den siste dagen i oslo.

last day in oslo.last day in oslo.last day in oslo.last day in oslo.last day in oslo.last day in oslo.last day in oslo.last day in oslo.last day in oslo.

den siste dagen i oslo åt eg og han der fine frukost på hotel havana. sjukt billig og sinnsjukt godt, åh så surt at me ikkje har ete noko særlig der før. så fant eg ein sirkuskjole på frøken dianas salonger som eg måtte ha så den fekk bli med heim. så vaska me heile natta og heile morgonen og no har me flytta ut av leiligheten og skal aldri tilbake dit. veldig rart. når me kjem tilbake til sogn skal eg sova eit døgn i strekk. farvel, oslo! du har vore god mot meg.

 


yesterday was our last day in oslo! we ate breakfast at hotel havana, cheap and delicous. then i bought a cirkus dress and then we stayed up all night and all morning cleaning the apartment! now we've moved out for good and i'm never going back. tomorrow i'm going to sleep all day!


q&a, om alt mulig rart.

fem favorittblogger?
elsa. sandra. clara. heidi og caroline. maja.

jeg lurer på om du har noen forslag til fine navn (siden jeg får baby snart) :)
åh, det finst så mange fine navn. eg likar aurora og olivia på jenter. på gutar likar eg john og james. akkurat no, men det skiftar veldig. eg likar navn som ikkje er så vanskelig internasjonalt liksom, og som er korte og med fine assosiasjonar.

jeg synes du virker så flink til å finne på ting å gjøre. har du noen tips til ting man kan gjøre alene, og ting man kan gjøre med kjæresten eller en venn? både ting som er gratis og ting som koster penger er fint.
eg tenkjer at ein berre må gjera sånt som ein ha lyst til utan å tenka at det er så mykje ork. det er det som stoppar fantasi. pluss at ein kanskje ofte er redd for å vera rar, ein må liksom berre gjera det. det treng ikkje å gjera noko som treng så mykje arbeid, berre eta middag på ein ny plass, typ i senga, på golvet, i parken. ein kan anten berre eta sånt som ein pleier eller laga noko ekstra fint, eta med pinnar og drikka vin til. aleine eller ilag. berre ork. det er det viktigaste.

beste tips for å gjøre en tung dag litt lettere?
ork. dei fleste kan fint komma på i alle fall fem ting som gjer ein glad, men ingen kan hjelpa ein med å orka. det må ein gjera sjølv. og det er det vanskeligaste og deiligaste.

tror du jeg kan få en av de vakre skjortekjolene dine? du vet, de du har i grønn og tyggegummirosa? du skjønner det at de har hjemsøkt meg dag og natt siden det innlegget. det spiller ingen rolle hvilken av de skjortekjolene du gir meg. du kan velge. jeg tenkte bare det at, siden vi kan spørre om alt, så måtte jeg bare skyte inn dette spørsmålet. og nå som du først har lest dette spørsmålet, så vil jeg bare tilføye at du er en underbar person som er skjønn på alle måter.
hmneeei det trur eg ikkje altså. men! det finst tusenvis på internett, berre søk på pegnoir på til dømes ebay.har du nokon tips for å få ein eksamenslesedag/oppgåveskrivedag til å gå fortare? altså noko ein kan gjere i ein halvtimes pause som gjer litt ekstra boost? eg slit med endelaus surfing på internett, når eg eigentleg skulle ha skreve semesteroppgåve.
fire ord: sex and the city. tre ord: big bang theory. fire ord: how i met your mother. tv-seriar på nett er sånn eg motiverar meg for å jobba. jobba to timar, sjå ein episode. og sånn går det.

hva er din favorittsmak på makroner?
creme brulee. og mint! fra pierre hermé.

har du et eller annet fint innlegg i arkivet ditt for de som ikke føler de er bra nok? (man føler seg som regel bedre etter å ha vært på bloggen din, du skriver så mye fint)
ikkje som eg kan komma på, men eg føler jo at litt av konseptet med denne bloggen er å føla seg kick-ass etter ein har vore her. så berre hold ut og sug inn alt du kan av bra kjensler. for det kjem til å gå bra.

kan du fortelje litt om kråkeslottet? har gløymt nesten alt, og det verka så korsleg da dere budde der: )
kråkeslottet var ei magisk verd med puteslott, kjøkenfestar og disneysøndagar. eg budde med fredrik, malte rommet mitt limegrønt, drakk billig rosévin og ville aldri aldri legga meg. me levde bohemlivet og trudde at me var skikkelig ordentlig voksne.

The Door

hvordan vil du definere ondskap? og tror du i det hele tatt at det eksisterer?
eg trur ondskap finst i absolutt alle, ein må velga å vera god. trur i alle fall eg.

hvordan lager du de fine løs kragene dine? eller evt hvor kjøper du de?
eg lagar ikkje kragar sjølv, men kjøper dei på ebay og etsy og får dei i posten av fine blogglesarar.

har du noen ganger slike dager hvor du bare vil ligge i senga, se på franske filmer og drikke conac?
ja, absolutt. men wine spritzers med sugerør og trashy filmar fra åttitalet, så gjer det ingenting om ein sovnar litt.

sikkert et veldig teit spørsmål..men du har så utrolig fine kjoler og klær. og det minner meg om 50 talls stil. du har så fine former så du passe kjolene så godt. men eg er spinkel og liten, kva slags 50s kjoler trur du kan passa ein spinkel kroppsform?
eg syns at femtitalskjolar med stort skjørt passar dei fleste kroppar, men kanskje heller sekstitalet sine wigglekjolar?

har du nokre nye sminkefavorittar?
ja! bra idé til eit eige innlegg.kan du visa oss fleire gode veggisoppskrifter?
viser oppskrifter så fort som eg lagar nye bra greier!

kva trur du om livet etter døden, fins det noko der ? eller er det bare slutten på alt? (djupt, eg veit..men ikkje alle spørsmål skal vera enkle..)
eg veit ikkje heilt kva eg trur. men eg tenkjer mykje på korleis det funkar med sjelar og reinkarnasjon. stadig blir det mindre tre i verda og fleire personar. følest som det finst ein sammenheng men eg veit ikkje kva det er.

kven er din favorittkomikar, norsk og utanlandsk ?
eg elskar else kåss furuseth.

viss du har hatt ein heilt på trynet dag, og alt har gått skeis og du endar dagen din på ein fortauskafe under eit lønnetre, kva bestiller du?
varm sjokolade eller kva som helst som smakar hylleblomst.korleis var den aller fyrste dagen din på vidaregåande? eg skal byrja til sumaren og gruar meg!
nervepirrande og veldig veldig spennande. eg kjente berre éin person i klassen min og følte meg veldig voksen.

hvordan synes du man best burde takle ensomhet?
for meg så er einsemd kun eit holrom som kan fyllast av andre ting, for det er oftast ein heilt ubrukelig følelse. eg omgir meg med personar som gjer meg glad og som eg kan vera ærlig mot og sei ifra når eg ikkje har det noko bra. det er viktig å kunna snakka om å ha det vondt utan at personen som høyrer på alltid har ein strategi for å få ting til å bli bedre. det er fint å vera einsame saman.

hvordan skal du feire syttende mai?
eg feira syttende mai med is og personar eg er glad i, som ein bør!

har du slutta å seie "putikk" og "pursdag"?
jepp.
answers to questions, odds and ends.

siste frist.

i dag er eg fullstendig utslitt etter ei veldig lang helg som har gjort vondt i hjartet og dårlig med søvn, så eg vil berre sei éin sak: siste frist for å få kjøpt hjartemagasinet på tilbud er i morgon, i morgon 00:00 stenger eg slusa og da går det tilbake til normal pris igjen! så, om de vil spara litt pengar anbefalar eg at de handlar raskt. hugs at det kun er for dei som bur i norge!

 

bestill her.

