mademoiselle.beste tumblr-sida akkurat no: mademoiselle bardot.


the best tumblr page at the moment: mademoiselle bardot.


din fine sommar.

no har eg lest gjennom alle hundreogfemti sommarminner, eg har grine av meg all sminken og ledd og skrike på jostein at han måtte komma for de skriv så mykje fint at eg vil at han óg skal lesa. her kjem eit lite utval av dei som fekk meg til å smila størst eller grina mest. men dei er alle fantastiske. de er alle fantastiske.


biletet er linka.
da jeg møtte en gutt som nesten får hjertet mitt til å hoppe ut av brystet på festival, og da han tok meg med til købehavn, holdt hånden min og kysset meg på kyssebenken i rundetårnet.


da jeg var i dublin og så på glee-konsert og tenkte "herlighet, de finnes faktisk i virkeligheten!

i sommer ble jeg fridd til, på meget romantisk vis. kjæresten og jeg rodde båt på en liten innsjø beliggende i en svær park. eneste vitner til frieriet var en and og en skilpadde. fabelaktig!


alle de gangen vi bare lå i senga hans. du vet, bare ligge der og være oss to, mens vi holdt hender og prata om ingenting, eller bare så på hverandre, eller diskuterte hva slags sofa vi skal kjøpe. eller så må det være sykkelturen vår på den lange øya, da jeg turte å sole meg toppløs bare fordi han var der og han får meg til å gjøre sånne teite ting men det er helt greit.


da jeg stod på rådhusplassen og holdt en rose i hånda sammen med tohundreogfemtitusen mennesker, og at jeg og bestevennen min var så triste og stolte på samme tid at vi dro hjem og lå sammen etterpå.


jeg står på toppen av verden. eller, egentlig er det salzburg by jeg står å skuer utover. men det er fint og været er enda finere. jeg puster inn frisk luft og jeg ser på de fine pastellbygningene og jeg kjenner at jeg lever, kjenner jeg føler lykke og fred. jeg setter solhatten på plass og roper "jada, jeg kommer nå" også puster jeg fort inn et bilde av byen under meg med alle spirene, butikkene, turistene - alt i miniatyr fra mitt ståsted. lagrer bildet langt inne i hjernen. så snur jeg meg og går inn på en sti i skogen og livet smiler.


det fineste sommerminnet i sommer var å flytte inn i leilighet med kjæresten min i oslo. første uka, sol hver dag, kveldsbad og bringebærkyss. fordi vi har bringebærbusker i hagen. å sykle til butikken, han foran, jeg på bagasjebrettet. å føle at livet er en ferie og at det er oss to for alltid. det var det fineste. er det fineste.


mitt fineste sommerminne (og tristeste) var da kjæresten min skulle dra inn i militæret. jeg hadde pyntet meg med min fineste prikkete kjole og sminket meg så fint jeg kunne og tok på meg mine flotte brune boots med lisser. han skulle huske meg som det fineste i hele verden. når kvelden kom småløp vi ned gågatene i bergen for å rekke toget så jeg kastet av meg skoene mine og bar dem etter lissene i hendene mine. vi snakket om hvor mye vi skulle klare dette, hvor mye vi betydde for hverandre og hvor mye vi kom til å savne hverandre på bare 5 minutter. og når vi kom til togstasjonen brøt tårene seg ut. jeg kysset han så mye jeg kunne før toget gikk, klemte han, holdt han og smilte til han. til jeg etterhvert kom på at jeg hadde jo en liten gave til han. jeg plukket opp en pingvin fra vesken min og sa til han "hvis pingviner klarer å holde sammen for alltid, så skal vi klare militæret for jeg elsker deg og det vet du." toget ble ropt opp på høytaleren og han gikk inn på toget og holdt hånden min helt til døren lukket seg. og jeg gråt. jeg gikk tilbake til de andre gjennom bergens gågater med skoene i hånden min og følte jeg var en del av en film. og de fleste filmer ender jo med en lykkelig slutt så da kunne jeg ikke la være å smile.


å være 17 år og være med mammaen sin og hennes vennine på byen var en spesiell opplevelse. å se sin egen mamma flørte og skravle med en mann med søtt lykketroll-fjes hele natten lang. time etter time. å vite at dette er så bra. mamma som nesten aldri tenker på seg selv og har oppdratt to barn alene kan kose seg og le og etter hvert glemme å kikke etter meg. hun vet jo at jeg klarer meg selv nå. jeg danser fnisende til Beatles sammen med mammas bestevennine, mens mammaen min veksler telefonnummer med lykketroll-fjeset.


då eg møtte ein gutt som alle kalla frodo, og då eg spurde om kvifor dei kalla han frodo sa han at det var fordi han elska ringenes herre. og då eg sa eg og elskar ringenes herre, sa han: då kan du vere galadriel. suger i magen berre eg tenkjer på det.


da kjæresten min og jeg gikk gjennom kongeskogen, solvarme på ryggen og med saltvann i håret. vi tulla og lo og kyssa og prata, holdt hender og skulle ta bussen hjem. plutselig slapp han alt han hadde i hendene, rota litt i veska si, gikk ned på et kne og holdt verdens fineste ring opp ned og spurte om jeg ville gifte meg med ham. ja, ja, ja, svarte jeg.


