paper walls.

ajvide lindqvist.

ajvide lindqvist.

det hender innimellom at eg blir heilt opphengt i forfattarar. i korleis dei skriv og korleis det føles å ha bøkene deira ein halv meter unna hovudet når eg søv om natta. i sommar har eg vore forelska i john ajvide lindqvist, i går las eg ut papirvegger. det er ni historiar som er morbide og vonde og harde og ekle og vakre. akkurat som alt anna han skriv. for de som ikkje veit er det han som har skrive la den rette komme inn. ei anna bok av han som eg har lest i sommar er lille stjerne og er ei heilt hjerteskjærande bok som handlar om å voksa opp og korleis ein blir påvirka av element rundt seg og korleis det av og til kjem heilt ut av kontroll. eg orkar ikkje å prøva å overbevisa nokon om kor fantastiske desse bøkene er. de må berre lesa dei. om eg hadde vore tretten år skulle eg ha hengt opp bilde av john ajvide lindqvist på veggen, rett ved sidan av daniel radcliffe.

ps: kva bøker har de lest i det siste? elskar når de fortel om det.
this summer i've been in love with a swedish author called john ajvide lindqvist. his books are morbid and dark and amazing and fascinating. i finished paper walls yesterday, and i've also read little star this summer. both beautiful and haunting. they are both translated into english!


kommentarar:
posta av: Vemund Eldegard

Haha. Lo av samanlikninga mellom John & Daniel. I sommar har eg ikkje lese bøker, eg har berre skreve noveller for meg sjølv egentlig.

31.aug.2011 @ 18:08
URL: http://vemundeldegard.blogg.no
posta av: Josefine

Han hørtes fantastisk ut, skal notere meg navnet :)

Det mest fantastiske jeg har lest i sommer er Beatles av Lars Saabye Christensen. Den tror jeg du vil like. Handler om Oslo, fire Beatles frelste kamerater, om det å vokse opp og hvordan livet kan være jævlig og fantastisk samtidig.

Jeg skal gi den til alle vennene mine til jul fordi den var så ufatterlig bra.

31.aug.2011 @ 18:17
URL: http://www.josefinecomebyme.blogg.no
posta av: Else

Jeg elsker John Ajvide Lindqust <3 Leste "La den rette komme inn" og elsket boka og stemninga den ga meg. Selv om det er en trist og litt skummel historie. Men har ennå ikke lest "Lille stjerne" så har noe å se frem til der.

Ellers leser jeg nå "Shantaram" av Gragory D Roberts. Og på nattbordet ligger en bok skrevet av Danielle Steel, en lett bok som er grei å ha før jeg sovner. Gleder meg forøvrig til å lese AnneB Ragde sin nye roman " Jeg skal gjøre deg så lykkelig" Elsker bøker, kan ikke leve uten <3

31.aug.2011 @ 18:20
posta av: maria

i det siste har jeg lest norwegian wood (som var fantastisk), naiv.super (som har blitt favorittboken) og nå driver jeg å leser buzz aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?. alle tre er himla vakre

31.aug.2011 @ 18:21
URL: http://maria.vinterblomst.com
posta av: Elise

Den siste boka jeg leste var Trekkoppfuglen av Murakami. Den var såklart fantastisk, som alt annet han skriver :)

31.aug.2011 @ 18:22
URL: http://uskummel.blogg.no
posta av: emma

jeg har lest "when god was a rabbit" av sarah winman <3 vær så snill å les den. vær så snill. fantastisk oppvekstsroman.

31.aug.2011 @ 18:42
URL: http://lillelomell.blogg.no
posta av: mariavogt

Ååh, liker at du elsker han! Men samtidig liker jeg ikke at jeg ikke kan ha bøkene for meg selv lenger ... Neida <3

31.aug.2011 @ 18:44
URL: http://mariavogt.blogg.no
posta av: Mariann

Nå leser jeg vol. 2 av Night World, en serie jeg startet på når jeg var på Malta på språkreise, men ikke har funnet andre del før jeg var i London i år! (utenom nettet da så klart, er ikke greit å være 17, og ikke kunne bestille!)

Forrige var Veien til førerkortet som blir tatt godt i bruk fremover de neste ukene før jeg skal prøve meg på teorien!

