eventyr.

eit sug i magen kvar gong nokon nevnar paris, blir transformert til den verste grinejenta kvar gong eg høyrer ein song om paris, kvar gong nokon må reise fra kjæresten sin på tv. det er ikkje lenge til eg reiser no, til paris, til min favorittby, for å laga magasin og for å læra meg å vera aleine.

men eg gler meg óg, det er ikkje berre vondt og trist. gler meg til å gå heile dagar i parken og sitta heile dagen på kafé og eta makronar fra masse ulike plassar berre så eg kan sei kva som er best. å ta trappene opp til toppen av eiffeltårnet, å synga med på intimkonsert utanfor sacrè coeur. å sleppa snøfebruar, å få kirsebærblomane i mars, å få massevis av fine folk dit som kan sova på golvet mitt eller i senga mi også eta frukost ute .creme brulee på le cafè des 2 moulins, sykla gjennom byen på ein lånt sykkel, finna gater og plasser i hjartet mitt som ingen har funne enda. og å skriva om det vonde heilt usensurert og for første gong kanskje publisera det.

tenk kor bra livet faktisk kan vera om ein berre tør å hoppa i det. om ein berre tør å laga noko nytt til middag, å sei hei til ein ny person, å gå på ein fest ein egentlig ikkje har lyst til å gå på fordi ein kan bli overraska, å høyra på ny musikk, å la seg sjølv utvikla og ikkje alltid tenka at ein veit best eller at ein ikkje kan komma lenger. ein set opp blokkeringar for seg sjølv men ein treng ikkje gjera det om ein ikkje vil.

berre sånt som eg tenkjer på i dag.
i'm thinking about paris a lot. on the first of february i'm moving there for a couple of months and i'm really not ready to do it. but i'm also looking forward to it as i'm going to have the time of my life and learn so much about myself in a new environment, alone.


kommentarar:
posta av: sofie

ÅH, eg gler meg masse til å lese om hjartesmil i paris!! :)

og eg håpar du vil skrive (litt ihvertfall) om det siste du skreiv, om å tørre meir. Eg føler litt at livet mitt har "stoppa opp" i ein lengre tid no. Og sjølv om eg veit det einaste som hjelper er å tørre, så er det så vanskelig i praksis.. Men det hjelper å tenke på små fine ting av og til! for eksempel å lese blogginga di. Så takk for det :)

07.jan.2011 @ 14:15
posta av: TeeJay

Jeg bare lurte på en ting, håper du svarer! :) Hva skal du hete etter at du har giftet deg? :D Skal du ta navnet hans, eller beholde ditt og plusse på hans, eller bare ha ditt eget? :) Elsker bloggen din!

07.jan.2011 @ 14:24
URL: http://hippiemonster.blogg.no
posta av: Sofie

eg har også veldig, veldig lyst til å reise til paris:) gjere alt du nettopp sa og meir! men sidan eg bare er 15 og ikkje ha begynt på videregåande enda er det nok ein stund til. eg gledar meg på dine vegne:) elsker bloggen din:)

07.jan.2011 @ 14:47
posta av: Malina

Jeg vet hvordan det føles, fordi jeg skulle være au-pair i ett helt år etter jeg var ferdig med skolen. Men det var bare skummelt til jeg var der. No vet jeg at det var det beste som kunne skje til meg.

07.jan.2011 @ 15:01
URL: http://www.moi-malina.blogspot.com
posta av: Lisbeth

Du er så fantastisk fin! Dette her er noe jeg selv har tenkt ganske mye på i det siste selv. Tankene mine er i andre byer, i andre land. Jeg vil bare reise bort. Være tøff, pakke sekken, ha kameraet slengende rundt halsen og ikke vite hvor man skal, men bare reise. Oppleve nye eventyr, møte nye mennesker, se eksotiske dyr.

Hadde det ikke vært for at lommeboka er tom, så skulle jeg dratt i dag. Men for øyeblikket får jeg nøye meg med å spare hver krone jeg kan, med tanke på alt som venter på meg der ute :)

Hvis jeg glemmer å si det når du drar, så får du ha den mest fantastiske turen i livet ditt! God tur!

07.jan.2011 @ 15:05
URL: http://lisbethhelene.blogg.no
posta av: julie b

jeg digger deg.

