om kameraet mitt.

kamera


canon 5d mark ii

eg brukar eit canon 5d mark ii. det er eit profesjonelt fullformatkamera. med det kan eg ta fantastiske bilder og dessutan óg filma. det er tungt og stort men det venner ein seg til. eg tar alltid kun bilder i råformat. det kan ein lesa meir om her. om ein virkelig vil ha topp bilder så vil eg anbefala å kjøpa eit stort og raskt minnekort som ein kan skyta masse råformat på. eg har til sammen 80 gb i minnekort og det trengs virkelig på større jobbar.

eg brukar adobe bridge til å overføra bildene fra kameraet, der sorterar dei seg sjølv etter kva dato det er også sorterar eg dei ved å merka dei bildene som er finast. det er så enkelt for ein kan huka av kva bilder ein syns er best og merka dei av i ulike fargar. så redigerar eg dei og konverterar dei til jpg gjennom bridge sin råkonverter. der lysnar eg opp og legg på kontrastar og beskjærer og av og til fargejustering eller temperaturen før eg lagrar dei i jpg(sorterar dei i mapper etter kva månad, også heiter dei kva dato det er den datoen dei er lagra). så opnar eg dei i photoshop og legg på gradient, justerar hit og dit, les meir om redigering her.

optikk

50mm f/1.2 L USM
dette er guden av alle objektiv. blenderen er så stor at ein kan få ein knyttneve gjennom, i alle fall om ein er ein baby, det er raskt og tungt og fantastisk fantastisk. det har opna seg ei heilt ny verd for meg etter at eg kjøpte dette objektivet. no brukar eg det til alt. det kostar, however, 15.000 kroner. om ein har eit anna budsjett og har eit av canon sine amatør- eller semiproffe kamera, vil eg anbefala å kjøpa 35mm f/2. det kostar rundt to tusingar og var mitt favorittobjektiv før eg fekk fullformatkamera. her er bilder eg har tatt med det:

frukost.in my makeupbag.last day in oslo.the last few days.onsdag i mat.weekend.liebling.


andre ting:

- eg redigerar filmane mine i adobe premiere pro cs5. det programmet lærte eg på media og kommunikasjon på videregåande, og det er det einaste eg kan å bruka. egentlig er det ganske så enkelt.

- eg kjøper alt mitt utstyr på japanphoto. fordi dei har bra service og, aller viktigast, dei har fantastisk forsikring. supersikring heiter det, og forsikrar ein mot nesten absolutt alt. til dømes vannskade, uhell og slitasje ved normal bruk, som nesten ingen andre forsikringar dekkar. (og nei, eg har ingen deal med japanphoto - eg berre kjøper alt utstyret mitt der fordi det er dei eg stolar på).


noko anna de lurer på?

 


an entry about my camera, canon 5d mark ii, and my lense, 50mm f/1.2!


kommentarar:
posta av: veronica isabelle

skulle så veldig gjerne ønske jeg hadde objektivet ditt. en dag. en dag.

21.jun.2011 @ 14:19
URL: http://vinterblomst.com
posta av: Siri Irene

å, din heldiggris! jeg kan bare drømme om å få kameraet ditt, og objektivet..

21.jun.2011 @ 15:12
URL: http://irisene.blogg.no/
posta av: Midori

Hej! Jeg elsker bildene dine, og det er sånne typer bilder jeg vil ta! Jeg skal kjøpe nytt objektiv, siden jeg bare har en tamron-telelinse og kit-objektivet som har hatt et par slag. Jeg har kjøpt Nikon D3100, og tenkte på dette (http://www.japanphoto.no/product/objektiver/nikon/nikkor-af-s-dx-35mm-1.8-g/) eller dette (http://www.japanphoto.no/product/objektiver/nikon/nikon-nikkor-af-s-50mm-f-1.8-g-nyhet/). Jeg føler ikke jeg trenger å bruke så mye mer penger. Hvilket vil du anbefale? Føler jeg utnytter deg litt her, men setter veldig pris på om du svarer! :)

21.jun.2011 @ 16:00
posta av: karina

hihi, eg ante ikkje at du bruka 5d. for tida sel eg ut objektiv, eg sel ut symaskin, eg sel ut farmor sin gamle pels for å få råd til det same. er så grueleg lei av nikon som aldri, aldri oppdaterar og er så klar for noko nytt.

eg har eit praktisk spørsmål! kva minnekort har du oftast i ditt kamera og kor mange bilete går på X antal gb?

21.jun.2011 @ 16:51
URL: http://nattfisk.net
posta av: Magasinprojektet

fantastiska foton!

