om det her med paris.

eg har ca tusen ubesvarte spørsmål om paris i mitt eige hovud. også er det kanskje hundre til som de har og eg tenkte eg berre skulle skriva litt om kvifor eg reiser.

wedding dress and shoes

i vår ein gong berre slo det meg hardt i ansiktet at eg egentlig aldri har vore aleine, og eg tok meg sjølv i å vera litt misunnelig på desse folka rundt meg som gjer ting på eiga hand heile tida. dei har kanskje ein bestevenn eller ein pappa på hurtigtast, men ingen har det som eg har; ein person som har stått ved mi side dei siste seks åra utan å vika. som eg har opplevd nesten alt med, sakna ihjel og elska så lenge. og eg vil vita at eg kan vera ein sånn person som kan vera aleine ein plass eg ikkje kjenner nokon, som klarar å handle egg til berre meg og som klarar å sovna aleine. neste haust flyttar eg og han der fine til london for å gå på skule, og eg tenkte at om eg skal gjera det så må eg gjera det no. så da bestemte eg meg for at eg berre skulle gjera det. og paris vart det perfekte valget, for det er sålangt min favorittby i heile verda.
første februar flyr eg over. eg har ingen planar så langt, sett vekk fra at det mest mest mest sannsynlig skal skapast eit heilt magasin #3 der borte, at det kjem ein heil masse folk for å sei hei og for å hjelpa til med magasinet, og at eg kjem til å vera ein heil del aleine. eg skal bli kjent med nye folk, eg skal bli bedre kjent med meg sjølv, eg skal fiksa og triksa og sova aleine og eg gler meg skikkelig. eg har ingen plass å bu, eg skal ikkje gå på skule, eg kan ikkje fransk, eg kjenner ingen. eg startar på scratch og ser kor det fører meg, for det kan ein faktisk gjera når ein har ein forlovede som seier at eg berre skal hoppa i det og fanga så mange klinkekuler eg kan på vegen. paris er ein trist og kald by om ein er aleine, og eg blir berre så lenge eg har lyst eller til pengane tar slutt(det einaste eg har er fire og ein halv boks med magasin, om eg får solgt dei ut har eg kanskje råd til to månadar). om de lurer på noko meir kan de spørra i kommentarfeltet også svarar eg eit eige innlegg denne veka. suss.

 


just clearing up some things about my move to paris in february: i don't have anywhere to live, i don't know anyone, i don't speak french, i don't plan on going to school there. that's about it. if you have any more questions; feel free to ask.


kommentarar:
posta av: marire

det er så spennende. du er tøff som tør, og det er inspirerende for andre også - som for eksempel for lille meg. jeg heier masse på deg!

06.des.2010 @ 17:20
URL: http://hoydepunkt.wordpress.com
posta av: the helene

ja, det er skikkelig inspirerende at du faktisk bare gjør det. helt sånn "jeg reiser til frankrike nå jeg". jeg er sikker på at det kommer til å bli fantastisk fint og bra.

06.des.2010 @ 17:25
URL: http://vicodin.blogg.no
posta av:

Jeg har vært alene mestparten av livet, og da jeg flyttet til Norge begynte jeg from scratch, uten at jeg hadde noen 'hjemme' som ventet på meg, så du er heldig sånn sett. Lykke til!

06.des.2010 @ 17:27
posta av: Andrea

Du kommer til å 'fit right in' i Paris, Mariell. Så må du bare spørre om du vil jeg skal tipse deg litt når det gjelder steder osv (de som er fine/rimelige/hvor du kan møte andre ikke-franskmenn og norske).

Hilsen Andrea, hun derre kusina til Julie :)

06.des.2010 @ 17:32
posta av:

tøft gjort. Og det blir spennande med Paris-magasin. Apropos magasin, er det på veg ? :)Gledar meg sånn til det kjem.

06.des.2010 @ 17:37
posta av: Evalie Marie

eg syns du er tøff! selvstendighet lenge leve.

btw, du reiser 1. februar og ikkje 1. desember?

06.des.2010 @ 17:42
URL: http://evaliemarie.wordpress.com
posta av: danja

eg skal kjøpa!!!!

06.des.2010 @ 18:21
posta av: kine

det har vert 1. desember.

06.des.2010 @ 18:26
posta av: josefinecomebyme

Det kommer til å gå bra <3

Har du planer om å forsøke å skaffe deg en jobb der nede? Uten om magasinet, altså?

06.des.2010 @ 18:28
URL: http://www.josefinecomebyme.blogg.no
posta av: Hedda

Wow, så fantastisk! Det blir jo sikkert kjempespennende.

Nå fikk jeg lyst til å gjøre det samme...

06.des.2010 @ 18:32
posta av: ingrid

skal du ikke skaffe deg noen boplass før du faktisk fysisk står i Paris? Hvor skal du sove da? Betyr det at du kan risikere å måtte ligge ute?

