laurdagsfarvel.

au revoir.
på laurdag hadde eg min farvel-fest. fine folk kom for å drikka vin og sei hadet. eg fekk skikkelig fine gaver som eg skal visa fram snart. eg tok nesten ingen bilder for eg var for opptatt med å drikka vekk sorgene og å klemma folk.

au revoir.
sigridfin.

au revoir.
og heidi med heidi-fletter.

au revoir.
eg lakka synne og sara sine negler med min fine neglelakk.

au revoir.
og me rota i masse boksar i hyllene mine, for eg har så masse rart rundt omkring.

au revoir.
fine sara.

au revoir.
bankebrettet mitt.

au revoir.
chips i eit dørslag. så var klokka plutselig to eller seinare, eg hugsar ikkje, men me sprang i alle fall ut for å møta frøy og fredrik.

au revoir.
me gjekk til grünerløkka brygghus og julie var tøff som vanlig.

au revoir.
maja+eit veldig bra øl+lars si raude lue som eg likar.

au revoir.
synne i vanlig positur. <3

au revoir.
haha! finmaja.

så var eg med fredrik og det kan de lesa om her. no har eg min siste dag her i oslo og eg har masse ting som skal fiksast og ordnast og folk som skal møtast. eg er utslitt samtidig som eg er så sjukt gira, eg har sommarfuglar i fingrane og overalt og hundre plagg som skal vaskast.on saturday i had my going away-party and it looked pretty much like this. not too many photos as i was too busy hugging people.


søndag.


dagen i dag føles litt sånn. berre at no er eg 20, pappa har ikkje bart lenger og eg har chips på heile golvet. meir om det i morgon, håpar de har hatt heilt fantastiske helger, det har i alle fall eg.today feels a bit like this, but i'm 20 and my dad lost his moustache a long time ago. i've got chipscrumbles all over my floor but it's been an amazing weekend.


svar, del ein: fortid, framtid & venner.

kva er den vakraste gåva du har fått, både materiell og ''symbolsk'' (eller kva ein skal sei, sjelisk, som vennskap, ord o.l.)?
at trine marie kom for å vera med meg på sandane så eg fekk ligga i fanget og grina etter bestefar si ulykke. når besteforeldre ligg for døden i sjukehussenger langt vekk kan ein ikkje gjera anna enn å grina og da var det så fantastisk å ha ho der. sånt er viktig for meg, at venner tar meg på alvor og stiller opp når det trengs. materiellt: forlovelsesringen min. den er berre så out of this world-fantastisk.

korleis var barneskulen, ungdomsskulen og vgs i forhald til kvarandre?
barneskulen var eit helvete, ungdomsskulen var den tida der eg begynte å forma meg sjølv og endelig turte å vera eit individ, vgs var ei fantastisk eventyrverd.

hva var favorittbamsen/leken din når du var mindre? har du den fortsatt?
det var ein rosa bamse eg fekk av mormor. den hadde ei speledåse inni seg, men den vart ødelagt så ein måtte operere den. eg har den framleis på rommet mitt heime, den er noko av det finaste eg har.

lurte på hva du holdt på med på vidergående, hvilke linje tok du, hvem var du med?
eg flytta heimefra til sandane, for å gå media og kommunikasjon. me arrangerte filmfestival og eg lærte webdesign og medieetikk og mykje om meg sjølv. eg hang med dei som i dag er mine beste venner. me drakk raudvin og rulla i graset og grilla på oljetønner.hva er ekte vennskap for deg? kan være både de store og de små tingene.
å merka at noko er gale, å snakka saman ofte, å setta av tid til kvarandre og å interessera seg for kvarandre sine liv. å vita kva ein likar best å eta, å vita kva ein er flink til å ikkje, å vita skostorleikar og parfymepreferansar. sånne ting. også masse klemmar er viktig.

har du hørt om uwc, kjenner du nokon som har gått der, evnt. kva sa dei om det?
bestevenninna mi, trine marie, gjekk på uwc i wales. me var der til og med, eg og han der fine, ei helg. det var ganske så fint og mykje vind. trur ho likte seg skikkelig godt der, og det virka som ein bra skule.

den godeste klemmen du noen gang har fått?
fredrik sin purstagsfest i 2009, midt på natta, christine hadde nettopp fått hjartet sitt knust og me klemte kvarandre så hardt at me nesten gløymte alt som var vondt, alt var på veg til å forandra seg og alt me hadde var kvarandre.

hei! eit vanskeleg spørsmål å formulera, men eg skal prøva: hvis du skulle vere ein heilt anna person og gjere noko heilt anna enn den du er og det du gjer i dag og kjem til å gjera i framtida, kven skulle du vore og kva skulle du gjort? når du svarar, hugs at alt er lov, kva som helst, ingenting er umogleg. (grunnen til at eg spør er fordi eg plutseleg kom til å spørra meg sjølv dette tidligare i dag. ikkje fordi eg ikkje er nøgd med den eg er og det eg gjer, men berre fordi det var morosamt å fantasera om å vera ein heilt anna person som gjer noko heilt anna enn kva eg gjer, laga ei lita historie og leva den i hovudet i ti minutter mens eg gjekk heimatt fra skulen).
da skulle eg ha vore ein høg spinkel gut med krøllar i luggen som kunne alt om film og drømte om å bli regissør. eg skulle bu i kanskje stockholm og eta havregraut til frukost, blåbær til middag og pannekaker til kvelds for frukost er jo det beste som finst. eg skulle lika gutar i fløyelsskjorter og lakksko som lukta som både sveitte og reine laken samtidig.

kven er den mest morosame, rare, snille, tullete eller meis fantastiske menneske du har møtt i heile ditt liv, utenom venner, kjærast og familie? eitt menneske du bare blei helt satt ut av.
møter ein del rare folk på trikken. forrige veke var det ei gamal dame som snakka om armageddon og siterte fra bibelen. i dag var det ein mann som gjekk av bussen med open bibel, altså han las i den medan han gjekk. da blir eg sånn "oookeeeeeei".

én ting som skjedde/ikke skjedde som du ønsket du gjorde/ikke gjorde.
skulle ønska eg lærte meg før å drita i ubetydelige folk, for det kunne ha spart meg for mykje vondt.

pine forest patterns

hva ønsket du å bli da du var yngre?
veterinær. advokat. interiørarkitekt.

hva er det aller fineste kompelimentet du noen gang har fått? har du noen gang opplevd uventet godhet(fra for eksempel en du ikke kjenner)?
syns det er så fint når folk seier ting som er heilt uventa eller ser ting i meg som eg trur eg er flink til å skjula. til dømes var det ein mann som sa at magasinet mitt var veldig som meg: veldig søtt og fint på utsida men mykje mørkare om ein klarte å skrapa av lakken. ellers så skreik janne "fine augebryn" etter meg på gata for ei lita stund sidan.

kva er det finaste du har gjort for nokon andre?
hm, eg veit ikkje.

hva er ditt fineste barndomsminne?
ei julaftan eg fekk ski. hadde kreppa hår og raudt skjørt, hugsar det skikkelig godt. hos bestemor, heile familien var samla og alle gjekk overens.

hvor var du da oddvar brå brakk staven?
da var eg ikkje født, gitt! kanskje eg var ein blome i australia.

hva er ditt beste minne/opplevelse?
forlovelsesrusen eg og han der fine hadde i sommar.

kan du nevne én ting du skulle ønske du hadde guts nok til å gjøre?
hm, nei. eg er ganske gutsy. men det er ein del ting eg skulle ønska eg kunne skriva om som eg ikkje tør heilt enda. forhåpentligvis når eg blir eldre.

kan du beskrive deg selv om 10 år?
om ti år har eg kanskje to born, eg bur i ein liten villa utanfor paris og eg har eige fotostudio i kjellaren. ein kjem seg til byen med tog og der jobbar eg med å fotografere vakre folk i vakre klede kvar einaste dag.om du skulle levd i eit anna århundre, kva århundre ville det vore og kvifor?
eg vil leva no.

hva er ditt beste 2010-minne?
å bli forlova.

hvilken låt oppsummerer livet ditt - so far?
denne. eller denne. eller denne.

kan du lage eit innlegg om korleis du ser for deg at framtida di skal bli?
hm, ja. det kan eg vel.

kan du lage eit innlegg med 10 ting du skal gjere før 2011 er over?
hm, ja. det kan eg vel.
answers to questions, part four: my past, my future and my friends.

svar, del tre: foto.

eg lurar på kvar du kjøper 120 filmane din no? eg ser du har linka til ein ebay selgar på diana-innlegget ditt, men det ser ikkje ut som han er aktiv lenger. dersom du ikkje kjøper på nett, veit du kanskje om nokon likevel
eg kjøper filmen min av tilfeldige selgarar på ebay, alt etter kva som er billig den dagen. eg søker på "fujifilm 400" eller "ilford delta pro 400", så kjem det opp. eg kjøper ganske mange i gangen, så blir det billigare frakt.

jeg har egentlig to spørsmål. jeg skal kjøpe dianakamera for julepengene jeg fikk i år, men er litt redd, jeg har lest innlegget du har skrevet om det, men det er fortsatt litt vanskelig. hvor får du film fra?
sjå spørsmålet over! det er ikkje noko skummelt, det einaste ein lærer av i fotoverda er av å gjera, så berre bli skikkelig gira også berre gjer du det. hopp.

og hvordan er det lettest å bruke det, burde jeg kjøpe blits også?
nei, eg ville ikkje kjøpt blitz. eg har ikkje brukt mitt kamera sidan september, for det er for mørkt ute no. bruk det berre i solmånadane og ikkje ver redd for å feila.

