inspirasjon. akkurat no, i alle fall.

rufus wainwright.eg har høyrt på rufus wainwright sin musikk i kanskje fem-seks år, men den siste tida har eg tatt eit djupdykk ned i livet hans og historia hans, spesielt etter eg såg denne dokumentaren på nrk nett-tv, om ein opera han har laga. han er ein sånn person som ikkje bryr seg om kva andre syns og seier, han er den einaste som får lov til å definera seg sjølv og han har så himla høge ambisjonar. han tør å satsa sjølv om han er livredd å feila, også trur han på kjærleiken si makt over kunsten, og det gjer jo eg óg. han har ein sånn ekstrem seksualitet i musikken sin, men det blir aldri vulgært, berre ærlig og sterkt, og han skriv dei beste tekstane eg veit om. om de ikkje har høyrt noko på musikken hans, har eg laga ei speleliste over mine absolutte favorittsongar. elskede rufus.
sophie calle.sophie calle har vore ein av mine største inspirasjonskjelder det siste året, og den siste tida har eg fått bli ny eigar av tre av bøkene hennar. ho har gjort så sjukt mykje rart og bra, som å senda senga si til ein mann med kjærleikssorg, å vera med i ein abortorganisasjon der ho hjalp kvinner over landegrenser for at dei skulle få ta abort(dette var før kunsten tok over), ho har innreidd ein telefonboks, ho har jobba som strippar, ho har latt seg forfølga og sjølv forfulgt ein mann heilt til eit anna land. ho er gal i hovudet og eg elskar det. ho har alle kjenslene på utsida, all kjærleikssorgen og all einsemda og all gleda, alt blir brukt i kunsten for sånn er ho berre. fullstendig naken. skulle ønska me var venner.shootlocations.for ei stund sidan fant eg denne sida som leiger ut hus og leiligheiter i heile verda. tomme leiligheitar som står ledig til fotoshoots og filminnspelingar. sjølv om eg kanskje aldri kjem til å få leigd eit sånt hus, er det fint å sjå for seg modellar rundtomkring i husa. raudhåra blond brunette svarthåra snøkvit, i ei seng, framfor tapet, på kjøkenbenken, i hagen, i eit tre, i eit badekar, i ein glaskarm.
polly morgan*.dei siste vekene har eg hatt så sjukt lyst på denne skulpturen av polly morgan. det er utstoppa fuglar i glasklokker, og eg syns dei er så fantastisk fine. dei kostar ti tusen, så eg trur kanskje dette blir på ønskelista til bryllupet. og det er så bra at nokon faktisk tør å utfordra folk sin oppfatning av kunst, at dei tør å provosera og tør å bli uvenner.

*(før de startar, fordi eg veit at mange blir provosert av dette: polly morgan er utdanna taxidermist, altså utstoppar. alle dyra ho brukar i installasjonane og kunstverka sine er dyr som anten har dødd i trafikken eller så er det dyr ho får fra dyrlegar, som igjen har dødd ein naturlig død eller som har blitt avliva, oftast grunna sjukdom. det er altså ingen dyr som har dødd for kunsten si skuld.)gamle tapetar.

me planlegg å pussa opp rommet mitt heime hos mamma og pappa, og difor har eg sikla på gamle tapet skikkelig lenge. plutselig skal me ikkje kjøpa tapet likevel, men eg får lyst til å kjøpa eit par rullar som eg kan bruka på dei nye veggane mine når me får ein ny plass å bu. alle desse er fra tapetorama.


kva inspirerar deg akkurat no?some of my biggest inspirations lately: rufus wainwright, sophie calle, polly morgan, shootlocations.co.uk and old wallpaper. try the google translate in the menu!


kommentarar:
posta av: johanne

dette var fint. (selger de sophie calle-bøker i oslo?)

06.jan.2011 @ 19:36
URL: http://regndans.blogg.no
posta av: hjartesmil

johanne: tronsmo!

06.jan.2011 @ 19:41
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Ane

Rufus Wainwright er en sånn jeg alltid har tenkt at jeg liker, uten å ha hørt mer enn et par sanger. Perfekt at du har lagd liste over de du liker best, nå skal jeg jammen høre på :)

06.jan.2011 @ 21:12
URL: http://idril.blogspot.com
posta av: marire

du inspirerer meg. vennene mine også, og kval&actionfilm, og smagalsomalier. og a.r. rahman, susanne sundfør og dirigenten karajan.

06.jan.2011 @ 21:17
URL: http://hoydepunkt.wordpress.com
posta av: m

akkurat nå er jeg veldig inspirert av looking for alaska, av fjær og indianere, bokonisme og andre religioner og vaniljeparfyme. jeg hadde aldri hørt på rufus wainwright, men jeg likte de to sangene jeg har hørt hittil kjempegodt, takk!

posta av: kjersti

rufus wainwright <3 det har vært rufus og meg i mange år, musikken hans er gylne bussvinduer og kjærlighetsrus og annen rus.

her har du noen sanger til av ham som er verdt å høre:

beauty mark

one man guy

greek song

chelsea hotel (fantastisk leonard cohen cover)

april fools

<3<3<3

06.jan.2011 @ 22:34
URL: http://hysjduskremmerfisken,blogspot.com
posta av: Synne

Inspirasjon er viktig! Musikk inspirerer kontinuerlig, og for tiden er jeg også opptatt av parfyme, gamle fotografier og snøøøø. Hoho!