07.jan.2011 @ 15:05
URL: http://twitter.com/pcketfulofstars
posta av: ik

du skriver kjempefint<3

07.jan.2011 @ 15:05
posta av: Bettina

Jeg gleder meg til å lese alt om det! Til endelig å høre om det triste og vonde, til å lese om og se bilder av menneskene du møter og som kommer til å inspirere deg og glede deg. Til å høre om hvor modig du er. Og til å få masse tips til når jeg selv skal til Paris i fire dager for å møte den fineste personen i mitt liv, min bestevenninne. Det blir så bra, alt sammen!

07.jan.2011 @ 15:09
posta av: covermyeyes

Heilt einig! Eg har for første gong på fleire år byrja å rive ned mine eigne begrensingar. Det fine er at det har vore så fokusert på ting omkring han, at det er ikkje mykje som skal til lenger. Bare eg er ute med venar, uten å ønske at eg eigentleg var med han er nok for at ei ny verd har opna seg :)

07.jan.2011 @ 15:14
URL: http://covermyeyes.blogg.no/
posta av: Synne

Det kommer helt sikkert til å bli en utrolig opplevelse! Kos deg med spenning og forberedelser!

07.jan.2011 @ 15:32
URL: http://sostrenesuse.blogspot.com
posta av: katrine

jeg skulle ønske jeg var så tøff. kjæresten min har akkurat dratt hjem igjen for våren og jeg blir helt ødelagt hver gang det skjer. egoistisk som det høres ut så gleder jeg meg til å fortsette å lese her når vi er i en enda likere situasjon.

også er jeg hundreprosent sikker på at det kommer til å gå kjempe fint med deg og at du kommer til å ha ditt livs opplevelse der borte.

07.jan.2011 @ 15:56
URL: http://katrinetenker.blogg.no
posta av: Gry Aina

æ skal på en date på søndag, og all grua i magen min forsvant nettopp heilt.

det høres nok ikje så stort ut for dæ, men for mæ var det akkurat det æ trengte, akkurat nu.

takk!

07.jan.2011 @ 16:17
posta av: Elise

masse lukke til á Paris! det vert sikkert kjempe fint og tusen takk for at du set ord på svirrande tankar og draumer som her. det er så fint og motiverande for andre óg :)

07.jan.2011 @ 16:20
posta av: Trine

Takk for magasin 2 som kom i postkassen i går! Men jeg lurer på en ting, hvorfor var det bare ett eksemplar, ikke to? Du skrev på mail til meg før jul at du kunne se på paypal-kvitteringen min at jeg visst hadde bestilt to eksemplar.

Jeg har ikke lyst til å bli irritert, men jeg blir litt småirritert likevel. Jeg vet at du ikke gjør det med vilje, og at det er mange som har bestilt og mye å gjøre, men nå føler jeg at jeg har "mast" på deg/minnet deg på/etterlyst i månedsvis, og så får jeg ikke det jeg har (forhånds!)bestilt likevel.

Håper det hele er en forglemmelse og at du sender meg et magasin 2 til så for som mulig, med tanke på at du snart drar til Paris og blir borte en stund.

Mvh Trine

07.jan.2011 @ 16:25
posta av: sara

elsker disse tekstene! De gjør meg litt mindre redd for å følge drømmene mine<3

07.jan.2011 @ 16:58
posta av: SIA - still waters run deep

du er tøff

07.jan.2011 @ 17:24
URL: http://stillwaters.blogg.no
posta av: Amelie

du mangler virkelighetsfølelse. det er ikke hardt å være borte fra kjæresten sin i to måneder. det er ikke hardt å leve livet i paris slik du beskriver det. paris er en kald by og det virker som om du tror livet er en dans på røde roser. ikke har du arbeid heller. du tenker bare å gå rundt og spise makroner dagen lang i prikkete kjoler og late som om du er amelie. jeg forstår ikke hvordan du kan beskrive et liv som vanskelig, i alle fall ikke etter hvordan du beskriver det harde livet for oss.

