kamera og redigering, pt. ii.

sidan mitt forrige kamera-innlegg har eg jo fått nytt kamera, så eg tenkte det var på tide å oppdatera litt.kamera & optikk


eg har eit canon eos 5d mark ii. det er eit profesjonelt speilrefleks-fullformatskamera, som betyr at det tar heilt sinnsjukt fine bilder. haha, eg veit ikkje korleis eg skal forklara. det tar kjappare, smartare bilder enn kamera som er halvformat, altså til dømes 450d eller 40d(dei som har tre eller to siffer), dei er halvformat. det kosta rundt 20.000 med litt ekstrautstyr. om ein vil lesa meir om det kan ein googla! meir om innstillingar og sånt snacks kan ein lesa her.objektivet eg brukar no heiter 50mm 1.8. det kan ta fine bilder sjølv om det er mørkt inne og det syns eg er ein skikkelig bra ting. det har ganske så lang nærgrense, som betyr at eg ikkje kan ta bilder så nære ting som eg vil ofte, for det vil ikkje fokusere. (dette problemet vil ein ikkje ha med halvformatskamera sidan utsnittet blir eit heilt anna fordi bildebrikka er mindre, igjen: google!) dette objektivet kostar under ein tusenlapp. 1.8 er talet på kor stor blenderen kan bli på sitt største. jo større blender, jo meir lys slepp objektivet inn til kameraet. eg siklar litt over 50mm 1.4 eller til og med 1.2, men det får bli om ei stund og ikkje no.
hasselblad


i tillegg brukar eg ofte dette kameraet. det er eit hasselblad 500c/m, og det er eit analogt kamera, altså brukar det film. det brukar eg oftast når eg skyt fotoseriar og sånt fint. det tar heilt sinnsjukt fine bilder. eg kjøpte det på ebay, for 5000 kroner. eg brukar oftast fujicolor pro 400 og ilford delta pro 400. den kjøper eg på ebay, av forskjellige selgarar, eg berre søker på navnet på filmen eg vil ha. eg framkallar alltid filmen min på labdoka(om ein bur i oslo er det heilt idiotisk å framkalla den andre plassar, for mange plassar sender filmen til labdoka for at dei skal framkalla den også tar kjedene meir i fortjeneste enn dei gir labdoka for å framkalla den, sjukt! dessutan er dei koselige og flinke folk som faktisk bryr seg om film og fotografering.) og eg scannar den med flatbed-scannaren min som scannar film, canoscan 8800f. bilder eg har tatt med det kan ein sjå her og her(dei bileta som er tilnærma kvadratiske er tatt med hasselblad, resten er digitale).
redigering

eg har jo veldig nylig laga eit innlegg om redigering, her, men eg tenkte å dela ein liten snue no. mange lurer på korleis bileta mine blir så analog-lignande og drømske og med ei kvit hinne(de spør om dette på mange rare og søte måtar).


først tar ein originalbildet. superkjedelig(men han er fin, da). eg brukar photoshop cs3 og mac.


så legg ein over eit gradient map-layer(da trykker ein på den halvfulle rundingen i layers-boksen), velger den rosa og trykker på "reverse". så drar eg det ned til ca 20 i opacity.


så legg ein over eit curves-layer, og i den boksen velger ein "red" istadenfor "RGB". så kan ein dra det raude litt fram og tilbake og sjå korleis det blir. om ein syns det blir litt voldsomt kan ein trykka ok, dra ned opacityen på layeret også dobbeltklikka på layeret og dra i den raude ein gong til.


så legg eg på to fargefilter, photo filter. det eine er deep emerald og det andre er eit warming filter. det er sånt som er gøy å leika seg med. så legg ein over eit brightness/contrast-lag og drar opp kontrasten. dette laget skal ligga øverst.


så blir det sånnher fint! og det var onsdagsleksjonen for denne gong.


spørsmål?
about my cameras, my lense and some editing tips.


kommentarar:
posta av: ingen vet om denne bloggen

takk mariell!

posta av: Siv Annette

ååh, så utrolig fint av deg å lage en slik guide til oss. du er fin du. <3

19.jan.2011 @ 21:44
URL: http://siv-annette.blogspot.com
posta av: brassinpocket

Så fint innlegg:) Tusen takk for fine foto tips<3

19.jan.2011 @ 22:03
URL: http://brassinpocket.devote.se
posta av: mtani

Tusen takk for at du deler!! Det er så mange som er så hemmelighetsfull ovenfor oss stakkarer som har litt tungt for det XD

19.jan.2011 @ 22:13
URL: http://mtani.blogg.no
posta av: the helene

egentlig er jeg nikon-jente og står fast på at nikon er best ingen protest. jeg har brukt nikon siden september 2009, så å bytte til canon når jeg vil ha et mer avansert kamera er jo ikke bare litt dumt. men det frister litt, fordi dine bilder er så fine.

19.jan.2011 @ 22:46
URL: http://vicodin.blogg.no
posta av: Synne

Slike innlegg liker jeg, de er inspirerende! Fortsett å knipse og more deg!

