wool, black, two layers when it gets cold.

eg går med ullstrømpebukse heile året. dei er mjuke og fine og om det blir hol går det an å sy dei. eg veit at veldig mange av mine lesarar går med kjolar og skjørt, og dermed óg med strømpebukse om vinteren. for ein må faktisk ikkje legga vekk kjolane når det blir under femten grader ute. ein må berre kle seg litt meir under midja. dette er det store strømpebukseinnlegget.eg har, sidan kjolane tok over livet mitt, kun gått i ullstrømpebukser frå pierre robert.  dei kan ein kjøpa på vanlige matbutikkar. eg har samla meg opp mange nok til å få meg gjennom heile året, for dei er berre i butikk om haust og om vinter. dei er i super kvalitet, og held veldig lenge så lenge ein hugsar å fila negler på fingrar og tær, og syr igjen umiddelbart om det blir hol. no som eg bur her har eg derimot måtta kjøpa ull på h&m, dei har nokon som er ganske så fine no. men sjå på kva du kjøper, pass på at det er ull og ikkje syntetisk tull.

l/ll

vår og haust har eg eitt enkelt lag med ull. om vinteren har eg to eller tre. eg har alltid noko over strømpebuksa igjen, før pleidde det å vera ein shorts eller ei avklipt strømpebukse, no brukar eg spanx og det har revolusjonert livet mitt. spanx er shapewear som ein har på under kleda og som faktisk(tru det eller ei) er behagelig å ha på. eg har kun prøvd den som heiter in power line super higher power. det er ein sak som går heilt opp til bh'en og heilt ned til midten på låret. den er fantastisk, og rullar ikkje ned og klumpar seg ikkje oppe på grunn av ein eller annan genial patent øverst i strikken. modellen som eg brukar er best, syns eg, fordi ein ofte ikkje har noko på under kjolen og da blir magen og låra veldig kalde når hausten kjem(noko alle kjolejenter smertelig får erfara).  det er noko av det beste eg har kjøpt, og dei varar i evighet om ein behandlar dei bra. eg har kjøpt mine på figleaves.com, dei har masse forskjellige modellar.har de andre tankar om strømpebukser? tips og triks? fine merker eller mønster eller linkar?
(dette er forresten ikkje eit reklameinnlegg, verken for pierre robert, figleaves eller spanx. just spreading the word)this is the big entry about tights. i wear wool all year long, preferably pierre robert, but since i can't get hold of them here i am now wearing one layer of h&m wool tights. when it gets colder, i will be wearing two. over them i wear spanx, the in power line super higher power. it's amazing and helps when your thighs and stomach get cold in winter under your dresses and skirts. you can't even see them, and they don't roll down because of something genius i don't even understand. i buy mine from figleaves!


wool tights are the best because they last and last and last, and if there's a hole you can stitch it up and it's as good as new. i wear them all year long, even in summer. they breathe, so it doesn't get sweaty and sticky. as long as you keep the nails of your fingers and toes filed down then there won't be any problems and you can use the same one for years.


kommentarar:
posta av: theresekristina

Så fint!

20.okt.2011 @ 13:00
URL: http://theresekristina.blogg.no
posta av: Beate

Flott innlegg, jeg er en strømpebuksejente selv, særlig om høsten og vinteren, da bruker jeg kun strømpebukser, tror jeg synes de puster litt lite om våren/sommeren og blir fryktelig varmt.

Jeg liker derimot ikke pierre robert sine, men det tror jeg skyldes mønsteret som er på strømpebuksa, jeg liker de helst glatte. Jeg finner strømpebukser på h&m, cubus og kappahl :)

Gleder meg til å kjøpe nye nå, har slitt ut de fleste!

20.okt.2011 @ 13:18
URL: http://www.beauni.net
posta av: Oda

Vil bare påføye at de syntetiske strømpene fra HM funker kjempegodt om vinteren også, hvis man bruker to stykker da. Nå har jeg kanskje over gjennomsnittet varme bein hele året, men jeg vil tro de fungerer for andre og! I tilfelle andre veganere leser bloggen din og :)

20.okt.2011 @ 13:20
posta av: Mira

Så gode tips, jeg har jo så lyst til å gå med skjørt året rundt! :)

20.okt.2011 @ 13:20
URL: http://miira.wordpress.com
posta av: ingvild

Magevarmere er the shit!

