nuts and lemon and ham.

nom.

nom.

han der fine går på skulen no, og kjem heim ganske seint. me et middag ilag uansett kor seint han kjem, og da er det superviktig at eg et bra lunsj sjølv om eg er aleine. denne åt eg forrige veke, og den var sjukt bra. derfor tenkte eg at det kunne vore kult med oppskrift.

smoothie. dekk blada i blenderen med juice. eg brukte tranebær, men eple er óg bra. to nevar bær. ein neve nøtter, eg brukte valnøtter og paranøtter og litt mandelflak. litt søtning. eg brukar agave, ein kan bruka honning eller sukker om ein vil. så er det berre å køyra den til den er klar. om den blir for tjukk er det berre å tømma oppi meir væske.

sitronyoghurt. sidan dei ikkje har sitronyoghurt her lagar eg den sjølv. éi teskjei lemon curd blandast ut i ein desiliter yoghurt naturell, helst gresk. eg åt den med eit halvt eple i tynne skiver, litt muscovadosukker og litt kanel. og mandelflak!

prosciutto-croque madame. sett på ovnen og legg ei skive brød på ei form og dekk den med riven ost, eg brukar cheddar. inn i ovnen på 175 grader til den er litt sprø. her kjem eit tips: me et ikkje så mykje brød, så me frys ned brød som allereie er skiva, også tar me ut ei og ei skive. dei tinar kjempefort, og om ein vil ha dei rista er det berre å putta dei i ovnen i eit par minutt. medan brødet er i ovnen må du steika eit egg i ei lettolja panne. eg likar mitt plomma ganske hard, men det varierar ein heilt sjølv etter smak. når osten på skiva har smelta og egget er ferdig er alt klart. legg ei eller to skiver prosciutto mellom brødet og egget, ha på salt og pepper og litt ketchup ved sidan av. prima.




j has started school now, and sometimes he comes home late. it's important to me to eat dinner together, so most of the time i'll just eat something in the early afternoon and then have dinner when he comes home. this is something i ate last week, somewhat extravagant. here are the recipes.

smoothie: cover the blades in your blender with juice. i use cranberry juice, but you can also use apple. to handfuls berries, i use raspberries. one handful of nuts, i used walnuts and brazil nuts. something to sweeten, i use agave but you can use honey or sugar if you like. then you blitz it and it's done!

lemon yoghurt: since i can't find lemon yoghurt here, i make my own. one teaspoon of lemon curd to one deciliter of greek yogurt. i ate it with a sliced apple, some cinnamon and muscovado sugar. and flaked almonds!

prosciutto-croque madame. put a slice of bread on a tray and cover it with cheese. i use cheddar. into the oven on 175 degrees until it's crispy and the cheese is golden. (we don't eat too much bread, so we buy the pre-sliced kind and put it in the freezer. that way we can eat one slice here and one slice there. it defrosts so quickly, and if you want it toasted you just put it in the oven for a couple of minutes) while the bread is in the oven, fry an egg in an oiled pan. when the bread is ready and the egg is ready, just put a slice or two of prosciutto between the egg and bread, and there you have it. eat with salt, pepper and some ketchup. voila.


sweet and salty.

1004-2386 copy

forrige veke laga eg desse til ein ny jobb som eg har fått, til eit magasin. det var gøy. og sjukt godt. snart kan de laga det óg. i bøtter og spann.




last week i made these for a new magazine i'm working with. they were so fun to make, and incredibly good.


weekend pancakes with vanilla cream and berries!

breakfast pancakes.

dette er helgefrukostpannekaker! med vaniljekrem og bær. sidan eg veit kor kjipt det er å bu i bygd og sjå bilder på internett av caféar og pannekaker og sånt så tenkte eg å berre sei til alle som vil høyra og til meg sjølv for seks år sidan: lag det sjølv da vel! det er så enkelt som så:

breakfast pancakes.

først lagar ein pannekakerøra. smelt 30g smør og sett til avkjøling. ta 225g mjøl, 1 spiseskjei bakepulver, ei klype salt, ei teskjei sukker i ein bolle og lag ein slags brønn. som på bildet. så har ein oppi 300ml mjølk, 2 egg som du har piska på forhånd og det smelta smøret oppi brønnen også vispar ein alt saman til det blir ei glatt røre. la den stå i tjue minutt og svella. i mellomtida laga eg vaniljekrem etter denne oppskrifta. eg laga halv porsjon, det var perfekt for to personar. brukte vaniljeekstrakt og vaniljesukker, for eg hadde ikkje stang. den må stå i kjøleskapet og kjøla seg ned til frukosten.

breakfast pancakes.

bland i litt meir mjølk, berre ein splasj. så får ein steika dei! på middels varme, med litt smør i panna. eg brukar berre ei pyttelita klype smør, så liten som mulig nesten. så har ein røra oppi, eg pleier vanligvis å tømma fra ein mugge, det er enklare å tømma frå noko med tut. så no har eg kjøpt hjarteforma skåler, perfekt! pannekakene skal steika til dei får smilehol i seg, da må ein snu dei.

breakfast pancakes.

ein kan dansa på kjøkenet mens ein steiker dei, eller dekk på og ta oppvasken! det gjer eg. time management for the modern housewife liksom.

breakfast pancakes.

det blir ca 14 pannekaker, perfekt tjukke.

breakfast pancakes.

så piskar ein litt krem som ein blandar med vaniljekremen. legg pannekakene i ein haug, så tømmer ein sirup over dei, vaniljekremen på topp og masse bær på. frukt er bra óg. også får ein eta dei og smila. sjukt godt. ein perfekt måte å starta ei helg på. heime. plussida med det er at ein kan eta med pysjen, for det kan ein ikkje på café. mmm. oppskrifta er til to personar, perfekt å laga til romantisk laurdagsfrukost eller så kan ein jo ganga oppskrifta med så mykje ein vil og laga brunsjfest!

