lemon cupcakes with a cheesecake hat.

i gr hadde eg og jostein ein rar matdag. det var ein ete-alt-som-er-i-kjleskapet-for-det-er-fullt-og-p-veg-til--eksplodera-dagen. s det gjorde me. men det fltes ikkje s veldig bra snn fredag-messig, for me er veldig fredagspersonar og me pleier jo alltid laga sjokolademousse. s eg tok tak i problemet. og laga sitroncupcakes med lemon curd-fyll og sitroncheesecaketopp. nom. det er jo perfekt for helga.

lemon cheesecake cupcakes.

s! du treng:

til kaka(lagar tolv):
120 g mjl
150 g sukker (egentlig skal det vera caster sugar, som er ein mellomting mellom sukker og melis. ein kan anten bruka vanlig sukker eller om ein virkelig vil flga oppskrifta har ein sukkeret oppi ein food processor til det er finare korn. trur g det finst eit p strre butikkar som er fr tate&lyle.)
1 ts bakepulver
2 ts finrive sitronskal (berre det gule, det kvite under det gule skal absolutt ikkje vera med. og! nr ein brukar sitronskal er det veldig veldig viktig vaska sitronen frst eller aller helst bruka kologisk.)
40 g usalta smr, i romtemperatur
120 ml heilmjlk
1 egg

til topp(nok til fire, eg fraus nemlig tte):
150 g melis
25 g usalta smr, romtemperatur
62,5 g kremost naturell(ikkje lettprodukt!), kald

lemon curd til fylla med, kan slyfast. ein kan fint laga heimelaga om ein ikkje finn i butikken, eg anbefalar det virkelig for det er fint med noko som er litt bittert opp alt det ste.

lemon cheesecake cupcakes.

det frste ein m gjera er ta ut smret fra kjleskapet og setta p ovnen. 170 grader. ha mjl, sukker, bakepulver, sitronskal og smr i ein bolle. det er sikkert enklast bruka ein snn hndmiksar(ikkje stavmiksar) til blanda alt. eg har ikkje det, s eg brukte sleikepott. da blandar ein berre liksom mot kanten p bollen snn at ein fordelar smret og det ikkje finst nokon smrklumpar. det er ferdig nr det har ftt ein litt sandete konsistens. smuldrete, uten smrklumpar. tm i mjlka litt og litt mens du rrer med ein visp. kun bland til mjlka er skikkelig innblanda og utan klumpar. ikkje visp meir enn ndvendig. s har ein oppi egget og farge, om ein vil det.

lemon cheesecake cupcakes.

eg hadde oppi bde farge og sitrondropar.

lemon cheesecake cupcakes.

ha tolv cupcakeformer oppi ei snn form. om du ikkje har form, br du bruka doble papirformer.

lemon cheesecake cupcakes.

steik dei i ca 20-25 minutt, pass p! mine stod litt for lenge. test med ein gaffel etter kanskje atten minutt. da stikk ein ein gaffel oppi kaka, om den er "rein" nr ein tar den ut igjen er kaka ferdig. om det heng fast kake p gaffelen m den st litt til. ein anna test er opna ovnen ogs pressa litt p toppen av ei kake, om den sprett opp igjen er den ferdig. springy to the touch, som det heiter her. ein vil ikkje at toppen p kaka skal vera hard, liksom. vil ha mjuk kake.

lemon cheesecake cupcakes.

ha kakene p ei rist s dei fr kjla seg ned litt. s brukte eg enden p ei skjei til laga eit hol i kakene og fylte i dei med lemon curd.

lemon cheesecake cupcakes.

nom. her treng ein ikkje tenka p at det skal vera fint, for det skal uansett p topping etterp.

lemon cheesecake cupcakes.

s m ein laga frosting. frst blandar ein smr+melis. samme framgangsmte som med fyllet, at ein blandar med sleikepott til det fr ein sandete konsistens. s blandar ein i osten, frst forsiktig ogs piskar ein som ein gal person for f den luftig og lett. pisk i kanskje fem minutt, ganske fort. eg hadde oppi farge her g. gult og fint. s kan ein setta den i kjleskapet til kakene er kalde.

lemon cheesecake cupcakes.