mitt beste sommarminne er at eg har klint så mykje at eg ikkje veit om eg får levert masteroppgåva når eg skal.


midsommer i london. det havde regnet og regnet, men pludselig var der blå himmel, og man kunne slentre rundt i gaderne med solbriller og bare ben og slå sig ned på en trappesten ved borough market i southwark med indisk curry og wine spritzers i plasticglas med sugerør. åh frihed og sol og ferie!


jeg og kjæresten er veldig glade i vin, og sammen har vi reist rundt på et tyvetalls besøk hos ulike vinprodusenter. i sommer var vi i toscana, og svigerforeldrene mine skulle være med på ett av besøkene, hos legenden paolo di marchi hos produsenten isole e olena i chianti. etter nærmere fire intense timer i vinmarkene, i vineriet, i kjellerne og på smaking sammens med den utrolig hyggelige og rause paolo fikk vi flere gaver med oss hjem, klemte og vinket og satte oss i bilen på parkeringsplassen. jeg og kjæresten er "vant" til generøsiteten, stoltheten og de sterke inntrykkene det er å møte mennesker som brenner for det de gjør og som lever i takt med naturen. men min svigermor sto for sommerens fineste øyeblikk i det hun begynner å storgråte. hun var overveldet av alle inntrykkene! det var så fint. :)


mitt beste sommarminne er då eg for første gong på nesten eit år kjente at alt kjem til å ordne seg. eg var på veg heim frå jobb, det var så vidt litt sol igjen i lufta, eg hadde bringebær i veska og tok meg sjølv i å smile for meg sjølv mens eg gjekk over brua.


paragliding fra ulriken i bergen i utdrkkningslaget mitt!! kilte sånn i magen :) enda bedre blir nok brullupet i morgen. er litt stresset nå, men gleder meg sånn til å si "ja" til han jeg elsker!

se at kjæresten stakk fra oss kaffedrikkere på terassen for å utforske en lekekassse sammen med en utrolig begeistret jente på 4.

jeg skjønte at jeg snart skal be kjæresten min om å bli kona mi.


på telttur med min kjære, i vakre lofoten.. plutselig ville han ha med meg ut, og vi gikk ut mot havet, satte oss på en stein. så utover det krystallblå havet, og den fantastiske naturen. plutselig setter han seg på kne foran meg, og spør på sin (verdens søteste, litt klumsete og nervøs) måte om jeg vil være hans. for bestandig. et stort ja kom frem mellom latter, tårer, hikst og gledeshyl!


hovefestivalen 2011. the strokes, småregn, halvfulle likesinnede, klamme kropper og dansing med folk du ikke skjenner. den peneste gutten jeg har sett i mitt liv, han sto rett foram meg. gikk litt nærmere kun for the heck of it, uten noen intensjoner, men da han så meg kom han bare nærmere og hvisket meg i øret og spurte om han kunne kysse meg. vi klinte the sanger through out through, før han måtte gå. plasserte begge hendene rundt ansiktet mitt, så meg inn i øyene og kysset meg en siste gang. så han aldri igjen. fikk aldri vite navnet hans.


då eg reiste til alanya med ei god venninne tidleg i sommar. me hadde vore ute, dansa og ledd mykje. då me kom tilbake til hotellet var me fulle, glade og slettes ikkje klar for seng. det store bassenget virka med eitt kjempefreistande, og me heiv av oss alle kleda og hoppa i det. venninna mi forsvann under hotellbaren, og eg klarte ikkje gjer anna enn å le. dei hotelltilsette leita etter ho medan eg låg på kanten og skratta. ho gjorde heile veka til ein samanhengane latter-ferie. eit minne, og ein ferie eg ikkje ville vore forutan.


mitt beste sommerminne hendte i år. dette skoleåret har jeg vært utvekslingsstudent på den vakreste øya i england og da jeg kom hjem igjen, var det første jeg gjorde å bestille flybilletter tilbake, fordi jeg savnet det så mye. jeg fortalte ingen at jeg skulle tilbake. først overrasket jeg kjæresten min, men på kvelden tok jeg bussen til min bestevenninne, gikk barbeint i kveldssola bort til huset hennes og foreldrene hennes slapp meg inn. jeg skypet henne fra stua hennes (uten kamera), og mens hun fortalte meg at hun ikke hadde det noe bra om dagen og savnet meg veldig, gikk jeg opp trappen mot rommet hennes, banket på døren og gikk inn. hun stormet mot meg, to hylende og gråtende jenter som ikke klarte å slutte å ta på hverandre, vi løp ned til stranden og gikk langs der vi pleide å gå, mens hun fortsatte å ta på meg for å være sikker på at hun ikke drømte.