(og no sluttar eg å snakka om mat i nokon dagar framover, altså.)




these are weekend pancakes! i know how it's like to live in the middle of nowhere, watching pictures of cafés and pancakes on the internet so i just wanted to say to anyone who wants to hear and to myself six years ago: make it yourself! it's as easy as this: first we make the batter. melt 30 grams of butter and set it to cool. put 225g plain flour, 1 tablespoon baking powder, a pinch of salt, a teaspoon sugar in a bowl. make a well of the dry ingredients and beat in 300ml milk, two beaten eggs and the melted butter and whisk until it's a smooth batter. put the batter into a jug(so it's easier to pour) and leave it for twenty minutes. in the meantime i made vanilla cream from this recipe. it's in norwegian, but just copy it into a google translator and you'll be good to go. then set it to be cooled off in the fridge. put a splash of milk into the batter just to make it easier to work with and put a teeny bit of butter into the pan. cook them on mid-heat until they get dimples; then it's time to turn them. they take time to cook, so in the meantime you can do the dishes or set the table; time management for the modern housewise, haha. then you whip up some double or whipping cream to mix with the vanilla cream, stack the pancakes and top them with vanilla cream, berries and syrup(i used agave) and there you go!  the most perfect breakfast from the comfort of your own pj's. (and i'm stopping the food obsession now, so don't be alarmed). 


brunch.

0918-2282 copy

her er min laurdagsbrunsj. pytt i panne med croque madame. min laurdag var ein veldig rolig laurdag med masse kviling og kosing. steikte 45 lammekjøttbollar, svarte på ein masse mail, såg ein masse project runway og åt baguett og mozzarella, sånt som er lov på laurdagar. håpar at de har hatt fine helger, gler meg sånn til ei ny veke! det blir ei bra ei.



this is my saturday brunch. hash browns with croque madame. i had a very slow saturday with a lot of r&r. i made 45 lamb meatballs, replied to a lot of mails, watched project runway and ate baguette and mozzarella, the kind of thing one is allowed to do on saturdays. i hope you've had amazing weekends, can't wait for a new week! it's going to be a great one.


lemon cupcakes with a cheesecake hat.

i går hadde eg og jostein ein rar matdag. det var ein ete-alt-som-er-i-kjøleskapet-for-det-er-fullt-og-på-veg-til-å-eksplodera-dagen. så det gjorde me. men det føltes ikkje så veldig bra sånn fredag-messig, for me er veldig fredagspersonar og me pleier jo alltid å laga sjokolademousse. så eg tok tak i problemet. og laga sitroncupcakes med lemon curd-fyll og sitroncheesecaketopp. nom. det er jo perfekt for helga.

lemon cheesecake cupcakes.

så! du treng:

til kaka(lagar tolv):
120 g mjøl
150 g sukker (egentlig skal det vera caster sugar, som er ein mellomting mellom sukker og melis. ein kan anten bruka vanlig sukker eller om ein virkelig vil følga oppskrifta har ein sukkeret oppi ein food processor til det er finare korn. trur óg det finst eit på større butikkar som er frå tate&lyle.)
1½ ts bakepulver
2 ts finrive sitronskal (berre det gule, det kvite under det gule skal absolutt ikkje vera med. og! når ein brukar sitronskal er det veldig veldig viktig å vaska sitronen først eller aller helst bruka økologisk.)
40 g usalta smør, i romtemperatur
120 ml heilmjølk
1 egg

til topp(nok til fire, eg fraus nemlig åtte):
150 g melis
25 g usalta smør, romtemperatur
62,5 g kremost naturell(ikkje lettprodukt!), kald

lemon curd til å fylla med, kan sløyfast. ein kan fint laga heimelaga om ein ikkje finn i butikken, eg anbefalar det virkelig for det er fint med noko som er litt bittert oppå alt det søte.

lemon cheesecake cupcakes.

det første ein må gjera er å ta ut smøret fra kjøleskapet og setta på ovnen. 170 grader. ha mjøl, sukker, bakepulver, sitronskal og smør i ein bolle. det er sikkert enklast å bruka ein sånn håndmiksar(ikkje stavmiksar) til å blanda alt. eg har ikkje det, så eg brukte sleikepott. da blandar ein berre liksom mot kanten på bollen sånn at ein fordelar smøret og det ikkje finst nokon smørklumpar. det er ferdig når det har fått ein litt sandete konsistens. smuldrete, uten smørklumpar. tøm i mjølka litt og litt mens du rører med ein visp. kun bland til mjølka er skikkelig innblanda og utan klumpar. ikkje visp meir enn nødvendig. så har ein oppi egget og farge, om ein vil det.

lemon cheesecake cupcakes.

eg hadde oppi både farge og sitrondropar.

lemon cheesecake cupcakes.

ha tolv cupcakeformer oppi ei sånn form. om du ikkje har form, bør du bruka doble papirformer.

lemon cheesecake cupcakes.

steik dei i ca 20-25 minutt, pass på! mine stod litt for lenge. test med ein gaffel etter kanskje atten minutt. da stikk ein ein gaffel oppi kaka, om den er "rein" når ein tar den ut igjen er kaka ferdig. om det heng fast kake på gaffelen må den stå litt til. ein anna test er å opna ovnen også pressa litt på toppen av ei kake, om den sprett opp igjen er den ferdig. springy to the touch, som det heiter her. ein vil ikkje at toppen på kaka skal vera hard, liksom. vil ha mjuk kake.

lemon cheesecake cupcakes.

ha kakene på ei rist så dei får kjøla seg ned litt. så brukte eg enden på ei skjei til å laga eit hol i kakene og fylte i dei med lemon curd.

lemon cheesecake cupcakes.

nom. her treng ein ikkje å tenka på at det skal vera fint, for det skal uansett på topping etterpå.

lemon cheesecake cupcakes.

