svar, del to: kjærleik og han der fine og sånt.

hva er oppskriften på å finne noen å dele resten av livet sitt med? vi trenger kjærleik nå!
det finst ingen oppskrift, det skjer når det skjer. enn så lenge får ein klemma på kvarandre også dansa panneluggen sveitt og håpa at nokon blir sjarmert.

kan du forklare hvordan det kjennes inni deg hver gang du ser inn i øynene til han fine?
det føles både som fyrverkeri og som det mest rolige som finst.

hva er den beste følelsen som finnes?
å våkna på ein arm til eit smil.

hvor vil du bo når du er "stor"?
eg vil bu i ein liten villa litt utanfor paris, det er drømmen.

fineste opplevelsen med han der fine?
då han gjekk ned på kne, sjølvsagt. sånn blir det jo ofte.

hva synes du er det fineste noen har sagt om kjærlighet?
"Her kiss was a question he wanted to spend his whole life answering." fra the history of love av nicole krauss.

hvordan vet man at man elsker noen?
ein berre veit det. det er det sikraste eg veit av alt eg veit.

hva ville skjedd hvis det ble slutt mellom deg og han der fine?
det som vanligvis skjedde mellom folk som slo opp, det ville vore jævlig ganske lenge og me ville føla at me ikkje kunne eksistera nokon gong igjen, men etter ei stund ville det gått. sjølv om eg kan aldri forestilla meg meg sjølv med nokon andre, det er berre for rart.

hva fikk deg til å innse at du ville leve resten av livet ditt med han der fine?
det går sakte å innsjå noko sånt, det er ikkje sånn at ein plutselig berre pang veit det. plutselig innser ein at det er noko som ein veit som ein har visst lenge men ikkje tenkt på, sånn kan det skje.

i wanted to mention

jeg blir aldri forelsket og lurer litt på om du har noen fine tips som kan hjelpe meg å fortsette å tro på kjærlighet for meg også?
eg trudde eg aldri skulle bli forelska, eg trudde at nokon aldri kunne elska meg og eg trudde eg skulle leva aleine i alle mine dagar. men så plutselig kom den berre, som ein orkan i hjartet. det skjer når ein minst ventar det, ein må berre leva imens.

hva slags dyr får du i magen da når du er med han fine? sommerfugler? og hva slags dyr får du i magen når du tenker på paris?
flodhestar.

kva gjer livet vakkert, syns du?
dreads mellom fingrane medan me kyssar, frukost på senga, varme brystmusklar under håndflata, å holda hender med vottar.

åh, jag undrar hur långt hår din pojke hade när han gjorde sina dreadlocks och hur länge han har haft dem?
han hadde vel kanskje litt lenger enn skulderlangt hår, han har hatt dei i snart fem år, trur eg.

hvordan holder jostein dreadlocksene sine reine? alltid lurt litt på det, sånn i praksis.
han vaskar dei som vanlige folk, men litt sjeldnare. dei blir jo berre skitne utanpå om dei er laga rett, for dei er knytt så hardt at det ikkje kjem noko inn i kjerna på dreadsa.

min bestekompis, som jeg er fryktelig glad i, er så sykelig forelsket i en gutt på skolen. men gutten er ikke interesert. jeg vil så gjerne hjelpe han til å komme over ham, så han kan klare å gå forbi uten å smelte. hva ville du gjort for å gjøre det lettere for han å gi opp når det gjør vondt?
det viktigaste ein kan gjera i sånne situasjonar er å vera ærlig, sjølv om det gjer vondt både for deg og for din bestevenn, for det er først når ein får det newsflashet i trynet at ein kan begynna å gløyma og komma over. også er det fint med vin og klemmar og iskrem og å snakka masse og å sjå på gutar på gaysir.

ambition

skal brudekjolen din være fargerik hvit klassisk sprø gammel ny lang kort eller noe helt annet? og hva slags blomster vil du ha i handa?
min brudekjole skal vera som ein femtitalsballkjole, knelang og med stort skjørt i seg. den kan få vera i kva farge den vil så lenge den er så fin at eg nesten ikkje får pusta. i hånda skal eg ha peonar, lyserosa.