å være pårørende og få lov til å hjelpe og være masse sammen med min aller beste venninne, som overlevde utøya.


hør da: når det finnes en båt fra 70-tallet, der det er fest en sommerkveld, og det er tjue stk ute på dekk. og du har håpet i 2 timer at det skal bli par-dans, for det har du sett for deg inni hodet ditt. og du har sett på han som eier båten i hele dag. og når du tar ut hånden, så danser dere swing, og det gjør dere hele kvelden, og du vil ikke engang kysse han fordi da blir det for mye kjærlighet. fordi kjærligheten lyste like sterkt som sol-refleksen på bølgene tidligere på dagen, og når dere så på hverandre var det som ansiktet revnet for du smilte sånn. og når du tenker tilbake på når han knep deg i kinnet, og tilogmed i dobbelthaken på en romantiske måte, skjønner du at akkurat da var livet ditt var perfekt.


jeg giftet meg!!!!!


my favorites of your favorite summer memories. i cried and laughed all the way through.


my vintage vogue.

min beste flickr-profil akkurat no er my vintage vogue. blir varm i magen av alle dei nydelige fotografia og kleda.

Skjermbilde 2011-08-08 kl. 01.03.00Skjermbilde 2011-08-08 kl. 01.02.42Skjermbilde 2011-08-08 kl. 01.02.10Skjermbilde 2011-08-08 kl. 01.01.52Skjermbilde 2011-08-08 kl. 01.01.36Skjermbilde 2011-08-08 kl. 01.01.10Skjermbilde 2011-08-08 kl. 01.00.49Skjermbilde 2011-08-08 kl. 01.00.31Skjermbilde 2011-08-08 kl. 01.00.04Skjermbilde 2011-08-08 kl. 00.59.523_2_1_Skjermbilde 2011-08-07 kl. 23.59.33Skjermbilde 2011-08-07 kl. 23.57.10

 


my favourite flickr profile right now: my vintage vogue. oh, the pictures and oh, the clothes!


sommarfint.fine hundar på tuben.

den første gongen ein får bruka ein ny paraply i regnet.

å våkna av sola og stå opp også svømma før resten av verda har våkna.

nye magasin med glitter på framsida.

espresso og bringebærpai. helst saman, helst på ein laurdagsformiddag.

idéar som involverar glitter og svarte blonder og dådyr.

at ei av mine beste jentevenner er forelska og lærer seg skytypar fordi pappan hans er meteorolog.

at det kjem fintbesøk i oktober som skal sova på skumgummimadrasser i stova og drikka øl og kanskje skrika fra balkongen eller bada samtidig i badekaret.

fine jenter som ikkje veit kven eg er som seier at eg er fin likevel.

å bruka altfor mange pengar på sånt som neglelakk og hårspenner.

når ein har kjøpt noko over internett og gløymer det heilt til ein får det i posten og har noko heilt nytt og gammalt i hendene.

å gå til favorittbutikken sin fordi ein har heilt tomme skap og faktisk har lov til å kjøpa alt i pastell og med prikkar på.

tre år gamle jenter som har latterkrampe i gata som gjer at både eg og han der fine knekk saman og ikkje klarar å gå for me ler sånn.

å sjå på jostein som knyter sløyfa.

å komma heim til pasta carbonara når ein trudde ein skulle eta middag aleine.

store ferskenar til eitt pund som passar perfekt i hånda og er som å bita inn i ein drøm.

nye oppdateringar av bloggane ein likar aller aller best.

å vera på bytur med mamma og pappa og føla seg veldig voksen samtidig som ein blir tolv år igjen med lengt i kroppen og ein blir påspandert alt.

å få lov til å ta bilder av forelska par på den viktigaste dagen i liva deira.

å klina på fest.

å sovna momentant når ein legg seg.

å sjå kor raudt håret mitt egentlig er når det flagrar i veldig sterk vind.

å fantasera om det sekstitalshåret eg sparar til.

bær til frukost.

loppemarknad med framand valuta.

sylteagurk og sterk majones som svir i nasen.

å høyra at pappa ler i søvne, gjennom veggen, medan eg jobbar klokka fire om natta.

 


nice things these summer: cute dugs on the tube, pretty girls who call me pretty, fleamarkets with foreign money, pickles and dijon, hearing my dad laugh in his sleep, the fact that one of my best friends is in love and is learning about clouds because his father is a weatherman.


underbar.

underbara clara.

den siste veka har eg tatt meg éin ekstra time nesten kvar dag til å lesa gjennom arkivet til ein blogg som eg er så utrulig glad i, nemlig underbara clara. eg har lest meg gjennom utflytting, huskjøp, renovering, oppskrifter, innlegg om feminisme og forbruk, kjærleik, baby, venner, bryllup, magasinet hennar, livet på landet og alt det der som er så veldig veldig underbara clara. det er så fint når ein har lest bloggar i fleire år og kjenner at ein faktisk virkelig likar ein person ein aldri før har møtt.

clara er min kvardagsinspirasjon. kvar gong eg kjenner at eg er så himla lei av å hakka grønnsaker og berre har lyst til å steika eit stort stykke kjøtt i smør og eta det med hurtisris og thousand island så tenkjer eg på clara også lagar eg istaden noko skikkelig bra vegetarmat som får meg til å føla meg som ein superhelt.
in the last week i've taken one hour out of my day to read through the archive of a blog that i'm particularly fond of, underbara clara. she's my everyday hero and every time i feel like just throwing a big lump of meat in a pan and eat it with three minute rice and horrible dressing i think about clara and i make something really great instead, it makes me feel like a superhero.


ein to tre.