31.aug.2011 @ 18:45
posta av: Dina

Orakelnatt av Paul Auster. Åh, Mariell, den vil du like! Og så Saman er en mindre aleine av Anna Gavalda - men den har du vet allerede i bokhylla? :)

31.aug.2011 @ 18:54
URL: http://www.wearingdaddysshirt.blogg.no
posta av: sandra

Tusen takk for tipset, jeg har ikke lest noen av de bøkene før! Men det kommer nok til å rette på seg nå, for de hørtes vakre ut. Jeg elske Paulo Coelho. Djevelen og Frøken Prym er vakker. Det samme med Veronika vil dø. Alkymisten gir meg gåshud bar jeg tenker på den, og jeg leser den ofte, selv om jeg har lest den minst etthundretusen ganger.

31.aug.2011 @ 19:02
URL: http://soelvskjeen.wordpress.com
posta av: Synnøve

I det siste har eg lest mykje på han Harry Hole, men no helder eg på med ei som heite brente skygger den er so fin!!

31.aug.2011 @ 19:04
URL: http://sprabbe.wordpress.com
posta av:

liker sengetøyet ditt! om det er det.. synes det er så viktig med ett fint sengetøy på soverommet, da blir søvnen(og drømmene) så mye bedre!!

Jeg er litt for dårlig på å lese bok, og jeg har blitt enda dårligere nå som jeg har en baby i hus. savner lukten av bibliotek, kanskje jeg leier den en dag.

31.aug.2011 @ 19:14
URL: http://pernilleulrikke.blogg.no
posta av: Sigrid

nå leser jeg dracula av bram stoker, som er en veldig spennende bok. count dracula er såalangt det kuleste vampyren jeg har lest om! et annet høydepunkt i sommer var the curious incident of the dog in the night-time av mark haddon. fine boka <3

31.aug.2011 @ 19:22
URL: http://sapeboble.wordpress.com
posta av: Inga

og jeg elsker når du skriver om bøker! det er så fint og flott. Du er råflink - og helten min på en måte. Jeg leser Murakamis "A Wild Sheep Chase" nå. Han drar meg inn i en ny og spennende verden som vanlig. Tidligere i sommer leste jeg "Min Kamp 4" av Knausgård. Likte den veldig godt. "Lille stjerne" venter også i hylla mi:) Så noen andre her nevnte Paul Auster - han har jeg også oppdaget for første gang i sommer. Fantastisk forfatter! Anbefales.

31.aug.2011 @ 19:23
posta av: Kari

Jeg har lest En ettermiddag om høsten, av Mirjam Kristensen igjen. En av mine favoritter. Hjerteskjærende på en enkel på.

31.aug.2011 @ 19:27
posta av: Maren Elisabeth

Dette er en av mine favorittforfattere!

Jeg har akkurat lest ferdig The Great Gatsby og nå leser jeg The Bell Jar.

31.aug.2011 @ 19:27
URL: http://maren.vinterblomst.com/
posta av: m

elsker at du kommer med sånne boktips! må bare si at jeg beundrer deg veldig, og du har en fantasisk blogg. du kommer til å nå langt.

31.aug.2011 @ 19:29
posta av: sophia

så himla bra med ett boktips!

(Min favvo är Goethe "den unge Werthers lidande" Läs den om du inte redan har gjort det! det är kärleksböckernas bok!)

31.aug.2011 @ 19:30
URL: http://sophiahagelback.blogspot.com
posta av: Sandra Jeanette

Det finnes en sang som er så nydelig som heter paperwalls tror jeg!

31.aug.2011 @ 19:37
URL: http://sandrajeanette.blogspot.com
posta av: regine

leste de 5 første i jordens barn-serien av jean auel i sommer. anbefales!

31.aug.2011 @ 19:44
posta av: Kine

Hobbiten!(på engelsk) Leste den før jeg ble ungdom en gang, og når jeg plukket den opp igjen på bibloteket nå, var det som en helt ny historie for meg. Gleder meg enormt til filmene!
Leste den ut på et par dager, så akkurat nå leser jeg life of Pi.