 


just reminding my norwegian readers of the deal on my magazine. only for readers in norway.


q&a, byar, reising, flyttinga til london.

hva skal du gjøre i london, jobbe? eller er det fortsatt usikkert?
eg skal jobba med magasinet, fotografering og med bloggen og forhåpentligvis frilansa litt. også skal eg planlegga eit bryllup! alt i mitt liv er usikkert, men det er sånn eg likar(elskar) det. woho!

hvor skal dere bo?
me ser på leilighetar i greenwich, for det er nær goldsmiths, skulen der han der fine skal gå.

hva skal forloveden din gjøre i london?
han skal ta ein master i studiokomposisjon.

hvor bodde du før du flytta til oslo?
då budde eg på sandane i sogn og fjordane.

hvor lenge har du bodd i oslo?
to år.

favorittbutikk og hvorfor?
frøken dianas salonger i oslo, for dei har det finaste som finst.

.

kan du ikkje fortelje litt om korleis du søkte på skule i london? skal sjølv søke neste år, og hadde vore greit å vite litt om kva du gjorde, og korleis du valde skular!
når ein søker på skule i england brukar mange study outside norway eller study across the pond som agentar, han der fine brukte sonor. om ein ikkje vil bruka agent(for det kostar oftast pengar) så søker ein direkte gjennom ucas. ein må vera veldig nøye på korleis skular ein søker på, gjer mykje research og snakk med folk som har gått på skulen og veit korleis det er.

will you be moving to london only temporary or for good? what will you be doing there? what are you most excited about? do you think you'll miss norway?
we don't really have any plans other than that we're moving there this fall and we'll see how it goes. i will be working on the magazine, my photography and my blog. i'm most excited about getting to know a brand new city(because i've actually only been there twice before!). i think i'll miss my family a lot, and my friends. and the quiet.

hvordan fant du leilighet i paris, (og london)?
leiligheten min i paris fant eg gjennom craigslist, men ein må vera veldig forsiktig for det er mykje lureri der. i london leitar me framleis, så me veit ikkje heilt enda.

ser dere på leilighet i london? hvor og slikt? jeg er nysjerrig. og du har sikkert sagt det men hva skal du gjøre når han går på uni? er du fristet til å begynne på universitet selv?
me leitar etter leilighet gjennom gumtree. eg er ikkje frista til å studera akkurat no, i heile tatt.

hvor i paris bodde dere og hvor mye betalte dere for å bo der.
eg budde i nittende arrondissement, betalte ca 870 euro i månaden for eit rom i ein ganske stor leilighet.

hvor i london skal du bo og hvor mye betaler du for å bo der?
me leitar etter leilighet i greenwich.

.

kvifor valde du å forlate sogn?
fordi eg er ei byjente, og førde er ikkje heilt min grej.kva tykkjer du er det beste med sogn?
at det er så stille og fredfullt og at familien min bur der.kvar i sogn likar du deg aller best?
i stova hos mamma og pappa, på soverommet i gamlahuset og liggande i graset med jordbær fra lærdal.kva gruar du deg mest til ved å reise til london?
absolutt ingenting.

kor mykje lengtar du tilbake til paris?
ganske mykje, men det er overkommelig. eg veit at paris aldri blir det samme som det var då eg budde der og derfor skremmer det meg litt å skulla reisa tilbake.

fineste cafeen i paris?
i paris-guiden i magasinet finst det mange.ditt beste ferieminne?
hm, anten jordbær+smelta sjokolade på toetasjes hotellrom i roma, verandaheng i ungarn forrige sommar eller han der fine og mitt pyttelille hotellrom i london. samme turen reiste me óg til wales og der var det heilt sinnsjukt vakkert. men kanskje då eg reiste til amsterdam med mine beste venner for ei veke, på eit rom med fem senger. me hoppa i sengene, åt mat fra febo og sprang i gatene og følte oss heilt fantastisk frie. in your face, ayia napa.

hva er din favorittkaffe og hva er din favorittcafé?
favorittkaffe: fra tim wendelboe i oslo eller ein espresso korsomhelst i paris. kavorittkafé: kauf dich glücklich i berlin, kanskje. eller kvasomhelst slags kafé i paris.<3

hvor i paris synes du det er finest, og hvor er det fine vintage butikker?
kjøp magasinet, der finst ein heil guide. har ikkje lyst til å gi bort mitt paris gratis når eg har jobba så mykje for å laga ein fin guide. :)har du noen anbefalinger om hvor man burde se når man er der?
ja, masse. kjøp magasinet!

og har du noen forslag til fine vintage-butikker og andre fine butikker i london?
elskar beyond retro, både i london og i paris. men har berre vore i london to gongar før, så veit ikkje om så veldig mykje.også lurer jeg på hva du skal/vil studere i london og om det ikke er vanskelig å finne leilighet der?
skal jobba! har ikkje funne leilighet enda, så det veit eg ikkje.

kjem du til å ha innlegg om interiøret i heimen når du skal bu i london? Sånn som då du budde i kråkeslottet og viste korleis du budde? det var så koselig.
ja-a, det kan eg jo.

Montmartre

ville du anbefalt og ta seg en stund hvor man bodde alene - kanskje i utlandet - for å klare seg litt selv?
det kjem heilt an på kva ein føler rundt det sjølv. eg trong det virkelig og er så glad for at eg gjorde det.

føler du at du ble mer kjent med deg selv når du bodde i paris?
absoabsolutt.

kva er må-besøke plassar i london?
det kjem eg tilbake til ca september.

hvordan var den beste og den verste morgenen i paris?
beste: då eg våkna og turte å faktisk gå ut. verste: femte februar då han der fine reiste. det føltes som eit slag i trynet på ordentlig.

kan du anbefale 3 koselege kafear i oslo der det går an og er rolig nok til å lese/skrive/blogge o.l? gjerne plassar der ein ikkje får rare blikk viss du går på kafe åleine (irriterende norsk fenomen det der.
hm, bugges elskar eg. fru hagen. liebling. dei er mine tre favorittar i oslo. blikka er nok berre innbilling, og om du er der for å jobba så ser du jo uansett ikkje kven som ser? :)

også lurte jeg på om hvilke steder man bør dra til om man skal til paris?
alt det står i magasinet.

winter

da du var i paris, hva gjorde du for å ikke føle deg så alene?
ingenting. eg var der for å føla meg aleine, og det var det eg lærte mest av. eg oppsøkte å føla meg aleina, gjekk på museum og kafé og restaurant heilt aleina og elska at det ikkje føltes rart i heile tatt.

om teksten du skrev om den "eldre" mannen i hjartemagasinet, har rot i virkeligheten? ble bare nysgjerrig, så beklager om det er et upassende spørsmål.
nei, det har den absolutt ikkje. håpar at det ikkje er fleire som trur det?jeg reiser til london om en liten uke! har du gjort research, og har noen bra tips til meg? <3
har berre vore i london to gongar, så har ikkje så veldig mange tips egentlig. men google er din ven!
answers to questions, about traveling, places and about my upcoming move to london.

