fisk.

heilt sidan eg var liten har eg hata fisk. eg måtte gå ut av huset når dei kokte torsk, brakk meg når dei åt laks ved frukostbordet. det einaste eg klarte å eta var sei, for det sa mamma og pappa at var flygefisk, og ein kunne jo ikkje la vera å eta flygefisk, for det er rimelig kult med fisk som kan flyga. dei siste åra har eg nesten ikkje ete fisk i heile tatt, med unntak av halvfabrikat som fiskepinnar og fiskegrateng(med ketchup...). men no, folkens! no har det komt den finaste fiskesjappa ved folketeateret(youngstorget), og denne veka har eg ete fisk. her kjem oppskrift:


sei med potetsalat og tomatsteikt lauk

fish!
du treng: purre, mjøl, salt, peppar, creme fraiche(ein kan bruka lett eller vanlig, det bestemmer ein sjølv), lauk, eple, sitron, poteter, fisk(me hadde 400g til to personar) og smør til å steika i. også treng ein litt tomatpuré.

fish!
start med å skrella, kutta og koka potetene til dei er ok mjuke. sil av dei når dei er ferdige og sett dei til nedkjøling ein plass.

fish!
til dette måltidet treng ein ein god del salt og peppar, og me brukar nesten ikkje anna enn sånt me knuser sjølv. det smakar så sjukt mykje bedre. om du ikkje har morter, kjøp sånt som ein kan skru på eller kjøp grovkorna pepper. ikkje bruk fint pepper.

fish!
ta tre spiseskjeier mjøl på eit fat, bland med salt og pepper. så vender ein fiskestykka i blandinga så det dekkar godt.

fish!
hakk eple og purre i ein bolle.

fish!
og ha oppi potetene + creme fraiche + sitronsaft + salt + peppar. her må ein berre smaka til litt etter litt. dette var min første potetsalat, og den var dritgod. altså ikkje noko vanskelig. så hakkar ein lauken, og har den oppi ein kasserolle med smør, la den steika på svak til middels varme til den er mjuk. så har ein oppi tomatpuré! dette blir heilt sjukt godt.

fish!
steik fisken i smør, varm opp panna så varmt som det går også skrur ein ned varmen til ca middels rett før ein har i fisken. me har óg hatt bra fiskekrydder på, fra roma. det går an å testa seg litt fram, graslauk og dill er jo godt til fisk.

fish!
så! er det berre å eta. min første ferske fisk, og det var dritgodt. no har eg lyst på fisk igjen, kven skulle trudd. ha ein bra mattorsdag!


this week i made fresh fish for the first time in my life, it was so so good!


kommentarar:
posta av: veronica

sånn pleide mamma å lage før, og bildene fikk det til å se supergodt ut, nesten så jeg fikk lyst på fisk (men ikke helt, siden jeg aldri har likt fisk, og er veldig vegetarianer)

20.jan.2011 @ 17:00
URL: http://www.vinterblomst.com
posta av: Susanne

Ser kjempegodt ut, skal prøves! Kan også anbefale å prøve fjellørret (små ørreter som ligger i frysedisken i de fleste matbutikker). Veldig billig og veldig godt!

20.jan.2011 @ 17:37
posta av: June

Mmmmmmm

20.jan.2011 @ 17:48
posta av: BEAUTYCOUNTRY

det såg faaaantastisk godt ut!!

jømmi! :D

posta av: ingeborg'ruud

deet så godt ut! nam nam !!!!!

20.jan.2011 @ 18:40
URL: http://ingeeborgruud.blogg.no
posta av: ingrid

hvis man ikke spiser fisk kan man jo få en sykdom som heter struma. det er ganske ille, bare sjekk bildet av dama i linken her:

http://no.wikipedia.org/wiki/Struma

Så bare fortsett å spis fisk du! Det sies at man skal spise fisk minst 3 eller 4 ganger i uka.