1. satan i gatan-albumet til veronica maggio. eg høyrer gjennom heile albumet minst tre gongar for dagen. det er eit mesterverk. åh høyr det!2. bileta som tim walker tok av alexander mcqueen i studio som nesten fekk meg til å grina i eit rom med 300 personar.


tumblr_lkety3rTmb1qzctf4o1_500
3. denne animasjonen.


4. at når eg våkna i dag var han der fine ferdig med alt som heiter eksamenar og bachelorgrad og i dag blir ein skikkelig fin dag. (dei som lurer på korleis han kan ha bachelorgrad, han tok den på to år for han er ein flinkis).
1. veronica maggio's new record. 2. tim walker's studio portraits of lee mcqueen. 3. this animation. 4. the fact that when i woke up today j was through with all his final exams and now he has a bachelor's degree.


korleis å gjera skrivebordet om til eit tivoli.når eg la ut dette bildet i går spurte de korleis de óg kunne få sånne flotte greier på skrivebordet! no skal de høyra her! for å finna sånne flotte bilder å ha så kan ein gå inn til dømes hit. det finst så masse forskjellig å velga mellom. her er til dømes snop og is. og her er terrarium som eg likar. eg lastar uansett ned dei to og unzippar filene(da berre dobbeltklikkar ein på dei liksom).så lagar ein ei ny mappe, kanskje på skrivebordet som eg har gjort. hej bloggen. og opnar mappa der ikona ligg. marker det ikonet ein likar best og trykk på cmd+i. da kjem det opp ein boks.sånn. så trykker ein på mappa ein har på skrivebordet og gjer det samme, altså cmd+i. da kjem dei opp begge to.


ikon
marker ikonet oppe til venstre i den venstre boksen. så trykker ein cmd+c(for å kopiera) også markerar ein det tomme mappe-ikonet i boksen til høgre og trykker cmd+v(for å lima inn).og vips! eit terrarium på skrivebordet.

how to make your desktop into a carnival. it's pretty easy. there's a guide in english here! click the links at the top of this entry to find great icons.


bra i dag.


dette skapet fra ikea.


dette bildet av richard avedon.


denne kjolen fra dior.


denne serien av tim walker.

denne illustrasjonen av maira kalman.og denne av bella foster.kva syns de er bra i dag?
these are things that i like today: ikea's dream closet. avedon. dior dress. tim walker photo. and illustrations by maira kalman and bella foster.

fint på ein fredag.


tapetar fra scalamandre.


tim walker sine fantastiske nye bilder.desse koppane fra citta design.

jenny bowers sine illustrasjonar.


zooey deschanel i brillereklame.nettbutikken minimega. dei har papirsugerør og sirkusnotatbøker.these are good things on a friday.


sånt som eg tenkjer litt ekstra på akkurat no.

june davis
ting som er så små at dei passar perfekt i håndflata og til å gøyma i undertøyet.

11_16

alt som er rosa og blomstrar i april/mai.

.

bursdagen min, som er på laurdag. for meg er bursdag den beste dagen i året og eg latar som ingen andre har bursdag på min dag. eg skal feira med familien min og han der fine og det blir det beste.

breakfast

egg til frukost. lunsj. middag. nattmat. eg elskar egg og har hangup på egg akkurat no. posjerte, steikte, kokte, omelett, ovnsform, saus. alt.

å tenka på mitt kommande sommareventyr. eg og han der fine skal bu på gården til familien hans heile sommaren lang, i vårt eige hus. me skal eta jordbær til frukost og lesa bøker og senda ut magasin som om det var det einaste me hadde gjort i livet. også skal me reisa til london for å sjå på leilighet, for i august så flyttar me jo over havet.kva tenkjer de litt ekstra på akkurat no?
my current obsessions are: teeny tiny things that fit in the palm of your hands, things that are pink and blossom in april/may, my birthday(which is on saturday, my favorite holiday), eggs(breakfast lunch dinner snack, boiled, poached, fried, scrambled) and my upcoming summer adventure(eating strawberries for breakfast and reading books and just being m+j for two months on his family's farm).


kjære universet.

i april blir eg heile 21 år og om noko av dette ligg i postkassa eller på senga når eg våknar så blir eg så glad som ei kanin med eit salatblad i hånda:

hjartesmykket fra bjørg.

 

 
rosa peonar.

hylleplass og fantastisk servise å fylla den med.konfetti eller kanskje ein pinata.


hårklemmer som er tekoppar og kjeks.


eller øyredobbar som er fuglar.

heimelaga karameller i ein bra boks.


varmluftsballong-mobil til å henga fra taket.

