moscow mule.

moscow mule.

ein kan føla seg kul når ein drikk cosmopolitans på ein restaurant i budapest eller med ei flaske kronenbourg i ein park i paris, men dei fleste har sine eigne favorittdrinkar som ein kanskje tilfeldigvis kjem over eller blir introdusert for av venner. eg har ein. som eg har holdt tett til brystet til no. den er kjent mellom mine venner som lærdalsdrinken fordi det er den eg blandar til når folk kjem hit for å ligga på sofaen og le til dei får vondt i magen. her kjem oppskrifta på min favorittdrink, moscow mule:

3 cl vodka
1,5 dl ingefærøl
litt lime
litt sukker
mynteblad

bland alt i eit glas med litt isbitar og eit sugerør og voila! ein bra fredagskveld. eit mesterverk. om ein vil vera mindre pertentlig med blandingsforholda: eg pleier vanligvis å berre ta eit shotteglas vodka, tømma den i eit kjøkenglas og hella ingefærøl over der igjen. hugs: drikk vatn når de drikk vodka. og! aldersgrensa på brennevin er 20 år i norge.

 innlegget er laga i samarbeid med schweppes: schweppes teamed up with the dutch digital agency red urban, who is responsible for the concept and development of the improve your schweppes appeal experience.


this is my favorite drink, the moscow mule. one ounce vodka, half a cup of ginger ale, fresh lime, sugar, mint. mix in a glass and drink! a great friday night in a glass. sponsored by schweppes.


kommentarar:
posta av: Ingvild S

Åh, nam! Ingefærøl er noe av det beste som finnes!

22.jul.2011 @ 17:01
URL: http://gladeting.blogspot
posta av:

Hvordan kan du blogge om drinker på en dag som denne? (med mindre det er avreagering fra all grusomheten?)

jeg undres..

22.jul.2011 @ 22:47
posta av: rebekka

mente ikke å være anonym btw! :))

22.jul.2011 @ 22:50
posta av: hjartesmil

Anonym: men herregud, eg visste jo ikkje om det før eg blogga dette innlegget klokka halv fem. for ein utrulig unødvendig kommentar.

22.jul.2011 @ 22:54
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Kami

Man kan da vel blogge om andre ting selv om disse fæle tingene har skjedd. Enkelte folk altså.

22.jul.2011 @ 23:01
posta av:

gjer mot andre det du vil at andre skal gjera mot deg.♥

22.jul.2011 @ 23:44
posta av: Karoline

gjer mot andre det du vil at andre skal gjera mot deg.♥

posta av: ellmine

Nam, Moscow mule er en favoritt her også. Vil anbefale å lage moscow mule med hjemmelaget ingefærøl da blir den ikke så søt og brusaktig, og har heller mer smak av ingefær=)

2,5 dl fersk ingefær med skall delt i biter.

2,5 dl sukker

7,5 dl vann

2 0.5l flasker club soda eller farris uten smak.

Finhakk ingefæren og ha det i en kjele, bland inn sukker og vann og kok opp. La det småkoke på lav varme til det blir en tykkere siryp og sukkeret er oppløst. Sil blandingen 2 ganger og avkjøl. Bland sirupen med club sodaen. Nam!

23.jul.2011 @ 16:02
posta av: Rebekka

Jeg må bare beklage for den lite gjennomtenkte kommentaren min i går. Selvfølgelig burde jeg ha skjønt at du ikke visste hva som hadde skjedd på daværende tidspunkt, og det var dårlig gjort av meg. Håper alt står bra til med dine nære og kjære, og igjen; unnskyld.

23.jul.2011 @ 17:12

kommentarar som er krenkande mot meg eller andre vil ikkje bli publisert.

skriv noko fint her:
namn:
hugs meg!

epost:


blogg / heimeside:


kommentar

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/29692753