20.jan.2011 @ 18:47
posta av: Isabel

åh, eg elskar FESK! på det området er eg så nordlending som ein kan bli! Mølja, seibiff, kokfesk, stekt fesk, fesk med potet, feskekaker, feskepudding, feskeboller, fersk fesk frå innsjø, fersk fesk frå havet, tørrfesk, feskegrateng ala mamma, feskepinner, feskegryter, feskesuppe...

Og ja, eg veit eg skriv "fesk", men det er fordi det er sånn eg seier det, og det er så innhuga dialektsord at eg berre må SKRIVE det og! :)

20.jan.2011 @ 18:51
URL: http://dasmadchen.blogg.no
posta av: Liv

Åh, eg var akkurat på samme måte då eg var liten, og no elskar eg fisk, så lenge den ikkje er ihjelkokt vel og merke. Deilig følelse å begynne å like fisk, å kunne lage det sjølv og føle seg voksen og sunn:)

Eg skal steike steinbit i smør ikveld, og ha på sitron & kapers, og så surre spinat med kvitløk og creme fraiche og ha ved sidan av. <3

20.jan.2011 @ 19:03
posta av: Whirl

Du er ikkje garantert å få struma av å ikkje ete fisk. Dei har trudd det heilt fram til no i det alleraller siste, men struma er noko du får på grunn av stoffskifte. Når det er sagt, er det masser av masser av ting i fisk som er med på å halde deg frisk, og det motvirkar nok struma i tillegg, så det er berre å ete!

Personleg er eg større tilhengar av raud fisk, og eg likte det heller ikkje då eg var lita, så kanskje du får sansen for det du og Mariell :)I så fall vil eg anbefale deg å ta sånne frosne laksefilear saman med grønnsaker(eg bruker potet, gulrot og purre, men alt går sikkert) og smør eller olje i aliminiumsfolie på 200 grader i 30-40 minutt. Mindre om fisken ikkje er frossen.

20.jan.2011 @ 19:06
URL: http://whirl.blogg.no
posta av: Ine

Det er jod i salt og melk, så man får ikke struma hvis man ikke spiser fisk.

Men uansett: dette så godt ut - til og med for en veggis! Skal prøve potetsalaten og løktingen. Nam.

20.jan.2011 @ 19:38
URL: http://koffeine.wordpress.com/
posta av: Michaela

Jeg også har akkurat kommet meg inn i fiskebølgen! Har det noe å si hvilken fisk an bruker? For eksempel har jeg sei i fryseren, kan det brukes? Anbefaler lakselasagne <3 bytt ut kjøttdeig med laks, kjør på med grønnsaker og legg lagvis nammenam

20.jan.2011 @ 19:40
URL: http://giraffemichaela.blogspot.com/
posta av: Sussie

ingrid: Jeg har ikke spist fisk siden 1999, og er frisk som en... fisk. ;)

Potetsalaten så veldig god ut, skal prøve den.

20.jan.2011 @ 19:41
posta av: Valerie

Mamma har spist fisk 3-4 ganger i uka siden hun var liten, men hun har likevel hatt struma, så det at man får struma hvis man ikke spiser fisk er noe av det dummeste jeg har hørt.

20.jan.2011 @ 19:53
URL: http://cavejam.wordpress.com
posta av: m

hihi, jeg spiste fisk samtidig som jeg leste dette<3

posta av: hjartesmil

Michaela: altså, oppskrifta er jo med sei. :p

20.jan.2011 @ 21:27
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Marte

Åh, nå fekk jeg lyst på FISK!! :D Haha.. Snart har jeg fått stipend også, og da skal jeg ut og kjøpe fisk :)

20.jan.2011 @ 21:39
posta av: marit

JEJ! Hurra for fisk. Jeg spiste heller ikke fisk før jeg innførte "ukens fisk" for to år siden. Siden har det altså vært godt over 100 fiskemiddager, og nå vil fiskespisingen ingen ende ta. Gjerne fire dager i uken + sild eller røkt makrell på skive. Mao: pass deg, det kan ta helt av!

