svar, del tre: foto.

eg lurar på kvar du kjøper 120 filmane din no? eg ser du har linka til ein ebay selgar på diana-innlegget ditt, men det ser ikkje ut som han er aktiv lenger. dersom du ikkje kjøper på nett, veit du kanskje om nokon likevel
eg kjøper filmen min av tilfeldige selgarar på ebay, alt etter kva som er billig den dagen. eg søker på "fujifilm 400" eller "ilford delta pro 400", så kjem det opp. eg kjøper ganske mange i gangen, så blir det billigare frakt.

jeg har egentlig to spørsmål. jeg skal kjøpe dianakamera for julepengene jeg fikk i år, men er litt redd, jeg har lest innlegget du har skrevet om det, men det er fortsatt litt vanskelig. hvor får du film fra?
sjå spørsmålet over! det er ikkje noko skummelt, det einaste ein lærer av i fotoverda er av å gjera, så berre bli skikkelig gira også berre gjer du det. hopp.

og hvordan er det lettest å bruke det, burde jeg kjøpe blits også?
nei, eg ville ikkje kjøpt blitz. eg har ikkje brukt mitt kamera sidan september, for det er for mørkt ute no. bruk det berre i solmånadane og ikkje ver redd for å feila.

13

kass kamera bruka du? du tar utrolig kule bilder, og eg digga den vintage stilen!
eg brukar eit canon 5d mark ii, men korleis bildene ser ut har egentlig lite med kameraet å gjera, det ligg i redigeringa. for å få ein litt analog følelse over bildet kan du gå i adjustment layers > curves, også velger du den som heiter raud i den eine nedtrekksmenyen også drar du opp det raude litt.

kva slags to bilete, som du ikkje har tatt sjølv, men som nokon du kjenner har tatt, er så fine at dei gir deg frysningar frå hovudbotnen og heilt ned i lilletåa?
klarar ikkje å sei nokon bilder som nokon eg kjenner har tatt, det handlar meir om å kjenna ein følelse i magen når ein ser på nokon sine bilder over lengre tid. som sara og heidi sine bilder, til dømes. men dette bildet av nan goldin fekk meg til å grina første gong eg såg det. ho dokumenterte homsemiljøet på åttitalet og dermed óg ein del av sine eigne venner som hadde aids. dette er ein mann som nettopp har tatt farvel med sin kjæreste. gjorde så sjukt vondt at eg trudde eg skulle eksplodera.ditt favorittbilde?
det er umulig å sei. eg veit det når eg ser det. kanskje det er jackson pollock som heng på pompidou-senteret i paris, for det var det første maleriet som fekk meg til å grina. eller kanskje eg ikkje har sett det enda. best likar eg bilder av nakne jenter i store leilighetar med høge dører og kvite laken og kanskje rosa hår med krøller i, eller paljettar på, eller kaffekopp i hånda. bilder som eg sjølv ikkje har tatt enda men som eg sjølv har i hovudet, det er det som er det beste.

hva inspirerer deg som fotograf?
alt mulig. nyhetene klokka ni, steen & strøm, fruer på frogner, gullfisk i akvarium, kaninnasar, å ta trikken, å lesa bøker, filmar, folk, framande.

hvor kjøpte du hasselbladet og hvor mye kostet det?
kjøpte det på ebay, det kosta femtusen.


answers to questions, part three: photography.

kommentarar:
posta av: grethe

Tusen takk for svar! Utruleg at du har tid til dette rett før du skal reise! Imponerande!

28.jan.2011 @ 20:24
posta av: Ingvild

Takk for gode tips, da blir kameraet med i veska i morgen!

28.jan.2011 @ 21:56
URL: http://gladeting.blogspot.com
posta av: Ingrid

Jeg fant bestefars gamle polaroidkamera her om dagen, som jeg nå har fått.

Polaroid Supercolour 600, tror jeg det var. Har du noen tips? Jeg har én pakke med uåpnet film, og vil jo gjerne bruke den, men bruke den godt:) Dessuten er jeg litt redd for at filmen blir dårligere jo lenger tid som går etter at man har åpnet den.

Du kan godt vente med å svare til du har tid.

<3

28.jan.2011 @ 22:28
posta av: Marie

Hei søte Mariell! Du har så mange fantastiske bilder inne på bloggen din hele tiden og jeg lurer på om man kan kopiere og bruke de litt som illustrasjonsbilder osv til sin egen blogg (selvfølgelig med kildehenvisning til din blogg)? Jeg får alltid så mange fine tanker og ord i hodet mitt når jeg ser fotografiene dine og søte tekster dukker opp, så jeg ville bare spørre deg om det!

Masse lykke til i Paris, og kanskje vi sees i London til høsten, der studerer nemlig jeg også, så om du lurer på noe er det bare å ta kontakt :)

29.jan.2011 @ 01:17
posta av: Prinsesse Lea

Må bare si at jeg er litt uenig i det der med solmånedene. Jeg har tatt mange fine vinterbilder med mitt Holgakamera i alle fall, enten i alt lyset som snøen reflekterer midt på dagen, eller med stativ og bulb-setting når som helst.
(Holder vanligvis lukkeren åpen 8-10 sekunder...)
I tillegg bruker jeg farge-blitz i ulike farger på festbilder inne.
Og til Ingrid: Bruk filmen så fort du klarer og hopp i det, for polaroidfilm blir virkelig ødelagt etter en stund! Ikke fint ødelagt som gammel film, men ubrukelig-ødelagt. Etterpå kan du kjøpe ny film fra theimpossibleproject.com. Og les foraene i polaroid-grupper på flickr, da lærer du masse!

29.jan.2011 @ 01:21
URL: http://prinsesselea.blogspot.com
posta av: hjartesmil

Marie: sjølvsagt! så lenge ein linkar og seier ifra, så. :)

29.jan.2011 @ 01:28
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: hjartesmil

Prinsesse Lea: eg likar det ikkje så godt når ein kjem opp i så lange lukkertider. men kvar sin smak.

29.jan.2011 @ 01:29
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Ingeborg Gulla

du er så søt!

29.jan.2011 @ 10:20
URL: http://ingeborgulla.blogg.no
posta av: Prinsesse Lea

Jeg skjønner egentlig veldig godt hva du mener Mariell, selv er jeg ikke så glad i bilder når de blir «blurry» pga lang lukkertid. Men jeg står fast ved at det fins mye godtvinterlys som er fint å fotografere med plastikkameraer (selv om det er der en kortere del av dagen). Det kan bli vakre og magiske bilder synes jeg.:)

Men tar et forbehold om at Diana-kameraet kan være annerledes enn de jeg oftest bruker; Holga, Smena 8M og Kodak Instamatic (for 126-film). Og så er jo jeg bare en glad amatør, da! :)

29.jan.2011 @ 13:43
URL: http://prinsesselea.blogspot.com
posta av: Mona

Tror kanskje du liker denne illustrasjonen: http://dannybrito.com/portfolio/Illustration/Movies/

:)

29.jan.2011 @ 14:35
URL: http://selmasongs.tumblr.com

kommentarar som er krenkande mot meg eller andre vil ikkje bli publisert.

skriv noko fint her:
namn:
hugs meg!

epost:


blogg / heimeside:


kommentar

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/25094413