Det bør alle ha. I ull. Strikk sjæl! Eller sy ut av gamle ulltrøyer.

I tillegg er mamelukker fantastisk! Anbefales 100%

20.okt.2011 @ 13:31
URL: http://www.uglanatomi.tumblr.com
posta av: Vilde Marie

DU er GENIAL, bare så du vet det!

20.okt.2011 @ 13:32
posta av: Inga

takk for tips!

mitt største og beste strømpebuksetips er å finne de med fot. altså med markert hæl og ikke bare en strek i enden. Det er ikke så mange som selger de for voksne, men har funnet det på lindex noen ganger. Det er mye mer tilfredsstillende å ha på foten!

Og som du sier: unngå de med bare syntetiske materialer. de blir klamme og kalde på tærne. ull=<3

Jeg bruker også en ullshorts utenpå for å holde meg unna blærekatarr (ulltrusa som jeg kaller den). Smarte greier for kjolejenter.

20.okt.2011 @ 13:38
posta av: lc

Om vinteren bruker jeg noen stramme ullshorts som selges på Cubus. Ser omtrent ut som en sykkelbukse, finnes i naturhvitt og svart. Har de over undertøy, men under strømpebuksen. Funker kjempefint for sånne som meg som får urinveisinfeksjon bare av å se på gradestokken.

Hvordan er spanx over magen? Klarer ikke ting som strammer over magen nemlig.

20.okt.2011 @ 13:41
posta av: Nora Alexa

Åh, fine innlegget! Jeg pleier å ta på knestrømper over strømpebuksen om vinteren. Da blir føttene og leggene gode og varme, og knestrømper er pent! :D

20.okt.2011 @ 13:49
URL: http://noraalexa.blogg.no/
posta av: Cecilie Lykke

Fiiint <3

20.okt.2011 @ 13:50
URL: http://lykkeslivblogg.no
posta av: Elisabeth

Ullstrømpis er et must om vinteren! Går selv mye i kjoler og skjørt, og gjør mitt beste for å trosse vinterkulda. Om det blir ekstra kaldt, og man fortsatt føler seg litt frossen på stumpen selv med 2 lag strømpis, så har SparKjøp noen fine kortbukser i 100% merinoull. De er fantastiske! Når til midt nedpå låret så den skjules av de fleste skjørt, og har en sjarmerende blondekant nederst sånn at det ikke gjør all verden om det tilfeldigvis skulle stikke fram litt likevel:)

20.okt.2011 @ 13:52
URL: http://elisapetch.blogspot.com
posta av: Kamilla

Savner noe om vask av strømpebuksene. Mine blir ofte fuktige på føttene i støvler om vinteren, og etter hvert lukter de ikke så godt. Da vil jeg vaske dem, men da blir de slitte og nuppete :/

20.okt.2011 @ 14:01
posta av: cecilie

som jeg skulle ønske at jeg tålte ull, men det bare klør og klør og klør og kløøøør :( samme hva slags type og hvor på kroppen jeg har det, bah.

20.okt.2011 @ 14:03
posta av: Maja Piraja

Jeg kjører også doble strømpebukser om vinteren. Ull innerst og nylon utenpå om man vil se litt ekstra sleek ut. Jeg har hørt at Falke sine skal holde veldig lenge, så de må jeg prøve en gang - jeg tråkker hull i beina på de fra Lindex og HM med en eneste gang. Shapewear må jeg kikke litt på tror jeg, det er jo ikke feil!