 

abbonnement på franske og italienske vogue.
these are the things i want for my birthday in april!


maja casablancas 2.0
foto: majapus

om de, som meg, fekk hjartet knust då maja slutta å blogga i fjor sommar vil de, som eg, bli veldig glade for å høyra at ho er tilbake. maja sin blogg, som ho óg egentlig, føles som å ligga på sida i ein stor raud fløyelssofa etter eit par glas kvitvin. enn så lenge er det litt einsamt der inne, så ho tek gjerne imot besøk. maja: eg har sakna deg og er så glad du er tilbake! helsing mariell.


my friend maja stopped blogging last summer and was dearly missed in the blog world. yesterday she resurrected and you can find her new blog here.


ein euro.

one euro.

ein kan få kjøpt ein masse bra greier for ein euro på loppis. for eksempel eit perfekt dådyr som akkurat no heng på mine norske nøklar.
all the things one can get for just one euro. he lives on my norwegian keychain now.


om ein har problem med å fylla dagen sin kan ein...

sjå heile sex&singelliv-boksen i eitt jafs.

høyra på den siste lykke li-plata som er så fin så fin.

sjå på alle rare tinga folk gir bort på finn.no.

lasta ned femti- og sekstitalsfilmar og dø litt av den halvsprø dialogen.

sjå små nydelige kaleidoskopinspirerte filmar i technicolor og med synkronsvømming på youtube, til dømes denne.

leite etter dei perfekte skoa på ebay.

planlegge ein tur til berlin sjølv om ein ikkje har billettar. finne restaurantar og hotell og dei beste vintagesjappene også overraska nokon med billettar kanskje?

farga håret i ein heilt ny farge.

teikna ein rar teikning og senda den til nokon ein kjenner eller ikkje.

planlegga bursdagsselskapet sitt eller kanskje ein overraskingsfest for nokon andre.

laga ein spareplan for å få råd til den der veska som gjer at magen smeltar litt.

ta bilder av seg sjølv medan ein står på hovudet.

kjøpa ei flaske chablis og snika seg på overraskingsbesøk til nokon som berre blir glad for det.

læra seg å laga perfekt sjokolademousse eller ostekake.

if you're having trouble making days go by you can buy a bottle of chablis and surprise someone. make up a savings plan to afford that bag that makes your arms goosebump. plan a birthday party, yours or someone elses. look for the perfect shoes on ebay. watch the entire sex&the city-series. look at old films and die from the corny conversation.


ein bra mandagsblogg.om du har tenkt deg til london på ferie eller kanskje til og med flytta dit, eller om du kanskje bur der men treng litt inspirasjon: milbergs london er min favoritt london-blogg, ho skriv om sånt som eg vil gjera og sånt som eg vil sjå. mitt tips altså.
a really great blog about london.


inspirasjon. akkurat no, i alle fall.

rufus wainwright.eg har høyrt på rufus wainwright sin musikk i kanskje fem-seks år, men den siste tida har eg tatt eit djupdykk ned i livet hans og historia hans, spesielt etter eg såg denne dokumentaren på nrk nett-tv, om ein opera han har laga. han er ein sånn person som ikkje bryr seg om kva andre syns og seier, han er den einaste som får lov til å definera seg sjølv og han har så himla høge ambisjonar. han tør å satsa sjølv om han er livredd å feila, også trur han på kjærleiken si makt over kunsten, og det gjer jo eg óg. han har ein sånn ekstrem seksualitet i musikken sin, men det blir aldri vulgært, berre ærlig og sterkt, og han skriv dei beste tekstane eg veit om. om de ikkje har høyrt noko på musikken hans, har eg laga ei speleliste over mine absolutte favorittsongar. elskede rufus.
sophie calle.sophie calle har vore ein av mine største inspirasjonskjelder det siste året, og den siste tida har eg fått bli ny eigar av tre av bøkene hennar. ho har gjort så sjukt mykje rart og bra, som å senda senga si til ein mann med kjærleikssorg, å vera med i ein abortorganisasjon der ho hjalp kvinner over landegrenser for at dei skulle få ta abort(dette var før kunsten tok over), ho har innreidd ein telefonboks, ho har jobba som strippar, ho har latt seg forfølga og sjølv forfulgt ein mann heilt til eit anna land. ho er gal i hovudet og eg elskar det. ho har alle kjenslene på utsida, all kjærleikssorgen og all einsemda og all gleda, alt blir brukt i kunsten for sånn er ho berre. fullstendig naken. skulle ønska me var venner.shootlocations.for ei stund sidan fant eg denne sida som leiger ut hus og leiligheiter i heile verda. tomme leiligheitar som står ledig til fotoshoots og filminnspelingar. sjølv om eg kanskje aldri kjem til å få leigd eit sånt hus, er det fint å sjå for seg modellar rundtomkring i husa. raudhåra blond brunette svarthåra snøkvit, i ei seng, framfor tapet, på kjøkenbenken, i hagen, i eit tre, i eit badekar, i ein glaskarm.
polly morgan*.dei siste vekene har eg hatt så sjukt lyst på denne skulpturen av polly morgan. det er utstoppa fuglar i glasklokker, og eg syns dei er så fantastisk fine. dei kostar ti tusen, så eg trur kanskje dette blir på ønskelista til bryllupet. og det er så bra at nokon faktisk tør å utfordra folk sin oppfatning av kunst, at dei tør å provosera og tør å bli uvenner.

