fisk.

heilt sidan eg var liten har eg hata fisk. eg mtte g ut av huset nr dei kokte torsk, brakk meg nr dei t laks ved frukostbordet. det einaste eg klarte eta var sei, for det sa mamma og pappa at var flygefisk, og ein kunne jo ikkje la vera eta flygefisk, for det er rimelig kult med fisk som kan flyga. dei siste ra har eg nesten ikkje ete fisk i heile tatt, med unntak av halvfabrikat som fiskepinnar og fiskegrateng(med ketchup...). men no, folkens! no har det komt den finaste fiskesjappa ved folketeateret(youngstorget), og denne veka har eg ete fisk. her kjem oppskrift:


sei med potetsalat og tomatsteikt lauk

fish!
du treng: purre, mjl, salt, peppar, creme fraiche(ein kan bruka lett eller vanlig, det bestemmer ein sjlv), lauk, eple, sitron, poteter, fisk(me hadde 400g til to personar) og smr til steika i. ogs treng ein litt tomatpur.

fish!
start med skrella, kutta og koka potetene til dei er ok mjuke. sil av dei nr dei er ferdige og sett dei til nedkjling ein plass.

fish!
til dette mltidet treng ein ein god del salt og peppar, og me brukar nesten ikkje anna enn snt me knuser sjlv. det smakar s sjukt mykje bedre. om du ikkje har morter, kjp snt som ein kan skru p eller kjp grovkorna pepper. ikkje bruk fint pepper.

fish!
ta tre spiseskjeier mjl p eit fat, bland med salt og pepper. s vender ein fiskestykka i blandinga s det dekkar godt.

fish!
hakk eple og purre i ein bolle.

fish!
og ha oppi potetene + creme fraiche + sitronsaft + salt + peppar. her m ein berre smaka til litt etter litt. dette var min frste potetsalat, og den var dritgod. alts ikkje noko vanskelig. s hakkar ein lauken, og har den oppi ein kasserolle med smr, la den steika p svak til middels varme til den er mjuk. s har ein oppi tomatpur! dette blir heilt sjukt godt.

fish!
steik fisken i smr, varm opp panna s varmt som det gr ogs skrur ein ned varmen til ca middels rett fr ein har i fisken. me har g hatt bra fiskekrydder p, fra roma. det gr an testa seg litt fram, graslauk og dill er jo godt til fisk.

fish!
s! er det berre eta. min frste ferske fisk, og det var dritgodt. no har eg lyst p fisk igjen, kven skulle trudd. ha ein bra mattorsdag!


this week i made fresh fish for the first time in my life, it was so so good!


kommentarar:
posta av: veronica

snn pleide mamma lage fr, og bildene fikk det til se supergodt ut, nesten s jeg fikk lyst p fisk (men ikke helt, siden jeg aldri har likt fisk, og er veldig vegetarianer)

20.jan.2011 @ 17:00
URL: http://www.vinterblomst.com
posta av: Susanne

Ser kjempegodt ut, skal prves! Kan ogs anbefale prve fjellrret (sm rreter som ligger i frysedisken i de fleste matbutikker). Veldig billig og veldig godt!

20.jan.2011 @ 17:37
posta av: June

Mmmmmmm

20.jan.2011 @ 17:48
posta av: BEAUTYCOUNTRY

det sg faaaantastisk godt ut!!

jmmi! :D

posta av: ingeborg'ruud

deet s godt ut! nam nam !!!!!

20.jan.2011 @ 18:40
URL: http://ingeeborgruud.blogg.no
posta av: ingrid

hvis man ikke spiser fisk kan man jo f en sykdom som heter struma. det er ganske ille, bare sjekk bildet av dama i linken her:

http://no.wikipedia.org/wiki/Struma

S bare fortsett spis fisk du! Det sies at man skal spise fisk minst 3 eller 4 ganger i uka.