så må ein laga frosting. først blandar ein smør+melis. samme framgangsmåte som med fyllet, at ein blandar med sleikepott til det får ein sandete konsistens. så blandar ein i osten, først forsiktig også piskar ein som ein gal person for å få den luftig og lett. pisk i kanskje fem minutt, ganske fort. eg hadde oppi farge her óg. gult og fint. så kan ein setta den i kjøleskapet til kakene er kalde.

lemon cheesecake cupcakes.

så kan ein anten bruka skjei for å få toppen på, eller bruka sprøytepose, som eg gjorde. så får ein berre vera så stø som ein klarar. min første gong med sprøytepose, er ok fornøgd. må øva, men det er okei. det som er så fint med baking og matlaging er at ein merkar med éin gong om ein gjer noko feil eller rett også er det berre å gjera det bedre neste gong. eg hadde oppå litt sukkerkuler for eg syns det vart fint, men ein treng ikkje. sikkert fint om det er til eit festlig lag.

lemon cheesecake cupcakes.

og, ja! så får ein eta dei!!! kanskje til project runway, som me gjorde, og kvitvin. eller sjølvsagt saman med eit fantastisk teselskap. eg likar mine med litt stivare frosting, så dei får stå litt i kjøleskapet. så får ein gafla i seg og tenka at det var så så verdt det.




recipe for lemon cheesecake cupcakes. you need: for the cakes(makes 12): 120 g plain flour, 150 g caster sugar, 1½ teaspoons baking powder, 2 tablespoons grated lemon zest(preferably organic lemons, if not then well rinsed), 40 g unsalted butter(room temperature), 120 ml whole milk, 1 egg. for the frosting(makes four, put the rest of the cakes in the freezer): 150 g icing sugar, 25 g unsalted butter(room temperature), 62,5 g full-fat cream cheese(cold).

the first thing you do is take the butter out of the fridge, because it needs to be room temperature. preheat the oven to 170 celsius(325 fahrenheit, gas 3). put the flour, sugar, baking powder, lemon zest and butter in a bowl. i used a spatula, but it's probably faster with a handheld electric mixer. mix everything together until it reaches a sandy texture with all the butter evenly distributed with the rest, no lumps. pour the milk in little by little while you whisk and beat only until the milk is incorporated, don't whisk more than you need. add the egg and the colour if you want, i added both color and lemon drops, continue mixing until the mixture is smooth, but don't whisk too long. spoon the mixture into paper cases, two-thirds full. either put the paper cases into a cupcake tray, or do double paper cases. bake for 20-25 minutes or until the cake bounces back when you touch it. a fork should come out clean when you insert it to the centre, if not then it's not done yet. leave them to cool on a wire rack. i used the back of a spoon to make a hole and then put some lemon curd into each one. yum! it doesn't have to be pretty, the icing will take care of that.

make the icing while the cupcakes cool down. mix the butter with the icing sugar in the same way as before, with a spatula or a handheld whisk, until it's a sandy consistency and everything is combined. then, add the cheese. carefully first, and then whisk it hard to incorporate air and make it fluffy and light. it would probably be best to use an electric whisk for this as it's hard for the arms but hey, it's not impossible to do. add your color if you want to, i did, and then put it in the fridge to wait for the cakes. when they're cool enough, either spoon the frosting on or use a icing bag+nozzle. it was my first time and i'm rather pleased although i do have some practise to do! i also added some sugar balls for decoration, a fun touch if you're taking them to a party or even your own private tea one. i like mine best cooled off and the frosting more stiff, so i put them in the fridge for a while.


comfort food.

i dag skal me laga noko av det enklaste og herligaste ein kan eta når været ute seier at ein skal bli inne og spela brettspel og sjå på film og sussa. dobbelbakt potet og tomatsuppe! eit måltid som krev lite arbeid men litt tid, men det er så verdt det. og om ein planlegg litt så har ein potetene og suppa klare samtidig!

comfort food.

først må ein baka potet. ein treng éi bakepotet per person. så berre bakar ein den som vanlig, på ca 190 grader i ein og ein halv time. tida varierer veldig fra ovn til ovn og potet til potet så berre følg med og ta dei ut når dei føles ferdige og liksom litt mjuke. ta dei ut, la dei kvila litt. også deler du dei i to. grav ut innmaten forsiktig, utan å skada skalet, og ha det oppi ein bolle. saman med potetinnmaten blandar ein: ei spiseskjei creme fraiche, to nevar ost(eg brukar cheddar, syns det er best), eitt piska egg, salt og pepper. bruk ei skjei og legg det tilbake i skala og inn igjen i ovnen til dei er gyldne og klare.

comfort food.

dette er ei enkel oppskrift som ein kan variera så mykje som ein orkar. sophie dahl har originalen. til to personar tok eg ca ti tomater og to raudlauk og ein kvitlauk. skjær alt i halvt, kvitlauken óg. den kuttar ein sånn at ein halverar fedda også hiv ein berre heile greia oppi forma til det andre. forma bør vera eit par centimeter høgare enn tomatene. ei teskjei sukker og to spiseskjeier extra virgin olivenolje over, salt, pepper, også blandar ein litt med hendene. best blir det om ein har fersk timian, da har ein den på før ein set suppa i ovnen. viss ikkje, er det heilt okei å blanda inn tørr etterpå óg. inn i ovnen i ca 45 minutt på 190 grader. så kjem det ut ein sånn fantastisk søt lukt av kvitlauk og tomat av ovnen. popp ut fedda frå kvitlauken(me vil ikkje ha skal i suppa), og tøm alt i forma i ein blender eller i ein bolle og bruk stavmiksar. tilsett balsamico etter smak, og salt og pepper. alltid grov pepper.

comfort food.

også har ein det perfekte måltidet. ein får gjerne duppa potet i suppa. og eta potetskalet. omnomnom. perfekt for september.