31.aug.2011 @ 19:50
URL: http://monkeyamore.com
posta av: <3

Er du klar over at du lever det perfekte liv? <3

31.aug.2011 @ 20:07
posta av: Inger Kristine

john ajvide lindqvist er min store helt. jeg begynte med menneskehavn og ble fullstendig hekta. papirvegger er fantastisk! har ikke lest den lille stjerne ennå bare fordi jeg gruer meg til det tar slutt og det ikke er flere av bøkene hans å lese på lenge.

31.aug.2011 @ 20:07
URL: http://kanskjeimorgen.blogspot.com
posta av: Kami

Jeg leser "the wee free men" av Terry Pratchett for antagelig fjerde eller femte gang. Jeg elsker den, selv om den er "for younger readers", du merker bare det på at den er litt enklere skrevet enn de andre. Den handler om gjeterjenta Tiffany Aching som er ni år og har bestemt seg for å bli heks. Den handler også om å se tingene som virkelig er der, om tilhørighet til stedet man kommer fra og om hvordan man takler det når en viktig skikkelse i hverdagen plutselig ikke er der mer.

31.aug.2011 @ 20:08
URL: http://apartmentchopsticks.blogg.no
posta av: June

Eg vart overtydd allereie ved det første biletet.

Eg har lese "Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv" av Tomas Espedal. Anbefalast!

31.aug.2011 @ 20:19
URL: http://www.bloggenminliksom.blogspot.com
posta av: Kaja

Jeg har i sommer flere bøker, men måtte avslutte ferien med East of Eden av John Steinbeck, for jeg er så utrolig glad i den. Den er så vond og fin og skrevet på en så vakker og inspirerende måte. Les den.

31.aug.2011 @ 20:27
posta av: Modo

Elsker å lese!! Spesielt på dager med dårlig vær!! Men da er det også chill å pumpe jern i studioet!

posta av: Forglemmegei

Å. Bøker.

Jeg leste "dagdrømmeren" av Ian McEwan for litt siden, og jeg tror knapt jeg har vært borti noe så fint og spesielt. Anbefales på det sterkeste...

xxxxx

31.aug.2011 @ 21:09
URL: http://nuuskamuikkunen.blogg.no
posta av: Mari

den siste boka jeg leste ut var sirkusdirektørens datter av jostein gaarder, og nå er jeg midt i spis, elsk, lev.

tror nok lille stjerne må bli neste bok på lista:)

31.aug.2011 @ 21:32
posta av: linaboble

jeg har lest en bok som heter The world to come for ikke så lenge siden. den er skrevet av Dara Horn og jeg likte den utrolig godt! :)

31.aug.2011 @ 21:37
posta av: Maria

etter at eg såg den siste harry potter filmen, vart eg nødt til å lese bøkene på nytt òg. no er eg kommet til siste boka, siste del, the battle of hogwarts. eg har lukka boka, og eg tør ikkje lese videre fordi eg vet jo kva som kjem til å skje. men så lenge eg ikkje leser vidare er både fred, lupin og tonks i live. sjukt logisk ja?

31.aug.2011 @ 22:17
URL: http://studentmuffins.wordpress.com
posta av: Mette

Jeg leste også "Lille Stjerne" i sommer, og den er så fin og trist. Men det var også helt forferdelig ekkel, og jeg holdt på å spy ett par ganger. Har også lest "Kafka på stranden" av Haruki Murakami nå nylig. Han er en fantastisk forfatter :)

31.aug.2011 @ 22:20
URL: http://www.mettedd.blogspot.com
posta av: Nøve

Å, senest på mandag vurderte jeg å kjøpe "lille stjerne", men på svensk da, siden jeg elsker svensk og å lese svensk er noe av det fineste som er.

Jeg har ikke lest så mye skjønnlitteratur i det siste, men jeg har en film jeg synes du burde se, den heter Love Exposure og er japansk og jeg tror du hadde likt den skikkelig godt.

31.aug.2011 @ 22:51
URL: http://tokyonobe.blogspot.com
posta av:

elsker når du skriver om bøker Mariell. mere mere!!

Jeg er skrudd sammen slik at jeg klarer ikke å lese bare en bok av gangen.. jeg har som regel tre, fire jeg veksler mellom, så leser jeg det som passer med humøret. For tiden leser jeg Knausgårds min kamp 2. bok i serien, twilight nummer en, little bee av Chris Cleaver og Vera Bang av Anne-Sofie Rønning.

