chet baker er her.

true

ferry ride
bileta er linka

søndagsmorgonar er til for scrambled eggs og tv. me har sjokolade i skapet, kanelbollar og cupcakes i frysaren. me et dei ikkje sjølv om me har lyst. det er den første londonhausten. ikkje i verdshistoria, men for meg. plutselig er det ikkje ferie lenger, men kvardag. med skule for han og bihulebetennelse for meg og eg legg meg under dyna og tenkjer at det ikkje var dette eg ville ha. eg skriv ned ord og setningar som aldri blir til noko ein kan sjå, forsvinn berre. fell frå treet og dør.

dei bygger det høgaste bygget i eu, eg køyrer forbi det med toget. ein liten gut seier "look mummy, the eiffel tower!" og ho forklarar at eiffeltårnet er i paris, at det er the shard, eit glasmonster som skal bli så høgt at ein må lena seg ut av vindauget for å sjå toppen. denne byen er altfor stor. på ein dårlig dag i ei dårlig veke reiser me til south kensington for å ta afternoon tea i ein vidunderlig vakker hage. me kjem fram ti minutt for seint og dei slepp oss ikkje inn. me står utanfor gitteret og ser inn på den vidunderlige vakre hagen og akkurat då eksploderar det og tårene renn langs med ansiktet mitt mens me går tilbake mot bussen. når ein er langt nede er eit støv på auget ein kniv i hjartet.

chet er her og tok hausten med seg. eg forsvinn inn i koppar med chai og artiklar om det uoppdaga london, enn kor paradoksalt det er. me møter nye personar på byen, nokon kliner og andre mistar noko som dei seinare finn att. telefonnummer som sklir inn i regntung ullgensar før ein eingong har komme seg på bussen heim. ein sovnar med invitasjonar til festar med badekar fulle av vin og gjennom veggen søv dei som snart skal reisa tilbake til den verkelege verda. eg går aleine på marknadar fulle av ostar og kjøt og folk som skrik, går i gater eg veit at eg likar, finn salt- og pepperbørser som er kaniner og kanskje kjem det til å vera okei. eg har olja systemet, fiksa knirket i golvet, kjøpt nye strømpebukser og malt tåneglene med gull og eg er klar.

about my london life having sort of a rough start.


kommentarar:
posta av: lone

<3 deg

12.okt.2011 @ 18:35
posta av: emma

heia mariell!

12.okt.2011 @ 18:42
URL: http://lillelomell.blogg.no
posta av: eirinsurr

denne teksten synes jeg var så fint skrevet, ville bare si det.

12.okt.2011 @ 18:44
URL: http://eirin-surr.blogspot.com
posta av: kristin

du er tøff og fin. jeg har ikke helt funnet oppskriften eller nøkkelen eller hva enn jeg må finne for å bo i tyskland dette året, borte fra alt annet og kinekjæresten, men jeg leter iallfall. kanskje jeg trenger nye strømper jeg også.

12.okt.2011 @ 19:07
URL: http://burdeburde.wordpress.com
posta av: Pernille F

Det går så bra, så bra! I det minste så har du Jostein med deg. Det vil alltid være veldig dårlige (og heldigvis også veldig gode) dager når man prøver å justere seg til et helt nytt liv. Men på samme måte som hjemme i Norge og alle andre steder, så ordner det seg også i London. Hjerte til deg.

12.okt.2011 @ 19:53
URL: http://pernilles.blogg.no
posta av: E l i n o r

Gud vad härlig blogg! Kram

12.okt.2011 @ 20:29
URL: http://elinors.devote.se
posta av: Kristina Kvåle

dette kjem til å gå så bra! det er jo eigentleg bra at ein kan ha tunge dagar også, for då blir jo tross alt dei bra dagane så utruleg mykje bedre. og for meg er det alltid slik at eg berre lar meg sjølv ha tunge dagar, tenke for mykje, føle at alt går til helvete, når eg er heime. så kanskje har london begynt å bli heime på ordentleg? og chet baker og chai-te er jo utruleg fint å ha på slike dagar. du er sterk og modig og fantastisk. heia mariell! <3 (dessutan, du har ikkje lyst å vere på vestlandet med full storm, lyn og torden og folk som fniser av framtidsplanane dine, nei, london er tingen! (ein skulle hatt det i springen, tihi))

12.okt.2011 @ 20:30
URL: http://imaginarypixies.com
posta av: Anna Marita

eg og har kjøpt nye strømpebukser. du er best

posta av: Sunniva Sabine

beundrer deg.