this is a recipe for a double baked potato and baked tomato soup. if you want the recipe all you need to do is watch this video, it belongs to sophie dahl and it's so perfect for september.


chocolate = joy.

chocolate mousse.

eg lagar sjokolademousse kvar fredag. det er det einaste heilage helgeritualet me har. i oslo pleidde eg å laga freia sin på pose, for den er faktisk sjukt god. men, sidan me har flytta til utlandet og ikkje har freia lenger fant eg ut at eg skulle bli voksen og læra meg å laga sjokolademousse på ordentlig. og det er sjølvsagt ut av denne verda-godt. og no skal eg læra deg. det er null problem å berre multiplisera ingrediensane. denne oppskrifta er opprinnelig herfra, mi oppskrift er delt i fire så den passar til to. du treng:

100 g sjokolade av god kvalitet, eg føretrekk valrhona manjari, men all vanlig sjokolade over 74% sjokolade er bra.
40 g sukker
40 g eggegule (ca to, varierar frå egg til egg)
60 g mjølk
200 g fløyte som det går an å piska til krem

chocolate mousse.

smelt sjokoladen i eit vassbad. det vil sei at du puttar sjokoladen i ei skål som toler varme oppi ei panne med vatn i seg. sjå her, til dømes. så, mens sjokoladen smeltar på middels varme, kan du piska eggeplommene saman med to tredjedelar av sukkeret. det skal bli lysegult og fluffy.

chocolate mousse.

så har du mjølka i ei panne på middels varme saman med resten av sukkeret. rør mens mjølka blir varmare. når mjølka er varm, altså rett før ho kokar, tar du ho av varmen og tømmer ho opp i eggeblandinga, rører om og tømmer det heile tilbake i panna. dette er litt tricky: rør med ein visp i panna mens egg+mjølk står over lav til middels varme, pass på at absolutt ingenting svir seg. rør og rør og rør til du kjenner at det tjuknar. ta den av varmen når konsistensen minnar om ein slags tjukk saus. da blandar du den med den smelta sjokoladen. med ein sleikepott.

chocolate mousse.

så skal me piska kremen. den skal vera mjuk som ei dyne, ikkje som krem som er hard men den er heilt mjuk. altså stopp før det er for seint.

chocolate mousse.

så skal du velta inn kremen i sjokoladeblandinga, forsiktig. det tar litt tid, og ein må gjera det med kjærleik. for ellers går alle boblene ut og da er det berre ein pudding.

chocolate mousse.

så heller du blandinga oppi passande glas og setter det i kjøleskapet i typ fire timar.

chocolate mousse.

så har ein oppå det ein vil, eg hadde på ein crumbledeig og klementin, men det trengs absolutt ingenting egentlig! og et og sjå på kvarandre med glede i augene. og det var den helga redda. på eit fat.



my recipe for chocolate mousse! email me for the recipe(when i say that i mean it!).


let's make dinner.

mandag kveld var ein fantastisk fin kveld. eg og j feira at me har budd ei veke i london. me drakk champagne, klina, såg dei siste episodane av house og åt bra feiremiddag. pastagrateng. grateng er ikkje kvardagsmat, men når ein skal feira noko så fantastisk så er det heilt på sin plass. kvardagsfeiring, liksom.


let's make dinner.

så i dag skal me laga grateng. du treng(til to personar): ein halv brokkoli, to gulrøtter, ein halv raudlauk, ein bunt vårlauk eller salatlauk eller purre, tre store nevar pasta(eg brukte fusilli), mjølk med høg feittprosent(om ein brukar typ skumma mjølk så stivnar ikkje sausen skikkelig i ovnen), smør, mjøl, pepper, salt, sennep av bra kvalitet og to nevar ost.

let's make dinner.

først må ein hakka grønnsakene i bitar. lauken skal vera typ som på bildet, brokkoli- og gulrotbitane skal vera omtrent som tommeltoppstorleik. smelt rundt 50 gram smør i ei panne saman med vårlauken. på låg varme, i ca ti minutt til lauken er mjuk. låg varme er viktig.

let's make dinner.

kok opp pastaen som det står på pakka. ca to minutt før den er ferdigkokt har du oppi gulrot og brokkoli. ha det så i eit dørslag og ha kaldt vatn på så dei ikkje held fram med å koka etter varme. så kan du ha alt oppi ei form og blanda det med raudlauksbitane, som skal vera skjært i båtar.

let's make dinner.

no kjem det som kanskje er litt vanskelig. sausen. ta ca 50 gram mjøl og bland det inn med lauk+smørblanding. blandblandbland til du får ein slags "paste"-konsistens. da skal me ha mjølk over. ca 5 dl. på middels varme, tøm litt og litt mjølk mens du rører absolutt heile tiden med ein ballongvisp. etter all mjølka er i held du fram med å røra, og litt etter litt merkar ein at sausen tjuknar. stopp når du syns den kjens som ein saus. da har du oppi ein neve med ost. me brukte cheddar, men kva som helst ost funkar egentlig. så skal du ha oppi ei halv spiseskjei sennep(dijon eller ein engelsk type, ikkje idun!!!), salt og pepper etter smak.

let's make dinner.

så. no er me klare med alt som skal vera i forma.

let's make dinner.

da tømmer du sausen over forma som eit lokk. så kan du rota litt rundt om du vil med ein gaffel for å fordela sausen litt. ha ein neve ost på toppen og sett den i ovnen på 190 grader i omtrent 25-30 minutt.

let's make dinner.

mens den steiker kan du laga salat! min hadde ruccola, pære, vårlauk og druer. nom.

let's make dinner.

sånn ser den ut når den er ferdig. mmnom.

let's make dinner.

server på fine fat som du nettopp har kjøpt på loppemarknad eller berre vanlige fat og et framfor ein fin tv-serie. kvardagsfeiring! <3




on monday night i had such a great time, j and i celebrated our first week in london and i made a gratin to go with our festive mood. perfect.


popsicle.

