den beste kaka som finst.

cake!

i dag skal me laga kake som det gr fint eta sjlv om det er altfor varmt ute. du treng: 3.5 dl sukker. 5 egg. ei halv teskjei eddik. 1 teskjei bakepulver. egga skal vera romtempererte, s ta dei gjerne ut av kjleskapet nokre timar fr du skal baka. s treng ein noko ha opp kaka, som frukt. eg brukte bringebr og blbr, nom. om ein skal bruka br m ein bruka ferske br og ikkje fryste, for fryste br "blr" ogs ser kaka ut som ein massakre etterp. takke seg til ferske br alts!

cake!

frst m ein dela egga. det er veldig veldig viktig at ein ikkje fr med noko som helst av plomma nr ein deler egga. derfor deler eg eitt og eitt egg over ein kopp, tar kvita i ei skl og plomma i andre. om det kjem plomme i kvita mens ein deler s m ein starta p nytt, for ellers blir kvita aldri stiv.

cake!

sett ovnen p 100 grader. s skal det piskast. frst skal me piska egg + eddik + sukker. berre kyr det p hg fart s lenge som det trengs.

cake!

rra er klar nr den framleis "str". alts at den framleis er stiv som ein topp som p bildet. s skal ein ta bakepulveret og liksom "velta" den inn. ein m ikkje vispa den inn for da kan det henda ein ydelegg all den fine lufta som ein har i eggekvitene. bruk slikkepott til elta bakepulveret inn.

cake!

spre rra ut i ei form p 30 x 40 cm. p bakepapir. sett den midt i ovnen og steik den p hundre grader i kanskje to og ein halv time, til den er seig inni men hard utap. ein m passa litt p s den ikkje blir steikt for lenge.

cake!

nr kaka er ferdig, ser den ca snn ut.

cake!cake!

s m ein piska krem, og blanda den med vaniljekrem og ha den p kaka. og ha p br, masse br, alt ein vil i heile verda.

cake!

og eta den med glede.

cake!

til siste bit er slutt.



cake!

om ein vil laga ei mindre kake, som eg gjorde, kan ein bruka litt over halve rra til kaka og resten til pikekyss. eg satte kaka i ovnen ogs satte eg p eit vannbad. knekte oppi valrhonasjokolade(m bruka sjokolade av god kvalitet, kokesjokolade er ikkje lov).



cake! s velta eg den smelta sjokoladen inn i resten av eggekvitene og spryta dei med sprytepose ut p eit bakebrett med bakepapir p. phjoh. forvrig min frste omgang med sprytepose, det gjekk heilt fint. ein berre puttar tuten nedi ein kopp og legg sjlve posen over kanten s det blir enkelt fylla den. s er det berre prva seg fram. steik dei p hundre grader i kanskje ein halvtime, kanskje lenger. dei tar ikkje s veldig lang tid, s smak heller litt undervegs.

cake!cake!

putt dei i ein fin boks og versgod! godt til kaffen i vekesvis etterp.

ps: eggeplommene sparar ein og lagar pasta carbonara til middag! enkelt som berre det.




today we're making cake. this is a meringue cake with whipped vanilla cream and berries on top!


kommentarar:
posta av: theresekristina

Nam :D

09.jul.2011 @ 16:12
URL: http://theresekristina.blogg.no
posta av: Kirsti

Ja, det er ei av dei beste kakene. Den heter Pavlova og har vist ftt navnet sitt etter ei Ballerina fr Russland.

Du har skrive: frst skal me piska egg + eddik + sukker

Men du mener vel: frst skal me piska eggekviter+ eddik + sukker ?

Ha gode sumardager og -netter.

09.jul.2011 @ 16:25
posta av: Sukkerspinnet

Herlig kake! Minner litt om verdens beste <3

09.jul.2011 @ 17:46
URL: http://sukkerspinneriet.com
posta av:

pavlova! det er yndlingskaken min. jeg liker den best med rkrem, alts pisket kremflte blandet med eggedosis. da dr jeg

09.jul.2011 @ 17:53
posta av: Elena

Tenkte jeg skulle tipse deg om denne bloggen siden du skal gifte deg. Er masse fine bilder av forskjellige vintagebryllup og andre artikler som du kanskje kan ha nytte av :) I tillegg er den engelsk og tipser om forskjellige bryllupsrelaterte ting i London, s jeg tror absolutt den er noe for deg :D

http://www.lovemydress.net/

09.jul.2011 @ 18:48
posta av: Linda

Jag lskar din blogg! Den gr mitt liv lite finare

helt enkelt. Och den dr kakan sg helt underbart

god ut.