når mista du jomfrudommen?
14.

har du noen gang vært forelska i noen andre enn samboeren din mens dere har vært sammen?
nei.

jeg lurer på om du noen ganger er så forelska i han fine at du ikke vet hvor du skal gjøre av deg, og ender opp med å kysse han og klemme han så hardt at han til slutt synes det er plagsomt? sånn er jeg noen ganger!
ja, men sånn er han óg heldigvis!

hvordan klarer du å opprettholde deg selv som et selvstendig menneske, samtidig som du er halvparten av et annet menneske, og halvparten av deg er en annen?
ein må berre vera bevisst på at 1+1=2, og at det er meiningen at ein skal vera to individ sjølv kor behagelig og fint det er å vera ein del av eit tospann. eg har eigne venner, me driv med heilt forskjellige prosjekt og gjer forskjellige ting.

har du noen gang tenkt at jostein kunne funnet noen andre som kanskje hadde vært bedre for han, når du har dine tyngste dager, og er krevende og du selv merker det? (selv om du vet at dere passer som hånd i hanske)
ja, det tenkte eg veldig mykje før. men ikkje no lenger. eg veit at han har det så bra som han kan ha det, for me er tross alt i eit forhold som går to vegar, og han er fullt klar over mine feil og manglar, som eg er over hans óg.

hvordan klarer du å ta sats så mye at når du hopper, så lander du aldri igjen?
eg anar ikkje, men eg er veldig takksam for det.

kva tips har du til femten år gamle jenter som er redde for å stole på gutar? tips til kjærleiken?
om ein virkelig vil så må ein berre øva. eg trur dei fleste unge jenter har problem med å vera mistenksomme og sjalu den første tida, men da må ein berre strekka strikken så langt som det går an til ein gradvis klarar å innfinna seg med at han óg skal ha eit liv og sine eigne greier, sånn er det berre og sånn må det vera.
answering questions about love and about my boyfriend.

kommentarar:
posta av: » EMILIE HEXEBERG

Kjempefin blogg du har ! Kjempe brae svar :D

18.jan.2011 @ 12:51
URL: http://emmehh.blogg.no
posta av: Ane

Å, jeg blir så glad av å tenke på at det går an å vokse sammen og parallelt, i stedet for å vokse fra hverandre, som jeg synes jeg hører folk snakke om på alle kanter. Jeg har også vært sammen med min mann lenge, og var unge da vi ble sammen. Riktignok et par år eldre enn dere var, men det er så flott å tenke på hvor mye jeg og mannen, og helt sikker du og din fine, har utvikla oss som mennesker siden vi møttes - og at det går an å elske hverandre høyere og høyere både på tross av og på grunn av den utviklinga. Dette ble kronglete, men det er bare fordi verden er fin :)

18.jan.2011 @ 13:05
posta av: Elizabeth

Du er søt du :)

18.jan.2011 @ 13:21
URL: http://misjelle.blogspot.com
posta av: theresekristina

Så fine svar :)

18.jan.2011 @ 13:46
URL: http://theresekristina.blogg.no
posta av: siri sløyfe

hei, mariell! hvis du husker at du fikk to spørsmål på formspring den tiden du hadde det (og jeg forstår det veldig godt om du ikke gjør det), så skrev jeg to spørsmål. det ene var om hva jeg skulle fortelle en veldig nær venn at jeg faktisk var forelsket i ham og du sa ja, og jeg gjorde det. han hadde det naturligvis ikke på samme måte, men det var det lureste jeg hadde gjort for ellers hadde det ikke gått over. det ble rart en stund og jeg spurte hva jeg skulle gjøre med det også, og nå er det fint igjen. også vil jeg bare si at jeg for første gang i livet mitt er "sammen" (vel, det er komplisert det der, men jeg har aldri vært "sammen" med noen heller, så det er herlig!) med noen og han er fantastisk og jeg har det herlig når vi er sammen og vi er det så mye som bare mulig. tenkte det ikke var dumt å vite at en 17 gammel sløyfejente endelig har funnet kjærleiken. det er vanskelig for det er ikke bare du som sliter med dårlig tanker om deg selv, men nå har jeg endelig skjønt at det er fantastisk også. jeg er så glad, mariell! håper du smiler litt nå. smil.