0802-16580802-16590802-1662

det her er det kulaste eg veit om å eta denne veka. eller det var i alle fall det i går kveld, no er det ikkje det lenger men det snakkar me om ein annan gang. uansett: banan. på gaffel. putt den i fryseren til den blir kald. smelt sjokolade i vassbad i mellomtida. rull bananene i  sjokoladen(med gaffelen framleis på), sikkert fint å bruke ei skjei til å tømme over eller ein pensel om ein vil bruka mindre sjokolade. også heller ein hakka hasselnøtter over igjen. i fryseren med det og eit kvarter etterpå: den beste kvardagssnacken!

de får unnskylda mitt fråver, eg er altfor oppteken med å ha det gøy og fotografera vakre bilder. meir om det óg seinare, sjølvsagt! håpar de har det dritbra. suss.

 

 

my favorite snack this week: bananas with chocolate coating. you have to freeze the bananas first, or else the chocolate won't stick! pour melted chocolate over them, roll them in nuts and into the freezer again for fifteen minutes et voila!


ein veldig flott middag.

her kjem oppskrift på ein supergod middag. den er spesielt bra til å ta med på piknik under eit tre eller i hagen, med gras mellom tærne eller framfor poirot seint på kvelden. det er altså muffins! til middag!


muffins for dinner.

først lagar me røra. den lagar me av tre egg, 4 dl mjøl, 1,5 ts bakepulver, 1,5 dl yoghurt(ein med høgt feittinnhold, ikkje bruk lett). miks det saman med litt salt og pepper. eg hadde óg hakka valnøtter i, men det kan ein velga sjølv.

muffins for dinner.

så må ein smøra ei muffinsform. om ein ikkje har form kan ein bruka store papirformer, men kjøp sånne som er solide og ikkje sklir rundt. liksom sånne store som har "forsterka" kant. eg eksperimenterte litt med bakepapir i formene, det vart fint. også puttar ein oppi det ein vil. eg hadde raudlauk(nesten obligatorisk), paprika, kvitlauk, pepper, serrano, fetaost, spinat og basilikum.

muffins for dinner.

jarlsberg på toppen. mmm.

muffins for dinner.

ca 12 minutt på 200 grader, også et med salat med alt ein vil ha og nyt nyt nyt.

 

 

my recipe for muffins for dinner! easy peasy and oh so good.


moscow mule.

moscow mule.

ein kan føla seg kul når ein drikk cosmopolitans på ein restaurant i budapest eller med ei flaske kronenbourg i ein park i paris, men dei fleste har sine eigne favorittdrinkar som ein kanskje tilfeldigvis kjem over eller blir introdusert for av venner. eg har ein. som eg har holdt tett til brystet til no. den er kjent mellom mine venner som lærdalsdrinken fordi det er den eg blandar til når folk kjem hit for å ligga på sofaen og le til dei får vondt i magen. her kjem oppskrifta på min favorittdrink, moscow mule:

3 cl vodka
1,5 dl ingefærøl
litt lime
litt sukker
mynteblad

bland alt i eit glas med litt isbitar og eit sugerør og voila! ein bra fredagskveld. eit mesterverk. om ein vil vera mindre pertentlig med blandingsforholda: eg pleier vanligvis å berre ta eit shotteglas vodka, tømma den i eit kjøkenglas og hella ingefærøl over der igjen. hugs: drikk vatn når de drikk vodka. og! aldersgrensa på brennevin er 20 år i norge.

 



innlegget er laga i samarbeid med schweppes: schweppes teamed up with the dutch digital agency red urban, who is responsible for the concept and development of the improve your schweppes appeal experience.


this is my favorite drink, the moscow mule. one ounce vodka, half a cup of ginger ale, fresh lime, sugar, mint. mix in a glass and drink! a great friday night in a glass. sponsored by schweppes.


den beste kaka som finst.

cake!

i dag skal me laga kake som det går fint å eta sjølv om det er altfor varmt ute. du treng: 3.5 dl sukker. 5 egg. ei halv teskjei eddik. 1 teskjei bakepulver. egga skal vera romtempererte, så ta dei gjerne ut av kjøleskapet nokre timar før du skal baka. så treng ein noko å ha oppå kaka, som frukt. eg brukte bringebær og blåbær, nom. om ein skal bruka bær må ein bruka ferske bær og ikkje fryste, for fryste bær "blør" også ser kaka ut som ein massakre etterpå. takke seg til ferske bær altså!

cake!

først må ein dela egga. det er veldig veldig viktig at ein ikkje får med noko som helst av plomma når ein deler egga. derfor deler eg eitt og eitt egg over ein kopp, tar kvita i ei skål og plomma i andre. om det kjem plomme i kvita mens ein deler så må ein starta på nytt, for ellers blir kvita aldri stiv.

cake!

sett ovnen på 100 grader. så skal det piskast. først skal me piska egg + eddik + sukker. berre køyr det på høg fart så lenge som det trengs.

cake!

røra er klar når den framleis "står". altså at den framleis er stiv som ein topp som på bildet. så skal ein ta bakepulveret og liksom "velta" den inn. ein må ikkje vispa den inn for da kan det henda ein øydelegg all den fine lufta som ein har i eggekvitene. bruk slikkepott til å elta bakepulveret inn.

cake!

spre røra ut i ei form på 30 x 40 cm. på bakepapir. sett den midt i ovnen og steik den på hundre grader i kanskje to og ein halv time, til den er seig inni men hard utapå. ein må passa litt på så den ikkje blir steikt for lenge.

cake!

når kaka er ferdig, ser den ca sånn ut.

cake!cake!

så må ein piska krem, og blanda den med vaniljekrem og ha den på kaka. og ha på bær, masse bær, alt ein vil i heile verda.

cake!

og eta den med glede.

cake!

til siste bit er slutt.



cake!