Det eneste som er litt pes med å gå mye i strømpebukser er at jeg må kjøpe dem i XL for å få dem lange nok. Da er det faktisk nesten slik at jeg kan feste linningen i BHen. Om et merke lanserte tights med ekstra lengde hadde jeg blitt overlykkelig :)

20.okt.2011 @ 14:10
URL: http://www.majapiraja.net
posta av: Amanda

Alle strømpebukser har ekstremt tynne strikker i seg som gjør de elastiske, for behandling av strømpebukser er det ett kjempetips å ALDRI ALDRI ALDRI bruke tøymykner (dette bør man uansett ikke bruke på annet enn sengetrekk og håndklær, nettopp fordi det spiser trådene og ødelegger tøyet). OG ett annet veldig godt tips for strømpebukser: Pakk de pent inn i plastikkposer og legg de i frysern, da holder de seg mye lengre nettopp på grunn av disse strikkene, dette dreper også nesten alle bakterier, så med mindre du har badet i vodka eller oppkast fjerner kulda både lukt og bakterier, og da trenger du ikke vaske de like ofte (dette gjelder også real jeans.) Hilsen klesprodusent.

20.okt.2011 @ 14:23
posta av: aina

jeg går også med strømpebukser året rundt og vandrer alltid i kjoler, skjørt eller shorts. det er fantastisk, og så behagelig! takk for tips, finfine tips, nå kan jeg prøve det jeg også.

(når det blir så kaldt at man dør om vinteren så pleier jeg å ha på meg fire strømpebukser, jeg)

20.okt.2011 @ 15:01
URL: http://www.aina.vinterblomst.com
posta av: Henriette

Cubus har nåken fantastiske strømpebukser med fleece inni fortida! har allereie hamstra inn 6 stk.. ser ut som strømpebukser utanpå, men med eit deilig lag mjuk fleece inni. elsk <3

20.okt.2011 @ 15:12
posta av: June

TAKK! Eg synest at Fretex har veldig gode strømpebukser :) (ikkje brukte eg siktar til, er snakk om det merket dei fører her i Bergen i alle fall)

20.okt.2011 @ 15:20
URL: http://www.bloggenminliksom.blogspot.com
posta av: KizzyDoll

I love wool tights, they are most useful and so pretty!! Gorgeous images..have a sweet day!! xx

20.okt.2011 @ 16:06
URL: http://thedaintydollshouse.blogspot.com/
posta av: MaRi

Herlig innlegg! Bruker selv kjole og strømpebukser hele året og digger ullvarianten :)

20.okt.2011 @ 16:12
posta av: Thea Margrethe

dette visste jeg ikke at jeg trengte - men selvfølgelig gjorde jeg jo det! Herregud! Takk! Du reddet beina mine denne vinteren. Nå: komme seg på butikken og handle strømpiser. Jeg har typ tre igjen fra i fjor tror jeg. Fydda.

Tusen takk! :D

20.okt.2011 @ 16:21
URL: http://theamargrethe.blogg.no
posta av: Ida

Jeg bruker også mamelukker, i ull. Har de under strømpebuksene, da holder man seg god og varm. Er det ekstra kaldt bruker jeg gjerne en varm herrelongs i ull utenpå strømpebuksene også. Det er kanskje ikke så pent, men når man er utendørs og har knelangt skjørt + høye sko vises den nesten ikke, og man kan dra den av seg på entotre når man kommer inn døra! Jeg liker også Pierre Robert sine ullprodukter, og jeg må slå et slag for de ermeløse undertrøyene deres - ikke bare er de fine å se på, de er også supervarme på en kald vinterdag. (Og klør ikke).

20.okt.2011 @ 16:32
posta av: linnéa

hei kunne du ha vært så supersnill og svart meg på hvor gammel du var da du flyttet til oslo, hvor du fikk deg leilighet og hvordan det var? jeg er seksten og klør etter å flytte. helst til edinburgh, london og paris, men til å starte med - hovedstaden.

linnéa

20.okt.2011 @ 16:45
posta av: Hilde

Er det din kåpe på det øverste bildet? isåfall hvor har du kjøpt den? den var fiiin <3

20.okt.2011 @ 17:45
posta av: ingeborg

de har mange fine på indiska nå om høsten. særlig de i lilla og rødt!

20.okt.2011 @ 18:00
URL: http://ordforalt.blogg.no/
posta av: minny

men eh, det shapewear-greiene, er ikke det innmari usexy? altså jeg har kjæreste som jeg har vært sammen med lenge, så ville ikke dødd om han så meg i noe slikt, men eh ja.