31.aug.2011 @ 22:53
posta av: Maren

Jeg har nettopp begynt på et årstudium i litteraturvitenskap, så det går for det meste i antikken og 1700-tallsromaner. Men siden jeg har en evigvarende crush på Lars Saabye Christensen, så sniker jeg meg til å lese litt om Kim Karlsen imens jeg griner fordi det er så fint.

31.aug.2011 @ 23:06
URL: http://www.vimaaikkebligamle.blogg.no
posta av: Cecilie

Jeg leser One Day nå, og den er ikke så bra som jeg hadde håpa den skulle være :(

31.aug.2011 @ 23:16
URL: http://aboutcecilie.ipublish.no
posta av: Emilie

Åh, jeg liker også john ajvide lindqvist veldig godt! Favorittboken min av han er "menneskehavn". Den er sånn fantastisk mystisk. Ellers har jeg ikke lest så mye i sommer. Har lånt "Une année en Provence" av kjæresten min, så tenkte jeg skulle lese den nå :)

31.aug.2011 @ 23:39
URL: http://heimlaga.tumblr.com
posta av: Johanne

"Bli hvis du kan. Reis hvis du må". Alt ligger i tittelen, og den er så trist og varm og god. Jeg tror den passer deg.

31.aug.2011 @ 23:45
posta av: Caroline

Jeg holder på med Paul Austers 'Moon Palace'. Har kommet til side 90, og den er veldig fin så langt. Minner litt om Haruki Murakami's karakterer, og måte å skrive på. Liker'n.

31.aug.2011 @ 23:46
URL: http://www.bowtiemania.wordpress.com
posta av: vanja

jeg har de siste tre dagene drømt meg bort i australia, med tamara mckinleys "vindens sang". jeg elsker å lese bøkene hennes med litt mellomrom og de får meg alltid til å ønske at jeg kunne bodd på en gård i australias villeste outback <3

31.aug.2011 @ 23:51
URL: http://ihardlyknowher.com/vbuvik
posta av: ida

Skriv mer om bøker! Fått mange bra boktips fra bloggen din

01.sep.2011 @ 01:16
posta av: mittblikk

No One's Perfect av Hirotada Otoake leser jeg akkurat nå. Dessuten skriver jeg en kommentar på en blogg for første gang i mitt liv; mest fordi du leser Papirvegger (bare fordi.) Men kanskje enda litt mer for å si at jeg liker rytmen i språket ditt, akurat som jeg liker tonene i Lindqvist sitt.

01.sep.2011 @ 02:36
posta av: Helene

Den glemte hagen og Back to Riverton House av Kate Morton har jeg akkurat lest. Flotte bøker begge to, skaper en sånn herlig nostalgisk stemning. Men plottet er litt likt da.. Også har jeg begynt på en som heter Vill lavendel. Så langt er den å anbefale!

01.sep.2011 @ 12:08
posta av: hildred

å herregud nå fikk jeg lyst til å lese john ajvide lindqvist!

den siste jeg leste var anleggsprosa av tina åmodt, den var liten og søt.

01.sep.2011 @ 13:38
URL: http://intimvask.blogspot.com
posta av: Tina

LES Ingvar Ambjørnsen "Dronningen sover". Handler om to alkoholikere som elsker hverandre gjennom hver sin etasje. Den er hundre sider lang, og nydelig.

"La Stå" av Ingvild(?) Risøi. Nydelig. Ogogog.. "Når du sover, kikker jeg.." av Gunnar Ardelius. Tittelen er fantastisk, fant den i bokbyen i Fjærland <3

01.sep.2011 @ 14:11
URL: http://tinamejo.wordpress.com
posta av: Maria

Jeg leste en bok på engelsk i sommer som heter "my sisters keeper". dette er den første boken der jeg har grått mens jeg leste, fordi det var så forferdlig. en utrolig historie, og hvis du har sett filmen, så må jeg bare fortelle at boken er en HELT annerledes opplevelse med nye overraskelser.

01.sep.2011 @ 14:15
URL: http://asummerdiary.blogg.no
posta av: Isa

Sult av Hamsun.

Fantastisk.

01.sep.2011 @ 14:28
posta av: Ine

siri hustvedt: the summer without men er den siste boka jeg leste. anbefales!