om ein vil laga ei mindre kake, som eg gjorde, kan ein bruka litt over halve røra til kaka og resten til pikekyss. eg satte kaka i ovnen også satte eg på eit vannbad. knekte oppi valrhonasjokolade(må bruka sjokolade av god kvalitet, kokesjokolade er ikkje lov).



cake! så velta eg den smelta sjokoladen inn i resten av eggekvitene og sprøyta dei med sprøytepose ut på eit bakebrett med bakepapir på. phjoh. forøvrig min første omgang med sprøytepose, det gjekk heilt fint. ein berre puttar tuten nedi ein kopp og legg sjølve posen over kanten så det blir enkelt å fylla den. så er det berre å prøva seg fram. steik dei på hundre grader i kanskje ein halvtime, kanskje lenger. dei tar ikkje så veldig lang tid, så smak heller litt undervegs.

cake!cake!

putt dei i ein fin boks og versågod! godt til kaffen i vekesvis etterpå.

ps: eggeplommene sparar ein og lagar pasta carbonara til middag! enkelt som berre det.




today we're making cake. this is a meringue cake with whipped vanilla cream and berries on top!


veggies. yum.

veggie patties.
i morgon skal de laga dette til middag. det er flate grønnsaksherligheiter. du treng(til to personar): to squash, paprika, vårlauk, eitt egg, griljermel eller brødsmular, salt, pepper, smør, urter om ein har lyst.

veggie patties.
først må ein male opp squashen sånn at den blir i små små bitar. eg har ei sånn julienne-maskin som eg brukar til alt. raspa ost, raspa squash, mala mandlar. masse rart. kjøp ei sånn, dei er geniale. viss ikkje kan ein raspe det på eit rivjern, men det skal vera ganske så finmalt.

veggie patties.
så ser det sånn ut, som ei masse.

veggie patties.
bland oppi finhakka paprika og vårlauk eller anna lauk ein likar.

veggie patties.
så tømmer du ein god del salt over, typ ei teskjei eller litt meir, og set alt i eit dørslag. saltet trekk ut væska av squashen, og me vil ha vekk så mykje væske som me berre klarar. derfor skal blandinga få stå litt mens saltet gjer sitt, kanskje 45 minutt.

veggie patties.
så skal ein presse og presse og presse til ein blir heilt blå i ansiktet til ein får ut så mykje væske som ein berre klarar. da blir det til ein ganske fin kompakt deig.

veggie patties.
knekk eitt egg og tøm oppi litt griljermel eller brødsmular om ein heller vil bruka det. blande blande.

veggie patties.
eg hadde finhakka mynte oppi óg, men ein kan gjerne prøve andre smakar som til dømes koriander! eller kvitlauk!

veggie patties.
så skal ein prøve å forma dei. om dei ikkje held seg men berre dett fra kvarandre har du meir griljermel oppi. litt og litt.

veggie patties.
så skal dei steikast. i smør. på svak varme. lenge.

veggie patties.
i mellomtiden kan ein laga salat med det ein har i kjøleskapet.

veggie patties.
og koka litt pasta og steika litt halloumi til å ha ved sidan av. med ein dressing av yoghurt + lime + pepper + salt.

veggie patties.
og ta bilder av maten. men berre om ein bloggar da.

veggie patties.
også eta. med nokon ein er glad i med eit glas vin. åh! sjukt godt.

 


this is my vegetarian recipe for today! make this for dinner tomorrow. recipe inspiration from here.


frukost.

breakfast.


den beste frukosten er den som ein klarar å laga ut av det som svigers har i kjøleskapet. i dag: h-mjølk og bryllupsblåbær.






the best breakfast is the one you are able to make from what you can find in your in-laws' fridge. today: high fat milk and blueberries. <3


frukost.

forrige søndag bestemte eg og han der fine at frå mandag av skulle det vera den store frukostveka. så me har ete fantastiske frukostar heile veka, som her:

frukost.
sandwich med: grovt brød, salat, halloumi, raudlauk, bacon, tomat, paprika, egg, majones og pesto. mmnam og oj oj oj.


frukost.
hardkokte egg på lettrista brød.


frukost.frukost.frukost.
frukost i senga med myntete, ostesmørbrød med peanøtter og jarlsberg og hardkokt egg.


frukost.frukost.
heimelaga pitabrød med hummus, omelett og tomat.


tenk om alle berre kunne tatt seg ein halvtime ekstra om morgonen for å laga skikkelig bra frukost til seg sjølv og kanskje nokon ein er glad i. eg trur at mange ville hatt det så mykje bedre da. i alle fall, fin frukostveke. kva har de ete til frukost i det siste?



last sunday j and i decided that from monday on it would be breakfast week. and so it was. we ate sandwiches with everything on, hard boiled eggs, breakfast in bed with mint tea, grilled cheese and eggs, homemade pita bread with omelets and tomatoes. yum. people would be much happier with good breakfasts.


onsdagsmat.

onsdag i mat.frukost på senga med den finaste eg veit om. peppermyntete med mynte fra hagen.


onsdag i mat.onsdag i mat.onsdag i mat.onsdag i mat.onsdag i mat.onsdag i mat.onsdag i mat.onsdag i mat.onsdag i mat.onsdag i mat.
lunsj med arbeidskjæreste. eple med vaniljekesam og mynteiste og knekkebrød med aprikosphiladelphia.



onsdag i mat.
og til middag: salat med kalkun og pasta og halloumi.