20.jan.2011 @ 21:58
URL: http://finur.blogspot.com
posta av: Gitte

Å, det er så fint å lære seg å like mat! ^^ Jeg vet om mange som rett og slett gir opp mat de ikke har likt tidligere og derfor synes jeg dette var flott gjort av deg. Skulle ønske flere hadde den innstillingen. (Dessuten så det kjempegodt ut - må prøves! : D)

20.jan.2011 @ 22:19
URL: http://www.skoboksen.blogspot.com
posta av: lilja

jeg er dessverre ikke så flink til å lage så mye fancy tilbehør til fisk, er så vant til det vanlige gamle og det blir jo så kjedelig i lengden. så dette blir bra!

20.jan.2011 @ 22:22
posta av: Synne

Dette så godt ut, dere er flinke! Så bra at du begynner å like fisk, du har så mye digg i vente!

20.jan.2011 @ 22:53
URL: http://sostrenesuse.blogspot.com
posta av: A

Ah, bildene! Flotte saker. Har aldri brukt morter, men nå ble jeg inspirert til å prøve!

Bare lurer: Har du gitt opp på "bare legge ut vegetariske oppskrifter"-planen?

20.jan.2011 @ 23:15
posta av: Victoria

Det så kjempe godt ut! Elsker bloggen din!

20.jan.2011 @ 23:36
URL: http://victoriagka.blogg.no/
posta av: TuvaMinnaLinn Vintage (a love story)

Fiskgratäng med ketchup :) Vilken grej!

21.jan.2011 @ 00:06
URL: http://www.tuvaminnalinn.se
posta av: hjartesmil

A: åh, nei. eg har vel ikkje sagt vegetaroppskrifter, eg har sagt oppskrifter utan kjøt. om eg har sagt vegetar er det fordi det er enklare, folk spør mindre da. me et små mengder raudt kjøt av etiske grunnar. og andre ting, til dømes at det er heilt sjukt kor mykje kjøt folk faktisk et utan å eingang setta pris på det og utan at kroppane eingong treng det eller har bra av det. ifølge mitt eige syn er ikkje fisk kjøtt, egentlig. dei fleste av mine vegetarvenner et fisk.

men svaret på spørsmålet ditt er absolutt nei. eg vil ikkje oppfordra folk til å eta kjøt overhodet og legg derfor ikkje ut oppskrifter med kjøt-kjøt.

21.jan.2011 @ 00:21
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Mamma

Endeleg :)

21.jan.2011 @ 00:55
posta av: Anne

Hvis du ikke liker den fiskete smaken og lukten så godt (det gjør ikke jeg heller), burde du prøve en fisk som heter Pangasius / Haimalle. Den smaker hvitt og fint og nesten ingenting, hvertfall ikke fisk, og så er den kjempegod stekt med sitron og pepper på
Bon Appétit!

21.jan.2011 @ 11:28
posta av: Liv

Å, en helt ny verden kommer til å åpne seg for deg nå når du har begynt å like fisk. Jeg har alltid likt alt av sjømat, og det er helt fantastisk hvor mange forskjellige måter det går an å tilberede det. :)

Rød fisk tror jeg er det det er lettest å lære seg å like, så det går jo kanskje an å prøve å steike seg en fillet med laks eller ørret. Fjellørret er, som det ble nevnt over her, vanvittig godt!

21.jan.2011 @ 13:18
posta av: Jeanette M.

Nå ble jeg sulten, det så utrolig godt ut!

21.jan.2011 @ 22:05
URL: http://jeanettemarie.net
posta av: Elise

Hihi, etter dette innlegget har jeg innsett at fisk er et søtt ord! (: Jeg har dessverre aldri likt fisk, men, jeg likte ikke tomater og paprika eller oliven heller, men alt ligger nå i mitt kjøleskap og er en del av mitt vanlige kosthold..så man kan aldri si aldri :)

22.jan.2011 @ 01:11

kommentarar som er krenkande mot meg eller andre vil ikkje bli publisert.

skriv noko fint her:
namn:
hugs meg!

epost:


blogg / heimeside:


kommentar

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/24872196