21.jun.2011 @ 16:54
URL: http://magasinprojektet.blogg.se
posta av: keowyn

hvordan ser 35mm ut på 5D da? du hadde jo ikke fullformat før, så da virket den sikkert bedre? har hørt at det nesten blir litt for mye vidvinkel på den når man bruker ff. jeg fikk nettopp 35mm i bursdagsgave, og synes den funker veldig fint som all-roundobjektiv sammen med et 50mm, iallefall bedre enn å bruke 18-55 kitobjektivet.. hehe.

ja, en dag skal jeg vel også klare å spare meg opp til det kameraet. gidder ikke å oppgradere halvveis, for da angrer jeg helt sikkert bare i ettertid! :)

21.jun.2011 @ 17:14
URL: http://keowyn.blogg.no
posta av: hjartesmil

keowyn: 35mm blir vidvinkel på fullformat.

21.jun.2011 @ 19:54
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: hege

Så kjekt at du har så bra utstyr, gjer jo fotograferinga endå kjekkare.

Eg har eit 7D-kamera og er strålande fornøyd. Faktisk stod valget mellom EOS 550 og 7D. Vi valgte 7D'en fordi den låg best i hendene. :) Komfort brukar koste litt ekstra. :)

21.jun.2011 @ 20:17
URL: http://meirenntusenord.blogspot.com
posta av: Ine

kameraet ditt tar utrolig fine bilder! i alle fall i dine hender. jeg kjøpte meg nettopp nytt kamera, et olympus pen e-pl1 som er perfekt til mitt bruk. kan såklart ikke sammenlignes med det du har, men for ei som har brukt et lite kompaktkamera fra 2005 i mange år, er det veldig, veldig fint :)

21.jun.2011 @ 22:40
URL: http://koffeine.wordpress.com/
posta av: Hanna

Bildene dine har eit fantastisk preg som du nesten ikkje finne noge aent sted. Du tar noge vanlig og jørr det heilt usedvanlig vakkert. Du inspirere meg til å ta flere bilder sjøl og det er ein heilt fantastisk følelse.

Du kunne ikkje tenkt deg å ha ein fotokonkurranse?

21.jun.2011 @ 23:44
posta av: MartiParti

Følger bloggen din, og må si du tar fantastiske bilder, og har mange gode tips på bloggen. Tusen takk :)

Du har jo også veldig dyrt kamerautstyr. Jeg har Canon EOS 500D med kittobjektivet, men jeg tenker å kjøpe meg nytt objektiv. Canon 50mm f/1.4 L USM er det jeg tenker å kjøpe; må bare spare litt penger først.

22.jun.2011 @ 11:53
URL: http://draggingdeadbodies.blogg.no
posta av: Gyrid

hurra, i dag kom endelig magasinet som jeg bestilte i mai! jeg har bare blafret gjennom det enda, men det ser ut for at det absolutt var verdt å vente på. tusen takk. hjerte

22.jun.2011 @ 16:09
posta av: tiram

@ martiparti: 50mm 1.8 er mye billigere og du vil faktisk ikke merke så stor forskjell fra 1.4 til 1.8 - 1.2 derimot er i en heeelt annen klasse

22.jun.2011 @ 17:19
URL: http://lykkenevroser.blogspot.no
posta av: The Helene

hva betyr egentlig "f/2" (når vi snakker objektiver) og hvilket tall er bra? er for eksempel f/1.8 bedre eller verre enn f/2?

22.jun.2011 @ 20:56
URL: http://withbrandneweyes.blogg.no
posta av: hjartesmil

The Helene: jo mindre tall jo større blender. jo større blender jo bedre.

22.jun.2011 @ 22:12
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Marit

Bruker du kun 50 mm når du fotograferer bryllup? :)

23.jun.2011 @ 21:14
URL: http://maritnyhus.blogg.no
posta av: hjartesmil

Marit: nei, har eit 70-200mm f/2.8 óg. bestilte det for eit par dagar sidan! lurt å ha noko med zoom, spesielt om ein skal ta bilder av folk ein ikkje egentlig kjenner. men brukar faktisk aller aller mest 50mm.

24.jun.2011 @ 00:06
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: PernilleNilla

Herligland, så fantastiske bilder. Et slik kamera skulle jeg gjerne ha hatt! :)

24.jun.2011 @ 08:48
URL: http://pernillenygard.blogspot.com
posta av: Ingrid

Hvis du kunne velge fritt uten å tenke på budsjett, hvilket kamera ville du valgt da? (Jeg er bare nysgjerrig, har ekstremt lite peiling på foto) Jeg har hørt om kameraer som koster en halv årslønn, surrealistisk! Hvertfall for meg da.

Forresten så likte jeg forslaget til Hanna om fotokonkurranse! Jeg vil gjerne se dine favorittfotografier tatt av leserne :)

24.jun.2011 @ 09:58
posta av: Marit

Ok! Jeg sparer til 70-200 jeg også, men er så himla dyrt :(

24.jun.2011 @ 23:57
URL: http://maritnyhus.blogg.no

kommentarar som er krenkande mot meg eller andre vil ikkje bli publisert.

skriv noko fint her:
namn:
hugs meg!

epost:


blogg / heimeside:


kommentar

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/28986851