18.jan.2011 @ 14:31
posta av:

Hei Mariell!

Ser at du får mange spørsmål om kjærligheten, og om å finne den tidlig. Mange i dag har blitt såra så mange ganger at de ikke tør helt å stole på menneskene rundt seg. Jeg syns det er bra at du tør å satse litt. For jeg vet at det er verdt det:) Jeg ble kjæreste med * da jeg var 15 år, og han var et par år eldre. I dag er jeg snart 24 år, har vært gift med kjæresten min i snart 3 år og har en babyjente i magen!! Bryllupet var vårt drømmebryllup, barbeint i en hage. Med lyslykter i trærne, og venner som feiret oss til kl syv neste morgen. Selv om vi kanskje har gått glipp av noen erfaringer, og har måttet ofre litt for forholdet, så er det så fint å sove ved siden av en du har kjent og elsket i 9 år. Vi oppmuntrer hverandre, og vokser sammen. SÅ det jeg vil si til deg: det er ingenting som er så godt som å vokse opp med kjæresten din, og oppleve livet sammen. Det er en sjangse som er så absolutt verdt å ta:)

18.jan.2011 @ 14:47
posta av: emilie

du er så flink til å sette ord på ting.

18.jan.2011 @ 14:49
URL: http://eilime.com
posta av: kjersti

oi, nå var kommentarene fine og rosa. gleder meg til de siste svarene kommer. og til middag i kveld, på restaurant. fine svar. enig i sånt om å vite ting uten å vite det og så innse at man har visst det hele tiden. man er ikke sikker før man er sikker. sånn er det vel med den saken.

18.jan.2011 @ 14:58
URL: http://hysjduskremmerfisken,blogspot.com
posta av: m

åh, når jeg leser dette så gleder jeg meg skikkelig til jeg møter han jeg skal være med, han som drikker sort kaffe og leser de samme bøkene som meg eller som ikke er som meg i det hele tatt. du er så flink og dere er så fine.

posta av: VTC

aw <3 søtt!!

18.jan.2011 @ 15:46
URL: http://vtc.blogg.no/
posta av: josefineetellerannet

Nå ble jeg forelsket og nå må jeg kysse kjæresten min som sitter rett ved siden av meg og som elsker når jeg gjør det uten at han forventer det og begynner å smile veldig, ganske mye.

18.jan.2011 @ 16:29
URL: http://guderenastronaut.blogg.no/
posta av: karina

ein ting eg har lurt på lenge, og tenkjer på kvar gong eg og mannen min liksom skal gjere eit eller anna fornuftig, men ender opp i sofaen eller i senga for å berre ligge med nasene attmed kvarandre, og det går timar der me berre kan ligge å kose eviglenge og minne kvarandre på kor høgt me verdsett den andre. eg lurar på om det er når ein er ung, om det er noko ein veks av seg. at ein dag så gløymer ein plutseleg å seie kor himla fin og fantastisk den andre er, og ein kyssar ikkje lengre når ein går og seier aldri "eg elskar deg" lengre. veks ein det av seg, gløymer ein det eller berre forsvinn litt av kjærleiken, litt av forelsksinga? er kvardagen for stor for kjærleiken, slukar den opp det lille ekstra, det vesle overskotet også vert "vi-et" plutseleg berre ein omgivnad, ikkje sjølve innhaldet. ok, mykje filosofering, men kjenner så få over tjuefem, over trettifem, over førtifem som lever i den fyrste kjærleiken, det altoppslukande og berusande. vert dei lei?

18.jan.2011 @ 16:54
URL: http://nattfisk.net
posta av: aurora

du skriver at kjærligheten kommer når den kommer. men det enkelt å si for noen som møtte sin store kjærlighet da de var fjorten :-(

unskyld hvis jeg virker bitter.