09.jul.2011 @ 19:03
URL: http://www.volang.blogspot.com
posta av: Helene :D

, fantastisk! Nydeleg kake :)

09.jul.2011 @ 21:31
posta av: Amalie

Kva gjer ein med eggeplomma? Skal han ikkje brukast?

09.jul.2011 @ 21:51
posta av: Vemund Eldegard ( :

dette m prvast. : )

09.jul.2011 @ 21:54
URL: http://vemundeldegard.blogg.no
posta av: Elise

snn kake spiste jeg i gr :D veldig god!

09.jul.2011 @ 23:01
URL: http://uskummel.blogg.no
posta av: julieowl

Du har blitt s flink til ta bilder, Mariell! Jeg har fulgt bloggen din lenge, og jeg ser at du har utviklet deg masse og blitt flinkere i forhold til komposisjon og lys og vinkel og snt. Bildene dine er jo finere siden du har ftt bedre fotoutstyr, ogs, men mest fordi du har blitt s flink

(:

10.jul.2011 @ 01:47
URL: http://julieowl.blogg.no/
posta av: Cecilia

Hvorfor ikke bruke eggeplommene til lage vaniljekremen? Blir jo 1000 ganger bedre

10.jul.2011 @ 09:44
posta av: Kokke-Maja

Kokesjokolade er ingen drlig sjokolade bake med. 70% fra Freia er meget bra. En kan muligens prve holde seg unna typene med liksom-vanilje i, men det kommer helt an p hva en lager. Til marengs, eller Pikekyss, som i denne post, ville jeg ikke tenkt s mye over hvilken sjokolade som brukes. Marengs er ingen kunst, og smaker som regel deretter.

Pavlova derimot, er en god kake, men personlig ville jeg brukt mer br. Fine bilder. Morsomt at du deler oppskrifter. :)

10.jul.2011 @ 10:53
posta av: Kirsti

Eggeplommene kan du lage is av. MMMMMMMMMMMMMMMmmmmmm!

Her er nokre oppskrifter:

http://www.mineoppskrifter.no/category/desserter/is/

Bon apetit!

10.jul.2011 @ 16:51
posta av: lovelyliller.com

jumjum

10.jul.2011 @ 18:10
URL: http://lovelyliller.com
posta av: sandra

Det s ut som en fortryllende god kake! Jeg elsker bake, men har enda ikke prvd meg p pavlova, men tenker at jeg m gjre det snart! :)

Flott blog du har, flger deg p bloglovin'

Klem klem

10.jul.2011 @ 18:27
URL: http://soelvskjeen.wordpress.com
posta av: sandra

fantastisk! takk for fint tips :)

10.jul.2011 @ 23:10
posta av: Kesia Emilie i Florida

h pavlova <3

10.jul.2011 @ 23:37
URL: http://www.kesiafl.blogg.no
posta av: sara :)

mm :) nammis ! elskar denne kaka. Helst med Valldal-jordbr! Elskar for s vidt ogs bloggen din. Veit du kanskje ikkje har tid til svare meg, men veit du om ein nettbutikk der ein kan kjpe mummikoppar? Her p landet er det s drleg utvalg veit du.

11.jul.2011 @ 01:08
posta av: Kirsti

@Sara

Her er nokre koppar. Hugs at frakt kjem i tillegg: http://www.jernia.no/k/kl.aspx?bn=12064&mfr=MUMMI

Her er fleire. Og frakt i tillegg her ogs:

https://www.kitchn.no/ProductList.asp?Cat=60&MF=Iittala

Men desse koppene er fine nskje seg. S slepp ein bruke s mykje penger p kopper og f gver som ein ikkje treng;-)

11.jul.2011 @ 16:34
posta av: sara :)

@ kirsti :)

Tusen takk !

12.jul.2011 @ 16:43
posta av:

Elsker skrivemten din. Enkel og vidunderlig. Tusen takk, du er som we heart it- only ten times better!

13.jul.2011 @ 20:23
posta av: Malin

Det beste med denne kaken er at den ser superimponerende ut, men er megalett lage! Ogs smaker den jo himmelsk da! (jeg pleier forvrig ha kakao og sjokolade i bunnen - synes p en merkelig mte det blir mindre stt da!)

14.jul.2011 @ 23:37
URL: http://www.iheartcakes.wordpress.com
posta av: L

ser du p sorted du ogs?

17.jul.2011 @ 11:10
posta av: CJ

Like!

26.jul.2011 @ 01:22
URL: http://cjs.blogg.se

kommentarar som er krenkande mot meg eller andre vil ikkje bli publisert.

skriv noko fint her:
namn:
hugs meg!

epost:


blogg / heimeside:


kommentar

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/29313256