07.jan.2011 @ 17:28
posta av: Josefine

Jeg gleder meg også så ufatterlig mye til Paris! Og skjønner akkurat åssen du har det akkurat nå. Spentspentspent! :)

Og Amelie: Bare fordi Mariell ikke sier til hele verden hva som er vanskelig, betyr ikke at hun aldri har det vanskelig. Dette er en bogg om kjoler, sløyfer og alt som er fint. Ikke om å ha det vanskelig, da kan du finne deg en annen blogg. Og du har tydeligvis aldri vært forelska heller, for det er vanskelig å være borte fra kjæresten sin i lang tid. Så det så.

07.jan.2011 @ 17:43
URL: http://www.josefinecomebyme.blogg.no
posta av: UNDIKKEN

Herreminhatt. Når jeg leste kommentaren til Amalie fikk jeg en veldig trang til å hacke den bort før du fikk lest den. Men, det går jo ikke. Ikke for meg, iallefall.

Fy deg, "Amelie".

Om du hadde lest hjartemagasinene hadde du visst at tiden i Paris kommer til å gå med til hardt arbeid. Flott, kreativt og vakkert arbeid - men fortsatt hardt!

Tenk å mobbe min beste blogger på denne måten....!

07.jan.2011 @ 17:47
URL: http://undikken.blogspot.com
posta av: UNDIKKEN

Herreminhatt. Når jeg leste kommentaren til "Amelie" fikk jeg en veldig trang til å hacke den bort før du fikk lest den. Men, det går jo ikke. Ikke for meg, iallefall.

Fy deg, "Amelie".

Om du hadde lest hjartemagasinene hadde du visst at tiden i Paris kommer til å gå med til hardt arbeid. Flott, kreativt og vakkert arbeid - men fortsatt hardt!

Tenk å mobbe min beste blogger på denne måten....!

07.jan.2011 @ 17:51
URL: http://undikken.blogspot.com
posta av: hjartesmil

Amelie: kvifor skal du få bestemma kva eg skal synast er vanskelig eller ikkje? det virkar ikkje som om du veit noko om prosjektet eingong, eg har allereie skrive om at paris er ein hard og kald by, eg forventar ikkje "ein dans på raude roser". (om du lurer på kvar eg har skrive det kan du sjå her: http://hjartesmil.blogg.no/1290386218_snt_som_de_lurer_p.html)

eg skal laga eit heilt magasin der nede. så kom ikkje her og sei at eg ikkje skal jobba, for du veit ingenting om kor hardt eg arbeidar med magasina mine, å laga eit magasin på berre to månadar når eg pleier å bruka i alle fall fire er i mine auge eit ganske ambisiøst prosjekt, og noko eg er skikkelig stolt av. og ja, magasinet kjem til å inkludera makronar og kjolar, men det kjem óg til å inneholda masse vondt og vanskelig. eg berre ser ikkje poenget med å skriva side opp og side ned om kor mykje eg gruar meg og kor jævlig eg trur det kjem til å bli, det hjelper ingen(inkludert meg sjølv).

07.jan.2011 @ 17:52
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: hjartesmil

TeeJay: eg skal berre ha mitt eige. :)

07.jan.2011 @ 17:55
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: hjartesmil

Amelie: og plz, det der med å "tru at eg er amelie" er berre så 2008. finn på noko nytt.

07.jan.2011 @ 18:01
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: DENNE BLOGGEN ER IKKE LENGRE I BRUK.

Det høres fint ut, og ganske så filosofisk.

Jeg vil til Paris og.

Vi får masse spennende franskemenn på besøk til skolen vår snart,, håper det er noen kjekke.

07.jan.2011 @ 18:09
URL: http://xxstinemarina.blogg.no
posta av: oda celine

det er fint å bare hoppe ut i ting. jeg hadde blitt rastløs av ikke å gjøre det, tror jeg.