 


breakfast: in bed with j and mint tea. lunch: in the garden, apples with vanilla yoghurt, crisp breads with apricot cream cheese, mint ice tea. dinner: salad with turkey, pasta and halloumi.


min beste salat.

my favorite salad.my favorite salad.my favorite salad.my favorite salad.my favorite salad.my favorite salad.my favorite salad.

min beste salat som eg et kanskje tre gongar i veka: raudlauk, paprika, nøtter(helst valnøtter og peanøtter), rapidsalat, smørsteikt halloumi, ananas og ein dressing av creme fraiche + lime/sitron + masse pepper + salt. også ein fin person å eta med, da. det er pluss. spesielt om ein har samme prikketskjorte på.




this is my best salad. i eat it three times a week at least. red onions, bell peppers, nuts(walnuts and peanuts), salad leaves, halloumi fried in butter, pineapple and a dressing with creme fraiche + lime/lemon + a lot of pepper + salt. and someone to share it with, preferably someone in the same polkadot tshirt.


den beste suppa i verda.

soup.soup.soup.thursday.

no skal de få ei heilt sjukt bra oppskrift av meg. alt du treng er ein komfyr og ein stavmiksar og tilgang på vatn for den er himla sterk.

av ingrediensar treng du(til to personar):
to paprika
ein gul lauk
ein boks kokosmjølk
raud curry
sambal oelek(begge dei to sistnevnte finst på dei fleste innvandrarmatbutikkar og burde finnast på kjeder med stort utvalg som typ meny og mega.)

fint å ha oppå:
peanøtter & vårlauk

først skal du baka paprikaen. da skjærer du den i båtar og legg den i ei form. ha på litt olje og litt salt og sett den i ovnen på 250 grader i kanskje femten minutt, til den blir mjuk. pass på for det blir lett svidd når det er så varmt! medan det steikar i ovnen kan du hakka ein lauk. den skal du steika i smør til den blir blank og mjuk. når både paprikaen og lauken er klar blandar du dei i ei kasserolle og mosar det med stavmiksar. da blir det til ein sjukt fin oransje masse. så skal me ha kokosmelka oppi! berre tøm den oppi og rør litt rundt. nestemann: to spiseskjeier curry og ei til to teskjeier sambal oelek. om ein ikkje klarar sterk mat så veldig så ville eg ha smakt meg litt fram. også litt salt oppi og rør rør rør og la det koka litt. finhakk vårlauk og rist peanøtter i ei steikepanne og vips! ei fantastisk thai-suppe som tar ein halvtime å laga! bon apetit!




a recipe: red curry thai soup! very good. email me for the recipe, as usual!


ein måndag i mat.

middag.

today's food.today's food.

 lammefilet på celsius i kvadraturen med halve familien til han der fine. sjukt god mat og fint med familiemandag.


dessert.

today's food.

ei kule hasselnøttis på deling fra gelateriaen i tollbugata. mens me venta på trikken heim.




today's food: lamb at celsius for dinner, hazelnut ice cream for dessert!



pizza.

pizza

helst ser eg at han der fine lagar pizza ein gong i veka, helst laurdag eller fredag og medan eg høyrer på seksitalsjazz, drikk raudvin og jobbar og me snakkar om livet og om veka me har hatt. han lagar ein heilt sinnsjukt bra pizza, gong på gong på gong, og det er så mange som har spurt så her kjem det: han der fine si pizzaoppskrift(den lagar to langpannepizza med tynn botn):


deig

3-4 dl mjøl(vanlig kveitemjøl eller fancy pizzamjøl)
3 ss god olivenolje
10 gram tørrgjær
1,5 dl vatn
1 ts salt

sett på omnen på 250 grader. bland olje og lunka vatn og gjær. rør inn mjølet litt og litt til deigen ikkje klistrar. då tek du han ut og eltar han. og dette er kjedelig, for ein må stå og kna den stakkars deigen i kanskje eit kvarter, til den blir så mjuk at ein vil eta den rå men då må ein legga den under eit teppe og synga til den medan den hevar så lenge ein orkar å venta, helst minst ein halvtime.

når deigen er ferdig heva, tek du ei vinflaske(eller ei kjevle om du er så fin på det) og kjevlar ut halvpartane av deigen på kvar sitt steikebrett, veldig veldig tynt, så tynt som det går an utan at den ryk(og om ein gjer det så lappar ein den saman som eit sykkeldekk, men med deig). avhengig av korleis du likar botnen steikt kan du forsteike med eller utan saus på. viss du har på saus slepp du sånne store luftbobler ein får om ein forsteiker utan saus. så tar ein den ut, kastar på fyllet og vips inn i omnen igjen!


creme fraiche/rømme-saus

creme fraiche/rømme
salt
grovkverna (helst fersk) pepar
hakka kvitlauk
urter, helst ferske: persille/basilikum/oregano/merian
(om ein brukar tørka urter kan ein ha i ganske masse for det smakar så lite også er det fint å sjå på)

bland alt til ein bra saus, smak medan du lagar. alt skal altså vera kaldt, og ikkje ver redd for kvitlauken. det blir så godt så. smør utover pizzaen som skal vera ganske så tynn, så kan ein ha på bra greier, me likar: mozzarella, blåmuggost, raudlauk, valnøtter, fersk ananas, tynne skiver bacon, smørsteikt sopp.



tomatsaus

heile tomatar på boks
hakka kvitlauk
salt
grovkverna (helst fersk) pepar
urter, helst ferske: persille/basilikum/oregano/merian
lauk

hell tomatane i ei panne saman med litt vatn og pyttelitt olje. ha i lauken og eventuelt ein klunk raudvin og lat sausen småkoka så lenge du har tid til, jo lenger jo bedre. så må ein få knust tomatane på eit vis, han der fine brukar stavmiksaren i ca seks sekund så det meste blir knust men med litt klumpar att. da er det enklare å smørja den jamnt utover botnen. på denne pizzaen likar me: mozzarella, jarlsberg, krydra skiver av chorizo eller salamiliknande spekepølse(kvalitet over kvantitet), valnøtter, ruccola.



dressing
yoghurt naturell/kesam
grovkverna (helst fersk) pepar
kvitlauk
salt

dette er basen i dei fleste pizzadressingane våre. så varierar me litt fram og tilbake med til dømes dijonsennep, lime, vineddik, krydderurter(basic som basilikum eller modig som koriander), indiske krydder som tandoori masala. ein må vurdere det utifra kva anna ein har på pizzaen. om ein har mange smakar på pizzaen er det greit med få smakar i dressingen, og omvendt. basen er veldig god for seg sjølv óg, om ein vil safe det. om ein har creme fraiche/ rømmebasert pizzasaus, er det kanskje greit med ein dressing som smakar litt annleis, til dømes syrlig(lime er min favoritt, til alt som er godt. creme fraiche + lime + grovmalt pepper + litt salt). det var vår pizzaoppskrift! håpar de lagar noko skikkelig kickass mat til flotte personar i helga, det skal i alle fall eg!