12.okt.2011 @ 20:59
URL: http://sunnisabb.wordpress.com
posta av: Peon

Takk, det var akkurat det jeg trengte nå. Beskrevet utrolig godt, er som om du skulle lest tankene mine. Bortsett fra at jeg kjøpte et stort høstfarget sjal og en hatt. Jeg er klar for høst i *****.

12.okt.2011 @ 21:12
posta av: Selma

Åh, du! Mørke dager, lyse dager. Du tør å stå som svak, noe som gjør deg enda sterkere i mine beundrende øyne. Jeg føler så mye med deg, og jeg gleder meg til å se hva du kommer opp med denne høsten. Send meg adressen din da vel, så sender jeg sommer og skotsk kjærlighet i posten! (eposten min er selmavsm@hotmail.co.uk)

12.okt.2011 @ 21:30
posta av: Hanna

heia dem som vil noe! heia sånne som deg!

12.okt.2011 @ 21:40
posta av: stine sofie

Hei!

Du har en kjempekoslig blogg :)

Reiser til London i neste uke, jeg og kjæresten, og lurte på om du kunne komme med noen tips til hva man bør oppleve når man er i byen?

Blir veldig glad for svar :)

Hilsen Stine Sofie :)

12.okt.2011 @ 21:41
posta av: Andrine (:

Hørtes ikkje ut som ein veldig fin start det der.. Håpe ting blir litt bedre snart <33

12.okt.2011 @ 23:10
URL: http://www.andrinefaleide.blogg.no
posta av: Mari

Kjempefint skrevet tekst! Jeg er sikker på at du kommer til å klare deg bra, du er utrolig sterk og utrolig flink! ❤

12.okt.2011 @ 23:26
URL: http://iramiram.blogg.no
posta av:

"Når ein er langt nede er eit støv på auget ein kniv i hjartet."

Noen setninger bare svirrer og svirrer rundt i hodet. Denne gjør det. Klarer ikke å tømme den for mening, det blir bare mer og mer.

12.okt.2011 @ 23:54
posta av: Idaa

herregud du er så himla flink. og fin.

13.okt.2011 @ 00:31
posta av: maria

<3 klem

13.okt.2011 @ 00:43
URL: http://maria.vinterblomst.com
posta av: anette

fin tekst.

er i london selv, har kun vært her 3 uker.

kjenner meg veldig igjen.

stor og skummel by. og utrulig fascinerende.

13.okt.2011 @ 02:18
URL: http://anettemoi.com
posta av: Kirsti

Godt gjort.

Her er litt frå July: http://www.nowness.com/day/2011/7/26/1533/miranda-july-the-future

Vakker og ven haust i Londonbygdene til deg og din.

13.okt.2011 @ 02:53
posta av: marire

du er tøff, du er bra og du er klar! jeg heier på deg. masse. <3

13.okt.2011 @ 07:32
URL: http://hoydepunkt.wordpress.com
posta av: STINE

selom du skriver om at ikke alt er sånn det skulle ha vært, så får du det til å høres vakkert ut. du burde skrive en bok eller noe. jeg ville helt klart lest den <3

13.okt.2011 @ 07:48
URL: http://drommefangere.blogspot.com
posta av: henriette

hei. jeg har aldri skrevet en ordentlig kommentar før. kanskje jeg ikke turte. du innspirerer meg hver dag. når alt er vanskelig, så er alltid dette et fint sted å bli glad, smile. denne plassen betyr noe, den er vakker, og det er du og. tusen takk!