& dei siste dagane.

the last few days.the last few days.the last few days.the last few days.the last few days.the last few days.the last few days.

dei siste dagane mine i bilder: middag+bærvatn hos fredrik, roser i vindauget. mikla i bakgården. thai takeaway på golvet midt i pakkinga av leiligheten i oslo. ei veldig fin gravferd i trøndelag i dag med blomster og kaker og samekofter. og alt det med nytt objektiv. <3the last few days: dinner and water with berries at fredrik's house, roses in the window. mikla. thai takeaway while moving. and my grandfather's funeral today with flowers and cake and sami family in their gákti.


q&a, fotografering, blogging, magasinet.

when did you first start taking photos and when did you got your own camera?
i think i was around eleven when i first started taking photos with my parents' compact analog camera. i bought my own dslr camera when i was fourteen.

har du alltid med deg kamera når du går ut? jeg har med kameraet mitt overalt, men får alltid rare blikk
ja, alltid. dei rare blikka er sikkert ikkje rare blikk eingong, berre du som er klar over at du har eit kamera i hendene og meir obs på folk rundt deg, lovar.

når begynte du å interessere deg for foto?
på ordentlig då eg var fjorten år. då kjøpte eg mitt første speilreflekskamera og tenkte at det kanskje hadde vore fint å bli fotograf.

hvilket program du bruker til å redigere videoer med?
adobe premiere pro cs5.

jeg har alltid lurt på hva du mener om det utseendeorienterte fokuset som er i fashionindustrien. ettersom du driver med foto, og man ofte forbinder bra fotografier med vakre og tynne mennesker (jeg vet at det ikke er så svart-hvitt, men allikevel). selv er jeg snart voksen, men jeg tar meg selv i å bli veldig påvirket av at den verden vi lever i først og fremst verdsetter perfeksjon. det er vanskelig å føle seg fin når man alltid sammenligner seg med noen andre.
eg er så utrulig lei denne debatten. eg skulle ønska at folk kunne slutta å overanalysera fotografi på den måten og berre nyta dei istaden. la seg underholda av dei istadenfor å gjera det til eit stort hysteri om kroppsideal og spiseforstyrrelsar. eg trur det er ein vond sirkel, jo meir ein snakkar om kor sjukt påvirka ein blir av desse bildene jo meir påvirka blir ein av dei. eg tar bilder som skal vera fine å sjå på, berre, og eg blir aldri påvirka av reklame sjølv, faktisk.eg har veldig lyst på eit nytt kamera, for det eg har no.. suge for å sei det mildt. Vil gjerne ha eit lite kamera eg kan ta med overalt, som tar superfine bilete! Vil gjerne at det skal vere minnebrikke i det. E også eit stort pluss visst det e ganske så fint og då! Så har du nokon forslag?
eg kjenner ikkje egentlig til nokon sånne kamera som er små og sånt. veit at sara har brukt eit samsung EX1 til snapshots og sånt, men det er såpass dyrt at det egentlig er like greit å kjøpa seg eit amatør-speilrefleks. som til dømes canon 550d, som óg filmar i hd!

kvifor eit program brukar du når du lagar dei søte animasjonane dine? <3
photoshop! det er ganske så enkelt og det finst ca tusen tutorials på korleis ein skal gjera det om ein berre googlar litt.

kan du fortelle om da du fant ut at du skulle lage et magasin, og hvordan du gikk fram fra idé til å holde magasinet i hendene? elsker slike historier ^^ gir meg en sånn jeg-kan-klare-alt-følelse!
hm, vel. hugsar ikkje heilt korleis idéen kom, men den vart uansett sterkare og sterkare ettersom eg skjønte at eg hadde lesarar som ville ha bloggen i magasinform om dei berre fekk, så eg sjangsa noko heilt sjukt og berre håpte at det skulle gå bra. starta research, fant personar som ville vera med, planla shoots og slutta på skulen. eg gjekk media og kommunikasjon, så eg kjente allerede godt til programvaren eg brukte, og det gjorde det sjukt mykje enklare for meg å få gjort ting sjølv. når eg ser på det første magasinet no blir eg litt flau men mest kry for at eg er ein sånn person som berre hoppar i sånne prosjekt med hovudet først.

og hvilket trykkeri bruker du for å trykke magasinet?
zoom grafiske a/s.

kor mykje gav du for ditt fine hasselblad?
5000! det var eit scoop.

kva film brukar det? (eventuelt kvar kjøper du film?)
det er eit mellomformatkamera, så det brukar 120-film. eg kjøper den fra ulike selgarar på ebay.

er det vanskelig å bruke? kan du kanskje lage eit innlegg om korleis det fungerar og allting?
det er jo litt vanskelig å læra seg eit nytt kamera, det er det alltid, men om ein allereie kan alt det grunnleggande tekniske på eit digitalkamera så går det egentlig heilt fint altså.hvilket kamera utstyr har du? Kan du eventuelt lage en liste over hva du har?
japp! kamera: canon 5d mark ii, canon eos 40d som backup. objektiv: 28mm f/1.8, 35mm f/2 og min nye elskling som eg kjøpte i går: 50mm f/1.2. <3 <3 <3

hvor får du inspirasjonen til å ta så fantastiske bilder som du tar?
først takk!!! eg brukar sjukt mykje pengar på magasin kvar einaste månad, klipper og limer og sparklar og googlar og lagar collage. også ser eg ein masse film og les ein masse bøker, eg hentar inspirasjon fra alle plassar egentlig. litt her litt der. mest fra inni meg sjølv, eg treng berre utanifrå drivkraft.

kan du vise oss i en video hvordan du redigerer bildene dine?
hmnei, det er ikkje heilt mi greie, eg viser allereie ganske mykje fram av korleis eg redigerar, om de ser i kategorien som heiter "om foto". litt må ein jo få ha for seg sjølv óg.

når begynte du å jobbe i <3 magazine?
<3 magazine er mitt eige magasin som eg starta for eitt år sidan! det er foreløpig berre eg som jobbar med det, og det er verdens beste jobb.

jeg skal til Oslo 17. juni, er det fortsatt mulig å få ett av magazinene da? visst ikke, kommer jeg på besøk til deg, visst du ikke har reist til london allerede.
du kan kjøpa det på tronsmo, på balanzera og på frøken dianas salonger!

kva gjer du om dagane? bortsett frå magasin ogsånn?
generelt: researchar til shoots, ser film, går på kafé, tar bilder, bloggar, søv til klokka tolv. akkurat no: pakkar ut av denne leiligheten og har dårlig samvittighet for at eg ikkje bloggar nok.

synes at bloggen din har forandret seg siden du reiste til paris, er det noe bevisst eller har det bare tilfeldigvis blitt sånn? syns du skriver mindre om han der fine og liksom mindre enn deg? tar jeg helt feil? er jeg gal?
nei, det har vore eit bevisst skifte frå mi side.

jeg lurer på hvor den fantastiske idéen "jeg vil lage et magasin!" kom fra og når du følte deg moding nok til å gjøre det.
anar ikkje! den kom kanskje fra berre inni meg.tjener du noen penger på bloggingen din? og om ikke, hva er dine synspunkter på slik inntjening?
eg tjenar ingen store pengar enda, håpar å kunna gjera det ganske snart. eg syns det er heilt topp at det går an å tjena pengar på blogging og ser ikkje at det skal vera noko problem såframt bloggarane held seg innanfor marknadsføringsloven og etiske rammer.

eg har eit canon eos 500D, og har berre to objektiv. kva objektiv har du, og kva er dei fine til? pris?
eg brukar vanligvis berre 50mm, den funkar egentlig til alt fordi den er så lyssterk. om du vil ha eit allround-objektiv anbefalar eg veldig 35mm! eg held meg stort sett unna zoom-objektiv fordi dei stjeler lys og det blir for dumt.

har du noen gammle fine kameratyper å anbefale? drar til London i sommerferien på liten kamerajakt.
ein må berre prøve seg litt fram her altså. eg elskar zenit-kameraet mitt som eg kjøpte i paris og sjølvsagt hasselblad. dei fleste kamera uavhengig av merke har sin heilt eigne feel, så berre sjangs!

skal kjøpe canon eos 5D mark II neste måned, og har sett at du har dette. hvilke objektiv har du på ditt kamera?
sjå svar litt lenger oppe! ps: om du skal ha kameraet neste månad er det lurt å bestilla det no, for det er heilt utsolgt i alle fall i oslo på grunn av tsunamien i japan.

hvor mye tar du for bryllupsfotografering?
det kjem heilt an på kva det er snakk om! om det er berre oppstilte bilder eller heildagsfotografering, det er to veldig forskjellige prisar. mail meg på mariell.oyre(at)gmail.com!

hvor lenge planlegger du og holde på med Hjartemagasinet? kan du ikke få noen forhandlere i fredrikstad også?
til eg ikkje har lyst meir. i alle fall nokre nummer til, så får me sjå kva som skjer med det. kanskje nokon andre heldige får ta over! eg har slutta å få nye forhandlarar no, neste nummer kjem forhåpentligvis ut på interpress, det vil sei at det blir solgt på narvesen.