*(før de startar, fordi eg veit at mange blir provosert av dette: polly morgan er utdanna taxidermist, altså utstoppar. alle dyra ho brukar i installasjonane og kunstverka sine er dyr som anten har dødd i trafikken eller så er det dyr ho får fra dyrlegar, som igjen har dødd ein naturlig død eller som har blitt avliva, oftast grunna sjukdom. det er altså ingen dyr som har dødd for kunsten si skuld.)gamle tapetar.

me planlegg å pussa opp rommet mitt heime hos mamma og pappa, og difor har eg sikla på gamle tapet skikkelig lenge. plutselig skal me ikkje kjøpa tapet likevel, men eg får lyst til å kjøpa eit par rullar som eg kan bruka på dei nye veggane mine når me får ein ny plass å bu. alle desse er fra tapetorama.


kva inspirerar deg akkurat no?some of my biggest inspirations lately: rufus wainwright, sophie calle, polly morgan, shootlocations.co.uk and old wallpaper. try the google translate in the menu!


liste.


min bestevenn er eit knippe små personar som saman, med alle sine fantastiske eigenskapar lagar som ein eventyrfigur av den beste vennen som finst.

når eg pussar tennene gjer eg gjerne heilt andre ting samtidig, for eg syns det er så himla kjedelig. ryddar og rettar på ting og sånn.

når eg lagar mat brukar eg helst lang tid og lagar til mange personar samtidig, også ryddar eg mens eg lagar mat og svir nesten alltid noko.

eg er redd for at han ikkje skal komma heim, for offentlig transport, for fulle folk, for å vera aleine, for framtida og for fortida.den verste kjensla er når ein føler at ein ikkje strekk til og ikkje får gjort ting i tide. å skuffa seg sjølv.

den beste kjensla er når ein får ting til, når ein er rundt berre sine beste venner, når ein får akkurat det ein ønskar seg og å kyssa når det regnar.

eg er best på å pressa meg sjølv til det ytterste, på å drikka meg full midt i veka, på å vera impulsiv, på å krangla på mail, på å stå på mitt og på å holda hovudet over vatnet.

eg er dårligast på å vera tålmodig, på å vera høflig når eg er i dårlig humør, på å få ting gjort om det berre er meg sjølv som får konsekvensar.

eg høyrer akkurat no på fredrik, janne og han der fine som snakkar om kva slags folk dei aldri skal bli som voksne. ellers høyrer eg mykje på elektronika og indie og sånt som er franskt og fint som ein kan sittedansa til.

new record player !

eg snakkar sogning og veldig mange seier HÆ når eg snakkar.

eg set pris på fløytekarameller, vegetarmat, frozen margaritas, å lasta ned filmar, peonar og ranunklar og venner som ler.

kjærleik er noko som ligg bak ribbeina og ventar på å eksplodere.

i sommar hadde eg tusenvis av kjensler i kroppen samtidig og var så sinnsjukt forelska i vennene mine og livet.

sist gong eg grein var i dag tidlig når eg reiste fra pappa på busstasjonen. eg har hatt den beste jula i mitt liv og ville egentlig ta dei med meg tilbake til oslo og eta middag med dei kvar einaste dag.når eg vil tenka så har eg uansett ikkje noko valg for det gjer eg alltid uansett.

når eg bakar prøver eg alltid å holda det hemmelig for han der fine for det er så fint med overraskningar, syns eg. ellers bakar eg helst til andre og pakkar inn i cellofan med sløyfe på.

akkurat no tenker eg på drinkar og at eg har lyst på ein.

i dag har eg grine, sett to sløyfejenter på bussen, sove, møtt fredrik og janne i lærdal, ete pasta di parma fra pose og sett på dårlig tv. fantastisk dag.

he had a way with words

i kveld skal eg snakke masse le masse kanskje sjå ein film.

i morgon skal eg tilbake ti oslo. sjukt sjukt sjukt bra.

mobiltelefonen min er sprillande ny! ein htc desire som lagar fine lydar og som eg kan spela spel på.

når eg vaknar om morgonen er klokka ofte halv tolv eller seinare, og da står eg i vindauget og ser på folk.

om eg skulle ha vore eit dyr skulle eg ha vore eit ekorn for det seier janne men ho veit ikkje kvifor. eller marie fra aristokattene egentlig sjølv om fredrik meinar at det ikkje er eit ekte svar på spørsmålet.din tur!google translate please!


fortnum & mason.


tenk om det fantes ein matputikk her i lille norge som laga så himla fine forpakningar! fra og med kommande haust bur eg jo i london, og gjett om eg kjem til å ta tuben til fortnum & mason kanskje ein gong i veka for å lukta alle lukter og dra fingrane over dei fantastiske glasa. åh! og veit de kva dei har? hylleblomstsyltetøy. og champagnetrøflar.
i wish there was somewhere in norway i could buy foods with such beautiful packaging. these are from fortnum and mason in the uk.


girl of my dreams.

lula - the girl of my dreams.
i går dumpa dette ned i postkassa mi! åh herregud. eg hadde gløymt at eg hadde kjøpt abonnement, så eg fekk det heilt utan å tenka på det eingong. lula nummer elleve. i tilfelle de lurer er lula det beste magasinet som finst. på framsida er det nydelige charlotte gainsbourg.

