nov.2010 @ 19:19
posta av: cherrylips

Jeg har reklamert for julekalenderen din på bloggen min, bare måtte, fordi jeg syns det var så fin ide for å få folk til å hjelpe hverandre og for å være litt ekstra snill mot andre. Pluss at jeg vil få folk til å titte innom bloggen din :)

27.nov.2010 @ 19:22
URL: http://cherrylips.blogg.no/
posta av: hjartesmil

ingrid: etter eit par år i feelgoodblogg-bransjen lærer ein seg veldig fort kva som er ekte og kva som ikkje er ekte, ein kjenner til dei faste lesarane sine, ein kjenner igjen navn, ein kjenner igjen kven som meinar det og kven som ikkje meinar det. hjartepost-prosjektet er stengt ned fordi det var for enkelt å lura seg til noko, eg kjem ikkje til å gjera det enkelt å vinna såpass store premiar. det skal komma fra ein varm plass i hjartet. eg har tru på folk og syns det er den rette innstillingen å ha, og om du ikkje har det er jo det berre trist for deg.

27.nov.2010 @ 19:25
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: hjartesmil

ingrid: & kvifor har det seg sånn at 95% av all negativ energi i kommentarfeltet mitt kjem fra tromsø? er det noko i lufta der oppe?

27.nov.2010 @ 19:27
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: tøybleiemamma?

Så herlig Mariell! Ut å spre glede! Det blir kalender på min blogg og, men ikke før 1. desember, og de fleste premiene er vel mest tilpasset småbarnsforeldre og gravide. Men stas blir det!

27.nov.2010 @ 21:06
URL: http://toybleiemamma.blogspot.com
posta av: Renate

kva om ein ikkje har blogg? :)

27.nov.2010 @ 21:17
URL: http://twitter.com/RenateRaichu
posta av: marte

jeg var ute og handla julegaver med bestevenninna mi i dag, og mens vi var en tur innom lekebutikken mistet en gammel dame i rullestol en liten lekehest på gulvet... Hun strakk seg etter den lenge med klarte ikke å plukke den opp, så jeg gikk bort og hjalp henne :) Jeg vet at jeg ikke redda verden med det, men jeg redda selvfølelsen min litt i alle fall !

27.nov.2010 @ 21:31
posta av: Kristina Kvåle

gud så fint! for eit kjempebra initiativ :)

27.nov.2010 @ 21:39
URL: http://kristinakvaale.wordpress.com
posta av: hege k

sender deg litt kjærlighet fra tromsø <3 misunnelig mennesker finner man dessverre overalt, men de fleste av oss her oppe er helt ålreite, altså.

27.nov.2010 @ 21:52
posta av: Hanne

Jeg har hjulpet min 15 år gamle lillesøster gjennom en tung tid på ungdomsskolen. Ettersom jeg går på 2 vgs, har jeg allerede opplevd ungdomsskolen med egne øyne, og vet hvor vanskelig det kan bli til tider med mobbing. Jeg blir helt varm inne i meg når jeg ser at øynene hennes lyser med glede når jeg forteller at alt vil bli bra til slutt, og man må bare kjempe for det du ønsker her i livet. Uansett hvor klisjè det høres ut, vet jeg at min lillesøster vil få en fin fremtid :)

27.nov.2010 @ 22:15
posta av: heymyfriends.com

Fin blogg :)

27.nov.2010 @ 22:37
posta av: Angelida

Hei! Du som er så gla i Mummi burde se her:

http://www.ellos.no/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=52063&productId=294985&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink=

27.nov.2010 @ 22:45
URL: http://angelida.blogg.no
posta av: Troms Maroms

Har du sett denna propell? http://www.hodetmitt.no/2010/04/en-liten-anbefaling-av-en-nydelig-blogg/

27.nov.2010 @ 23:16
posta av: the helene

dette er den fineste julekalenderen noensinne. tommel opp og høy fem!

27.nov.2010 @ 23:18
URL: http://vicodin.blogg.no
posta av: Lina

hei! du som er så fin burde lage deg tumblr, siden det kan være noe av det fineste som finnes! :)

27.nov.2010 @ 23:40
URL: http://xkiro.wordpress.com
posta av: Hanne Slette

herremin, bloggen din er så søøt! :-)

27.nov.2010 @ 23:56
URL: http://hanneyi.blogg.no
posta av: Kiwie//Kristine

åh, for en fin idé

28.nov.2010 @ 01:21
URL: http://rabbelbabbel.wordpress.com/
posta av: ing

igår kjøpte æ ei origamibok og satt igang brettinga (sku egentlig vent til etter eksamenan, men det frosne stuevinduet trengte litt fuglekvitter). i anledning underlest pensum til eksamen om få daga bruka æ helga på lesesalen. i en tenkepause idag laga æ en beibikrane og en mammakrane av ei kartside fra planleggern min. (tenk å kunne fly rundt hele verden, eller at vi alle e verden og flyr ilag). de to satt æ igjen på nabopulten. æ håpa vaskeran ikke bi sur fordi æ la igjen søppel, men ser kranan for fuglan de e. håpa de kan smil opp nilesinga til en student som kanskje har litt for mange sia igjen og litt for lite tid (?) tilføy til slutt med lol at æ da ikke hadde hørt om din kalender, men har litt hypotetiske. idea i tankan, også pga. leste kule historia om ting lagt igjen og tegninga som blir tegna videre på osv. kanskje en dag kommer æ tilbake og ser at kranan har fått en pappa og mann?