13

kass kamera bruka du? du tar utrolig kule bilder, og eg digga den vintage stilen!
eg brukar eit canon 5d mark ii, men korleis bildene ser ut har egentlig lite med kameraet å gjera, det ligg i redigeringa. for å få ein litt analog følelse over bildet kan du gå i adjustment layers > curves, også velger du den som heiter raud i den eine nedtrekksmenyen også drar du opp det raude litt.

kva slags to bilete, som du ikkje har tatt sjølv, men som nokon du kjenner har tatt, er så fine at dei gir deg frysningar frå hovudbotnen og heilt ned i lilletåa?
klarar ikkje å sei nokon bilder som nokon eg kjenner har tatt, det handlar meir om å kjenna ein følelse i magen når ein ser på nokon sine bilder over lengre tid. som sara og heidi sine bilder, til dømes. men dette bildet av nan goldin fekk meg til å grina første gong eg såg det. ho dokumenterte homsemiljøet på åttitalet og dermed óg ein del av sine eigne venner som hadde aids. dette er ein mann som nettopp har tatt farvel med sin kjæreste. gjorde så sjukt vondt at eg trudde eg skulle eksplodera.ditt favorittbilde?
det er umulig å sei. eg veit det når eg ser det. kanskje det er jackson pollock som heng på pompidou-senteret i paris, for det var det første maleriet som fekk meg til å grina. eller kanskje eg ikkje har sett det enda. best likar eg bilder av nakne jenter i store leilighetar med høge dører og kvite laken og kanskje rosa hår med krøller i, eller paljettar på, eller kaffekopp i hånda. bilder som eg sjølv ikkje har tatt enda men som eg sjølv har i hovudet, det er det som er det beste.

hva inspirerer deg som fotograf?
alt mulig. nyhetene klokka ni, steen & strøm, fruer på frogner, gullfisk i akvarium, kaninnasar, å ta trikken, å lesa bøker, filmar, folk, framande.

hvor kjøpte du hasselbladet og hvor mye kostet det?
kjøpte det på ebay, det kosta femtusen.


answers to questions, part three: photography.

sleppfest!

release party.
på onsdag hadde han der fine sitt prosjekt fivrel sleppfest på collets café!

release party.
me var der ganske tidlig for å setta ned stolar og setta opp utstyr og sånt.

release party.
rundt klokka åtte kom folk, masse folk. janne!

release party.
og mariann.

release party.
hedvig.

release party.
heidi og caroline!

release party.
masse folk som han der fine gjekk på vidaregåande med, veldig overraskande og veldig fint.

release party.
på mitt bord hadde me det sånnher fint. eg var mest ein liten angstball i hjørnet som helst ville at det ikkje skulle vera så innmari mykje folk der.

release party.
her er kjetil og åslaug.

release party.
og meg med drink nummer tusen.

release party.
eg og hedvig hadde nesten ikkje sett kvarandre sidan juli, så me hadde masse å snakka om. klokka ni spelte han der fine, det var heilt magisk. rundt seksti personar i eit egentlig for lite rom var heilt stille i ein halvtime, og fleire begynte å grina. eg sat i hjørnet og vibrerte for eg var så nervøs på hans vegne.

release party.
etterpå var eg berre sjukt stolt og sussa han så han fekk leppestift i ansiktet.

release party.
lars var dj for kvelden og spelte skikkelig bra musikk, heilt perfekt.

release party.
her er fredrik sitt øyra.

release party.
og meg med ei bok som eg fekk fra linn, som óg var der! den skal eg lesa i ein park i paris.

release party.
av mariann fekk eg og han der fine kvar vår ballong. og her er hedvig med min.

release party.
mariann. og morsom janne i bakgrunnen!

release party.
han der fine fekk signera litt av kvart.

release party.
janne hadde leopardstrømpebukser på.

release party.
miksebord.

release party.
og meir miksebord med fine fargar.

release party.
lars.

release party.
maja og lars er kjærestar. maja var trøtt og skulle dessutan på costume awards dagen etterpå. me snakka om sophie calle og litt om paris og sånt også fortalte eg ho hemmeligheiter om folk som var der.

release party.
etter ei stund sat me ein fin gjeng igjen, drakk apple razz og lo og snakka om framtida og å laga filmar og sånt. så gjekk me heim hånd i hånd med altfor tungt utstyr i hendene på altfor glatt is.


og no kan de kjøpa plata her. eg syns de skal kjøpa den, for det er noko av det beste som finst å høyra på. snart går det óg an å kjøpa den på itunes og snart finst den óg på spotify, men meir om det når den tid kjem. enn så lenge får ein kjøpt den her, den kostar hundre kroner inkludert frakt og det synst eg den er verdt.wednesday was my fiancee's release party. it was incredible. you can listen to the music here, and also buy the album there!


åh, google street view.


eg googlar området rundt leiligheten eg skal bu i fra og med tiande februar, og rett rundt hjørnet finst ein masse kirsebærtre. åh, hjartet mitt hoppar av glede. kunne ikkje venta med å sei det eingong.
i'm googling my upcoming neighbourhood in paris, and right around the corner are cherry blossom trees. <3


det beste å tenka på...fotos: elsa

...er at asfalten er bar i paris. og om berre nokre dagar er eg der med ein fin ein å holda i hånda. me skal sova på shabby hotell og eta dyre frukostar og billige frukostar kanskje annakvar dag, kjøpa makronar og gå i parken og på loppemarknad og klina på metroen. kanskje om det regnar kan me kjøpa champagne og drikka den i senga, eller kjøpa den største paraplyen i verda og ikkje vera redd for at den passar i kofferten for den skal tross alt ikkje tilbake til noreg på ei god stund. og etter nokre dagar reiser han opp igjen til glatte gatehjørne og tom leilighet. da er eg aleine i verdas vakraste by. & eg er ikkje redd lenger.
in a week i'm in paris with the boy i love and we might be drinking champagne or at the movies or eating chicken in some secluded restaurant. after a few days he's going back home and i'm going to stay there. in paris. alone. but i'm not afraid anymore, and that's the best thing ever.


fiskeburger!

fish burgers.
eg har jo blitt fiskefrelst. men enn så lenge er det berre kvit fisk, og den må vera fersk og filetert fra fiskeriet. så me kjøpte lange, som er kvitrosa for det er jo så fint. og med den laga me fiskeburgarar, veldig basert på elsa si oppskrift. ein treng griljermel, to egg, lauk, filetert fisk, brød og grønnsaker som ein likar.

fish burgers.
hakk lauk som skal vera i burgerane.

fish burgers.
bland griljermel med egg og krydder, til dømes salt pepper og fiskekrydder. så må det stå ei stund så melet tar til seg væska. så blandar ein i lauken og fisken. me brukte food processor for å dela fisken opp i små små bitar, men ein kan óg berre skjæra den i bitar om ein likar det litt meir chunky.

fish burgers.
så, om ein er to kan den eine skjæra grønnsaker, til dømes rapidsalat, raudlauk, paprika og agurk, medan den andre...

fish burgers.
...steiker burgerar. me brukte ca 400 gram fisk, det vart fire burgarar.

fish burgers.
me laga ein kesamdressing med ketchup og sennep i, det er så gøy med dressingar å berre fiksa og triksa seg fram og prøva å få til noko skikkelig bra. alt oppå rista brød også noko fint på tv! ein to tre middag!
fish burger! i'm getting very good at eating fish, i tell you.


oh la la.om han som du skal gifta deg med ein søndagskveld seier "hei, kom hit, me skal sjå på ringar" og opnar heimesida til dior, da seier du ingenting. det meste du kan få lov til er å peika og sei oh la la og oi oi oi. desse er mine favorittar, kva seier de? tenk å skulle gifta seg med ein sånn ring.

my fiancee asked me to come watch rings with him on sunday, and opened dior's homepage... i'm a very lucky girl. these are my favorites!


sleppfest!hei alle saman! i morgon skal han der fine ha sleppfest på collets café på st.hanshaugen! de kan finna all informasjon her. eg håpar at så mange som mulig kan komma og at det blir skikkelig bra. kom kom kom kjøp ei plate og kjøp ein øl. plata kjem til å kosta 70 kroner istadenfor 100 som den egentlig kostar. suss på nasen!tomorrow is the release party for my boyfriend's album! details here.


suddenly you're afraid and you don't know what you're afraid of. do you ever get that feeling?

breakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanysbreakfast at tiffanys

breakfast at tiffany's er ein av dei finaste filmane som finst, for den får ein liksom alltid til å føla seg bedre uansett kor bra eller dårlig ein har det. om de ikkje har sett den enda så burde de det. om de har sett den så burde de sjå den igjen.
i love breakfast at tiffany's.


ein laurdag i mat.