hvilken font har du brukt i headeren din? den er så fin.
hugsar ikkje! men sjå på dafont.com.

kva er dine favorittmagasin?
lula, franske vogue, britiske vogue, italienske vogue, og akkurat no ein masse bryllupsmagasin.analogt fotokamera - er det verdt det for amatørfotografar?
bra spørsmål! det er verdt det om du har lyst til å læra meir grunnleggande om fotografering, fordi ein faktisk må stilla inn på kameraet sjølv og vita korleis resultatet blir. det er verdt det om ein har glede av det, heilt enkelt. eit gammalt kamera kostar jo ikkje allverden, så prøv ein rull med film og sjå korleis du likar det.

har hjartepost døydd ut?
ja! eg vart berre lei meg og skuffa over mennesket som konsept. så da tenkte eg at det like greit kunne vera over.

har du noen tips til arbeidsmetoder for oss som jobber kreativt ved siden av studiene og livet? altså, hvordan får du ting gjort?
eg jobbar typ førti timar i døgnet med kreative greier, eg omgir meg med kreative personar og er veldig vant med det sidan fleire år tilbake. det viktigaste for å få ting gjort er å enten planlegga hardcore eller ta det heilt på sparket. det er ingenting som er så frustrerande som å ha lyst til å gjera noko men ikkje gidda å gjera noko med det, liksom. eg er kreativ fra eg våknar til eg legg meg, som regel. å vera kreativ er jo noko ein kan læra seg, heldigvis.

hvilket kamera bruker du?
canon 5d mark ii.

viss du måtte velga eit yrke som ikkje hadde noko med fotografi, skriving, eller magasinlaging å gjere, kva ville du då funne på?
oi, shit! vanskelig. da trur eg at eg ville jobba i ein fin vintagebutikk/kafé som sjølvsagt var min eigen.

hva er det fineste du kan se på et bilde?(ansikt, blomst osv)
jenter!

kva kamera brukar du når du filmar dei fine filmane dine?
da brukar eg speilrefleksen min, canon 5d mark ii. det finst óg billigare kamera fra canon som filmar i hd, til dømes canon eos 550d.

eg er så imponert over korleis du skriv. kvifor skriv du så godt? har du tatt eit kurs, eit studium eller noko slikt?
åh, takk! nei, har aldri gått i noko kurs men eg skriv veldig mykje også les eg veldig mykje. trur det er viktig!

kan du lage en tutorial på hvordan du redigerer filmene dine og hvilket program du bruker? de ble så fine! :)
nei, desverre! men eg vil berre anbefala å triksa seg litt fram sjølv, det er så verdt det når ein ser resultat. eg brukar adobe premiere pro cs5 når eg redigerar film. eg trur nok i hovudsak at det er bra grunnarbeid, altså at filmen er bra allereie når eg har filma den på kameraet. det beste tipset i verda er å kunna utstyret sitt, noko det er ganske få som gjer i forhold til kor mange speilreflekskamera som blir solgt her i verda.kan me få sjå nokon av dei nye heimesidene du har laga?
eg kan ikkje visa fram nettsider som andre har kjøpt av meg, desverre, men kanskje eg lagar ein post om det snart!(når) skal du bytte bloggplattform? eg anbefalar wordpress!
eg skal bytta blogg i sommar/haust ein gong! det blir spennande, stay tuned.

kor tid kom du på uttrykket hjartesmil?
hugsar faktisk ikkje! det berre var så rett når eg skulle laga meg blogg at det vart sånn. flaks for meg, for det har vore mitt beste eventyr.
answers to questions, about photography, the magazine and other things i do for a living.

ord.

you gotta stop all your worryingDecember 15, 2010July 24, 2010


words.


feiremåndagen.

celebrating.celebrating.celebrating.celebrating.celebrating.celebrating.celebrating.celebrating.celebrating.celebrating.

feiremåndag starta hos liebling, dei har så sjukt god bærterte så at eg vil holda ei i kvar hånd til eikvar tid. me åt middag på villa paradiso etter at me hadde klappa på syrinene, fekk basilikumsorbet til dessert og gjekk heim for å drikka champagne og ha dexter-maraton. åh for ein fin dag! sjølv om ting ikkje er så enkelt for tida er det fint at ein har fine folk rundt seg som kan gjera dagane fine likevel. <3


yesterday we celebrated a lot of things. we started at liebling, they have an amazing strawberry tart. we ate dinner at villa paradiso after smelling some lilacs, i ate basil sorbet for dessert and then we went home to drink champagne and watch a lot of dexter. i'm so glad and thankful that it's possible for me to have good days when things are rough like now.


flyttetilbud på magasinet!

i desse dagar flyttar eg ut fra denne leiligheten, og eg vil helst ha så få magasin som mulig med meg når eg reiser. derfor lanserar eg no eit magasintilbud som gjeld til søndag! ganske så bra tilbud om eg får sei det sjølv. kun for lesarar i norge!


only for my readers based in norway: a sale on the magazine.


åh hurra!

åh veit de kva eg nettopp kom på? i dag er bloggen tre år! tenk at det er tre år sidan dette eventyret starta, som i dag faktisk er jobben min. shit så mykje eg har å feira i dag! feirar med: champagne, pizza, å snakka hol i hovudet på han der fine om kva som skal skje framover med bloggen og magasinet og å skriva ned svar på spørsmåla de har stilt i spørsmålsrunden. ganske så fint.i just found out that it's actually my blog's third birthday today! i can't believe it's been three years since this all began and that it's actually what i do for a living now. i have so much to celebrate today! we're celebrating with champagne, pizza and talking alot about the future for the magazine, the blog and us, and trying to jot down some answers for the q&a!


ein to tre.


1. satan i gatan-albumet til veronica maggio. eg høyrer gjennom heile albumet minst tre gongar for dagen. det er eit mesterverk. åh høyr det!2. bileta som tim walker tok av alexander mcqueen i studio som nesten fekk meg til å grina i eit rom med 300 personar.


tumblr_lkety3rTmb1qzctf4o1_500
3. denne animasjonen.


4. at når eg våkna i dag var han der fine ferdig med alt som heiter eksamenar og bachelorgrad og i dag blir ein skikkelig fin dag. (dei som lurer på korleis han kan ha bachelorgrad, han tok den på to år for han er ein flinkis).
1. veronica maggio's new record. 2. tim walker's studio portraits of lee mcqueen. 3. this animation. 4. the fact that when i woke up today j was through with all his final exams and now he has a bachelor's degree.


sånt som eg kanskje eller heilt definitivt skal gjera i framtida.

Potato hearts
biletet er linka.


- eta jordbær til frukost.

- fotografera flotte brudepar i land og utland.


- få ein litt større blogg sånn at bildene kan få vera litt større så de kan lesa etikettane på vinflaskene eg drikk.

- gi vekk alt som eg ikkje elskar som eg har i skap og skuffer og kun berre berre kun omringa meg med ting som inspirerar meg. vekk med kjedelige ikea-fat og alt som er svart og grått som ikkje er aldeles nødvendig. kun ha sånt som ein elskar å vaska opp og bretta saman og henga opp i skapet. det hadde vore noko, det.

- sitta i ein park i london på ein kvardagsettermiddag og ikkje ha noko å stressa over. ta bilder av himmelen og tenka at me gjorde det igjen, me hoppa og landa i graset som vanlig.

- å finna ut kva eg egentlig vil gjera framover.

- ta med min lille familie som plutselig er seks personar og ikkje fire, til ein plass me aldri har vore ilag før. kanskje new york eller kanskje stockholm eller paris.

- laga spelelister som får meg til å sakna tider av livet mitt som eg aldri får tilbake.

- finna den perfekte bryllupskjolen som ser litt ut som ein eksplosjon men mest som den beste desserten du har smakt nokon gong.

- fly mamma og pappa til london for å feira nyttårsaftan og ha det trangt men vera venner likevel.