20.okt.2011 @ 18:02
posta av: marte

ett ord: wolford. de lager helt fantastiske og fantastisk slitesterke strømpebukser. ingen andre strømpebukser holder så lenge uten å få hull eller å generelt forfalle. ellers har jeg et herlig utvalg ullmamelukker som jeg har over strømpebuksene og under skjørtet, pleier å kjøpe mine på cubus. det vinner kanskje ikke konkurransen over verdens mest sexy plagg, men hvem tenker vel på sånt når man slipper å fryse til is eller eventuelt parkere skjørt og kjoler hele vinteren lang!

20.okt.2011 @ 19:05
URL: http://ekstremtbra.blogspot.com
posta av: Bettina

Takk for gode tips! Jeg blir nødt til å prøve ut spanx så jeg slipper å føle at jeg blir brettet i to når jeg sitter!

20.okt.2011 @ 19:21
URL: http://stjernekikkert.blogspot.com
posta av: Veronika

Om vinteren bruker jeg alltid ullsinglet innerst, da holder overkroppen seg varm. Og så ullstrømpebukser. En om høsten og våren, to eller tre når det er skikkelig vinter og kaldt. Jeg drar strømpebuksa langt opp på magen, over ullsingleten. Når det er veldig kaldt har jeg gjerne ulltruse utenpå strømpebuksene (sykkelbukse i ull). Pluss ullsokker på føttene :)

jeg syns faktisk det er kaldere å gå med bukse (selv med stillongs under) enn med skjørt om vinteren! elsker skjørt, et fantastisk plagg!

haha, for en skikkelig nordisk prat dette her, om ullundertøy i flere lag :p ja, det er kaldt i norge!

20.okt.2011 @ 19:39
URL: http://etoilebizarre.blogspot.com
posta av: hjartesmil

minny: altså, om det står mellom å vera sexy og å vera kald ein vinter i noreg, så velger eg å vera varm. jostein har dessutan aldri sett meg i spanx, for me har det best utan klede.

20.okt.2011 @ 22:08
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: hjartesmil

linnéa: eg flytta heimefrå då eg var seksten, da flytta eg til sandane for å gå på vgs. etter vgs flytta eg til oslo, da var eg nitten. så budde eg der i to år og no bur eg i london!

20.okt.2011 @ 22:10
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: hjartesmil

Maja Piraja: google "tights tall"!

20.okt.2011 @ 22:13
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: hjartesmil

lc: ein kan kjøpa dei i ulike storleikar, alt etter som kor stramt ein likar dei! mine er sånn passe, ikkje så veldig stramme.

20.okt.2011 @ 22:15
URL: http://hjartesmil.blogg.no/
posta av: Ane

Jeg pleier å ha knestrømper over strømpebukse :) Strømpebukse er forøvrig fint å gå uten noe annet også, når man er hjemme da selvfølgelig.

20.okt.2011 @ 22:24
posta av: Hanna

så koseleg innlegg! eg har nettopp kjøpt 200Den strømpebukser frå HM og dei held seg bra ned mot 2-3grader. ullshorts har eg ikkje hatt sidan barnehagen men det var jo ein fantastisk ide!

20.okt.2011 @ 22:51
posta av: Josefine

Ullstrømpebukser er fantastisk! Men fordi som synes at ull klør. er det mulig å kjøpe fleezestrømpebukser. Det er fleeze på innsiden, så det synes ikke utenpå. Ellers, når gradestokken viser minus 30, som den nå av og til gjør der jeg kommer fra, er superundertøy under tykke tights mitt beste tips! Man må nesten ha tights, for litt vanskelig å få superundertøyet under strømpebuksa.

20.okt.2011 @ 22:54
URL: http://www.josefinecomebyme.blogg.no
posta av: Ingvild

Hurra, som kjolejente i barnehage er ull gull i min hverdag. Jeg kjøper Lindex sine tykke, sorte i to str for store slik at jeg kan liningen godt over navelen!

20.okt.2011 @ 23:45
URL: http://gladeting.blogspot.com
posta av: ytterpunkt

ull <3 om vinteren søv eg med "ullklut" om halsen, ei gammal ulltrøye. så held stemma seg frisk. eg er så glad i stilongs òg, eg. med varme sokkar til.

