chocolate = joy.

chocolate mousse.

eg lagar sjokolademousse kvar fredag. det er det einaste heilage helgeritualet me har. i oslo pleidde eg laga freia sin p pose, for den er faktisk sjukt god. men, sidan me har flytta til utlandet og ikkje har freia lenger fant eg ut at eg skulle bli voksen og lra meg laga sjokolademousse p ordentlig. og det er sjlvsagt ut av denne verda-godt. og no skal eg lra deg. det er null problem berre multiplisera ingrediensane. denne oppskrifta er opprinnelig herfra, mi oppskrift er delt i fire s den passar til to. du treng:

100 g sjokolade av god kvalitet, eg fretrekk valrhona manjari, men all vanlig sjokolade over 74% sjokolade er bra.
40 g sukker
40 g eggegule (ca to, varierar fr egg til egg)
60 g mjlk
200 g flyte som det gr an piska til krem

chocolate mousse.

smelt sjokoladen i eit vassbad. det vil sei at du puttar sjokoladen i ei skl som toler varme oppi ei panne med vatn i seg. sj her, til dmes. s, mens sjokoladen smeltar p middels varme, kan du piska eggeplommene saman med to tredjedelar av sukkeret. det skal bli lysegult og fluffy.

chocolate mousse.

s har du mjlka i ei panne p middels varme saman med resten av sukkeret. rr mens mjlka blir varmare. nr mjlka er varm, alts rett fr ho kokar, tar du ho av varmen og tmmer ho opp i eggeblandinga, rrer om og tmmer det heile tilbake i panna. dette er litt tricky: rr med ein visp i panna mens egg+mjlk str over lav til middels varme, pass p at absolutt ingenting svir seg. rr og rr og rr til du kjenner at det tjuknar. ta den av varmen nr konsistensen minnar om ein slags tjukk saus. da blandar du den med den smelta sjokoladen. med ein sleikepott.

chocolate mousse.

s skal me piska kremen. den skal vera mjuk som ei dyne, ikkje som krem som er hard men den er heilt mjuk. alts stopp fr det er for seint.

chocolate mousse.

s skal du velta inn kremen i sjokoladeblandinga, forsiktig. det tar litt tid, og ein m gjera det med kjrleik. for ellers gr alle boblene ut og da er det berre ein pudding.

chocolate mousse.

s heller du blandinga oppi passande glas og setter det i kjleskapet i typ fire timar.

chocolate mousse.

s har ein opp det ein vil, eg hadde p ein crumbledeig og klementin, men det trengs absolutt ingenting egentlig! og et og sj p kvarandre med glede i augene. og det var den helga redda. p eit fat.



my recipe for chocolate mousse! email me for the recipe(when i say that i mean it!).


kommentarar:
posta av: eurus

Nam, takk for tipset! (:

08.sep.2011 @ 12:17
URL: http://eurus.blogg.no/
posta av: Anna Marita

Det skal eg lage. Kanskje i dag for i dag er eg sjuk og d passar det fint med noko snt

posta av: Ming

du m jo ha oppi piska eggehvite, ellers blir det ikke "mousse" bare sjokoladekrem...

08.sep.2011 @ 12:28
URL: http://ming.blogg.no
posta av: Hege

For et koselig helgerituale :-)

08.sep.2011 @ 12:29
URL: http://undulin.blogspot.com
posta av: SA

Eggegule <3

08.sep.2011 @ 12:55
posta av: Snorkfrken

elsker designet p bloggen din og bildene dine,men jeg er altfor lst til lage sjokolademousse. Selv om det er toro. Hvis jeg skal lage meg noe skikkelig kos, s blir det vaniljeyoghurt med eplebiter og havrefras. Det smaker faktisk fantastisk. Og synes det er ganske sunt.

08.sep.2011 @ 13:09
URL: http://voaao.blogg.no
posta av: Karin

Eg bruker Jamie Oliver si "30 minute meal" oppskrift p sjokolademousse, og den er s sinnsykt god! Den har 200 gram sjokolade og 3 dl (ein norsk kartong) med flyte, s den er litt annleis enn din, og s har den mindre sukker. Sjukt, sjukt god! (og enig med ming, for skikkeleg mousse m eggekvitene stivpiskas og blandas inn til slutt).

08.sep.2011 @ 13:23
URL: http://euforisksymfoni.blogspot.com
posta av: Nve

h nam det s superdupergodt ut! Kanskje jeg skal prve lage... M bare kjpe alt kjkkenutstyret frst.

08.sep.2011 @ 13:45
URL: http://tokyonobe.blogspot.com
posta av: Synne

Nam! Jeg liker snne ting som skal st litt, for da kan man rydde vekk og vaske opp og se en episode mens mans venter!

08.sep.2011 @ 13:52
URL: http://sostrenesuse.blogspot.com
posta av: Mira

Mmmm! Ser veldig, veldig godt ut

08.sep.2011 @ 15:58
URL: http://miira.wordpress.com
posta av: hjartesmil

Karin: oppskrifta er heilt fullkommen utan eggekvitene, og tross alt laga av ein chocolatier! dei fr st i kjleskapet(dei held seg ei veke der) og bli omelett eller pavlova etter kvart. trur eg aldri kjem til prva ei anna oppskrift nokon gong, s god er den. utanom kanskje om eg vil laga kvit mousse! det blir eit anna prosjekt.

08.sep.2011 @ 16:07
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av:

Ser sykt godt ut! Legger du i gjen en oppskrift p bloggen min? :)

08.sep.2011 @ 17:57
posta av: Ida Therese

Det der er det beste jeg vet:)

08.sep.2011 @ 19:32
URL: http://rosapille.wordpress.com
posta av: Ine

mtte lage sjokolademousse i dag, jeg! men det ble toro. noen dager er det ok.

08.sep.2011 @ 20:35
URL: http://koffeine.wordpress.com/
posta av: Ragna

JA nam takk nam

08.sep.2011 @ 21:49
URL: http://lovecatxxx.blogspot.com
posta av: VolangLinda

underbart recept och dina bilder r sjukt fina som vanligt.

kolla grna in min blogg vettja, knns som att vi har lite samma smak:)

08.sep.2011 @ 23:46
URL: http://www.volang.elleinterior.se
posta av: sandra

Guri, det sg godt ut! Tror nesten jeg m prve! :) takk for oppskriften!

10.sep.2011 @ 07:24
URL: http://soelvskjeen.wordpress.com

kommentarar som er krenkande mot meg eller andre vil ikkje bli publisert.

skriv noko fint her:
namn:
hugs meg!

epost:


blogg / heimeside:


kommentar

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/30717266