01.sep.2011 @ 18:01
URL: http://koffeine.wordpress.com/
posta av: Mari

Navnet er notert. Takk for tips! ^^

Jeg har lest The Help av Kathryn Stockett, og den var kjempefin ❤

01.sep.2011 @ 21:58
URL: http://iramiram.blogg.no
posta av: Hilde

Hestekrefter av Lars Mytting!

02.sep.2011 @ 08:21
posta av: veronicaVeronica

Takk for tipset..denne må sjekkes ut!!;)

02.sep.2011 @ 09:10
URL: http://verozitas.blogspot.com
posta av: monica

bøkene til camilla lackberg!! om ein lika krim er dei fantastiske, om ein lika finfine bøke vil eg tipse om himmeløyne! den boka er fantastisk fin

02.sep.2011 @ 14:40
URL: http://flamoni.vinterblomst.com/
posta av: anna

Har vore ganske flink denne sommaren, og noko av det eg har lese kjem her:

Skjønar ikkje kvifor eg ikkje hadde gjort det før, har lese mange av Erlend Loe sine bøker, men eg las iallefall Doppler. Og den var fantastisk.

Erobreren av Jan Kjærstad har eg og lese, Kjærstad er så ein så kunnskapsrik forfattar at eg får vondt i magen. På ein positiv måte.

Og så las eg Kafka på Stranden. Absurd men herleg!

Lucie av Amalie Skram var overraskande lettlest, fin og ikkje så heilt uaktuell sjølv om ho vart skriven for 130 år sidan.

Nyleg las eg Tangentane av Lars Amund Vaage, som er perfekt for dei som likar utruleg bra og fin nynorsk og klassisk klavermusikk. Sånn som meg.

Sånn!

Og du, skriv meir om bøker. Eg får ikkje nok!

03.sep.2011 @ 11:59
posta av: Nora

Jeg leste nettopp Hobbiten og Water for Elephants, og begge var superbra :)

03.sep.2011 @ 18:07
URL: http://noraraaum.blogspot.com
posta av: Indigo Sitrus

Jeg har lenge hatt "La den rette komme inn" på lista over bøker jeg må lese, så en dag i framtida skal jeg gjennom den! :)

Jeg har nettopp lest to bøker i True Blood-serien, bok 5 og 6, tror jeg det var. Og så starta jeg nettopp på "Appelsinpiken" :)

03.sep.2011 @ 20:10
URL: http://teposekroken.blogspot.com
posta av: silje

å jeg vet ikke hvor mange bøker og filmer jeg vil lese/se pga deg. takk for evig inspirasjon! og her, et hjerte: <3

04.sep.2011 @ 14:42
URL: http://lungekyss.blogspot.com
posta av: sunniva

for et års tid siden leste jeg begge bøkene Kate Morton hadde skrevet. de var så bra at jeg drømte om dem flere netter senere. denne sommeren gikk jeg inn i bokhandelen, og når jeg så den nyeste romanen av denne talentfulle forfatteren stå i hyllen foran meg, fikk jeg tårer i øynene av glede. 623 sider senere satt jeg målløs og stirret på omslaget. jeg anbefaler "den glemte hagen", "tilbake til riverton" og "en svunnen tid" alle skrevet av nydlige kate morton, på det sterkeste.

04.sep.2011 @ 17:44
posta av: Susanne

Orkideens hemmelighet og Saras nøkkel vil eg anbefala på det sterkaste! Fantastiske bøker. Elskar bloggen din, superspennande å lesa. Lykke til i England!

Helsing ein tanging!

06.sep.2011 @ 17:03
URL: http://www.suusannenesse.blogg.no
posta av: Mari

Tror du hadde elsket Looking for Alaska av John Green. Ikke fordi historien er så spennende eller givende, for plottet er egentlig ganske klisje. Men måten han skriver og bygger opp boken og får frem følelsene. Gud, jeg ble betatt av karakterene. En jævel av en kjærelighetshistorie.

18.sep.2011 @ 14:14
posta av: hjartesmil

Mari: blogga om den for kanskje to år sidan. :)

18.sep.2011 @ 17:27
URL: http://hjartesmil.blogg.no/

kommentarar som er krenkande mot meg eller andre vil ikkje bli publisert.

skriv noko fint her:
namn:
hugs meg!

epost:


blogg / heimeside:


kommentar

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/30556786