06.des.2010 @ 18:45
posta av: Sofie

Det høres helt fan-TAS-tisk ut.

06.des.2010 @ 19:04
URL: http://sofielp.blogg.no
posta av: lillemy

http://rodeo.net/niotillfem/2010/12/hjartemagasinet/#comments

06.des.2010 @ 19:28
posta av: Helene - bildeblogg

Bloggar du frå Paris og London? Det håpar eg!

06.des.2010 @ 19:30
URL: http://hitori.blogg.no
posta av: kine

DU HAR DEN SØTESTE STEMMEN NOEN GANG. aaaaaw. <3

06.des.2010 @ 19:51
URL: http://www.kinemaniac.wordpress.com
posta av:

Lykke til. Jeg dro hit til Paris for å jobbe for litt over ett halvt år siden, så himla fint. Men jeg skal hjem nå i desember, for nå er det nok av den menneskelige kulden her nede for meg. Men det er fantastisk å lære å være alene, for det er kanskje det man lærer best her!

06.des.2010 @ 19:56
posta av: marie kristin

Du er så ufatteleg modig! Wow!

06.des.2010 @ 20:06
URL: http://blomsterbornet.blogg.no
posta av: Liv

Du er veldig modig! Jeg er en person som trenger å ha kontroll på alt jeg gjør, så da jeg dro til Australia visste jeg hvor jeg skulle bo. Hvertfall den første tiden. :P

Når ankommer du Paris? For hvis du kommer seint på kvelden er det nok lurt å ha tenkt igjennom hvor du vil sove den første natten. Få hosteller (ungdomsherberger) har åpen resepsjon etter 10, og regner med det er det samme med hoteller (hvis du har råd til det..). Dumt hvis du ikke har gjort en avtale på forhånd sånn at de venter på deg.

Jeg heier på deg, og gleder meg masse til innlegg fra Paris! Men ikke vær så modig at det kan bli farlig.. :)

06.des.2010 @ 20:31
posta av: naturbarna

Du er veldig modig! Jeg tror man trenger å være litt alene noen ganger, uten en kjæreste som alltid står støtt ved deg. Gleder meg masse til Parisblogging!

06.des.2010 @ 20:35
URL: http://naturbarna.blogg.no
posta av: Anja

Hei:D Jeg bor 45 min fra Paris og studerer siden ett og et halvt år siden, så hvis du har lyst til å ta en kaffe eller noe en dag når du kommer hit er det bare å sende en mail. Personlig er jeg eneste skandinavier jeg vet om i byen jeg bor i i Champagne, så hadde syns det vært superhyggelig å møte et slikt prakteksemplar av skandinaverslaget som du virker som!

06.des.2010 @ 21:36
URL: http://anjastensrud.blogspot.com
posta av: Tiril

Jeg har reist alene til nord-norge uten kjæresten min eller familien fra Oslo. Og bare på "ferie", fra 4. - 7. desember, og jeg synes det var vanskelig. Hadde aldri klart å reise lenger.

06.des.2010 @ 21:46
URL: http://sengemonster.blogg.no
posta av: Lille Silje Vanilje

Du er tøff og inspirerer.

posta av: Pauline

Er første gang jeg detter innom deg i dag :) utrolig mange flott varme bilder :) Hvor er mekken henne i verden? :)

06.des.2010 @ 22:17
URL: http://paulinesol.blogg.no
posta av: Oda

Du er så modig! Og du inspirerer en som har tanker om et utvekslingsår murrende i magen <3

06.des.2010 @ 22:26
posta av: Marit

aaaaggg, så fort jeg får bankkortet mitt tilbake så skal jeg bestille, slik at du i det minste kanskje får en dag ekstra i Paris :)

06.des.2010 @ 22:29
URL: http://maritmar.blogspot.com
posta av: Marit

aaaaggg, så fort jeg får bankkortet mitt tilbake så skal jeg bestille magasiner, slik at du i det minste kanskje får en dag ekstra i Paris :)

06.des.2010 @ 22:30
URL: http://maritmar.blogspot.com
posta av: m.

jeg har planer om å gjøre det samme neste år.

bare min tur går til edinburgh. det er verdens fineste by, og det ser ut som om den kommer rett fra et eventyr - med gamle slott, trange gater og så himla hyggelige mennesker.

det er litt hemmelig enda, da. bare meg selv og én til som vet om det. syns dét er litt fint med store hemmeligheter.

har ikke planer om å fortelle det til noen andre før jeg reiser: brb, moving to edinburgh, liksom. fint!

06.des.2010 @ 22:36
URL: http://wichitamindcontrol.blogspot.com
posta av: Isabel

tøft gjort av deg! ^^

06.des.2010 @ 22:51
URL: http://dasmadchen.blogg.no
posta av: Malin

Så tøff du er!