- kjøpa dyrt undertøy.

- skriva ein lang tekst om sex sjølv om det er litt flaut.

- selga tomt for tredje utgåve av hjartemagasinet.

- læra meg flytande fransk og flytta til frankrike for eit par år med han der fine, eta ost og drikka volvic.

- grina på skype til sara for at eg saknar ho sånn.

- reisa til oslo og sova på sofaar og drikka prosecco mens det regnar ute også gå på sebastien bruno og sei til dei at eg har sakna dei himla mykje óg.

- finna ut om eg egentlig er ein skjørtperson eller om eg berre skal holda meg til kjolar.

- å få ein liten person ekstra i vår lille familie. ein katt eller ein fugl eller ein baby.

- ta eit heilt år der eg tar bilder av personar som elskar kvarandre og laga det til ei mintgrøn bok som de kan få kjøpa og ha i bokhyllene og ta fram når de treng å sjå på noko som er fint.

- laga eit heilt fantastisk fjerdemagasin som handlar om london og om kjærleik og som ein kan få kjøpa overalt i heile landet.things that i might or most definitely do some time in the future: eat strawberries for breakfast, photograph weddings, make my blog bigger so that you can read the labels on my wine bottles, give/throw away things that i don't absolutely love and only surround myself with things that inspire me, sit in a park in london on a weekday and just be and not stress, find out what i really want to do in the future, bring my lovely family of six to a place where we've never been together before, make playlists that make me miss parts of my life, find the perfect wedding dress, ship my mom and dad to london to celebrate new year's with us there, buy expensive underwear, write a text about sex, sell every single copy of the third issue of the magazine, learn french fluently and move to france for a couple of years, call sara on skype crying because i miss her too much, go to oslo and sleep on couches and drink prosecco while it's raining outside, find out if i want to wear skirts or if dresses is enough, make room for another little person in our family of two, a cat or a bird or a baby, pause my other projects for a year while i photograph couples and then make it into a book, make a fabulous fourth magazine about london and love.


grått.

biletet er linka.

denne helga er ganske så grå og trist. alt er kaos i leiligheten og i går døde min kjære morfar etter ein lang og hard kamp mot kreft. resten av familien er i trøndelag allereie mens eg sit fast i flyttelass og han der fine sine eksamenar og sånt som må fiksast. håpar at de har bedre helger enn meg medan eg er litt vekk. i mellomtida kan de jo stilla spørsmål i spørsmålsrunda eller noko, de spør om så mykje rart og fint at det varmar rundt hjartet.

i'm having a very gray weekend. my apartment is an absolute mess because of moving and yesterday my grandfather passed away after battling cancer for a long time. i hope you'll forgive my absence and maybe ask me some questions, they always seem to cheer me up.


only photograph what you love.

denne veka var eg på eit foredrag med tim walker her i oslo, min livshelt og utømmelige inspirasjonskilde. me fekk blant anna sjå hans nye kortfilm, the lost explorer, som var så fantastisk fin, og høyra han snakka om fotografering og prosessar og modellar og personar i eit par timar. eg lærte masse, men det viktigaste var eit sitat som eg har delt før som det faktisk det var richard avedon som sa og som eg trur at eg har gløymt litt ei stund men som eg føler meg heilt varm i magen av å berre tenka på. "only photograph what you love". eg skal altså fotografera:

Down The Rabbit Hole11_16planter og blomar i alle slags formar. vinduskarmar, botanisk hage, potteplanter, bukettar.

 

Roof Top Photo Shootjenter. med klede, utan klede, framifra, bakifra, skjøre, sterke.

 

 

Tenby.San Francisco TiltPoz 3
hus og snirklete bygningar. helst på reise, med passet på innerlomma, eller å utforska ein heilt ny by.

 

 klede. elskar å jobba med klede, korleis det rynkar seg og aldri høyrer etter og gjer eller øydelegg eit heilt bilde. åh drømmer om å fotografera lookboks med skjøre flagrande stoff og peter pan-kragar.

 

Different cakes (and polka)


mat. korleis naturen har teksturar inni seg sjølv og korleis lyset legg seg rundt det, korleis eit bilde kan følast om det berre er av mat, fordi folk har så sterke kjensler knytt til måltidet, knytt til etterpå. elskar kjensla av etterpå, av noko som har vore, spesielt i bilder av mat og bordsettingar.

winter sleepkiss herchristmas day.
kjærleik. åh kjærleik er det beste som finst av alt som finst. ein gong i framtida skal eg ta eit heilt år der eg berre tar bilder av kjærleik. klinande knullande elskande smilande grinande kastande klemmande par og kjærleiken deira. det blir nok best. trur eg skulle vore bra på det óg(om du ikkje klarar å venta til eg kjem med eiga bok er ei av mine favorittfotobøker om emnet av chris craymer og den heiter romance).

i tillegg elskar eg ballongar, gullfarga fliseklemmer, bøker, lukta av film, enorme paraplyar, trekanta telt, han der fine, dokkehus, globusar, vennene mine, vin, folk som er fine når dei er fulle, jenter med gamle kamera i hendene og høge sekstenårgamle gutar som ikkje heilt skjønnar kroppen sin enda.this week i was at a lecture with tim walker himself. i learnt alot but the most important thing he reminded me of what something his former employer, richard avedon said: "only photograph what you love". i love: plants and flowers. houses in foreign places, exploring. girls. clothes and the way they make or break a photograph. food, especially the feeling of something after the fact through pictures of it. love. in addition to those things, i love balloons, gold bobby pins, books, the smell of film, huge umbrellas, triangle tents, j, doll houses, globes, my friends, wine and the stains they leave, people who look beautiful when they're drunk, girls with old cameras in their hands and tall sixteen year old boys who don't really understand their bodies just yet.


du er her igjen og alt er forandra.

beste samlaget har sendt ein del bra bøker til postkassa mi den siste tida, og eg elskar både post og bøker og samlaget så det passar jo fint. samlaget er det beste forlaget for dei er eit nynorsk forlag og dei er ikkje redde for å satsa på små flotte personar som fortjener å få bli gitt ut i bokform! og eg er så glad for at det finst folk der ute som vil satsa på den moderne nynorsken og ønsker at folk der ute skal få innsikt i at nynorsk er eit fantastisk språk. uansett.

ei bok som eg likar spesielt godt er du er her igjen og alt er forandra av gaute m. sortland. han skal forresten vera med i fjerde magasinet som kjem ut til hausten! high five for det. denne boka er så skjør og varm og fin så at eg nesten knakk i tusen bitar. det er eit heilt år med små forteljingar som handlar om livet. eg likar jo best dei om kjærleik, for eg er jo lik meg sjølv. her er nokre utdrag:

du er her igjen og alt er forandra.du er her igjen og alt er forandra.du er her igjen og alt er forandra.


i recently received some books in new norwegian in the mail, and this is one of them. <3


one two three gold.

gold!

1. pakkar saman alt me eig. sorterar, kastar, gir bort, selger. mandag tirsdag onsdag torsdag.

gold!

2. ei flaske champagne med gullkork til måndag. da er han der fine ferdig med eksamenane sine og har ein bachelorgrad i lomma. det er viktig å drikka champagne.

gold!

3. i går var eg på h&m som eg egentlig hatar, men sidan eg snart flyttar til eit ødeland i sogn og fjordane i to månadar har eg eit enormt behov for å samla meg opp alt som eg føler at eg kan få lyst til å få tak i i løpet av dei to månadane, som strømpebukser og hårspray. plutselig virka det som at fliseklemmer dyppa i akryl vart fullstendig livsnødvendig. det finaste er sjølvsagt gull. gull + raudt hår = <3.