20.jan.2011 @ 18:47
posta av: Isabel

h, eg elskar FESK! p det omrdet er eg s nordlending som ein kan bli! Mlja, seibiff, kokfesk, stekt fesk, fesk med potet, feskekaker, feskepudding, feskeboller, fersk fesk fr innsj, fersk fesk fr havet, trrfesk, feskegrateng ala mamma, feskepinner, feskegryter, feskesuppe...

Og ja, eg veit eg skriv "fesk", men det er fordi det er snn eg seier det, og det er s innhuga dialektsord at eg berre m SKRIVE det og! :)

20.jan.2011 @ 18:51
URL: http://dasmadchen.blogg.no
posta av: Liv

h, eg var akkurat p samme mte d eg var liten, og no elskar eg fisk, s lenge den ikkje er ihjelkokt vel og merke. Deilig flelse begynne like fisk, kunne lage det sjlv og fle seg voksen og sunn:)

Eg skal steike steinbit i smr ikveld, og ha p sitron & kapers, og s surre spinat med kvitlk og creme fraiche og ha ved sidan av. <3

20.jan.2011 @ 19:03
posta av: Whirl

Du er ikkje garantert f struma av ikkje ete fisk. Dei har trudd det heilt fram til no i det alleraller siste, men struma er noko du fr p grunn av stoffskifte. Nr det er sagt, er det masser av masser av ting i fisk som er med p halde deg frisk, og det motvirkar nok struma i tillegg, s det er berre ete!

Personleg er eg strre tilhengar av raud fisk, og eg likte det heller ikkje d eg var lita, s kanskje du fr sansen for det du og Mariell :)I s fall vil eg anbefale deg ta snne frosne laksefilear saman med grnnsaker(eg bruker potet, gulrot og purre, men alt gr sikkert) og smr eller olje i aliminiumsfolie p 200 grader i 30-40 minutt. Mindre om fisken ikkje er frossen.

20.jan.2011 @ 19:06
URL: http://whirl.blogg.no
posta av: Ine

Det er jod i salt og melk, s man fr ikke struma hvis man ikke spiser fisk.

Men uansett: dette s godt ut - til og med for en veggis! Skal prve potetsalaten og lktingen. Nam.

20.jan.2011 @ 19:38
URL: http://koffeine.wordpress.com/
posta av: Michaela

Jeg ogs har akkurat kommet meg inn i fiskeblgen! Har det noe si hvilken fisk an bruker? For eksempel har jeg sei i fryseren, kan det brukes? Anbefaler lakselasagne <3 bytt ut kjttdeig med laks, kjr p med grnnsaker og legg lagvis nammenam

20.jan.2011 @ 19:40
URL: http://giraffemichaela.blogspot.com/
posta av: Sussie

ingrid: Jeg har ikke spist fisk siden 1999, og er frisk som en... fisk. ;)

Potetsalaten s veldig god ut, skal prve den.

20.jan.2011 @ 19:41
posta av: Valerie

Mamma har spist fisk 3-4 ganger i uka siden hun var liten, men hun har likevel hatt struma, s det at man fr struma hvis man ikke spiser fisk er noe av det dummeste jeg har hrt.

20.jan.2011 @ 19:53
URL: http://cavejam.wordpress.com
posta av: m

hihi, jeg spiste fisk samtidig som jeg leste dette<3

posta av: hjartesmil

Michaela: alts, oppskrifta er jo med sei. :p

20.jan.2011 @ 21:27
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Marte

h, n fekk jeg lyst p FISK!! :D Haha.. Snart har jeg ftt stipend ogs, og da skal jeg ut og kjpe fisk :)

20.jan.2011 @ 21:39
posta av: marit

JEJ! Hurra for fisk. Jeg spiste heller ikke fisk fr jeg innfrte "ukens fisk" for to r siden. Siden har det alts vrt godt over 100 fiskemiddager, og n vil fiskespisingen ingen ende ta. Gjerne fire dager i uken + sild eller rkt makrell p skive. Mao: pass deg, det kan ta helt av!