28.nov.2010 @ 03:32
posta av: anna

Påskeaften. Jeg og venninnen min hadde sittet og snakket om påskkegg, og om hvor morsomt det var å lete etter eggene våre på morgenen. Jeg sendte henne en tekstmelding med en gang jeg fant min. Hun fikk ikke noe egg, fordi moren hadde kjøpt påskegodteri noen dager før. Jeg dro rett til bensinstasjonen, kjøpte favorittgodteriet hennes, la det i ett egg. Sendte henne 4 gåter hun måtte løse før hun fikk egget sitt.

28.nov.2010 @ 08:11
posta av: Mathilde :)

Nydelig kalender, og jeg har meget meget lyst på diana-kamera. Jeg skal prøve å gjøre noe supersnillt :D

28.nov.2010 @ 11:23
URL: http://mathildenicoline.tumblr.com
posta av: Annakvakk

det høres ut som en kjempefin julekalender! :D

28.nov.2010 @ 15:26
URL: http://candycloud.blogg.no
posta av: Hege

Det er moralsk sett en stor forskjell på å gjøre gode gjerninger fordi det føles riktig og bra, og å gjøre gode gjerninger for egen vinnings skyld. Hvis man for eksempel gjør gode gjerninger for å vinne et kamera. Det er ikke så verdifullt. Og så skal du bestemme hvilke gode gjerninger som var godest og hvilke som ikke var gode nok. Og så tar du i tillegg høyde for at noen vil prøve å jukse. Det ville jo i tilfelle være et virkelig moralsk lavmål, og tror du ærlig talt at noen av leserne dine gjør det? Hvis du mener at du gjennomskuer juks trenger du jo ikke å advare alle om det i forkant. Da risikerer du jo bare at samtlige lesere føler seg litt mistenkeliggjort.

28.nov.2010 @ 19:46
posta av: hjartesmil

Hege: for ein jævla trist måte å sjå ting på! eg bryr meg virkelig ikkje om moral og kva andre syns er rett eller feil, det eg set pris på er dei mammaane og pappaane og bestemødrene og lillesøstrene og lillebrødrene og venninnene og kjærestane som føler seg verdsatt av nokon i omkretsen sin, som får ein bedre dag og som kanskje blir inspirert til å gjera noko fint for andre óg. det fører igjen til ein positiv reaksjon hos den som gjer den gode gjerninga, og dermed vil den personen gjera meir godt. det veit eg fordi eg har vore the receiving end sjølv.

eg har hatt mange konkurransar i løpet av mine tre år som bloggar, og med store premiar, og folk mistar litt fatninga om det er noko dei virkelig vil ha(jamfør køane utanfor hennes og mauritz rett etter dei har opna dørene etter ny designerlansering) og pushar historia litt for langt så det ikkje finst noko ekte der lenger. så ja, eg veit at nokon av lesarane mine vil prøve å gjera det. eg vil berre ikkje at folk skal kasta vekk tid på å fabrikere ei god handling når det faktisk ikkje tar så himla lang tid å berre gjere det, og dermed få fleire til å komme seg vekk fra pc-pultane og gå ut i verda for å spre det glade budskap. ingen andre enn dei som faktisk kunne ha juksa burde jo føle seg mistenkeliggjort.

28.nov.2010 @ 21:25
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Lisa

vacker bild.

28.nov.2010 @ 22:53
URL: http://popflickan.blogg.se
posta av: Hege

Jeg mener bare at den motivasjonen som kommer innenfra kanskje er mer varig og ekte enn den ytre. Hvis folk filmer en god gjerning fordi de kan vinne et kamera, er motivasjonen helt klart ytre styrt. Jeg synes ikke det er en jævla trist måte å se ting på, jeg mener bare at det ikke er sånn man skaper indre motivasjon. Men hvis man bare er opptatt av handlingen (at den gamle damen faktisk blir hjulpet over gaten) uavhengig av hjelperens motivasjon, har det så klart ikke noe å si.

Det er jo synd (og litt komisk) hvis leserne lager heltehistorier om seg selv for å vinne en premie, men jeg reagerer likevel litt på en formanende pekefinger til alle. Igjen fordi en god handling burde være styrt av en indre motivasjon til genuint å ville noen vel, og IKKE av at man ikke ønsker å bli tatt i juks.

Jeg er jo helt klart enig med deg i at det er riktig og bra å oppfordre til gode gjerninger. Ved å være et godt forbilde og på mange andre måter sikkert. Og konkurransen din gjør helt klart ingen skade, uansett hvordan man vrir og vender på det. Jeg tror bare ikke resulatet blir så ekte som du ønsker når målet er å vinne en konkurranse.

29.nov.2010 @ 10:31
posta av: Hege

Det jeg prøver å si er bare at jeg tror det kan være vanskelig å lage en konkurranse i gode gjerninger fordi gode gjerninger bare er genuint gode hvis de er et mål i seg selv. Sånn opplever nok også mottageren av den gode gjerningen det. Ville du følt at noen brydde seg om deg på ordentlig hvis du senere fant ut at de tok vare på deg for å vinne en premie?

På den annen side er det jo fint å sette fokus på gode gjerninger. For all del.

29.nov.2010 @ 10:55
posta av: kristin!

åneiii hvorfor fant jeg ikke ut av dette før nå?? :( jeg har så utrolig lyst på et slikt kamera!

skal du ha kalender for hver dag ? :)<3

30.nov.2010 @ 23:14

kommentarar som er krenkande mot meg eller andre vil ikkje bli publisert.

skriv noko fint her:
namn:
hugs meg!

epost:


blogg / heimeside:


kommentar

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/23560243