1. i'm packing the apartment down into boxes, piece by piece. 2. a bottle of champagne with a gold cork, for monday when j has finished his bachelor degree! 3. bobby pins dipped in acrylic gold!!! <3 goes very well with my red hair.


norge i grønt og rosa.

norway.norway.

i går feira eg 17.mai heilt på min eigen måte! sova til halv tre, eta is på yogurt heaven og ein fabelaktig middag heime etter ein rather traumatiserande trikketur heim til løkka. hei, norge, du er så bra! korleis feira de?yesterday i celebrated the norwegian constitution day in my very own way: sleeping until two thirty, fro-yo and a fabulous dinner at home after a very loud tram ride home.


gratulerar med dagen, noreg!

Unfortunate Foodstuffs

gratulerar med dagen, alle saman! eg har framleis vondt etter i går kveld, men no skal eg ut og eta is med fine personar! håpar at de har det fint uansett kvar i verda de er. heia noreg!!!today is the norwegian constitution day! i celebrated last night and it still hurts but i'm going out to eat ice cream with some great people now. go norway!


haust.

biletet er linka.

for tida tenkjer eg mykje på london. fantaserar om laurdagar på loppemarknad i portobello og onsdagsfrukost på breakfast club. også tenkjer eg ein heil del på alt det spennande eg skal få gjera som eg må holda så tett så tett inntil brystet at eg nesten må holda pusten. til hausten flyttar eg altså blant anna til london. eg og han der fine på nye eventyr. når dei skriv bøker om oss kjem dei aldri til å skriva at me var redde for å hoppa.
these days i'm thinking about london. fantasizing about portobello road and the breakfast club, and about things that i'm going to to and won't be able to tell you about yet. when they write books about us they will never write that we were scared to jump.


spør i ring.

pere lachaise

i det siste har de vore veldig nysjerrige på veldig mange forskjellige ting, så eg tenkte at det kanskje var lurt å ta ein spørsmålsrunde, så de fekk spørja om paris og london og kjærleiken og internett og venner og magasinet og fotografering og utstyr og sånt, om de har lyst. de får spørja alt de vil.
it's time for some Q and A. please just ask me anything about anything and i'll do my best to answer about paris, london, love, the magazine, the internet, my friends, photography, equipment, anything.


joyce lee.


om eg fekk velga heilt sjølv kven som skal vera med i nummer fire av hjartemagasinet hadde eg utan tvil fått joyce lee til å ta hundre bilder for meg. ho er så fantastisk inspirerande med fargar og motiv og gir meg berre enno meir lysten på still life-fotografering.

om de fekk velga kven som helst til å vera med i neste hjartemagasin, kven skulle det vore da?


ps: det er sjølvsagt framleis mulig å kjøpa magasinet! her!
if i could get to choose whoever to photograph for the next issue of my magazine, joyce lee would most definately be asked to do a hundred shots for me. <3 she's so inspiring, and i crave peace and quiet so i can get started on some still life-photography.


i follow you, deep sea baby, i follow you.i går kom christine heim fra argentina. <3 så eg og han der fine og fredrik møtte ho og skviseklemte også gjekk me i parken og åt thai-mat før me møtte opp sara for å gå på parkteateret for han der fine spelte der i går, som oppvarming for einar stray! superfin konsert og superfin kveld. og meir film! som de likar.

ps: superfint med litt tilbakemelding, eg er framleis litt ny på å laga sånne filmar og føler at eg har mykje å læra.
yesterday christine came home from argentina. <3 we ate thai food in the park and then we went to j's concert! i'm enjoying making these films for you now, but i'd love to hear what you think.


sukkerspinn.

synne.synne.synne.synne.synne.synne.synne.synne.

eg var på ein lang lang fotoshoot på søndag, desse er mine favorittbilder frå den. aller best likar eg rumpa til synne, i ti av ti tilfelle.


(bilda er tatt med canon 5d mark ii)these are my favorite shots from a shoot last sunday!


sara.

fredrik's birthday.fredrik's birthday.

eg og sara møtte kvarandre for første gong i trondheim på ungdommens kulturmønstring i 2009. me hadde begge komt til landsmønstringa, eg med løyndom-prosjektet og ho med store bilder av ei halvnaken jente. på det tidspunktet hadde ho allereie ein kjole i skapet sitt som ein gong hadde vore min og eg hugsa ho som ho jenta med det fine bildet av den nakken som vant ein konkurranse her på bloggen. om ho ikkje hadde sagt hei av refleks då ho gjekk forbi meg i dokø i trondheim hadde me mest sannsynlig ikkje vore venner. då me flytta til oslo inviterte eg og han der fine ho på middag og ho kom hit og me åt og det var som om me hadde kjent kvarandre for alltid. etter ho kom til paris har me vore uadskillelige. det er sånt som skjer når ein seier hei og to år etterpå, i paris, ligg våken til sju om morgonen kvar einaste natt og snakkar om vonde og bra ting. ho seier skjerp deg, mariell og eg seier skjerp deg, sara og det ville eg aldri ha vore foruten. eg kjenner sara bedre enn ho kjenner seg sjølv og ho kjenner meg godt nok til å tørra å kjefta på meg. snart flyttar eg fra oslo og eg kjem til å sakna sara sånn at det gjer vondt, sånn at eg bestiller flybillettar midt på natta og skypar på gråten og seier du må komma, du må komma no no no også seier ho skjerp deg, mariell. også gjer eg det. to av tre gongar. 

about my friend sara. we've been friends for two years now and when i move to london this fall i'm going to miss her like crazy crazy crazy. <3


onsdag.


biletet er linka.

i dag har eg allereie:

- tatt taxi fra blindern klokka åtte i dag tidlig og stupt i seng og sove forbi halve dagen.
- kosa i senga i ti minutt til sjølv om eg egentlig ikkje hadde tid.
- ete kokte egg & rugsprø til frukost.
- sett den nye glee-episoden.
- vore på postkontoret og posta masse magasin(eg veit at de kanskje ikkje veit det, men desse magasina som de driv på og bestiller heile tida, dei står i kasser i leiligheten min. og eg må ha dei i konvoluttar, skriva på konvoluttane og dra dei til postkontoret heilt sjølv i ein gul koffert. om de ser meg på grünerløkka med koffert(sveitt og ekkel) så er det derfor. dei på postkontoret må tru at eg er del av ein stor narkoliga som sender ecstacy i bøker i smartpostkonvoluttar.)
- kjøpt ei gåve til meg sjølv. og hårspray.
- delt ei flaske brus med han der fine.
- resirkulert.
today i've: gone to bed at 8am, slept until three, eaten eggs for breakfast, watched the new glee episode, posted a whole lot of magazines, bought myself a gift, shared a bottle of pop with j, recycled.


marselis' gt. 24.

snart flyttar eg og han der fine ut av denne leiligheten. det føles litt rart og litt trist men mest fint, egentlig. sjølv om oslo har lært meg uendelig mykje føler eg meg ferdig med oslo. eg er klar for london, klar for større eventyr, klar for nye impulsar og ein ny by å gå meg vill i. men før den tid tenkte eg at me skal gå gjennom sånt som har skjedd i denne leiligheten, denne byen, tenk kor mykje eg egentlig har dratt dykk med på!

first two days in oslooslooslosunday partypolkadots and licoriceparty.december babybarhopping.cherry blossom day.first day in the park.first day in the park.saturday.saturday.the day he proposed and how normal it started.weekend.weekend.last day in oslo. perfect sunday.longest day of my life.i heart ikea.a very nice meeting/kval&actionfilm.the last friday in august. monday afternoon and night.girls' night out.girls' night out.saturday.saturday.friday and saturday in october.friday night/letter number two.friday night/letter number two.thursday night.birthdaypartysaturday night.saturdaysaturdayamputee saturday.friday night.friday night.tuesday.tuesday.skogsvann.release party.drunk.hair.weekend.done.thursday.done.saturday.thursday.thursday.friday.