saturday.
laurdagsfrukost er alltid bra: yoghurt naturell med deilig frukostblanding fra food story(sjølv om servicen var noko av det verste på lenge) og eple på toppen. ferskpressa appelsinjuice og grapefrukt!

saturday.
så delte eg og han der fine ein pizza fra villa paradiso før me spratt på kino. me såg another year, den var skikkelig skikkelig fin. og eg åt sherbet fountain, min favorittkinosnop! ganske så fin laurdag.


kva gjorde de på laurdag?my saturday meals!


paolo roversi.

for kanskje fem år sidan klipte eg ut den første editorialen av paolo roversi fra eit vogue eller noko. for han var fantastisk, til og med da, og no ser eg navnet hans over overalt. i desemberutgåva av w magazine har han tatt bilder av blant anna lindsay wixson, ein av mine favorittmodellar, i ein narniainspirert editorial:


her er andre bilder han har tatt:åh, så sjukt inspirerande. eg har klipt ut alt eg har komt over og kanskje ein fjerdedel av min siste inspirasjonsperm er hans bilder.
a tribute to paolo roversi's crazy high fashion world.


om å vera modig.

just an observation

eg har alltid vore modig. sjølv i skulegården med ansiktet i søla sparka eg tilbake så hardt som eg kunne. det hjalp ikkje då, men så er det heller ikkje verdt å dvela ved det vonde som har skjedd. det ligg der, og det definerar ein som menneske saman med alt det gode, men ein treng ikkje å dra det fram med mindre ein må. eg har ikkje alltid hatt det så bra som eg har det no, og når ein er yngre er det lett å tenka "this is my life", liksom, det er dette som er alt, er dette alt? (det er ikkje det, kors på halsen)

når ein er femten år trur ein at ein veit alt i heile verda. då eg var femten år var eg glad for at eg framleis var i live, for ønsket om å dø har i mitt liv til tider vore større enn ønsket om å stå opp. ein må vera modig for å stå opp, for å overleva, for å sei fuck you til angst, depresjon og mobbejævlar. også må ein orka ein heil del. eg er så takksam for at eg har orka og for at eg har stått ut. eg hugsar berre vagt enkelttilfelle med angstanfall eller med mobbing. men eg hugsar klart at eg var flinkast i klassen på tross av all psykisk og fysisk vold eg gjekk gjennom, eg hugsar at eg gjorde motstand. eg kan hugsa å innsjå at han faktisk elska meg, eg skulle aldri ha trudd at nokon kunne elska meg som han gjer, men han gjer det. enkelt og greit så gjer han det. berre sånn fordi. og eg kan hugsa å få vitnemålet mitt på vidaregåande, som eg absolutt aldri hadde trudd. fordi eg hadde orka og fordi eg hadde vore mindre stolt enn eg egentlig var og av og til sagt ifra at hei, eg har det ikkje så bra for tida så eg orkar ikkje å ta den prøva. for det er noko av det modigaste eg veit om, å sei ifra. å sleppa folk inn i den lille bobla som heiter psykisk grums. ein hugsar det som er bra, det som ein har orka og kor modig ein har vore, for det er den einaste måten ein faktisk greier å fungera på.

pappa brukar å sei til meg at den personen eg er no kjem eg til å vera resten av livet, og det er eg komfortabel med. eg er sta og utålmodig og kritisk og krass og sarkastisk og til tider ei belastning for han som bur med meg. men eg er óg sjølvstendig og sterk og flink og kreativ og smart og ein ressurs for han som bur med meg. det kan eg leva med. men det har tatt meg mange år å kjenna meg sjølv så godt som eg gjer.

eg veit at det finst så mange jenter som les det her som skulle ønska dei var bedre. at dei turte å kyssa han gutten eller ho jenta som dei likar, å ta kontakt med nye menneske, å dansa på dansegolvet, å drikka seg full for første gong. at dei turte å klippa pannelugg, sjølv om ei anna i klassen nettopp har gjort det. at dei turte å hoppa i sølepyttar. som alltid er glade og blide på skulen og på håndballtrening men som skrik seg i søvn kvar natt utan å skjønna kvifor, kvar det vonde kjem fra. for det tar tid å bli kjent med seg sjølv, det tar ork å vera modig.

det blir bedre. eg lovar deg. du skal få klina, du skal få drikka deg full, du skal få reisa til london med venninnene dine. du skal læra deg å sei nei når du ikkje vil, du skal læra deg å koka spaghetti heilt på eigen hånd. du skal orka og du skal vera modig, fordi det er det einaste ein kan gjera for å holda hovudet over vatnet. berre hold ut. det blir så sinnsjukt mykje bedre. berre ein orkar. ein kan vera akkurat den ein vil, om ein vil det nok. berre ver den beste du kan vera. om tjue år er mykje av det vonde gløymt likevel, medan ein tar alt det fine med seg. som små energimansjettar i hjartet og polaroidbilder i albumet.

 

 


about being brave and about getting out of bed to face the world every morning, even if you're a sixteen year old girl with an aching heart.


paris.

eg vil skriva om dei beste frukostplassane, dei beste barane, den beste vinen, den beste osten, dei beste loppemarknada, dei beste vintagesjappene, dei beste gåturane; ein komplett guide til mitt paris. så vil eg skriva om kor vondt det gjer bak ribbeina når han reiser igjen etter å ha lukta på han i nokre dagar, korleis det føles å møta foreldrene sine i ein annan by, korleis det føles å sovna aleine. om å ha ei eigen flaske rom i frysaren, om å ha utsikt til kanalen, om menneske eg ser på metroen, i kyrkjer, katedralar, på bon marche. personar eg blir kjent(fotografar, skribentar, forfattarar, kunstnarar, designarar, magasinfolk) med og klipper håret til i raudvinsrus, raude lepper og lilla tunge. fem sovande stk. i senga samtidig, tominuttsdusjar for å spara på varmtvatnet. sjekkar at døra er låst sju gongar før eg får sova, gløymer at vatnet i springen ikkje er godt. om å eta middag på skype med han som eg elskar over alt på jord og sussa webkameraet før eg legg meg til å sova.


kva vil de sjå fra paris? spesielle plassar eg skal gå? ting eg skal gjera? skriva om? sjå? eta?

ps: alle dei fine jentene som bur i paris og som kanskje vil møtast: send meg ein mail! eg er litt treig med å svara på mail for tida, men skal prøva å legga dykk til på facebook!
in about a week i'm leaving for paris to live for two months, and i'm looking forward to a lot of things like the food and the wine and the being alone and the flea markets and vintage shops. meeting my parents in another city, people coming to visit and getting to know new people. but i'm also dreading the moment he leaves, it will be absolutely horrible. is there anything you would like me to do in paris? places to see or go or things to do or write about?


mulberry.


åh herregud. kombinasjonen mulberry + modell lindsey wixson + fotograf tim walker. dør av denne kampanjen.
this campaign kills me. lindsey wixson + tim walker + mulberry. <3


kveld x 2.

two nights.
laurdag kveld var eg og han der fine hos heidi og caroline. der var me ein del fine folk.

two nights.
tina og heidi til dømes.

two nights.
og glade caroline.

two nights.
der var me ei stund, før eg og han der fine tok med oss janne og fredrik ut på leit etter ein plass å sitta. me fant til slutt fram til håndverker der eg drakk rom & cola. så gjekk me heim og stupte i seng.

two nights.
fredrik som ser ut som eit svevande hovud.

two nights.
måndag var starten på kveldsmatklubben i ullevål hageby. me hadde med oss appelsinscones og lerum eplejus.

two nights.
me åt masse god kveldsmat, og til og med sjokolademjølk.


two nights.
two nights.
two nights.
heidi og susan.

two nights.
inga som laga vår offisielle facebookgruppe.

two nights.
eg hadde sakna sigrid så sjukt og ho var så fin på håret.

two nights.
joachim klemmer susan til ei pannekake.

two nights.
også var me mette og glade og veldig gira på kveldsmatskveldar framover.

two nights.
og her var meg i ein spegel.

two nights.
så kasta me litt snøball.

two nights.
og gjekk med kapper ned bakken.

two nights.
flaug på t-bana og kollapsa i kveldsmatrus framfor friends på han der fine sin nye store imac.


