pizza.

pizza

helst ser eg at han der fine lagar pizza ein gong i veka, helst laurdag eller fredag og medan eg høyrer på seksitalsjazz, drikk raudvin og jobbar og me snakkar om livet og om veka me har hatt. han lagar ein heilt sinnsjukt bra pizza, gong på gong på gong, og det er så mange som har spurt så her kjem det: han der fine si pizzaoppskrift(den lagar to langpannepizza med tynn botn):


deig

3-4 dl mjøl(vanlig kveitemjøl eller fancy pizzamjøl)
3 ss god olivenolje
10 gram tørrgjær
1,5 dl vatn
1 ts salt

sett på omnen på 250 grader. bland olje og lunka vatn og gjær. rør inn mjølet litt og litt til deigen ikkje klistrar. då tek du han ut og eltar han. og dette er kjedelig, for ein må stå og kna den stakkars deigen i kanskje eit kvarter, til den blir så mjuk at ein vil eta den rå men då må ein legga den under eit teppe og synga til den medan den hevar så lenge ein orkar å venta, helst minst ein halvtime.

når deigen er ferdig heva, tek du ei vinflaske(eller ei kjevle om du er så fin på det) og kjevlar ut halvpartane av deigen på kvar sitt steikebrett, veldig veldig tynt, så tynt som det går an utan at den ryk(og om ein gjer det så lappar ein den saman som eit sykkeldekk, men med deig). avhengig av korleis du likar botnen steikt kan du forsteike med eller utan saus på. viss du har på saus slepp du sånne store luftbobler ein får om ein forsteiker utan saus. så tar ein den ut, kastar på fyllet og vips inn i omnen igjen!


creme fraiche/rømme-saus

creme fraiche/rømme
salt
grovkverna (helst fersk) pepar
hakka kvitlauk
urter, helst ferske: persille/basilikum/oregano/merian
(om ein brukar tørka urter kan ein ha i ganske masse for det smakar så lite også er det fint å sjå på)

bland alt til ein bra saus, smak medan du lagar. alt skal altså vera kaldt, og ikkje ver redd for kvitlauken. det blir så godt så. smør utover pizzaen som skal vera ganske så tynn, så kan ein ha på bra greier, me likar: mozzarella, blåmuggost, raudlauk, valnøtter, fersk ananas, tynne skiver bacon, smørsteikt sopp.



tomatsaus

heile tomatar på boks
hakka kvitlauk
salt
grovkverna (helst fersk) pepar
urter, helst ferske: persille/basilikum/oregano/merian
lauk

hell tomatane i ei panne saman med litt vatn og pyttelitt olje. ha i lauken og eventuelt ein klunk raudvin og lat sausen småkoka så lenge du har tid til, jo lenger jo bedre. så må ein få knust tomatane på eit vis, han der fine brukar stavmiksaren i ca seks sekund så det meste blir knust men med litt klumpar att. da er det enklare å smørja den jamnt utover botnen. på denne pizzaen likar me: mozzarella, jarlsberg, krydra skiver av chorizo eller salamiliknande spekepølse(kvalitet over kvantitet), valnøtter, ruccola.



dressing
yoghurt naturell/kesam
grovkverna (helst fersk) pepar
kvitlauk
salt

dette er basen i dei fleste pizzadressingane våre. så varierar me litt fram og tilbake med til dømes dijonsennep, lime, vineddik, krydderurter(basic som basilikum eller modig som koriander), indiske krydder som tandoori masala. ein må vurdere det utifra kva anna ein har på pizzaen. om ein har mange smakar på pizzaen er det greit med få smakar i dressingen, og omvendt. basen er veldig god for seg sjølv óg, om ein vil safe det. om ein har creme fraiche/ rømmebasert pizzasaus, er det kanskje greit med ein dressing som smakar litt annleis, til dømes syrlig(lime er min favoritt, til alt som er godt. creme fraiche + lime + grovmalt pepper + litt salt). det var vår pizzaoppskrift! håpar de lagar noko skikkelig kickass mat til flotte personar i helga, det skal i alle fall eg!

 


this is the recipe for my fiancee's amazing fantastic pizza. email me for the recipe or try google translate!


kommentarar:
posta av: store K

åh. den må eg prøva!