den dagen pappa reiste og eg låg på golvet på badet og grein og tenkte at dette går ikkje bra i heile tatt, det er for stort og kaldt og forurensa. den dagen det hagla på bare jazz og janne hadde kjøpt ny sekk og fredrik og trine marie var på operataket. den helga christine og ingvild var her og me køyrte oss vill og fant aldri det loppemarkedet men det gjekk bra for me hadde øl. den dagen eg slutta på skulen og tenkte at no er det faenmeg nok, no sluttar eg. uendelig mange frukostar i senga og ostekaker midt på natta. den kvelden eg og janne barhoppa på grünerløkka og teikna markjordbær på nighthawk diner. på bursdagen til han der fine då eg tatoverte eit hjarte på håndleddet og pakka det inn med silkebånd. kirsebærblomane i botanisk hage og parkheng heile dagane. den dagen mamma ringte og sa at dei hadde funne kreftceller, pappa hadde kreft og dei to sekunda med frysningar før tårene kom. iskaffe/te på cafe di roma. den dagen han fridde i kubaparken og eg klarte ikkje å sei noko som helst, berre nikka, berre smilte, berre grein. milkshake på ryes. den fantastiske kvelden som endte opp på blindern og med eit heilt tre i veska på veg heim. den dagen me reiste til ikea og lata som om me budde der. å snakka om gutar med heidi & caroline. den første kvelden eg møtte synne og fekk jelloshots og ho sa at ho vart med til london og eg trudde på ho fra første sekund. mikla og ragnhild og jostein. netter på revolver. sigrid. <3 helga sonja var her og me kasta blad i frognerparken. turen rundt sognsvann då me berre snakka om bryllup og om framtida. releasefesten til nyfødte fivrel. au revoir-festen min før eg reiste til paris og velkommen heim-festen min óg. den natta me leikte ring på spring på heile grünerløkka og var våkne til sola for lengst hadde stått opp. timar i frisørstolen på balanzera. yoghurt heaven-yoghurtis og blomar på stortorvet. tre fantastiske magasin og mange fantastiske nye personar. og at eg aldri i livet hadde klart å skriva dette innlegget utan å grine. herregud, oslo.

my time in oslo is coming to an end. this is a summary of my time here. a lot of tears and a lot of laughter. i'm ready to leave for something bigger, a bigger city, bigger plans, but i'm going to miss it oh so much. most of all: those two days in april it takes you to realize spring is here. and my friends, i will love them till the day i die, no matter where they are.


city of blinding lights.

her er ein film eg laga om paris. eg fekk ny datamaskin halvvegs i oppholdet og plutselig vart det så mykje mykje enklare med all slags redigering. så her kjem mine to månadar i paris. i mini-format. håpar de likar.a film about my time in paris.


den beste suppa i verda.

soup.soup.soup.thursday.

no skal de få ei heilt sjukt bra oppskrift av meg. alt du treng er ein komfyr og ein stavmiksar og tilgang på vatn for den er himla sterk.

av ingrediensar treng du(til to personar):
to paprika
ein gul lauk
ein boks kokosmjølk
raud curry
sambal oelek(begge dei to sistnevnte finst på dei fleste innvandrarmatbutikkar og burde finnast på kjeder med stort utvalg som typ meny og mega.)

fint å ha oppå:
peanøtter & vårlauk

først skal du baka paprikaen. da skjærer du den i båtar og legg den i ei form. ha på litt olje og litt salt og sett den i ovnen på 250 grader i kanskje femten minutt, til den blir mjuk. pass på for det blir lett svidd når det er så varmt! medan det steikar i ovnen kan du hakka ein lauk. den skal du steika i smør til den blir blank og mjuk. når både paprikaen og lauken er klar blandar du dei i ei kasserolle og mosar det med stavmiksar. da blir det til ein sjukt fin oransje masse. så skal me ha kokosmelka oppi! berre tøm den oppi og rør litt rundt. nestemann: to spiseskjeier curry og ei til to teskjeier sambal oelek. om ein ikkje klarar sterk mat så veldig så ville eg ha smakt meg litt fram. også litt salt oppi og rør rør rør og la det koka litt. finhakk vårlauk og rist peanøtter i ei steikepanne og vips! ei fantastisk thai-suppe som tar ein halvtime å laga! bon apetit!
a recipe: red curry thai soup! very good. email me for the recipe, as usual!


ein måndag i mat.

middag.

today's food.today's food.

 lammefilet på celsius i kvadraturen med halve familien til han der fine. sjukt god mat og fint med familiemandag.


dessert.

today's food.

ei kule hasselnøttis på deling fra gelateriaen i tollbugata. mens me venta på trikken heim.
today's food: lamb at celsius for dinner, hazelnut ice cream for dessert!fredag.

friday.friday.friday.friday.friday.friday.friday.friday.

min fredag: frukost på food story med synne og han der fine, me åt ein dyr, middels kyllingsalat(og irriterte oss over at dei sjeldan til aldri klarar å servere det som faktisk står i menyen) og snakka om london. så trikka eg og han der fine til frogner og vips var me på alexander kiellands plass klar med den beste bursdagskomboen: makronar, magasin og mummikopp(og blomster da). søstra til han der fine hadde nemlig bursdag og mummikoppen passa perfekt for ho skal jo gifta seg om ein måned, woho! ho fekk gåver og me fekk kaffi og kos med mikla. me snakka ein heil del om bryllup og om musikk og kanskje halvparten av mi våkne tid går med til å tenka på bryllup om dagen. det er ganske så fint! så gjekkeg og han der fine heim og hadde vår sedvanlige fredagskveld med krim og sjokolademousse! pepp.this was my friday: so-not-worth-it chicken salad at food story with synne and j, then a birthday visit at j's sister's place with a magazine copy, macarons and a moomin cup for her! we talked about the wedding(she's getting married in a month) and music and then we went home, watched crime shows and ate chocolate mousse!doesn't matter if it is raining, we'll get to the other side of town.

thursday.thursday.thursday.thursday.thursday.thursday.thursday.thursday.thursday.thursday.thursday.thursday.thursday.thursday.thursday.thursday.thursday.thursday.thursday.thursday.thursday.

på torsdag våkna eg og følte meg skikkelig modig. så eg tok han der fine og sara under kvar sin arm og gjekk ut. først på frøken dianas for å sjå og prøva og fiksa klede til ein shoot, så trikka me til holbergs plass og yogurt heaven. me fekk kvar vår is(eg tok kanelbolle og sjokolade) med bær og frukt på toppen også sat me i slottsparken og snakka om kjærleik og om bryllup(det er stort sett det einaste eg snakkar om for tida). på tronsmo står magasinet mitt i ei hylle og dei som jobbar der sa at de har vore der for å kjøpa det og det gjer meg så sjukt glad! me gjekk til stortorvet og snusa på blomster og jovisst fekk eg med meg ein bukett heim óg, fantastiske ranunklar. på schous plass blomstra trea så det såg ut som popcorn og me hadde ein heil samtale om skilnaden på epleblomar og kirsebærblomar. så gjekk eg og han der fine heim, eg laga ei sjukt bra suppe til middag og me drakk skikkelig god kvitvin og spelte kort og eg vant berre éin gong.

thursday: i woke up feeling very brave, ready to go out. so we(sara, j and i) went vintage shopping, fro-yo eating, flower sniffing amongst other things. we talked about love and weddings(pretty much all i can think about these days) and apple vs. cherry blossoms. i made a kick-ass soup for dinner, we drank some really good white wine and played cards(i only won once).


til salgs.takk for alle tilbakemeldingane eg har fått dei siste dagane, herregud så fine de er og herregud så glad eg er for at de likar magasinet! eg er sjukt stolt av det og håpar at de berre vil holda fram med å bestilla og gi dei bort i gave og vakuumpakka dei til dei blir mykje verdt ein dag, haha. om du vil kjøpa eit i helga og bur i oslo, bergen eller trondheim kan de gå hit:


oslo:

balanzera frisørsalong, sofienberggt. 2b (rett ved olaf ryes plass)
frøken dianas salonger, markveien 33 (olaf ryes plass)
tronsmo bokhandel, kr. augustsgt. 19 (ta trikk 11 til tullinløkka også er du rett ved sidan av)

bergen:
kostym, skottegaten 21

trondheim:
pryd, mercursentereti'm so happy about all of your words about the magazine in the last couple of days, thank you ever so much. it means a lot to me, i'm so proud of it. i hope you'll continue to order it and be happy about it. these are the adresses that sell the magazine in oslo, bergen & trondheim.