20.jan.2011 @ 21:58
URL: http://finur.blogspot.com
posta av: Gitte

, det er s fint lre seg like mat! ^^ Jeg vet om mange som rett og slett gir opp mat de ikke har likt tidligere og derfor synes jeg dette var flott gjort av deg. Skulle nske flere hadde den innstillingen. (Dessuten s det kjempegodt ut - m prves! : D)

20.jan.2011 @ 22:19
URL: http://www.skoboksen.blogspot.com
posta av: lilja

jeg er dessverre ikke s flink til lage s mye fancy tilbehr til fisk, er s vant til det vanlige gamle og det blir jo s kjedelig i lengden. s dette blir bra!

20.jan.2011 @ 22:22
posta av: Synne

Dette s godt ut, dere er flinke! S bra at du begynner like fisk, du har s mye digg i vente!

20.jan.2011 @ 22:53
URL: http://sostrenesuse.blogspot.com
posta av: A

Ah, bildene! Flotte saker. Har aldri brukt morter, men n ble jeg inspirert til prve!

Bare lurer: Har du gitt opp p "bare legge ut vegetariske oppskrifter"-planen?

20.jan.2011 @ 23:15
posta av: Victoria

Det s kjempe godt ut! Elsker bloggen din!

20.jan.2011 @ 23:36
URL: http://victoriagka.blogg.no/
posta av: TuvaMinnaLinn Vintage (a love story)

Fiskgratng med ketchup :) Vilken grej!

21.jan.2011 @ 00:06
URL: http://www.tuvaminnalinn.se
posta av: hjartesmil

A: h, nei. eg har vel ikkje sagt vegetaroppskrifter, eg har sagt oppskrifter utan kjt. om eg har sagt vegetar er det fordi det er enklare, folk spr mindre da. me et sm mengder raudt kjt av etiske grunnar. og andre ting, til dmes at det er heilt sjukt kor mykje kjt folk faktisk et utan eingang setta pris p det og utan at kroppane eingong treng det eller har bra av det. iflge mitt eige syn er ikkje fisk kjtt, egentlig. dei fleste av mine vegetarvenner et fisk.

men svaret p sprsmlet ditt er absolutt nei. eg vil ikkje oppfordra folk til eta kjt overhodet og legg derfor ikkje ut oppskrifter med kjt-kjt.

21.jan.2011 @ 00:21
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Mamma

Endeleg :)

21.jan.2011 @ 00:55
posta av: Anne

Hvis du ikke liker den fiskete smaken og lukten s godt (det gjr ikke jeg heller), burde du prve en fisk som heter Pangasius / Haimalle. Den smaker hvitt og fint og nesten ingenting, hvertfall ikke fisk, og s er den kjempegod stekt med sitron og pepper p
Bon Apptit!

21.jan.2011 @ 11:28
posta av: Liv

, en helt ny verden kommer til pne seg for deg n nr du har begynt like fisk. Jeg har alltid likt alt av sjmat, og det er helt fantastisk hvor mange forskjellige mter det gr an tilberede det. :)

Rd fisk tror jeg er det det er lettest lre seg like, s det gr jo kanskje an prve steike seg en fillet med laks eller rret. Fjellrret er, som det ble nevnt over her, vanvittig godt!

21.jan.2011 @ 13:18
posta av: Jeanette M.

N ble jeg sulten, det s utrolig godt ut!

21.jan.2011 @ 22:05
URL: http://jeanettemarie.net
posta av: Elise

Hihi, etter dette innlegget har jeg innsett at fisk er et stt ord! (: Jeg har dessverre aldri likt fisk, men, jeg likte ikke tomater og paprika eller oliven heller, men alt ligger n i mitt kjleskap og er en del av mitt vanlige kosthold..s man kan aldri si aldri :)

22.jan.2011 @ 01:11

kommentarar som er krenkande mot meg eller andre vil ikkje bli publisert.

skriv noko fint her:
namn:
hugs meg!

epost:


blogg / heimeside:


kommentar

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/24872196