(om de lurer på kvifor det har vore så treig og lite bra blogging her i det siste er det rett og slett fordi eg brukar så mykje tid på å gjera alt klart til eg skal reisa. eg flyttar jo om berre litt meir enn ei veke, og det er mykje som skal fiksast. dessutan brukar eg veldig mykje energi på å grua meg, desverre. søv dårlig og sånt dumt.)
about last saturday night and this last monday as well. nice people and great food.


fisk.

heilt sidan eg var liten har eg hata fisk. eg måtte gå ut av huset når dei kokte torsk, brakk meg når dei åt laks ved frukostbordet. det einaste eg klarte å eta var sei, for det sa mamma og pappa at var flygefisk, og ein kunne jo ikkje la vera å eta flygefisk, for det er rimelig kult med fisk som kan flyga. dei siste åra har eg nesten ikkje ete fisk i heile tatt, med unntak av halvfabrikat som fiskepinnar og fiskegrateng(med ketchup...). men no, folkens! no har det komt den finaste fiskesjappa ved folketeateret(youngstorget), og denne veka har eg ete fisk. her kjem oppskrift:


sei med potetsalat og tomatsteikt lauk

fish!
du treng: purre, mjøl, salt, peppar, creme fraiche(ein kan bruka lett eller vanlig, det bestemmer ein sjølv), lauk, eple, sitron, poteter, fisk(me hadde 400g til to personar) og smør til å steika i. også treng ein litt tomatpuré.

fish!
start med å skrella, kutta og koka potetene til dei er ok mjuke. sil av dei når dei er ferdige og sett dei til nedkjøling ein plass.

fish!
til dette måltidet treng ein ein god del salt og peppar, og me brukar nesten ikkje anna enn sånt me knuser sjølv. det smakar så sjukt mykje bedre. om du ikkje har morter, kjøp sånt som ein kan skru på eller kjøp grovkorna pepper. ikkje bruk fint pepper.

fish!
ta tre spiseskjeier mjøl på eit fat, bland med salt og pepper. så vender ein fiskestykka i blandinga så det dekkar godt.

fish!
hakk eple og purre i ein bolle.

fish!
og ha oppi potetene + creme fraiche + sitronsaft + salt + peppar. her må ein berre smaka til litt etter litt. dette var min første potetsalat, og den var dritgod. altså ikkje noko vanskelig. så hakkar ein lauken, og har den oppi ein kasserolle med smør, la den steika på svak til middels varme til den er mjuk. så har ein oppi tomatpuré! dette blir heilt sjukt godt.

fish!
steik fisken i smør, varm opp panna så varmt som det går også skrur ein ned varmen til ca middels rett før ein har i fisken. me har óg hatt bra fiskekrydder på, fra roma. det går an å testa seg litt fram, graslauk og dill er jo godt til fisk.

fish!
så! er det berre å eta. min første ferske fisk, og det var dritgodt. no har eg lyst på fisk igjen, kven skulle trudd. ha ein bra mattorsdag!


this week i made fresh fish for the first time in my life, it was so so good!


ei bok som de bør lesa.

på vegne av venner.
på vegne av venner.

denne boka har eg nettopp lest. den er skriven av kristopher schau, som i 2009 reiste i gravferder arrangert av kommunen. ofte fordi dei som har gått bort ikkje har familie eller venner som kan arrangera gravferda, altså at det ikkje er nokon der under seremonien. så kristopher tok på seg ansvaret og steppa inn som venner og familie, så det i alle fall skulle vera nokon der. og eg syns de absolutt skal lesa den, for eg syns den er så himla ærlig at det gjer vondt i hjartet. han er ein bra fyr.
i just read this book, and i really liked it, but it's unfortunately in norwegian.


kamera og redigering, pt. ii.

sidan mitt forrige kamera-innlegg har eg jo fått nytt kamera, så eg tenkte det var på tide å oppdatera litt.kamera & optikk


eg har eit canon eos 5d mark ii. det er eit profesjonelt speilrefleks-fullformatskamera, som betyr at det tar heilt sinnsjukt fine bilder. haha, eg veit ikkje korleis eg skal forklara. det tar kjappare, smartare bilder enn kamera som er halvformat, altså til dømes 450d eller 40d(dei som har tre eller to siffer), dei er halvformat. det kosta rundt 20.000 med litt ekstrautstyr. om ein vil lesa meir om det kan ein googla! meir om innstillingar og sånt snacks kan ein lesa her.objektivet eg brukar no heiter 50mm 1.8. det kan ta fine bilder sjølv om det er mørkt inne og det syns eg er ein skikkelig bra ting. det har ganske så lang nærgrense, som betyr at eg ikkje kan ta bilder så nære ting som eg vil ofte, for det vil ikkje fokusere. (dette problemet vil ein ikkje ha med halvformatskamera sidan utsnittet blir eit heilt anna fordi bildebrikka er mindre, igjen: google!) dette objektivet kostar under ein tusenlapp. 1.8 er talet på kor stor blenderen kan bli på sitt største. jo større blender, jo meir lys slepp objektivet inn til kameraet. eg siklar litt over 50mm 1.4 eller til og med 1.2, men det får bli om ei stund og ikkje no.
hasselblad


i tillegg brukar eg ofte dette kameraet. det er eit hasselblad 500c/m, og det er eit analogt kamera, altså brukar det film. det brukar eg oftast når eg skyt fotoseriar og sånt fint. det tar heilt sinnsjukt fine bilder. eg kjøpte det på ebay, for 5000 kroner. eg brukar oftast fujicolor pro 400 og ilford delta pro 400. den kjøper eg på ebay, av forskjellige selgarar, eg berre søker på navnet på filmen eg vil ha. eg framkallar alltid filmen min på labdoka(om ein bur i oslo er det heilt idiotisk å framkalla den andre plassar, for mange plassar sender filmen til labdoka for at dei skal framkalla den også tar kjedene meir i fortjeneste enn dei gir labdoka for å framkalla den, sjukt! dessutan er dei koselige og flinke folk som faktisk bryr seg om film og fotografering.) og eg scannar den med flatbed-scannaren min som scannar film, canoscan 8800f. bilder eg har tatt med det kan ein sjå her og her(dei bileta som er tilnærma kvadratiske er tatt med hasselblad, resten er digitale).
redigering

eg har jo veldig nylig laga eit innlegg om redigering, her, men eg tenkte å dela ein liten snue no. mange lurer på korleis bileta mine blir så analog-lignande og drømske og med ei kvit hinne(de spør om dette på mange rare og søte måtar).


først tar ein originalbildet. superkjedelig(men han er fin, da). eg brukar photoshop cs3 og mac.


så legg ein over eit gradient map-layer(da trykker ein på den halvfulle rundingen i layers-boksen), velger den rosa og trykker på "reverse". så drar eg det ned til ca 20 i opacity.


så legg ein over eit curves-layer, og i den boksen velger ein "red" istadenfor "RGB". så kan ein dra det raude litt fram og tilbake og sjå korleis det blir. om ein syns det blir litt voldsomt kan ein trykka ok, dra ned opacityen på layeret også dobbeltklikka på layeret og dra i den raude ein gong til.


så legg eg på to fargefilter, photo filter. det eine er deep emerald og det andre er eit warming filter. det er sånt som er gøy å leika seg med. så legg ein over eit brightness/contrast-lag og drar opp kontrasten. dette laget skal ligga øverst.


så blir det sånnher fint! og det var onsdagsleksjonen for denne gong.


spørsmål?
about my cameras, my lense and some editing tips.


fivrel ep!!!han der fine har laga den mest fantastiske ep nokon gong, og neste onsdag har me sleppfest på collets her i oslo! sjå meir her. også har han fått ny heimeside óg, den er her. der kan ein kjøpa ep'en, også blir den sendt ut i posten etter sleppfesten neste veke. eg er ein stolt liten kylling.my boyfriend is releasing his new album next week, more info here.


heidifurre.com


i vekene som har vore har eg jobba mykje med webdesign og sånt snacks, og eg har blant anna laga denne fine heimesida til heidi! eg syns at de skal sjå innom der litt, også syns eg at de skal maila meg om de er interesserte i nye heimesider! mariell.oyre(at)gmail.com.in the past few weeks i've been working a lot with webdesigning stuff, for example heidi's new home page!


svar, del to: kjærleik og han der fine og sånt.

hva er oppskriften på å finne noen å dele resten av livet sitt med? vi trenger kjærleik nå!
det finst ingen oppskrift, det skjer når det skjer. enn så lenge får ein klemma på kvarandre også dansa panneluggen sveitt og håpa at nokon blir sjarmert.

kan du forklare hvordan det kjennes inni deg hver gang du ser inn i øynene til han fine?
det føles både som fyrverkeri og som det mest rolige som finst.

hva er den beste følelsen som finnes?
å våkna på ein arm til eit smil.

hvor vil du bo når du er "stor"?
eg vil bu i ein liten villa litt utanfor paris, det er drømmen.

fineste opplevelsen med han der fine?
då han gjekk ned på kne, sjølvsagt. sånn blir det jo ofte.

hva synes du er det fineste noen har sagt om kjærlighet?
"Her kiss was a question he wanted to spend his whole life answering." fra the history of love av nicole krauss.

hvordan vet man at man elsker noen?
ein berre veit det. det er det sikraste eg veit av alt eg veit.

hva ville skjedd hvis det ble slutt mellom deg og han der fine?
det som vanligvis skjedde mellom folk som slo opp, det ville vore jævlig ganske lenge og me ville føla at me ikkje kunne eksistera nokon gong igjen, men etter ei stund ville det gått. sjølv om eg kan aldri forestilla meg meg sjølv med nokon andre, det er berre for rart.

hva fikk deg til å innse at du ville leve resten av livet ditt med han der fine?
det går sakte å innsjå noko sånt, det er ikkje sånn at ein plutselig berre pang veit det. plutselig innser ein at det er noko som ein veit som ein har visst lenge men ikkje tenkt på, sånn kan det skje.

i wanted to mention

jeg blir aldri forelsket og lurer litt på om du har noen fine tips som kan hjelpe meg å fortsette å tro på kjærlighet for meg også?
eg trudde eg aldri skulle bli forelska, eg trudde at nokon aldri kunne elska meg og eg trudde eg skulle leva aleine i alle mine dagar. men så plutselig kom den berre, som ein orkan i hjartet. det skjer når ein minst ventar det, ein må berre leva imens.

hva slags dyr får du i magen da når du er med han fine? sommerfugler? og hva slags dyr får du i magen når du tenker på paris?
flodhestar.

kva gjer livet vakkert, syns du?
dreads mellom fingrane medan me kyssar, frukost på senga, varme brystmusklar under håndflata, å holda hender med vottar.