08.apr.2011 @ 12:22
posta av: theresekristina

NAM :D

08.apr.2011 @ 12:26
URL: http://theresekristina.blogg.no
posta av: maja

mmmmm gleeeeder meeeg

08.apr.2011 @ 12:36
URL: http://majacasablancas.com
posta av: Ine

Fredag er pizzadagen vår, så perfekt at oppskrifta kom i dag! Jeg har laget pizza hver fredag i snart fem år, men det er veldig fint å få litt inspirasjon til nytt fyll jeg kan prøve. Skal teste med creme fraiche i dag. :)

08.apr.2011 @ 12:41
URL: http://koffeine.wordpress.com/
posta av: Sunniva

vi lager veldig enkel pizza. Denne hørtes nydelig ut, spesielt den med creme fraiche :)

08.apr.2011 @ 13:12
URL: http://shinney.blogg.no
posta av: linda

yum! :) men skal tomatsausen først på og så i ovnen åså creme fraiche sausen? :-)

08.apr.2011 @ 13:50
posta av: hjartesmil

linda: nei, ein velger ein av delene!

08.apr.2011 @ 15:11
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Linn

Ingrid: tåpelig og unødvendig komentar..!

Pizzaen høres og ser helt fantastisk ut! mmMMMmmmMmmm... og er sikkert mye sunnere og tusen ganger bedre enn de Toro ingrediensene som jeg har en tendens til å bruke. huff

08.apr.2011 @ 16:18
posta av: Linn

Nam! Nå fikk jeg lyst på pizza :D

08.apr.2011 @ 16:23
URL: http://loine.wordpress.com
posta av: Lise

Dere er så himla gode på matlaging! Jeg blir alltid kjempefrista, bare synd jeg har totalt annerledes smak...

08.apr.2011 @ 16:36
URL: http://barfot.blogspot.com
posta av: Thea

Mmm, det så herlig ut!

08.apr.2011 @ 17:03
posta av: Elise

åh, jeg må prøve den oppskriften en gang. hjemme hos oss er det alltid jeg som lager pizzaen, men jeg gjør liksom ikke så mye ut av det. men dette virket så godt at jeg må.

08.apr.2011 @ 18:03
URL: http://uskummel.blogg.no
posta av: Sunniva

jeg vil også ha pizza!!

08.apr.2011 @ 18:12
URL: http://hardvind.blogg.no/
posta av: Synne

Pizza smaker av helg og godt selskap! Fortsatt god fredagskveld!

08.apr.2011 @ 20:28
URL: http://sostrenesuse.blogspot.com
posta av: Ine

Vi lagde en med tomatsaus og en med creme fraiche, og begge ble supergode! Deigen ble fantastisk. Alt ble i grunn fantastisk. Takk for herlig oppskrift!

08.apr.2011 @ 21:04
URL: http://koffeine.wordpress.com/
posta av: Hanne

Nam, dem ser supergode ut:) Men du sa for en stund siden at alle oppskriftene du skulle legge ut på bloggen skulle være vegetar...?

08.apr.2011 @ 22:00
URL: http://beatle.blogg.no
posta av: hjartesmil

Hanne: eg sa at eg ville prøva å gjera alt vegetar, og denne oppskrifta gjeld like mykje for vegetarianarar óg. det står jo berre "me likar å bruke", liksom.

08.apr.2011 @ 22:17
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Susanne Håheim

Ser kjembegodt ut!! Heimelaga pizza er bere best! Stefaren min er himla flink til å lage pizza.

08.apr.2011 @ 23:34
URL: http://susannehaheim.blogspot.com
posta av: Astrid

Såg utruleg god ut! Får lyst å kaste fabrikkpizza i bosset når ein ser slike gode, ekte saker :D

08.apr.2011 @ 23:38
URL: http://astridunderlid.blogg.no
posta av: B.

Jævlig fin blogg!

09.apr.2011 @ 01:07
posta av: julie

takk for denne fantastiske oppskriften! aldri fått en så perfekt deig før!

09.apr.2011 @ 01:37
URL: http://heymoon.blogg.no
posta av: Anja

å creme fraiche pizza er det BESTE, pleier å lage en som ligner ganske mye på denne oppskriften (fra morten schakendas kokebok men da skal man helst heve og heve og heve deigen i mange timer og det har jeg ikke alltids tid til) og det er så godt spesielt med valnøtter og mozzarella og ricotta på og kanskje litt pesto. hurra for pizzafredag!

09.apr.2011 @ 15:24
URL: http://anjastensrud.blogspot.com
posta av: sigrid anny

Prøvde deigen til pizza idag - HERLIG!!

09.apr.2011 @ 21:04
URL: http://noflawsnostory.ipublish.no
posta av: Idaa

endelig. :) denne skal heilt klart prøvast ut ein fin fredagskveld med gode venner og fin film!

10.apr.2011 @ 10:54
posta av: Sofie

Ååhh, imorga skal ej prøvde å lage dinne pizzaen !:) Ser så supergo ut

10.apr.2011 @ 21:56

kommentarar som er krenkande mot meg eller andre vil ikkje bli publisert.

skriv noko fint her:
namn:
hugs meg!

epost:


blogg / heimeside:


kommentar

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/26668773