07.jan.2011 @ 18:14
URL: http://odaceline.com
posta av: Amelie

oi. det kan godt være ting er vanskelig, det er det for alle, men jeg tror ikke det vanskeligste i verden er å ha en kjæreste hjemme i norge som elsker deg av hele sitt hjerte og bare venter på å gifte seg med deg når du kommer tilbake etter et par måneder. besøk får du nok også. jeg tror det er værre å ikke ha noen som er glad i seg, og å VIRKELIG være alene i en stor by. jeg tror de fleste trenger en realitycheck. jeg reagerer bare når man er nordmann (!) med (åpenbart) en del penger - for å kunne bo i oslo et år uten å ha ordentlig arbeid - de fleste må kombinere studier, skole OG det å være kunstner, så du er jaggu heldig - skriver om det slik du gjør. jeg leser vanligvis ikke din blogg, så nei, jeg har ikke satt meg inn i prosjektet, men for meg virker det hele bare litt lettbeint. å legge ut om hele sitt liv, oppturer og nedturer, til hver minste detalj, til hva du spiser til middag og hvilke kopper du drikker av, slik at "hele verden" kan ta del i det er ganske sprøtt og utleverende. da må du tåle at noen reagerer også. men lykke til i paris. måtte det bli en fantastisk opplevelse, og forhåpentligvis kommer du tilbake sterkere og lykkeligere enn før.

07.jan.2011 @ 18:27
posta av: hjartesmil

Amelie: eg er ikkje rik, eg jobbar hardt for alt eg har og da er det frustrerande at nokon trur at eg berre flyg gjennom livet på magiske pengesekkar. sjølv om eg ikkje har ein kjedelig jobb fra ni til fire så betyr ikkje det at eg ikkje jobbar?

og du framstiller det som om eg er utakknemlig for det eg har, og det syns eg berre blir heilt feil. det einaste eg prøver på er å reflektere over dei ulike tankane ein har når ein skal ut på ei sånn reise, både glede og vondt og alt samtidig. og eg skjønnar ikkje egentlig kva samanligninga di har med saken å gjera? sidan det er verre å ikkje ha nokon som ventar og sidan det er verre å vera virkelig aleine, skal eg heller skriva om det? det har jo ingenting med meg å gjera. eg kjenner berre til mitt eige liv og mine eigne tankar fra innsida, og da er det jo sjølvsagt det eg skriv om.

og det siste du skriv understrekar vel egentlig at du ikkje heilt forstår konseptet mitt, eller kvardagsblogging generelt, i heile tatt. og det er heilt greit, men det er óg ein forutsetning for å lesa denne typen bloggar. at ein faktisk forstår det, og at ein har glede av det. om du ikkje har det så må du gjerne ikkje lesa.

håpar du kjøper magasinet når det kjem, at du leser det fra perm til perm og kanskje da forstår kva all the fuzz was about. :)

07.jan.2011 @ 18:59
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: ingrid

jeg kan godt skjønne hvorfor Amelie reagerer litt.

For å sitere deg Mariell i svaret til henne: "og eg skjønnar ikkje egentlig kva samanligninga di har med saken å gjera? sidan det er verre å ikkje ha nokon som ventar og sidan det er verre å vera virkelig aleine, skal eg heller skriva om det? det har jo ingenting med meg å gjera. eg kjenner berre til mitt eige liv og mine eigne tankar fra innsida, og da er det jo sjølvsagt det eg skriv om".

Det er jo nettopp DET; de som har det så bra stenger seg inne i sin egen boble, "jeg kjenner ikke til noe annet og kan derfor ikke uttale meg". Neivel, men det er kanskje det amelie prøver å få deg til å tenke over, hvordan man kan prøve å sette seg inn i livene til andre som ikke har det så bra, og dermed få perpektiv på sitt eget liv og slutte å skrive at vanlige ting som alle mennesker må slite litt med i livet, er så fordømt vanskelig!

Du er født med gullhår i rumpa, Mariell. Du aner ikke hvor godt du har det, og mener at vi lesere likevel skal synes "synd" på deg for at du skal være et par måneder borte fra kjæresten. Prøv å forestill deg hvordan det ikke er å ha NOEN.

07.jan.2011 @ 19:30
posta av: Amelie

ok. unnskyld. jeg ser at jeg var for krass og slem. jeg leser det gjerne, magasinet ditt. dårlig start på året for min del, å skrive ett sånt tøysete innlegg. unnskyld. og lykke til.

07.jan.2011 @ 19:31
posta av: hjartesmil

Amelie: det går fint, eg set pris på at folk tør å skriva meiningane sine for det gir rom til at eg får forklart meg og at folk kanskje forstår meg litt bedre.