lula - the girl of my dreams.
dei er så mykje modigare denne gongen, med fontar og fargar og layout, men det er framleis lula. fantastiske lula, mitt favorittmagasin.

lula - the girl of my dreams.
ellen von unwerth.

lula - the girl of my dreams.
natalie portman i black swan. <3

lula - the girl of my dreams.
fantastiske editorials, mykje fra rodarte.

lula - the girl of my dreams.
bakerst er det ei klippdokke! herregud.

lula - the girl of my dreams.
elle fanning.

lula - the girl of my dreams.
og min favoritt(eg har ikkje lest det enda, tør ikkje for da er det over), ei sak om sophie calle skrive av miranda july!!! <3

lula - the girl of my dreams.
eit lite intervju med fantastiske cindy sherman, ser de kva som står? "favorite language? sign."

 

åh!!! <3 <3 <3

 

 

før de spør: eg anar ikkje kvar det går an å få kjøpt det i putikkar og sånt, eg trur eg har kjøpt mitt på magazinecafe.

 

 


yesterday i got the new lula in my mailbox, and i'm friggin in love. it's so amazing. to name a few names: sofia coppola, elle fanning, cindy sherman, jason schwartzman, miranda july, sophie calle, ellen von unwerth & charlotte gainsbourg.


bakgrunn.

hei, alle saman! eg er jo alltid så nysjerrig på kva de har som skrivebordsbakgrunnar, så her kjem ei lita oppsummering av ulike skrivebordsbakgrunnar eg har hatt dei siste månadane:

background.
eg elskar dette bildet for eg ønskar meg så himla mykje å ha eit tre gjennom golvet i huset mitt.

background.
her er ein collage eg laga til bergens tidende i sommar, saman med ein tekst eg skreiv om å ikkje vera ein sommarperson.

background.
bilder av fredrik og christine som eg tok i sommar, og som gjorde at eg endelig fekk trua på meg sjølv tilbake.

background.
margot fra royal tenembaums, som var min store helt i ein periode.

background.
matthew grey gubler. <3

background.
og denne har eg no: eit bilde eg tok av sigrid, som er mitt favorittbilde eg nokon gong har tatt av alle bilder nokon gong. det føles fint og bra å ha den som bakgrunn for da blir eg så ekstra gira.these are some of my desktop backgrounds from the last months.


til jul.

her kjem nokre tips til sånt ein kan gi bort til jul. eg vil anbefala alle å tenka seg om før dei gir etter for det massive kjøpepresset i jula, og heller prøver å laga ting eller kjøpa ting second hand. det høyres kanskje rart ut, og for mange høyres det ekkelt ut óg, men om ein finn det perfekte second hand er det ofte kanskje tre gongar så perfekt som om ein finn det nytt, i alle fall tykkjer eg det.

ting som ein kan laga:


DSC05458
det fantastiske kakefatet
dette er eit tips eg har sett så himla mange gongar. ein tar fat i ulike storleikar og noko til å setta mellom, det kan vera lysestakar eller koppar eller noko anna fint ein finn, så limer ein dei saman med hobbylim og vips! ei perfekt gåve som kanskje kostar tjue kroner som folk blir himla glad for. eg skal lage i alle fall eitt sånt fat før jul. superduperenkelt. linkar med inspirasjon og oppskrifter: 1 2 3 4 5 6m_personligalmanacka20_112628637_112744244
personlig almanakk
i år blir det tredje året eg kjøper ein sånn almanakk til min mamma. dei er så himla bra, for ein kan gjera dei så personlige ein berre vil. ein kan legga inn fødselsdatoar(altså, så dei kjem på trykk før du får boka) og bestemma sjølv kva ein vil ha med(om ein vil ha ruter eller linjer eller om ein vil ha bilder eller om ein vil ha sudoku bakerst) også står det søte påminningar inni, om det er farsdag søndag så står det påminning i veka så ein skal hugsa å fiksa gave. himla fint. om ein vil ha den til jul bør ein bestille no.baka
folk blir himla glade for å få heimelaga bakst til jul. så kan de til dømes ha det i cellofanposar eller ein fin metallboks de finn på ein second hand-putikk! oppskrifter: 1 2 3 4


ting som ein kan kjøpa:
ruby woo fra mac, den mest fantastiske raude leppestiften nokon gong.

rar julepynt (om du bur i oslo og har samme smak som meg: gå innom glasmagasinet, i første etasje, eg dør av alt det fine dei har der)

alle filmar og bøker eg har anbefalt.

noko fra julegavetipsa til kipekee.

mitt siste skikkelige bra tips: designtorget. der finst det så masse rart og fint og bra som alle som helst blir glade for.

dette innlegget er ikkje sponsa eller betalt av nokon som helst, alt som står her er mine personlige ulønna tips/meiningar. bileta er linka.


translation
these are some of my tips for christmas presents! i love it when people make things or give away something personal. google translator!