åh, jag undrar hur långt hår din pojke hade när han gjorde sina dreadlocks och hur länge han har haft dem?
han hadde vel kanskje litt lenger enn skulderlangt hår, han har hatt dei i snart fem år, trur eg.

hvordan holder jostein dreadlocksene sine reine? alltid lurt litt på det, sånn i praksis.
han vaskar dei som vanlige folk, men litt sjeldnare. dei blir jo berre skitne utanpå om dei er laga rett, for dei er knytt så hardt at det ikkje kjem noko inn i kjerna på dreadsa.

min bestekompis, som jeg er fryktelig glad i, er så sykelig forelsket i en gutt på skolen. men gutten er ikke interesert. jeg vil så gjerne hjelpe han til å komme over ham, så han kan klare å gå forbi uten å smelte. hva ville du gjort for å gjøre det lettere for han å gi opp når det gjør vondt?
det viktigaste ein kan gjera i sånne situasjonar er å vera ærlig, sjølv om det gjer vondt både for deg og for din bestevenn, for det er først når ein får det newsflashet i trynet at ein kan begynna å gløyma og komma over. også er det fint med vin og klemmar og iskrem og å snakka masse og å sjå på gutar på gaysir.

ambition

skal brudekjolen din være fargerik hvit klassisk sprø gammel ny lang kort eller noe helt annet? og hva slags blomster vil du ha i handa?
min brudekjole skal vera som ein femtitalsballkjole, knelang og med stort skjørt i seg. den kan få vera i kva farge den vil så lenge den er så fin at eg nesten ikkje får pusta. i hånda skal eg ha peonar, lyserosa.

når mista du jomfrudommen?
14.

har du noen gang vært forelska i noen andre enn samboeren din mens dere har vært sammen?
nei.

jeg lurer på om du noen ganger er så forelska i han fine at du ikke vet hvor du skal gjøre av deg, og ender opp med å kysse han og klemme han så hardt at han til slutt synes det er plagsomt? sånn er jeg noen ganger!
ja, men sånn er han óg heldigvis!

hvordan klarer du å opprettholde deg selv som et selvstendig menneske, samtidig som du er halvparten av et annet menneske, og halvparten av deg er en annen?
ein må berre vera bevisst på at 1+1=2, og at det er meiningen at ein skal vera to individ sjølv kor behagelig og fint det er å vera ein del av eit tospann. eg har eigne venner, me driv med heilt forskjellige prosjekt og gjer forskjellige ting.

har du noen gang tenkt at jostein kunne funnet noen andre som kanskje hadde vært bedre for han, når du har dine tyngste dager, og er krevende og du selv merker det? (selv om du vet at dere passer som hånd i hanske)
ja, det tenkte eg veldig mykje før. men ikkje no lenger. eg veit at han har det så bra som han kan ha det, for me er tross alt i eit forhold som går to vegar, og han er fullt klar over mine feil og manglar, som eg er over hans óg.

hvordan klarer du å ta sats så mye at når du hopper, så lander du aldri igjen?
eg anar ikkje, men eg er veldig takksam for det.

kva tips har du til femten år gamle jenter som er redde for å stole på gutar? tips til kjærleiken?
om ein virkelig vil så må ein berre øva. eg trur dei fleste unge jenter har problem med å vera mistenksomme og sjalu den første tida, men da må ein berre strekka strikken så langt som det går an til ein gradvis klarar å innfinna seg med at han óg skal ha eit liv og sine eigne greier, sånn er det berre og sånn må det vera.
answering questions about love and about my boyfriend.

karvihna + ole kristian = sant.

første januar var eg på fotoshoot med desse to. dei skal gifta seg i sommar, og eg skal vera fotograf og tilstades heile dagen. me tok bilder til invitasjonen, og eg syns dei vart ganske så fine.
stort sett snøballkrig og sussing, som det skal vera. eg får ikkje lov til å legga ut dei aller finaste, for dei skal bli brukt i invitasjonane som blir sendt ut i februar.

det eg litt óg vil fram til er: eg er sjølvsagt tilgjengelig for bryllupsfotograferingar fra april til september i år, og kan godt reise land og strand for oppdrag. send mail til mariell.oyre(at)gmail.com for å starta eit fint samarbeid!the first of january i photographed these two for their wedding invitations. i'm going to be the photographer at their wedding this summer as well!


slutt.

hei, alle saman! no er det tomt for magasin! eg har solgt alle utanom nokre få fine som får vera med meg til eg får barn og barnebarn som kan få sjå kva eg gjorde då eg var ung og kor modig eg var! dette føles heilt sjukt. så no stoppar eg salget, om det er nokon som ikkje har fått kjøpt og som er heilt desperate kan de senda meg ein mail også kan det henda eg får fiksa det. tronsmo, balanzera og frøken dianas salonger har framleis magasin hos seg! det har óg pryd i trondheim. men tenk, at det finst 1000 magasin der ute, på nattbord og i vesker i mange ulike land. det er så fint. de er fantastiske! tusen takk for at de kjøper, for at de finst, og for at de støttar oppom prosjekta mine som de gjer. eg hadde ikkje kunne gjort dette utan dykk.

neste magasin kjem i april/mai til alle som lurer, og det blir eit parisnummer. fjerde nummer blir eit london-nummer ettersom eg bur der da. eg har allereie fått så himla mange fine navn til nummer tre, og eg er så glad så glad og jobbar framleis med den saken! de kjem ikkje til å bli skuffa, det lovar eg.
today i sold out my last magazine copy, it feels so amazing!


sånt som eg har lyst på.


desse hårklemmene fra ban.do! åh herregud så fine dei er.
denne tapeten!!! fra studio ditte.denne neglelakken fra deborah lippmann(men det tel ikkje, for eg har nettopp bestilt den fra ebay.)


også har eg lyst på pepperkakeis, ein kanin, ein ny hårspray, ein varmebeskyttande sak for håret mitt, pizza fra villa paradiso og alle tv-seriar tilgjengelig fra senga. det vil eg ha. kva vil de ha?


kva har de lyst på?today i want: these hair clips from ban.do, this wallpaper and this nail polish(which i just bought from ebay, actually). and i want gingerbreadcookie flavoured ice cream, a bunny rabbit, a new hairspray, some heat protectant for my hair, pizza from villa paradiso and all tv-shows i can think of available for my free usage.


svar, del ein: paris, london, oslo, byar.

jeg skal i april på klassetur til oslo. blir ikke mye "fritid" og jeg får dessverre ikke besøkt vintage-butikker og de stedene jeg vil (ulempen med å ikke ha venner som interesserer seg for det samme som meg). men pga diverse årsaker blir jeg værende i oslo for meg selv i ca. 3-4 timer. noen forslag til hva jeg må se, typisk topp-5 steder å gå innom?
hold deg unna turiststadane, det trur eg er mitt beste tips. om du skal vera i sentrum får du uansett reist innom til dømes uff ved jernbanetorget! og kanskje gå på bristol og drikke kakao. om du ser i menyen her er det ein knapp som heiter "om oslo", der finst det mange tips.

gruer du deg til å flytte alene til paris? jeg kjenner jeg blir nervøs bare av å ta bussen uten noen jeg kjenner, men har samtidig lyst til å flytte til england om to år, alene. Selv om det skremmer meg.
ja, eg gruar meg heilt hinsides mykje. men sånn er det med alt her i verda, om ein vil utvikla seg og bli bedre må ein pressa seg sjølv.

hvis du kunne våkne hvor som helst i verden, med hvem som helst, i morgen, hvor hadde det vært?
i paris, aleine. så hadde eg ikkje trengt å sei hadet.

også lurer jeg på hva som fikk deg til å bestemme deg for å reise til paris?
eg tenkte som så at me flyttar til london til hausten, eg kjem ikkje til å få meg nokon jobb her i oslo, eg saknar paris, eg har eit magasin å laga = eg flyttar til paris for å laga eit magasin.

hva synes du om all den nye bebyggelsen i bjørvika (oslo), operaen, alle de nye skyskraperne osv. ? Liker du utviklingen?
har egentlig ingen formeining om det. er ganske likegyldig til korleis operaen ser ut utanpå(men den er nydelig inni).

hva tenker du på når du sitter i fly?
tenkjer på min første kopp med kaffe eller glass vin dit eg er på veg.

jeg lurer på hvilket sted i oslo som har de beste makronene, og hvor det ligger.. og hvilken smak du liker best?
sebastien bruno, ta 12-trikken til niels juels gate. favorittsmakar: mokka, yuzo, sitron&sjokolade.