13.okt.2011 @ 08:37
posta av: L

Du vet i hvert fall å sette ord på følelsene dine. Du er en dyktig skribent. Du har en fin blogg. DU er fin.

Alt blir bedre. Gi det bare litt tid.

13.okt.2011 @ 10:40
URL: http://ergosum.blogg.no
posta av: Line

Det er i motbakke det går oppover :)

13.okt.2011 @ 11:18
posta av: Hilde

God bedring til deg :) Fine bilder!

13.okt.2011 @ 11:51
URL: http://hildesolli.blogspot.com
posta av: Dina

hei mariell. jeg håper dette blir den kommentaren du husker lenge, den som kan henge til pynt før den blir puttet i en skuff med alle de andre.

jeg sendte deg brev for noen uker siden. jeg vet ikke om du fikk det. det var en novelle om sebastian og svarte katter og psykisk sykdom. jeg håper posten kom frem.

idag er jeg ikke på skolen. det er torsdag og jeg har bare vært på skolen én dag denne uka. jeg orker ikke, vil ikke, kan ikke. om det er latskap eller depresjon kan du velge - det kommer an på hvordan du ser det. uansett, akkurat nå ødelegger jeg fremtiden min. videregående er viktig, fraværet spiller stor rolle. likevel vil jeg heller sitte hjemme og se bridget jones.

du aner ikke hvor mye jeg misunner deg! du er ferdig med videregående, du kan velge å ligge under dyna uten at noen stempler fraværsanmerkninger til panna di. du har hele london, hele england, hele verden til å leke i. selv om det ikke alltid er like fint, jeg skjønner det ...

uff, dette ble ikke den superkommentaren jeg hadde tenkt til ... det blir aldri det. men mariell, du er mitt største forbilde, du er den flinkeste jeg vet til å leve! se på bridget jones, spis varmt popcorn med salt og smør, kjøp nytt sengetøy og skriv et brev til noen du beundrer.

dette ble langt .. beklager ..

13.okt.2011 @ 12:47
URL: http://www.wearingdaddysshirt.blogg.no
posta av: Nøve

Fin tekst. <3 Føler jeg kjenner meg igjen, selv om jeg ikke opplever det samme.

13.okt.2011 @ 13:56
URL: http://tokyonobe.blogspot.com
posta av:

du skriver så fint og tar så fine bilder. du burde lage en bok med bilde på en side og tanker på den andre.

13.okt.2011 @ 14:34
posta av: Helene

"når ein er langt nede er eit støv på auget ein kniv i hjartet." - nydelig!

13.okt.2011 @ 15:31
posta av: Karoline

Eg fikk lyst til å gi deg ein klem, du er så fin og det skal bli så bra! Så får ein heller vere litt trist iblant, ein må jo nesten det når me smilar så mykje. klem!

13.okt.2011 @ 17:58
URL: http://klline.blogg.no
posta av: Anna

Du skriver pent.

Følte for å dele det at jeg gleder meg veldig til å flytte til utlandet om et års tid. Jeg håper det blir en ny start og veldig fint og tanken på å flytte holder meg i live. Men det blir jo hverdag når jeg bor i helt egen leilighet i en annen by også. Jeg bare håper hverdagen i utlandet blir lettere med Polen og by rett utenfor døren, ikke isete bakker og tjue minutter å gå til bussen, som her. Men likevel. Jeg bekymer meg for at hverdagen skal komme altfor raskt der og jeg ville bare dele det.

(Og hvis det blir for mye hverdag finnes det alltid pannekaker. Yay.)

13.okt.2011 @ 23:07
URL: http://annatheand.blogspot.com
posta av: Josefine

Heia deg! :) <3

17.okt.2011 @ 13:45
URL: http://www.josefinecomebyme.blogg.no

kommentarar som er krenkande mot meg eller andre vil ikkje bli publisert.

skriv noko fint her:
namn:
hugs meg!

epost:


blogg / heimeside:


kommentar

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/31547249