two drifters, off to see the world. there's such a lot of world to see.


biletet er linka

no er det jo vår, og eg har sjølvsagt laga ei fabelaktig vår-speleliste. den heiter ei setning fra moon river, som er ein av mine absolutte favorittsongar. denne spelelista passar til å ligga i parken og høyra på små dårlige høgtalarar eller til å gå i regnet med den i høyretelefonar. klina. laga middag i timesvis, tegna tulipanar.


two drifters, off to see the world. there's such a lot of world to see.om de ikkje har spotify:


of course i made a playlist for spring! for making out and walking in the rain.


parisvondt.


foto: sara

når eg ser dette bildet får eg ein klump i halsen på storleik med eiffeltårnet og eg får lyst til å grina sånn som ein berre kan gjera når ein går langs kanalen etter at sola har gått ned, ein føler seg ikkje lenger som turist men ein føler seg ihvertfall ikkje heime. bildet er fra ein heilt fantastisk kveld ein av dei siste vekene i paris, eg og sara møtte elsa og pontus for middag og mojitos før me drakk fantastiske myntedrinkar på ein superfin bar og møtte personar som me ville møta igjen(som me óg gjorde), så reiste me til maxim's for ein veldig ekstravagant og merkelig fest før eg og sara tok taxi til place de bastille der det var døgnopen servering og kentaro kom på sykkelen sin og når me rulla inn i seng var det morgon og sånn var livet mitt der. sånn er ikkje livet mitt no lenger. no sit eg innestengt i ein osloleilighet og er redd for å gå ut i dagslyset, eg er redd for det virkelige livet. for folk som snakkar mitt eige språk, for denne byen her folk veit kven eg er og kan telefonnummeret mitt. konstant sveitte håndflater og eit ønske om å kjøpa blomster på stortorvet men det er for langt å reisa aleine. eg seier det til meg sjølv kvar kveld før eg sovnar at i morgon, mariell, i morgon skal du gå ut før sola går ned men eg gjer det ikkje. ikkje eingong yoghurtis på seveneleven eller blomstrande kirsebærtre i botanisk hage kan lokka meg med ut så lenge sola står på himmelen og folk vrimlar i gatene. når det er mørkt kan eg gå ut, gå fire rundar rundt sofienbergparken og ligga i graset som om det var laurdagsettermiddag og livet var enkelt og jordbær og champagne i halvmåneglas. klumpen i magen blir berre større og det einaste eg held meg fast ved er tanken om at om ein månad er ikkje dette heller min by lenger. i mellomtiden ligg eg i senga, les bøker og tel trappetrinn fra fjerde til søttende etasje, får fine folk på besøk som kan stryka meg i håret når ting ikkje er så enkelt. av og til pakkar eg ein kopp inn i avispapir og tenkjer på kor fint det skal bli å starta heilt på nytt i ein annan by med nye ansikt, nye gater å utforska, nye personar å bli glad i & nye beats å nesten danse til.

paris kind of broke my heart and now i'm afraid of oslo and of going out of the house. can't wait to leave this place and move to london, start fresh.


eit lite ps:

no har hjartemagasinet fått seg ei heimeside! den er ganske så basic, men det er fint likevel. etterkvart trur eg at dei tidligare utgåvene skal få vera der óg, så ein kan få bla i internettversjonen av dei. hjartesmil.com er det ihvertfall! hurra!

 i made a website for the magazine! hjartesmil.com.


korleis å gjera skrivebordet om til eit tivoli.når eg la ut dette bildet i går spurte de korleis de óg kunne få sånne flotte greier på skrivebordet! no skal de høyra her! for å finna sånne flotte bilder å ha så kan ein gå inn til dømes hit. det finst så masse forskjellig å velga mellom. her er til dømes snop og is. og her er terrarium som eg likar. eg lastar uansett ned dei to og unzippar filene(da berre dobbeltklikkar ein på dei liksom).så lagar ein ei ny mappe, kanskje på skrivebordet som eg har gjort. hej bloggen. og opnar mappa der ikona ligg. marker det ikonet ein likar best og trykk på cmd+i. da kjem det opp ein boks.sånn. så trykker ein på mappa ein har på skrivebordet og gjer det samme, altså cmd+i. da kjem dei opp begge to.


ikon
marker ikonet oppe til venstre i den venstre boksen. så trykker ein cmd+c(for å kopiera) også markerar ein det tomme mappe-ikonet i boksen til høgre og trykker cmd+v(for å lima inn).og vips! eit terrarium på skrivebordet.

how to make your desktop into a carnival. it's pretty easy. there's a guide in english here! click the links at the top of this entry to find great icons.


mamma & hjartemagasinet.min mamma er ganske hard på magasinsalget. lange vår- og sommardagar syklar ho rundt i heimbygda med sykkelkorga full av magasin, klar for å pusha til alle som eingong veit kven ho eller eg er. om natta snik ho seg inn i husa til folk og byttar pengar mot magasin, knirkefritt og utan eit einaste spor. det siste der var tull, men resten er based on a true story. så om du er i mine heimtrakter og ser ho kommande er det berre to ting å gjera: hopp gjennom nærmaste hekk eller finn fram hundrelappen. til slutt finn ho deg uansett. død eller levande, liksom. don't hate the player, hate the game.

my mom is a pretty harsh seller, she rides her bike through my hometown with her basket filled with magazines. if you see her; run or pay up, she'll find you eventually either way.


idéar.i øvre høgre hjørne på macen min ser det sånn ut. der finst det ei mappe som heiter blogg.idear, der det pleier å ligga ein masse blogginnlegg som eg har skrive midt på natta fordi eg ikkje fekk sova fordi eg var så inspirert, fordi det var noko som eg absolutt måtte dela. og no er den tom. og derfor tenkte eg at eg skulle spørja, så kan de jo vera med å bestemma litt her óg, kva vil de at eg skal blogga om i mai? kva vil de at eg skal ta bilder av, skriva om, gjera? eg treng litt drahjelp, og det er jo de best på i heile verda.


ps: åh så fine de er i kommentarfeltet i kjærleik-innlegget. eg les kvart einaste ord og kosar meg og får vondt i hjartet samtidig. de er best.
in the upper right corner of my desktop i have a folder named "blog. ideas". usually there are a lot of stuff there, entries and people i want to share with you, but right now it's completely empty and i find that very sad, so i turn to you to ask you: what do you want me to blog about in may?


let me blow your mind.

saturday.saturday.saturday.saturday.saturday.saturday.saturday.saturday.saturday.saturday.saturday.saturday.saturday.saturday.saturday.saturday.saturday.saturday.saturday.

 

laurdag kveld var ein av desse fantastiske kveldane som gjer at ein tenkjer at ingenting anna gjer noko som helst om denne kvelden berre kan vara for alltid og alltid og alltid. fredrik & frøy & janne & sara & sigrid og tre ballongar og timesvis med spice girls og gwen stefani og å leika ring på spring på grünerløkka og å eta ei bøtte ben&jerry's etter at sola har stått opp. åh gud eg har så fine folk rundt meg og åh gud det kjem til å bli vanskelig å reisa herfra.
saturday night was such an epic night, we stayed up until the sun came up and sang spice girls until our voices gave in. it's going to be hard to leave this place when i have so many great people around me.


kjærleiken.

no syns eg at me har snakka altfor lite om kjærleik her på bloggen i det siste. så eg vil at de skal dela, og skriva om den personen som de er mest glad i i heile verda, som de er forelska i eller ser opp til eller som de kanskje aldri kjem til å få møta eingong. eg vil høyra historiar om personar og om kjærleik.tell me about someone you love, someone you're in love with, someone you look up to or someone you might not even ever meet. i want to hear stories of people and of love!