hvilken av de tingene du gruer deg mest til ved å dra alene til paris tror du det blir aller finest å finne ut at går bra?
å sova aleine. eg skal prisa meg lykkelig om eg klarar å sova.jeg skal til amsterdam med en herremann jeg er skikkelig forelska i, og jeg lurer på om du har noen fine tips siden du har vært der?
et pannekaker! masse pannekaker, det er mitt tips. også må ein gå masse, for amsterdam er ein by som må opplevast til fots, syns eg. me var der ei veke og tok ikkje offentlig transport eller taxi ein einaste gong. om du er der i veka må du gå på noordmarkt, trur eg det heiter, stort loppemarked!

eg lurer på om du veit om nokon finfine butikkar i london?
det einaste eg kan komma på akkurat no er rokit og beyond retro.

korleis finn du alle dei fantastiske plassane i oslo som du bloggar om? er du generelt flink å finne plassar uansett kor i verda du måtte vere?
eg går mykje også har eg masse venner i byen som stadig er ute på eventyr dei óg, og da er det ikkje så vanskelig å finna bra plassar.

kva er det mest skremmande du har gjort?
å bestilla einvegsbillett.

vi er tre jenter som skal til paris. kan du fortelle topp 5 plasser i paris vi bør se? hadde også blitt utrolig glad hvis du kunne sagt navnet på hotellene du har bodd på? Turene dine til paris har sett så utrolig koslige ut, og jeg vil gjerne føle den samme kosen på min tur.
eg syns de skal sjå heidi sin paris-guide her, den er skikkelig fin. eg har kun budd på skikkelig shabby hotell som eg ikkje eingong hugsar navnet på!

kor skal han der fine gå på skule i london?
han skal gå på kingston.

har de venner der?
ikkje som eg kan komma på, eit par venner, litt bekjente og nokre lause trådar. me flyttar ein liten fin gjeng over dammen.

gledar du deg til å drikke te i england?
nei, egentlig ikkje. eg syns tekulturen i england er ganske så horribel, haha. dagligdags te, altså, med earl grey og masse sukker og masse mjølk. men afternoon tea? yes please.

Lately

eg, som så mange andre bur på vestlandet. og eg lurar på nokre ting. veit du om nokre fine butikkar i bergen? då tenkjer eg på alt frå vintage til små koselege kafèar.
eg kan desverre nesten ingenting om bergen. for kaféar burde ein spørja eira, for vintage burde ein spørja marte.

jeg lurer på om du har fått deg tak over hodet i paris?
eg er litt usikker på det akkurat no, han som eg trudde eg skulle leiga hos svarar meg ikkje, så det må eg nesten finna ut av snart.

korleis er det å bu i oslo?
det er ganske så bra.

hva er best med å bo i oslo?
å ta trikken, å drikka bra kaffe, makronane på sebastien bruno.

kva liker du aller mest med frankrike?
at folk er sjølvhøgtidelige og sta og stolte og fulle av lidenskap. croissantar. crepes. morsom kaffekultur. språket.

kvifor har du så sterk utferdstrong? er det for ein periode du vil bu i utlandet, eller vil du helst alltid bu i ein storby?
eg veit ikkje kvifor eg er sånn, har alltid vore det. eg vil ikkje tilbake til norge på veldig veldig lang tid, kanskje ti år. men me får sjå korleis det blir, om det går på trynet så gjer det det, og da veit eg at eg er velkomen tilbake.

hvor i oslo bor du, leier du leilighet, og i så fall hvor mye betaler dere i måneden?
me bur på grünerløkka, leiger og det kostar ca 5500 i månaden.jeg bare tenker.. du skal være i paris, og han der fine skal være et annet sted, ja? det minner meg litt om meg selv og min egen fine. jeg er her, også er han alltid noen timer unna. når vi endelig treffes igjen, så er det som om jeg kjenner hjertet mitt stopper, før det begynner å gå i takt med hans. og det er så fantastisk. hvordan kjenner du det?
orkar ikkje å tenke på det no, den avstanden som blir mellom oss. men eg ser for meg at det kjem til å bli ganske fantastisk møtast igjen.

til hausten skal eg flytte til sogn & fjordane, nærare bestemt sogndal for å studera. har du tips til noko fint å sjå/gjera/oppleva der eller elles i fylket(men helst i nærområdet)?
åh, eg er så dårlig på sogn og fjordane. du må i alle fall gå på nms i sogndal og snakka med dei søte gamle damene som jobbar der. også burde ein egentlig berre køyra bil rundtomkring, for naturen er jo sinnsjuk. køyr til fjærland og bokbyen, den er fantastisk!

kva skule/utdanningsprogram skal du og han der fine gå på i london?
eg søker på london college of fashion og han har komt inn på kingston.

hva syns han der fine om at du skal til Paris?
han får trist munn når eg spør han om det.
my answers to your questions, part one: about cities.

sognsvann.

skogsvann.
i går stod me opp tidligare enn me pleier. me åt frukost, eg hadde deilig pasjonsfrukt på heimelaga frukostblanding og yoghurtnaturell, og til det: to episodar friends. det er mi nye greie, eg må sjå alt. så tok me t-bana.

skogsvann.
til sognsvann. me hadde ikkje vore der enda og når ein har budd i oslo i eitt og eit halvt år burde ein faktisk ta tak i seg sjølv og ta t-bana. så det gjorde me. og det var så sjukt fint lys der og sidan eg har den finaste forloveden som finst så tok eg bilder av han.

skogsvann.
og han tok bilder av meg, som såvidt orka å dra meg sjølv ut. eg har hatt ei rar og teit veke, sånn når ein har det heilt fint egentlig men ikkje mestrar heilt kvardagslige ting som å hjelpa til heime med å vaska opp og laga mat, og ein vil alt anna i heile verda enn å gå ut av huset, sova og blogga. sånn har veka mi vore, skikkelig tung og trist. men no har eg det bedre, og det føles fantastisk.

skogsvann.
det var ganske så kaldt så ein fekk surra seg inn i skjerf så godt som ein kunne, det som eg har på meg er fra monki og var faktisk julegåve fra foreldrene mine til han der fine. men eg låner det ganske ofte for det er så stort og varmt.

skogsvann.
me hoppa etter snøflak.

skogsvann.
og kosa.

skogsvann.
og sussa. og lurte på kvar kakaoen kom fra og følte oss utanfor som var dei einaste i løypa utan kakao.

skogsvann.
ein fekk snøflak i augevippene og det syns eg var veldig fint.

skogsvann.
også hadde me plutselig gått heilt rundt snakka oss slitne om bryllup og om magasin nummer tre, som kjem til å bli det beste nokonsinne. tenk at eg reiser om to veker.

skogsvann.
så reiste me heim, åt falafelmiddag, drakk te med mjølk i fra rørstrandkoppar og såg på teve. som vanlige folk, kan ein sei. og no skal eg ha ei skikkelig bra helg, håpar eg.


ps: no funkar bloglovin igjen! endelig! halleluja!
i've been feeling very low this week, so yesterday i finally took action and we went up to sognsvann to walk around the water, about 3.5 kilometers. we talked about the wedding and about my new magazine and then we went home to drink tea and watch tv.


femti.

compendium5page

god morgon! tenkte berre å sei ifra om at eg i går opna den siste øskja med magasin, og no er det faktisk berre femti(av 1044) eksemplar igjen! så om de nokon gong vil ha tak i eit eksemplar, burde de kjøpa ganske snart. og til dei som har bestilt men ikkje fått enda: eg sender ut alt av bestillingar som er igjen i dag, det har berre tatt meg litt tid.just to tell you yesterday i opened the last box of magazines, so now i only have fifty copies left!


somewhere.for nokre dagar sidan såg eg sofia coppola sin nye film somewhere, og eg syns at de skal gå på kino og sjå den når den kjem. den føltes som ein historie fortalt av ei grov stemme på sengekanten. så mange store kjensler i kroppen samtidig som det faktisk ikkje skjer noko dramatisk. det er ein stille film, ein vanskelig film og ein film som får ein til å le og smila og tenka på pappan sin. sjå den, altså. meinar det.
a couple of days ago i saw sofia coppola's new film somewhere and i really really liked it. it felt like a bedtime story.


spørsmål?
sidan bloglovin-kontoen min er ødelagt og dei ikkje svarar på mailane mine tenkte eg at eg heller tar ein pytteliten pause i dag. og sidan de stiller så innmari mykje spørsmål i kommentarfeltet for tida tenkte eg at det kanskje kunne vore fint med ein spørsmålsrunde! så kan de spørja så mykje de berre vil, og det finaste/beste spørsmålet får eit gavekort fra headweb! så hugs å legga igjen mailadresser og sånt, og spør fram til i morgon klokka fem, da seier eg stopp. håpar de får fine tysdagar, alle saman!