 

 


under treet.

jula i år kjem til å bli den beste nokon gong, eg er i hysterisk julemodus og kosar meg så sjukt med å høyra på spelelista mi og planlegga gåver og gåvepapir og om sløyfene skal vera raude eller blå. til jul får ein ønska seg ting, og sjølv om eg egentlig berre vil ha to veker i fullstendig ro heime og er fullstendig nøgd med det, ønskar meg dette om eg fekk velga av alt i heile verda:ei francesca woodman-fotobok, spelar ingen rolle kva for ei, for eg har ingen. og sophie calle si take care of yourself, eit prosjekt ho gjorde etter å ha blitt dumpa på epost.

 


rosa og gråblå tilskudd til min splitter nye serie av rörstrand rosmarin. desse er jo vintage, så da må ein isåfall leite på antikvitetssjapper og fretex. den som orkar det er tøff.ein pastellfarga blender, helst ganske gammal, ingen ny svart rustfritt stål, usj. rosa eller grøn, pastell pastell pastell. så ein kan miksa drinkar og milkshake og smoothies. åh, for ei glede det hadde vore. om ein ikkje vil leita etter gamle ting tar eg gjerne imot ein rosa kitchenaid-blender óg, altså.desse to mummikoppane ønskar eg meg aller mest, men alle utanom mymlen, my og snusmumrikken blir tatt veldig godt imot.

dette fantastiske kjøkkensettet fra joseph joseph. for kvar gong eg opnar skapet er eg redd for at alt av bollar og siler og dørslag skal ramla ut, og med den her så treng ein ikkje vera nervøs eit sekund eingong. åh, som eg ønskar meg den.mastering the art of french cooking av julia child.eit sånther svært kaleidoskop med hjul som ein kan bytta. dyrt og best.ein einvegs-billett til paris ein av dei siste dagane i januar.


kva vil de ha under treet i år?bileta er linka.

this is what i want for christmas: books by francesca woodman and sophie calle(i want you to take care of yourself), moomin mugs, joseph joseph set, pieces from my new china rörstrand rosmarin, a pastel green or pink blender(it has to atleast look vintage), mastering the art of french cooking by julia child, a huge kaleidoscope and a one-way ticket to paris in january.


sånt som gir sukkerspinn i magen og nye tusjar i veska.

March 2010RegretAssistens Kirkegård

melis på fingrane.

frozen yoghurt. å eta is og tenka "dette er bra for magen min".

babyar med berre éi tann.

å sjå kor forskjellig fire personar rundt eitt bord kan preparere ei tacolefse.

å våkna to minutt før ringeklokka ringer.

koffertar.

å snakka om bryllup.

å planlegga bryllup med han som er finast i verda og ho som er mi beste venninne.

å drikka champagne midt i veka.

å ha det lille sekundet med innsikt der ein faktisk er stolt av seg sjølv og alt ein har oppnådd, og ser seg sjølv for det ein er.

å snakka med snille politifolk som ikkje vil anna enn å hjelpa og visa at dei er der om det skulle vera noko.

når restaurantar i oslo beskriver seg sjølv som "solfylte" sjølv om det er storm og regnar.

smirnoff ice i plastbeger når ein har drukke øl fra boks i to veker i strekk.

å føla seg voksen fordi ein kjøper heinz-ketchup.

å vita at alt går bra.

soundtrack til favorittfilmane mine på spotify.

dei første dagane på ein ny plass, å gå seg vill og finna fram på sin eigen måte.

det lille håpet når ein kjøper potteblomar (og håpar at dei skal ha det bra heime hos oss sjølv om det aldri har gått bra før.)

å sei noko høgt for første gong.

grammofonar.

konfetti.

å bada i fontener, fullt påkledd med fire i promille klokka fem om morgonen. lyst som om dagen men ingen ser.

knesokkar.

når foreldrene mine er himla glade for noko og nesten ikkje klarar å sortera bestikket rett eingong.

å selga ting ein har vore glad i fordi ein ikkje treng dei lenger.

"do not disturb"-skilt på hotelldører.

å skifta lyspærer og lyset kjem på mens ein skrur den inn fordi ein har gløymt å skru av.

menn med sløyfer istadenfor slips.

tannlegar som prøver å føra ein samtale sjølv om du er bedøva og har munnen full av instrument av ulike slag.

å læra nye drinkar.

å ha spleiselagsmiddag som blir rare kombinasjonar men det beste for alle tar med det dei elskar mest.

å få elle i posten og vita at det enda er eit par dagar før det kjem i hyllene.

å hjelpa folk å flytta og føla litt på at alt startar på nytt men er det samme likevel.

dei siste dagane av sommaren når det nesten ikkje går å bevega seg på grünerløkka for alle må vera ute ute ute for å nyta livet mens dei kan.

å lesa gamle brev som ein fekk før ein kjente personen ein fekk det fra.

å ikkje brenna seg på tunga av å drikka kakao.

å vera den første som lagar fotspor i ny snø.

å skriva lister over ting ein må gjera også ikkje gjera noko.things that i like: helping people move, not burning your tongue when you're drinking hot chocolate, being the first to make footprints in the new snow, writing lists about things to do and then do nothing, getting elle magazine in the mail before everyone else, men who wear bows not ties, learning new drinks, everything about weddings, babies that only have one tooth, waking up before the alarm.