19.jan.2011 @ 23:59
URL: http://sostrenesuse.blogspot.com
posta av: Ine

Fint innlegg! Når jeg får spart litt penger, skal jeg kjøpe meg nytt kamera. Sånn nesten-speilrefleks fra Olympus. Hurra!

20.jan.2011 @ 07:25
URL: http://koffeine.wordpress.com/
posta av: veronica

åh, bra innlegg!

nå merker jeg at jeg savner photoshop (gratis gimp gjør jobben sin det også, men) og ikke kan vente til nye 50d kommer i posten, helst i dag. (men 50mm f1.8, er en av mine beste venner (sammen med 35mm f2) på cropformat, men selv der synes jeg nærgrensa er litt for lang, + at det blir litt trangt å ta bilder av den som sitter ved siden av meg på café)

20.jan.2011 @ 08:21
URL: http://www.vinterblomst.com
posta av: Eva

Du er så flink men dette er gresk for meg :) Kanskje derfor jeg ikke er en suksessrik matblogger. Det og at jeg nesten aldri oppdaterer...

20.jan.2011 @ 10:57
URL: http://www.abouteva.blogspot.com
posta av: grethe

Tusen takk for ein flott guide! Eg har eit lite spm angåande scannaren din...kor har du kjøpt den?

20.jan.2011 @ 10:58
posta av: Hege

gode, gode hjartesmil. Du er heilt fantastisk raus. <3

20.jan.2011 @ 11:19
posta av: Lillevill

Tusen takk, Mariell! :D jeg får skikkelig lyst på både speilrefleks og hasselblad og photoshop når jeg ser bildene dine :) har du lyst til å skrive et innlegg om webdesign også, en gang? skjønner det om du kanskje ikke har lyst til å fortelle akkurat hvordan du lager så fine hjemmesider, for om jeg har forstått det riktig er det en av de fine tingene du har som jobb for tiden. Men om du ville fortelle litt om hvor og hvordan du har lært å bli så flink og kanskje komme med noen småtips, så hadde det vært veldig spennende^^

20.jan.2011 @ 11:41
posta av: inger

det er så fint at du vil dele fototips med oss :)

20.jan.2011 @ 11:51
posta av: hjartesmil

Lillevill: det er så mykje meir komplisert. eg har lært det i mange mange mange timar på skulen, det beste eg kan anbefala er å kjøpa ei bok eller ta eit kurs.

20.jan.2011 @ 12:02
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: hjartesmil

grethe: eg trur eg kjøpte den på pixmania, men ikkje kjøp noko derfra. dei har dårlig forsikring og om det først skjer noko gale er det umulig å få fiksa det.

20.jan.2011 @ 12:04
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Mia ( www.flurrrry.blogg.no )

Jeg digger bloggen din, har lest den hver dag i noen månder nå og jeg håper du vill like min det er ikkke nnoen som har leste den så håper du kan hjelpe meg å sette i gang farta litt ;)))

20.jan.2011 @ 16:24
posta av: Oda

Fint med sånne redigeringstips! det føles nesten som juks når jeg bruker ferdige nedlasta actions, så det her kan gi fine bilder og ren samvittighet, haha.

20.jan.2011 @ 21:31
posta av: Maria

takk!

20.jan.2011 @ 22:08
URL: http://www.forandring.tk/
posta av: mintekopp

Nämen vilket fint litet tips. Tack för det!!

23.jan.2011 @ 10:29
URL: http://www.mintekopp.se
posta av: Iselin

Kjempefin blogg! Jeg har lurt en stund på hvordan du redigerer bildene dine - de er skikkelig fine! Og ikke minst inspirerende :)

Jeg har lest bloggen din er stund nå, og blir helt fascinert over den. Den er helt ulik alle andre blogger - og det er bra!

Stå på:):)

Men jeg bare lurer på en ting..jeg skal kjøpe meg en ny linse til kameraet mitt til sommeren (må bare spare opp litt penger først). Jeg har nå Nikon D60, og har AF-S DX NIKKOR 18-55mm f- linse til. Er ganske fornøyd med selve kameraet, liksom, men jeg er ikke like glad i linsen. Jeg vil gjerne ha en linse som jeg kan ta bilder på litt lenger hold med, men som likevel tar gode bilder, slipper inn nok lys,som kan ta gode bilder av motiver i bevegelse og som tar bilder som fokuserer på én ting, på en måte (altså at det er blurete/uskarp i bakgrunnen).Hehe, mye på en gang :p Kunne du hjulpet med å foreslå en god, men ikke altfor dyr linse?

Jeg har ingen blogg, så det hadde vært fint om du svarte her inne på bloggen/kommentarfeltet, eller noe sånn :)På forhånd takk!

Hilsen Iselin :D

23.jan.2011 @ 23:57
posta av: hjartesmil

Iselin: du må ha eit objektiv med stor blender, mitt beste tips er 35mm f/2. den går ikkje å zoome med men den er billig og eit skikkelig bra allround-objektiv.

23.jan.2011 @ 23:59
URL: http://hjartesmil.blogg.no/

kommentarar som er krenkande mot meg eller andre vil ikkje bli publisert.

skriv noko fint her:
namn:
hugs meg!

epost:


blogg / heimeside:


kommentar

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/24855032