 


something is wrong with my bloglovin account(it won't update). so i'm taking a little break, but in the meanwhile: ask me questions!


champagnelaurdag.

champagne.
laurdag kjøpte eg tulipanar til han der fine.

champagne.
og han laga verdens beste pizza. med mozzarella, blåmuggost og salami fra gutta på haugen.

champagne.
pluss litt valnøtter og magisk tomatsaus har ein den beste pizzaen eg har smakt nokon gong.

champagne.
me drakk rosévindrinkar før me gjekk vidare til fredrik for å feira.

champagne.
for han her, han der fine, hadde komt inn på skule i london dagen før! <3 åh. til hausten flyttar me nemlig til london, eg driv på med min søknad no men han har allereie komt inn og det måtte sjølvsagt feirast med fine folk.

champagne.
så me hadde kjøpt champagne.

champagne.
og fredrik og sara var der for å sei "hei gratulerar så bra du er!"

champagne.
janne og jens var der óg.

champagne.
etterpå drakk me appelsin-og-cider-drinkar.

champagne.
og eg tok sjukt mange fine bilder som eg tenkte eg skulle bruka til ein film.

champagne.
kanskje til han her. å, eg er så stolt!

champagne.
så kom me heim midt på natta og da venta det to makronar i kjøleskapet på oss.
on saturday we celebrated the fact that my boyfriend got accepted at a school in london. this fall we're moving there and things are finally starting to happen.


nytt.

akkurat no for tida jobbar eg ein god del med webdesign. nokre heimesider og sånt, og i tillegg: eit nytt bloggdesign. caroline skal teikna bakgrunn/header for meg, og eg er allereie nesten ferdig med programmeringa. eg vil at bloggen skal følast meir som eit soverom med knirkete golv enn ein varm sommardag, om de skjønnar. meir koselig, meir meg. vil at det skal følast sånn:


kva seier de? er de klare for litt endringar?
i'm currently making some websites for photographers and such, and i'm also *drum rolls* making a new blog design. i want it to feel like this(pictures above).


gutta på haugen.

gutta.
når eg har noko å feira eller når det er noko eg er skikkelig trist for går eg på gutta på haugen på st.hanshaugen. dei har den beste sjokoladen, hylleblomstsaft, ein kan få fem tynne skiver med fantastisk salami om ein vil og ein heil masse rare og bra ostar, også er det den einaste plassen i oslo(trur eg) som selger trøfler. (om du vil komma deg dit tar du 37-bussen til st.hanshaugen-stoppet!)

gutta.
dei har himla fine pakningar.

gutta.
og bra te.

gutta.
og pastelltomater. trur forresten aldri eg har smakt gule tomater før.

gutta.
også har dei ein masse rart som eg ikkje skjønnar kva er.

gutta.
som desse óg, men dei er skikkelig fine.

gutta.
også går ein heim med ein pose med deilige greier ein kan kosa seg med ei heil veke framover. øverst er valrhona-sjokolade. <3


håpar de har fantastiske laurdagar, det har eg! med skjortelaus forlovede som knar deig på kjøkenet!yesterday i went to gutta på haugen to get some great stuff, and i did.


helgefrukost.

pannekaker.

breakfast.
til desse fantastiske pannekakene treng ein ein kopp med mjølk, ein kopp med mjøl, eitt egg, ei halv teskjei bakepulver, ei klype salt og ei heil pære. bland alle ingrediensane, pæra berre riv du på eit rivjern med dei "grovaste" knivane så det blir litt store pærebitar oppi, berre riv heile, treng ikkje å skjæra den opp først eingong. bland alt ihop og steik dei i smør, ca ei og ei halv spiseskjei røre i kvar pannekake, i ei middels varm panne, et med yoghurt naturell og lønnesirup! ein kan godt variere kva frukt ein har oppi, i morgon skal eg og han der fine prøva oss på eple, og det går óg an med banan og alle slags bær! og tenk: ikkje eit gram sukker!frukostblanding.

til min fantastiske frukostblanding treng de:
breakfast.
honning. (ps: ser de at tatoveringen min er rosa inni? i jula brant eg meg veldig akkurat rett inni tatoveringa og det har vore skikkelig stygt med sår og flassande hud men no er den berre litt rosa og det syns eg er skikkelig fint egentlig)

breakfast.
havregryn.

breakfast.
og hasselnøtter. i tillegg ei spiseskjei med olje som ikkje er olivenolje, eg brukar solsikke. også kan ein egentlig variera som ein vil med andre ting ein likar, frø og lignande!

breakfast.
smelt honning(eg brukte ca ein halv sånn boks! det er viktig at honningen har god kvalitet, så ikkje kjøp billig for det blir ikkje bra - eg har prøvd.) og olje i ei panne, rør så det ikkje svir seg. hiv oppi havregryn og nøtter til du syns blandinga har bra konsistens, det må ikkje vera for tørt.

breakfast.
så har ein alt over på eit steikebrett og om ein får litt på fingrane går det bra.

breakfast.
sånn skal det sjå ut. så steiker ein det på 160 grader i ca 25 minutt, det er lurt å ta ut plata eit par gonger og blanda til så alt blir likt steikt. så tar ein det ut, lar det kjøla ned og vips:

breakfast.
ein fantastisk frukost saman med yoghurt naturell, eplebitar, rosiner og kokos på toppen!
these are my recipes for two delicous weekend breakfasts! pancakes with pear in them and my homemade granola. email me for the recipes!


eventyr.

eit sug i magen kvar gong nokon nevnar paris, blir transformert til den verste grinejenta kvar gong eg høyrer ein song om paris, kvar gong nokon må reise fra kjæresten sin på tv. det er ikkje lenge til eg reiser no, til paris, til min favorittby, for å laga magasin og for å læra meg å vera aleine.

men eg gler meg óg, det er ikkje berre vondt og trist. gler meg til å gå heile dagar i parken og sitta heile dagen på kafé og eta makronar fra masse ulike plassar berre så eg kan sei kva som er best. å ta trappene opp til toppen av eiffeltårnet, å synga med på intimkonsert utanfor sacrè coeur. å sleppa snøfebruar, å få kirsebærblomane i mars, å få massevis av fine folk dit som kan sova på golvet mitt eller i senga mi også eta frukost ute .creme brulee på le cafè des 2 moulins, sykla gjennom byen på ein lånt sykkel, finna gater og plasser i hjartet mitt som ingen har funne enda. og å skriva om det vonde heilt usensurert og for første gong kanskje publisera det.

tenk kor bra livet faktisk kan vera om ein berre tør å hoppa i det. om ein berre tør å laga noko nytt til middag, å sei hei til ein ny person, å gå på ein fest ein egentlig ikkje har lyst til å gå på fordi ein kan bli overraska, å høyra på ny musikk, å la seg sjølv utvikla og ikkje alltid tenka at ein veit best eller at ein ikkje kan komma lenger. ein set opp blokkeringar for seg sjølv men ein treng ikkje gjera det om ein ikkje vil.

berre sånt som eg tenkjer på i dag.
i'm thinking about paris a lot. on the first of february i'm moving there for a couple of months and i'm really not ready to do it. but i'm also looking forward to it as i'm going to have the time of my life and learn so much about myself in a new environment, alone.


inspirasjon. akkurat no, i alle fall.

rufus wainwright.eg har høyrt på rufus wainwright sin musikk i kanskje fem-seks år, men den siste tida har eg tatt eit djupdykk ned i livet hans og historia hans, spesielt etter eg såg denne dokumentaren på nrk nett-tv, om ein opera han har laga. han er ein sånn person som ikkje bryr seg om kva andre syns og seier, han er den einaste som får lov til å definera seg sjølv og han har så himla høge ambisjonar. han tør å satsa sjølv om han er livredd å feila, også trur han på kjærleiken si makt over kunsten, og det gjer jo eg óg. han har ein sånn ekstrem seksualitet i musikken sin, men det blir aldri vulgært, berre ærlig og sterkt, og han skriv dei beste tekstane eg veit om. om de ikkje har høyrt noko på musikken hans, har eg laga ei speleliste over mine absolutte favorittsongar. elskede rufus.
sophie calle.sophie calle har vore ein av mine største inspirasjonskjelder det siste året, og den siste tida har eg fått bli ny eigar av tre av bøkene hennar. ho har gjort så sjukt mykje rart og bra, som å senda senga si til ein mann med kjærleikssorg, å vera med i ein abortorganisasjon der ho hjalp kvinner over landegrenser for at dei skulle få ta abort(dette var før kunsten tok over), ho har innreidd ein telefonboks, ho har jobba som strippar, ho har latt seg forfølga og sjølv forfulgt ein mann heilt til eit anna land. ho er gal i hovudet og eg elskar det. ho har alle kjenslene på utsida, all kjærleikssorgen og all einsemda og all gleda, alt blir brukt i kunsten for sånn er ho berre. fullstendig naken. skulle ønska me var venner.shootlocations.for ei stund sidan fant eg denne sida som leiger ut hus og leiligheiter i heile verda. tomme leiligheitar som står ledig til fotoshoots og filminnspelingar. sjølv om eg kanskje aldri kjem til å få leigd eit sånt hus, er det fint å sjå for seg modellar rundtomkring i husa. raudhåra blond brunette svarthåra snøkvit, i ei seng, framfor tapet, på kjøkenbenken, i hagen, i eit tre, i eit badekar, i ein glaskarm.
polly morgan*.dei siste vekene har eg hatt så sjukt lyst på denne skulpturen av polly morgan. det er utstoppa fuglar i glasklokker, og eg syns dei er så fantastisk fine. dei kostar ti tusen, så eg trur kanskje dette blir på ønskelista til bryllupet. og det er så bra at nokon faktisk tør å utfordra folk sin oppfatning av kunst, at dei tør å provosera og tør å bli uvenner.