07.jan.2011 @ 19:42
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: hjartesmil

ingrid: du tar det ut av sammenheng og prøver å få det til å sjå ut som om dette er noko eg praktiserar mot alt i heile verda, når det faktisk handlar om eitt einaste blogginnlegg.

og om du les innlegget ein gong til så handlar det om å faktisk setta pris på det ein har, å gripa livet sitt mens ein kan. sjølvsagt KAN eg forestilla meg korleis andre har det, men _det_ handlar ikkje om meg. eg skreiv om meg sjølv, mitt eige liv, reisa som eg skal ut på. derfor skreiv eg ikkje om det akkurat der og da, men om du hadde tatt av deg dei tjukke kritikerbrillene og lest litt meir av bloggen hadde du sett at eg, som dei fleste andre, har empati og forståelse for andre sine liv og situasjonar(og ofte brukar det når eg skriv tekstar og lignande). eg óg, som alle andre, tar utgangspunkt i mitt eige liv når eg skriv om meg sjølv, det er jo berre naturlig?

gullhår i rumpa-statementet ler eg berre av, for det er latterlig. eg har jobba for absolutt ALT her i livet. eg hadde aldri eingang trudd eg skulle gjennomføra vidaregåande på grunn av store psykiske problem, men eg jobba ræva av meg og eg fekk vitnemålet mitt, eg har kunna bu i oslo eit heilt år utan ein fast jobb og inntekt, det får ein ikkje utan vidare til. eg jobbar. hardt. for. alt. så at nokon prøver seg på å seie noko anna tar eg som eit personlig angrep og er ikkje noko eg set pris på.

eg prøver ikkje å få nokon som helst til å synast synd i meg, unødvendig sympati er noko av det verste eg veit og ihvertfall ikkje noko eg leitar etter hjå framande.

07.jan.2011 @ 19:52
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: marire

det er så spennende, mariell! jeg vurderer å studere i frankrike neste år, og det er også litt sånn skrekkblandet fryd. men heia deg!

07.jan.2011 @ 22:13
URL: http://hoydepunkt.wordpress.com
posta av: Erle

Hei, Mariell! Jeg bare lurer på om du har funnet leilighet eller boplass i Paris? Du skjønner, jeg tenker selv på å reise til Paris til høsten og bli der en stund, men vet på en måte ikke helt hvor jeg skal begynne å leite etter et sted å bo? Har du noen tips?
God tur til Paris, skjønne deg!

08.jan.2011 @ 12:31
posta av: cerisier

gled deg, du kommer aldri til å angre! det er fantastisk at du bestemmer deg for å gjøre noe selv om du vet det vil være utfordrende, og at du bevisst går inn for å ikke gå den enkleste vei, men den du tror er riktig for deg.

jeg dro til frankrike når jeg var like gammel som deg og er utrolig glad for at jeg gjorde det. senere har jeg startet opp på nytt flere ganger i andre byer og har lært endel om hvordan jeg kan få det til å funke best mulig. det virker som at du har et veldig gjennomtenkt forhold til det du legger ut på, men et tips jeg har er at du ikke må bli bekymret hvis du føler sterk motstand og at alt er feil de første dagene når du har kommet til paris. jeg pleier å gi meg selv ei uke der jeg tenker det er helt greit om jeg har det litt turbulent. etter ei uke pleier det å roe seg, da har man noen vaner på plass, man har funnet noen steder der man føler seg hjemme, et første menneske man er på hils med, man er ikke lenger helt usynlig men har litt grunn under føttene.

to tips du kan glede deg til: dra til Angelina på Champs Elysees for byens beste og staseligste varme sjokolade (obs!ofte kø!), og til Reflet (http://www.qype.fr/place/97406-Le-Reflet-Paris) for å spionere på rufsete filminteresserte franskmenn og kanskje gå på cinemateket over gata etterpå.

08.jan.2011 @ 13:12
posta av: sara

ah, norge og janteloven altså... Hva om du bare hadde tenkt å sose rundt i paris uten å jobbe? Ingenting galt med det! Det du har har du oppnådd selv og da har du jammenmeg rett til å leve som du selv vil! (btw, forstår at det ikke er planen altså) :)

08.jan.2011 @ 20:15

kommentarar som er krenkande mot meg eller andre vil ikkje bli publisert.

skriv noko fint her:
namn:
hugs meg!

epost:


blogg / heimeside:


kommentar

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/24500096