18.jan.2011 @ 18:57
posta av: hjartesmil

aurora: ein kan ikkje gå mot kjærleiken med machete og maskinvåpen, for det går berre ikkje. det er egentlig ingenting anna ein kan gjera enn å venta og leva i mellomtiden, det er berre det eg meinar. og det er ingenting som er enkelt ved å finna kjærleiken som fjorten, det lovar eg.

18.jan.2011 @ 19:04
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: ingrid

enig med Aurora. pluss at det er litt billig at du mistet jomfrudommen så ung som 14 år. du var under den seksuelle lavalderen og da var det jo en ulovlig ting av han der fine å gjøre mot deg.

sånn egentlig.

18.jan.2011 @ 19:09
posta av: hjartesmil

ingrid: han er 13 dagar eldre enn meg, så ulovlig var det vel strengt tatt ikkje. bruken av ordet billig er billig. sånn egentlig.

18.jan.2011 @ 19:17
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: ingen vet om denne bloggen

dette var ordentlig fint og jeg smiler.

posta av: June

Har du levd i hundre år, Mariell? Du har livsvidsommen til det i alle fall! Så stolte alle dine må vere over å ha deg i livet deira. Dette skal eg lagre på dataen min, om du ikkje har noko imot det. Og så kan eg ta det fram kvar gong eg byrjar å panikke litt over å vere tjueein år og aldri hatt kjærast. "Det er ingenting anna ein kan gjere enn å vente og leve i mellomtida". Så sant, så klokt.

Elskar at du har delt spørsmåla inn i tema, forresten!

18.jan.2011 @ 20:02
posta av: Kami

"billig" er et ord oppfunnet av jenter som er sjalu på andre jenter. Sånn egentlig.

18.jan.2011 @ 20:53
posta av: Sunniva

Kan jeg spørre deg om noe? Støtter du Maria Amelie? Vet du ikke vil skrive om politikk i bloggen din, men er interessert i å høre hva en fining som deg mener. Om du ikke vil svare her kan du svare på bloggen min eller sende meg en mail, hvis du har tid altså. :)

18.jan.2011 @ 22:01
posta av: hjartesmil

Sunniva: ja, sjølvsagt!!!

18.jan.2011 @ 22:01
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: veroniq mike

fantastisk.

18.jan.2011 @ 22:41
URL: http://worldofmikee.blogspot.com
posta av: Labb & Lise

Jeg savner på en måte bloggen din slik den var før.Men du vokser og forandrer deg, og det gjør vell bloggen din og:)

19.jan.2011 @ 19:20
posta av: hjartesmil

Labb & Lise: skjønnar ikkje heilt kva du meinar, men det stemmer sikkert. som med alle andre. :)

19.jan.2011 @ 19:39
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Sunniva

Det var fint å høre, selv om jeg egentlig "visste" at du er typen til å støtte henne. :)Synes det er helt ok at du ikke skriver om politikk, for jeg har bare lest triste saker i avisene nå om dagen, og da er det godt å lese noe helt annet hos deg. :)

19.jan.2011 @ 22:47
posta av: Astrid

Ville bare si at du skriver så vakkert, særlig det du skriver om kjærlighet og følelser. Setter veldig stor pris på å lese det! Du er så heldig som har funnet en fin fyr.

20.jan.2011 @ 00:37
posta av: Marit

Du er fantastisk!

Inspirerer meg hver dag. Du er så flink til å få så mye bra ut av livet.

20.jan.2011 @ 00:39
posta av: Hanne

Jeg tror dere er en stor inspirasjonskilde for mange der ute som leter etter kjærligheten. Eller for de som har funnet den, og vil ta vare på den for alltid:)

20.jan.2011 @ 00:41
URL: http://beatle.blogg.no

kommentarar som er krenkande mot meg eller andre vil ikkje bli publisert.

skriv noko fint her:
namn:
hugs meg!

epost:


blogg / heimeside:


kommentar

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/24810010