Men tar det lang til før magasinene kommer i posten? Jeg kjøpte nemlig både nummer 1 og 2 den dagen du åpnet for salg, så jeg venter fortsatt i spenning.

06.des.2010 @ 22:59
URL: http://pisspreikdronninga.blogg.no
posta av: Kristina Kvåle

eg syns du er utruleg modig mariell! veit ikkje om eg hadde turt å gjere det same, var eg deg, så stå på!

ellers så lurte eg på om du kanskje var med å demonstrerte for å behalde lærdal og nordfjord sjukehus? eg trur nemleg det er noko du ville gjort :)

06.des.2010 @ 23:45
URL: http://kristinakvaale.wordpress.com
posta av: June

Du har guts. Beundrar deg. Og Jostein, som set sine behov til side og let deg gjere det du må.

07.des.2010 @ 00:40
posta av: Ingvild Ivrine

skal du bu på hotell eller skal du prøve å leie ein hybel?

07.des.2010 @ 00:41
posta av: Lisa

sista bilden så fin!

07.des.2010 @ 01:16
URL: http://popflickan.blogg.se
posta av: kriste

Høres lurt ut. Jeg elsket kjæresten min fra den dagen vi ble et par, for nå 8 år siden, men skjønte ikke hvor mye jeg elsket han før jeg flyttet til Australia og han ble igjen i Norge, vi var borte fra hverandre et halvt år, og det var fantastisk <3. Nå bor vi sammen igjen, og selv om vi er sammen hele tiden, vet jeg at jeg kan klare meg helt alene på andre siden av jorda, det fint og viktig å vite.

07.des.2010 @ 01:25
posta av: Pia

Du er så fantastisk modig, Mariell! Dette her tror jeg mange andre gjerne skulle ha gjort, meg inkludert, men jeg mangler ballene og viljen. Jeg har virkelig tro på at dette kommer til å bli helt strålende for deg, selv om det sikkert blir litt vondt også. Jeg gleder meg til å følge deg i Paris. Modige, modige jente.

07.des.2010 @ 09:55
URL: http://www.proteinsyntesen.net
posta av: Anja|

Lykke til i Paris! Kjæresten min og jeg har bare hatt avstandsforhold, så for min del vil det å bo sammen med ham være det store eksperimentet om noen år.
PS: Jeg kjøpte meg en finfin bruktkjole i dag takket være magasintips. Takk:)

07.des.2010 @ 13:55
posta av: Ida

du er tøff - lykke til! :)

07.des.2010 @ 14:05
URL: http://hjemmebloggen.blogg.no
posta av: Linda

åh härlig blogg. glädjer mig till att följa den :)

07.des.2010 @ 14:32
URL: http://hemlighetenskammare.blogspot.com
posta av: Anna

Wow! Du er modig som bare flytter bort. Tenker du å jobbe da? Skal selv til Paris om noen dager faktisk :D!!

07.des.2010 @ 16:23
URL: http://heartshapedmug.blogspot.com/
posta av: Miss0 - mitt liv i Oslo

Härlig blogg!

Man måste våga och se om det är nåt för en. Jag chansade när jag flytta till Oslo utan varken jobb eller bostad men det gick ju fint ;) Allt lycka till dig!

07.des.2010 @ 17:41
URL: http://www.miss0.blogg.no
posta av: Ingrid Iversen

Åh, drømmen! Virkelig!

07.des.2010 @ 20:35
posta av: Guro

Åå, eg skal ønske meg magasinet ditt til jul! då får eg to ting av eit ønske: ei tilsynelatande fantastisk blad, og ei fantastisk jente som får vere i Paris og lære om verda, mennesker og seg sjøl. Vinn-vinn altså!

07.des.2010 @ 21:18
URL: http://guroiverda.blogg.no
posta av: Frøken

det høres så inderlig fint ut, og jeg skulle ønske jeg skulle være med deg.

posta av: Lina

hei. jeg er en kanskje en litt bekymret person av meg, og jeg har vært i paris før.

jeg synes det er helt vanvittig tøft å gjøre noe sånt som det. og jeg tror du kommer til å klare deg godt! men jeg tror at du må bite tenna beinhardt sammen, når du får et skikkelig steinhardt slag i ansiktet. for det tror jeg kommer.

og vit betdyningen av å være positiv! (det gikk på Puls på nrk en gang, jeg ble overrasket) en annen ting jeg tenker er, at du må gi hele paris + deg GOD tid! det er tungt til å begynne med, men så, sakte men sikkert går det bedre og bedre. hvis det går bra for deg, kanskje tør jeg og?

08.des.2010 @ 14:55

kommentarar som er krenkande mot meg eller andre vil ikkje bli publisert.

skriv noko fint her:
namn:
hugs meg!

epost:


blogg / heimeside:


kommentar

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/23657687