s kan ein anten bruka skjei for f toppen p, eller bruka sprytepose, som eg gjorde. s fr ein berre vera s st som ein klarar. min frste gong med sprytepose, er ok forngd. m va, men det er okei. det som er s fint med baking og matlaging er at ein merkar med in gong om ein gjer noko feil eller rett ogs er det berre gjera det bedre neste gong. eg hadde opp litt sukkerkuler for eg syns det vart fint, men ein treng ikkje. sikkert fint om det er til eit festlig lag.

lemon cheesecake cupcakes.

og, ja! s fr ein eta dei!!! kanskje til project runway, som me gjorde, og kvitvin. eller sjlvsagt saman med eit fantastisk teselskap. eg likar mine med litt stivare frosting, s dei fr st litt i kjleskapet. s fr ein gafla i seg og tenka at det var s s verdt det.




recipe for lemon cheesecake cupcakes. you need: for the cakes(makes 12): 120 g plain flour, 150 g caster sugar, 1 teaspoons baking powder, 2 tablespoons grated lemon zest(preferably organic lemons, if not then well rinsed), 40 g unsalted butter(room temperature), 120 ml whole milk, 1 egg. for the frosting(makes four, put the rest of the cakes in the freezer): 150 g icing sugar, 25 g unsalted butter(room temperature), 62,5 g full-fat cream cheese(cold).

the first thing you do is take the butter out of the fridge, because it needs to be room temperature. preheat the oven to 170 celsius(325 fahrenheit, gas 3). put the flour, sugar, baking powder, lemon zest and butter in a bowl. i used a spatula, but it's probably faster with a handheld electric mixer. mix everything together until it reaches a sandy texture with all the butter evenly distributed with the rest, no lumps. pour the milk in little by little while you whisk and beat only until the milk is incorporated, don't whisk more than you need. add the egg and the colour if you want, i added both color and lemon drops, continue mixing until the mixture is smooth, but don't whisk too long. spoon the mixture into paper cases, two-thirds full. either put the paper cases into a cupcake tray, or do double paper cases. bake for 20-25 minutes or until the cake bounces back when you touch it. a fork should come out clean when you insert it to the centre, if not then it's not done yet. leave them to cool on a wire rack. i used the back of a spoon to make a hole and then put some lemon curd into each one. yum! it doesn't have to be pretty, the icing will take care of that.

make the icing while the cupcakes cool down. mix the butter with the icing sugar in the same way as before, with a spatula or a handheld whisk, until it's a sandy consistency and everything is combined. then, add the cheese. carefully first, and then whisk it hard to incorporate air and make it fluffy and light. it would probably be best to use an electric whisk for this as it's hard for the arms but hey, it's not impossible to do. add your color if you want to, i did, and then put it in the fridge to wait for the cakes. when they're cool enough, either spoon the frosting on or use a icing bag+nozzle. it was my first time and i'm rather pleased although i do have some practise to do! i also added some sugar balls for decoration, a fun touch if you're taking them to a party or even your own private tea one. i like mine best cooled off and the frosting more stiff, so i put them in the fridge for a while.


kommentarar:
posta av: hege

sg ganske s fantastisk ut. Og det gjer alle bildene dine for tida og.

Nydelig, nydelig. :)

17.sep.2011 @ 16:08
URL: http://meirenntusenord.blogspot.com
posta av: Karoline

takk for oppskrifta og framgangsmte! Gjett kva eg skal ha p neste teselskap! Nam, gledar meg <3

17.sep.2011 @ 17:06
URL: http://klline.blogg.no
posta av: veronic mike

mmm. s utrolig fine!!

17.sep.2011 @ 17:47
URL: http://worldofmike.no
posta av: Adelaide

NommmNommmm. herregud dette fekk eg s lyst p no. Men fr eg lemon curd her i noreg ?

17.sep.2011 @ 18:09
posta av: hjartesmil

Adelaide: dei har det nok p meny og snne, men det er enkelt laga sjlv. her er ei oppskrift eg har lagt ut: http://hjartesmil.blogg.no/1261581562_julegve_i_siste_liten.html

17.sep.2011 @ 18:18
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Peon

h, nam! Fr meg til savne ha stekeovn!

17.sep.2011 @ 18:23
posta av: Ragnhild

s fine dei blei :) skal du forresten skrive om ei ny bok snart?