06.jan.2011 @ 23:06
URL: http://sostrenesuse.blogspot.com
posta av: ingrid

jeg husker du har skrevet om bøkene "did you see me?" og "take care of yourself" av sophie calle, men hvilken er den tredje boken av henne som du har blitt eier av? og vet du i hvilken bok man kan lese om den abortorganisasjonen hun var med i?

06.jan.2011 @ 23:19
posta av: hjartesmil

ingrid: "true stories". abortorganisasjonen kan ein lese om i "did you see me?".

06.jan.2011 @ 23:43
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Nøve

Det som inspirerer meg for tiden er kjærleiken - og det å ha vondt i hjertet hver eneste dag. Har ikke skrevet så mye på flere år som jeg har gjort den siste tiden.

07.jan.2011 @ 12:48
URL: http://omgstfulzm.blogspot.com
posta av: Rikke

rufus wainwright er fantastisk! i 2008 ga jeg mamma i bursdagsgave en av hans cder, og inni hadde jeg lagt en konsertbilett. jeg hadde så klart kjøpt en til meg selv og. bildet jeg fikk av rufus etter konserten var nøyaktig som du beskrev musikken hans. han fortalte blant annet om hvor forelsket han hadde vært i en gutt en gang de de dro på skoletur, om drømmene og fantasiene han hadde hatt om ham. det ble som du sa, aldri vulgært, kun fint. settingen gjorde det hele til en enda større opplevelse, da han spilte i grieghallen. og ikke minst selve musikken: et kapittel for seg selv!

07.jan.2011 @ 13:43
posta av: Hege

Nydelig inspirasjon du har. : )

Forresten er ikkje magasinet du sendte til Florø komt fram. Det gjer meg litt trist at eg kanskje ikkje får lest det. Kan være det blir 115 kr rett ut vinduet, men wtf viktig å støtte kunstnerspirer og. : P

07.jan.2011 @ 14:01
posta av: hjartesmil

Hege: ta kontakt med posten, kan henda dei har det.

07.jan.2011 @ 14:07
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Sofie

Sjekk ut Rufus syster Martha Wainwright tolkning av Edith Piaf! Fantastiske viser på fransk, slik at ein vil ligge i senga si i Paris og drikke raudvin og smile! http://www.youtube.com/watch?v=aA2PI_4iHjo

07.jan.2011 @ 21:01
posta av: Sandra Olsen

Hadde aldri hørt om Rufus Wainwright før og da jeg satte på lista di for å høre hva det var for noe, måtte jeg bare høre hele. Takk, hjartesmil. :)

07.jan.2011 @ 23:11
URL: http://www.frecklenotes.wordpress.com
posta av: Petrine

Rufus er fantastisk. Nydelig når han tolker Cohen. Gleder meg til å sjekke ut operaen. Takk for tipset!

07.jan.2011 @ 23:58
URL: http://www.idakristines.blogspot.com
posta av: MariEmhøne

Jeg så dette: http://www.hasselbladfoundation.org/current-exhibition/en/ etter en link hos frokenmakelos.com, og tenkte på deg.

Så du inspirerer meg tydeligvis:)

Ha et godt nytt år!

08.jan.2011 @ 10:59
posta av: Ine H. Digernes

Kjenner at jeg rett og slett blir kvalm av de "skulpturene". Døde fugler som kunst? Ser ut som små kyllinger. Synes det er meget unødvendig at de skal lide for slike unødvendige grunner, og synes heller ikke det er "tøft" at de tørr å provosere slikt. Synes egentlig bare det er trist og grusomt.

09.jan.2011 @ 20:13
posta av: hjartesmil

Ine H. Digernes: men du las jo ikkje alt eg skreiv eingang? greit nok at du ikkje syns det er fint, men ingen dyr har hatt det noko vondt.

09.jan.2011 @ 20:21
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: tiriltutta ♥ foto

Greit nok at dyrene ikke har lidd, men det der var jo rett og slett ikke fint.. Hvorfor skal man ha døde dyr til pynt? Grøss..

09.jan.2011 @ 20:34
URL: http://tiriltutta.blogg.no
posta av: hjartesmil

Tiriltutta: kvar sin smak!

09.jan.2011 @ 20:49
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Trine

Kan du linke til sida som leiger ut locations? Eller var det ein hemmelig link som eg ikkje forstod?

13.jan.2011 @ 21:36
URL: http://trinesskattekiste.blogspot.com
posta av: hjartesmil

Trine: shootlocations.co.uk!

13.jan.2011 @ 22:06
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Amalie

Jeg ble veldig provosert av de skulpturene. Jeg har aldri likt utstoppa dyr. Det gir meg frysninger.

16.jan.2011 @ 11:32
URL: http://eriksatie.blogg.no

kommentarar som er krenkande mot meg eller andre vil ikkje bli publisert.

skriv noko fint her:
namn:
hugs meg!

epost:


blogg / heimeside:


kommentar

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/24481752