Men kvar får ein tak i varme kjolar? Eg finn dei ikkje! kom gjerne innom "rommet mitt"(bloggen min) om du vil:) god natt.

20.okt.2011 @ 23:58
URL: http://ytterpunkt.blogg.no/
posta av: Mari

Har ikke prøvd spanx, men strømpebuksene fra pierre robert har vært mine beste venner i ca 2 år nå. fantastiske strrømpebukser! ^^ Ellers sverger jeg til mormors hjemmestrikkede ullragger. Yes!

21.okt.2011 @ 00:39
URL: http://iramiram.blogg.no
posta av: Ine

for et fint innlegg! er veldig glad i strømpebukser. varierer hvor jeg kjøper, mest fra lindex og kappahl. har et par fra pierre robert også. og ønsker meg fra wolford, men det er en litt for dyr investering akkurat nå. ønsker meg også sånn spanx, ser superpraktisk ut. og ikke så verst sexy heller ;)

21.okt.2011 @ 08:54
URL: http://koffeine.wordpress.com/
posta av: Tiram

Spanx! <3

21.okt.2011 @ 13:52
URL: http://ourpathstheycross.blogspot.com
posta av: lagpålagmedull

Når det er superkaldt ute, plar eg bruke tjukk ullstilongs med ei eller to ullstrømper over + eit eller to par ullsokker og varme sko. Så har eg ei tjukk langerma ullundertrøye og eventuelt ei tynn ullundertrøye til + vanlege klær, svær ullgenser og ullkåpe, ullskjerf og ull-lue og -hanskar. I tillegg har eg nokre ullkjolar og slikt om ein skulle trenge ekstra varme. Eg vil ikkje bruke noko som liksom formar kroppen i retning ei slags standardform, det høyres berre trist ut. Om nokon tykkjer min flotte mage/rumpe/lår er for avvikande frå eit eller anna ideal, får dei gå på dass og grine og rive seg i håret - eg gjer det i alle fall ikkje. (Ikkje at det ikkje er verd å bruke slike plagg om det er dei som held deg varmast!! Men, eg trur ikkje eg vil prøva det ut.)

21.okt.2011 @ 13:56
posta av: Elise

Dette har jeg også fundert mye på! Hvis jeg går med tykk strømpebukse + leggvarmere + en shortslengde thights i bomull så pleier det gå, men det blir raskt fryktelig kaldt på lårene. Når du sier 2-3 lag med ull, mener du 2-3 strømpebukser eller hva er det du sier?

posta av: sanne

supert innlegg!

21.okt.2011 @ 16:17
posta av: Anna

Jeg blei så glad når jeg fant ullstrømpebukser med blonder! Og ulltrøye også. Så følte jeg meg både varm og fin - heilt inn. :)

Janus er merket "Blondeull" er navnet og slik ser de ut:

http://www.janus.no/default.asp?id=168

21.okt.2011 @ 19:15
URL: http://fraannasverden.blogg.no
posta av: Rebecca

Vilket bra inlägg! Jag har aldrig provat Pierre Roberts strumpbyxor, men det ska jag se till att göra nu. Jag köpte precis ett par i ull från hm, de var på rea och fanns bara i storlek large,men jag chansade för att det var bra pris. när jag tog på mig dem var de nästan små (i vanliga fall har jag storlek small) Så har jag upplevt det flera gånger med hms storlekar. Så en liten varning!

22.okt.2011 @ 07:55
URL: http://hallonsemla.devote.se
posta av: fffrysepinn

Jeg bruker vanligvis ikke kjoler til hverdags (selv om jeg egentlig har lyst), og hvert fall ikke om vinteren! Mye fordi jeg er en skikkelig "frysepinn"... Nå ble jeg veldig motivert til å investere i ullstrømpebukser og gå oftere med kjole :) Flott innlegg, og mange fine kommentarer!

22.okt.2011 @ 19:09
posta av: VolangLinda

oh I LOVE the pictures.

23.okt.2011 @ 18:50
URL: http://www.volang.elleinterior.se

kommentarar som er krenkande mot meg eller andre vil ikkje bli publisert.

skriv noko fint her:
namn:
hugs meg!

epost:


blogg / heimeside:


kommentar

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/31782302