17.sep.2011 @ 19:36
URL: http://rosaragnhild.blogg.no
posta av: Synne

Nam! Jeg bakte mer enn femti cupcakes til et stort radio-mte denne uken, men dine ble penere, hihi!

17.sep.2011 @ 21:05
URL: http://sostrenesuse.blogspot.com
posta av: hjartesmil

Ragnhild: hm, eg skreiv jo om ei bok for tre dagar sidan?

17.sep.2011 @ 21:28
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: ingvild

Oioioi, det s kjempegodt ut! Jeg elsker sitron! Mmmh. Jeg er forresten akkurat i ferd med bake min frste(!) ostekake. Den str faktisk og steiker n. Hihihih.

17.sep.2011 @ 21:50
posta av: Pappa

Nammenamm.Spar nokon t meg og.

17.sep.2011 @ 22:07
posta av: Vemund Eldegard

! Cupcakes. herregud, lenge sida eg har baka no. Kass sprytepose brukte du? :-)

17.sep.2011 @ 22:09
URL: http://vemundeldegard.blogg.no
posta av: Martin Folke-Olsen

h, s godt ut! M lage de en gang <3 hvor fr du kjpt de rosa formene? :)

17.sep.2011 @ 23:38
URL: http://artikkelkatalogen.blogspot.com/
posta av: hjartesmil

Martin Folke: dei er fra rice! har kjpt dei her i london.

17.sep.2011 @ 23:45
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: hjartesmil

Vemund Eldegard: brukte ein i nylon som eg kjpte p john lewis, ein vanlig sprytepose i guess. snne som ein fr kjpt overalt. trur g dei har eingongsposar p strre matbutikkar som meny, ultra, store spar. :)

17.sep.2011 @ 23:48
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: hjartesmil

ingvild: ooo, gratulerar!!! ostekake alts.

17.sep.2011 @ 23:48
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Ragnhild

Det sg heilt fantastisk ut, skikkeleg nomnom!

18.sep.2011 @ 10:31
URL: http://regnboge.blogspot.com
posta av: Nve

Herlig!

18.sep.2011 @ 11:40
URL: http://tokyonobe.blogspot.com
posta av: m

vet du et sted hvor man fr kjpt billig fint kaleidoskop? gjerne p nettet

18.sep.2011 @ 17:21
posta av: hjartesmil

m: etsy, ebay.

18.sep.2011 @ 17:27
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Madeleine

fintfint fint! de ser s sjukt goda ut. mums! trevlig sndag!

18.sep.2011 @ 18:19
URL: http://bonjourvintage.wordpress.com
posta av: Ragnhild

oi, eg har visst klart sj alt anna enn det innlegget! snn er det nr eg leiter etter noko, beklager. s kjekt hre at den er bra, har akkuratt begynt lese av den forfattaren :)

18.sep.2011 @ 19:41
URL: http://rosaragnhild.blogg.no
posta av: Hanna

dette er en snn skikkelig gla'blogg, og det er skikkelig stas med hvert eneste nye innlegg. london er en herlig, fantastisk, vidunderlig by, og jeg gleder meg jeg til jeg skal flytte dit selv en dag!

18.sep.2011 @ 20:57
posta av: Thea i London!

NAM, det s kjeeeempe godt ut! :D

18.sep.2011 @ 21:19
URL: http://www.itsthea.com
posta av: kristine

, dei var fine! Og hyres veldig gode ut og:)

18.sep.2011 @ 21:41
URL: http://booksandpastels.tumblr.com/
posta av: voaao

ingenting smaker like godt som farmors hjemmelagde lemoncurd.

18.sep.2011 @ 21:57
URL: http://voaao.blogg.no
posta av:

Elsker bloggen din! Gir livet mitt et lite glimt av blonder, blomster og vakker mat, i et grtt tenringsliv <3

20.sep.2011 @ 09:46
URL: http://thedreamersday.blogg.no
posta av: Silje

Det s kjempegodt ut!

Jeg bare elsker sjokolade og kaker/muffinser! :)

20.sep.2011 @ 17:46
URL: http://xenas.blogg.no

kommentarar som er krenkande mot meg eller andre vil ikkje bli publisert.

skriv noko fint her:
namn:
hugs meg!

epost:


blogg / heimeside:


kommentar

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/30950655