*(før de startar, fordi eg veit at mange blir provosert av dette: polly morgan er utdanna taxidermist, altså utstoppar. alle dyra ho brukar i installasjonane og kunstverka sine er dyr som anten har dødd i trafikken eller så er det dyr ho får fra dyrlegar, som igjen har dødd ein naturlig død eller som har blitt avliva, oftast grunna sjukdom. det er altså ingen dyr som har dødd for kunsten si skuld.)gamle tapetar.

me planlegg å pussa opp rommet mitt heime hos mamma og pappa, og difor har eg sikla på gamle tapet skikkelig lenge. plutselig skal me ikkje kjøpa tapet likevel, men eg får lyst til å kjøpa eit par rullar som eg kan bruka på dei nye veggane mine når me får ein ny plass å bu. alle desse er fra tapetorama.


kva inspirerar deg akkurat no?some of my biggest inspirations lately: rufus wainwright, sophie calle, polly morgan, shootlocations.co.uk and old wallpaper. try the google translate in the menu!


vinter.

000027 (2)new bike!

medan me ventar på våren syns eg at me skal høyra på ein del fin musikk. denne lista har eg allereie høyrt jgennom kanskje femti gongar, den er ein time lang, altså perfekt lang, med alt det som eg syns er fint akkurat no. den minnar meg om kveldar i senga med kalde føter og lange klemmar. om at eg snart skal flytta fra oslo, om at dette er min siste norgevinter på veldig lenge, om at eg har nokon å holda i hånda og mange å danse med. her er i alle fall mi nye speleliste:

vinter.for alle som ikkje har spotify:

my new winter playlist.


grønn curry.

green curry.
i går laga eg middag til meg og fredrik; vegetarisk grønn curry for to personar. du treng: gulrot, kvitlauk, paprika, gul lauk, lime, grønn curry-paste, kokosmjølk, soyasaus, limeblad, fish sauce.

green curry.
sånn. den fiskesausen var ikkje noko god, eg berre kasta den. kjøp den som er svart, den som ein får kjøpt på vanlige matputikkar er bra.

green curry.
ein må skjæra grønnsakene i passande bitar, eg likar å skjæra gulrot sånn på skrå.

green curry.
ps/obs: eg brukte to boksar kokosmjølk og ikkje ein.

green curry.
så kastar ein alt utanom risen oppi ei gryte og kokar det på middels varme til grønnsakene er klare. eg brukte nesten heile glaset med grønn curry-paste, men det må ein nesten berre sjå litt an. og halve glaset med limeblad. ein pytteliten skvett med soyasaus. risen må ein óg koka, og nåde den som brukar ferdigris for det smakar papp. jasminris er min favoritt.

green curry.
og et! (ikkje et blada) også kan ein ha i til dømes vasskastanjar og bambus og brokkoli og alt ein vil. bra mat! god mat!
green curry! email me for the recipe.


fotos i 2010.

2010 har vore eit veldig bra år for meg som fotograf og som kunstnar. eg har fått trua på meg sjølv, eg har gjort heilt vanvittige prosjekt og eg har tatt ein masse nydelige bilder som eg helst skulle ha hengt opp på veggane våre om me hadde fått lov(for veggane er av betong). så her kjem dei finaste bildene eg har tatt, syns eg sjølv. nokre er kvardagsbilder og nokre er fotoshoots, nokre av dei er med berre fordi dagen dei vart tatt på var så fin, kanskje på grunn av lyset, og eit par av bildene har de ikkje sett eingong:

berlin!

0202-544

riga, day two.

julie

saturdays are long days.

scann.

weekend.

a long weekend.

first day in the park.

hasselblad.

hasselblad.

hasselblad.

hasselblad.

hasselblad.

hungary.

hungary.

festival.

the last friday in august.

first of september.

girls' night out.

saturday.

weekend.

hungary.

hungary.

budapest/hungary.

budapest.

budapest.

fredrik's birthday.

fredrik's birthday.

fredrik's birthday.


fredrik's birthday.

fredrik's birthday.

summer.

balder.

friday night/letter number two.

thursday night.

lunch.

saturday

saturday.

saturday.

saturday.

sigrid.

sigrid.

så fint å sjå korleis eg har utvikla meg gjennom berre eit år og kor mykje hasseblad har hatt å sei. eg er i alle fall ein ganske så stolt kanin. og det er alt som betyr noko for meg.
my photos through 2010. the ones i'm the most happy about and proud of.


i 2011 skal eg...

søka på skular i london og komma inn, for det har eg bestemt meg for.

flytta til paris og vera modig og sleppa hånda hans for første gong for så lenge.

få himla mykje fine folk dit som skal hjelpa til å laga det tredje og beste magasinet nokon gong.

feira purstagen min i oslo med dei finaste folka.

drikke champagne.

få skikkelig langt hår og enda raudare og enda større sløyfer og enda vidare skjørt.

endelig få christine heim i mai, og feira 17.mai med ho.

ha min siste oslosommar på veldig lenge og sussa på alle folk eg er glad i.

fotografera to sommarbryllup.

pakka livet mitt saman og flytta til london. starta på ny skule der og læra masse nytt og bli kjent med mange nye fine personar.

læra meg å laga makronar.

planlegga veldig mykje bryllup.


amputee saturday.
my year 2011: paris, london, oslo. planning a wedding, celebrating, champagne. hopefully.


liste.


min bestevenn er eit knippe små personar som saman, med alle sine fantastiske eigenskapar lagar som ein eventyrfigur av den beste vennen som finst.

når eg pussar tennene gjer eg gjerne heilt andre ting samtidig, for eg syns det er så himla kjedelig. ryddar og rettar på ting og sånn.

når eg lagar mat brukar eg helst lang tid og lagar til mange personar samtidig, også ryddar eg mens eg lagar mat og svir nesten alltid noko.

eg er redd for at han ikkje skal komma heim, for offentlig transport, for fulle folk, for å vera aleine, for framtida og for fortida.den verste kjensla er når ein føler at ein ikkje strekk til og ikkje får gjort ting i tide. å skuffa seg sjølv.

den beste kjensla er når ein får ting til, når ein er rundt berre sine beste venner, når ein får akkurat det ein ønskar seg og å kyssa når det regnar.

eg er best på å pressa meg sjølv til det ytterste, på å drikka meg full midt i veka, på å vera impulsiv, på å krangla på mail, på å stå på mitt og på å holda hovudet over vatnet.

eg er dårligast på å vera tålmodig, på å vera høflig når eg er i dårlig humør, på å få ting gjort om det berre er meg sjølv som får konsekvensar.

eg høyrer akkurat no på fredrik, janne og han der fine som snakkar om kva slags folk dei aldri skal bli som voksne. ellers høyrer eg mykje på elektronika og indie og sånt som er franskt og fint som ein kan sittedansa til.

new record player !

eg snakkar sogning og veldig mange seier HÆ når eg snakkar.

eg set pris på fløytekarameller, vegetarmat, frozen margaritas, å lasta ned filmar, peonar og ranunklar og venner som ler.

kjærleik er noko som ligg bak ribbeina og ventar på å eksplodere.

i sommar hadde eg tusenvis av kjensler i kroppen samtidig og var så sinnsjukt forelska i vennene mine og livet.

sist gong eg grein var i dag tidlig når eg reiste fra pappa på busstasjonen. eg har hatt den beste jula i mitt liv og ville egentlig ta dei med meg tilbake til oslo og eta middag med dei kvar einaste dag.når eg vil tenka så har eg uansett ikkje noko valg for det gjer eg alltid uansett.

når eg bakar prøver eg alltid å holda det hemmelig for han der fine for det er så fint med overraskningar, syns eg. ellers bakar eg helst til andre og pakkar inn i cellofan med sløyfe på.

akkurat no tenker eg på drinkar og at eg har lyst på ein.

i dag har eg grine, sett to sløyfejenter på bussen, sove, møtt fredrik og janne i lærdal, ete pasta di parma fra pose og sett på dårlig tv. fantastisk dag.

he had a way with words

i kveld skal eg snakke masse le masse kanskje sjå ein film.

i morgon skal eg tilbake ti oslo. sjukt sjukt sjukt bra.

mobiltelefonen min er sprillande ny! ein htc desire som lagar fine lydar og som eg kan spela spel på.

når eg vaknar om morgonen er klokka ofte halv tolv eller seinare, og da står eg i vindauget og ser på folk.

om eg skulle ha vore eit dyr skulle eg ha vore eit ekorn for det seier janne men ho veit ikkje kvifor. eller marie fra aristokattene egentlig sjølv om fredrik meinar at det ikkje er eit ekte svar på spørsmålet.din tur!google translate please!


off to see the wizard.

tumblr_l53w1yg52B1qa1xnko1_500
gif

første januar: forlovafotografering med snø i skoa, pitabrød med aioli og ruter med melkesjokolade i lomma, wizard oz og ein forferdelig crush på judy garland sitt forferdelige liv og fantastiske talent.my first of january: i've photographed an engaged couple in the snow, eaten pita bread and now i'm watching wizard og oz and crushing on judy garland.