 


this is the recipe for my fiancee's amazing fantastic pizza. email me for the recipe or try google translate!


middag.

dinner.
miniminiminiburger. mmm.




dinner: mini mini mini burger. yum.


mat.





foto: 365 days of breakfasts

eg er trøtt og sliten og svimmel. for dei siste dagane har eg nesten ikkje klart  å eta noko, har ingen apetitt, blir kvalm av å tenka på vanlige middagar frå heime i noreg til og med. innbillar meg at ting smakar annleis og luktar annleis og er konstant dårlig. så eg treng litt hjelp. kan ikkje de sei kva det beste de veit er? spelar ingen rolle kva det, er berre de verkeleg elskar det. kva skulle de ha ete om de berre fekk eta ein ting resten av livet?




i haven't been able to eat properly for a couple of days and as a result i'm feeling very dizzy and tired. i have no apetite and i don't want to eat anything at all, so please help me by telling me what you would eat if you could only eat one thing for the rest of your life? anything at all.


fiskeburger!

fish burgers.
eg har jo blitt fiskefrelst. men enn så lenge er det berre kvit fisk, og den må vera fersk og filetert fra fiskeriet. så me kjøpte lange, som er kvitrosa for det er jo så fint. og med den laga me fiskeburgarar, veldig basert på elsa si oppskrift. ein treng griljermel, to egg, lauk, filetert fisk, brød og grønnsaker som ein likar.

fish burgers.
hakk lauk som skal vera i burgerane.

fish burgers.
bland griljermel med egg og krydder, til dømes salt pepper og fiskekrydder. så må det stå ei stund så melet tar til seg væska. så blandar ein i lauken og fisken. me brukte food processor for å dela fisken opp i små små bitar, men ein kan óg berre skjæra den i bitar om ein likar det litt meir chunky.

fish burgers.
så, om ein er to kan den eine skjæra grønnsaker, til dømes rapidsalat, raudlauk, paprika og agurk, medan den andre...

fish burgers.
...steiker burgerar. me brukte ca 400 gram fisk, det vart fire burgarar.

fish burgers.
me laga ein kesamdressing med ketchup og sennep i, det er så gøy med dressingar å berre fiksa og triksa seg fram og prøva å få til noko skikkelig bra. alt oppå rista brød også noko fint på tv! ein to tre middag!




fish burger! i'm getting very good at eating fish, i tell you.


ein laurdag i mat.

saturday.
laurdagsfrukost er alltid bra: yoghurt naturell med deilig frukostblanding fra food story(sjølv om servicen var noko av det verste på lenge) og eple på toppen. ferskpressa appelsinjuice og grapefrukt!

saturday.
så delte eg og han der fine ein pizza fra villa paradiso før me spratt på kino. me såg another year, den var skikkelig skikkelig fin. og eg åt sherbet fountain, min favorittkinosnop! ganske så fin laurdag.


kva gjorde de på laurdag?



my saturday meals!


fisk.

heilt sidan eg var liten har eg hata fisk. eg måtte gå ut av huset når dei kokte torsk, brakk meg når dei åt laks ved frukostbordet. det einaste eg klarte å eta var sei, for det sa mamma og pappa at var flygefisk, og ein kunne jo ikkje la vera å eta flygefisk, for det er rimelig kult med fisk som kan flyga. dei siste åra har eg nesten ikkje ete fisk i heile tatt, med unntak av halvfabrikat som fiskepinnar og fiskegrateng(med ketchup...). men no, folkens! no har det komt den finaste fiskesjappa ved folketeateret(youngstorget), og denne veka har eg ete fisk. her kjem oppskrift:


sei med potetsalat og tomatsteikt lauk

fish!
du treng: purre, mjøl, salt, peppar, creme fraiche(ein kan bruka lett eller vanlig, det bestemmer ein sjølv), lauk, eple, sitron, poteter, fisk(me hadde 400g til to personar) og smør til å steika i. også treng ein litt tomatpuré.

fish!
start med å skrella, kutta og koka potetene til dei er ok mjuke. sil av dei når dei er ferdige og sett dei til nedkjøling ein plass.

fish!
til dette måltidet treng ein ein god del salt og peppar, og me brukar nesten ikkje anna enn sånt me knuser sjølv. det smakar så sjukt mykje bedre. om du ikkje har morter, kjøp sånt som ein kan skru på eller kjøp grovkorna pepper. ikkje bruk fint pepper.

fish!
ta tre spiseskjeier mjøl på eit fat, bland med salt og pepper. så vender ein fiskestykka i blandinga så det dekkar godt.

fish!
hakk eple og purre i ein bolle.

fish!
og ha oppi potetene + creme fraiche + sitronsaft + salt + peppar. her må ein berre smaka til litt etter litt. dette var min første potetsalat, og den var dritgod. altså ikkje noko vanskelig. så hakkar ein lauken, og har den oppi ein kasserolle med smør, la den steika på svak til middels varme til den er mjuk. så har ein oppi tomatpuré! dette blir heilt sjukt godt.

fish!
steik fisken i smør, varm opp panna så varmt som det går også skrur ein ned varmen til ca middels rett før ein har i fisken. me har óg hatt bra fiskekrydder på, fra roma. det går an å testa seg litt fram, graslauk og dill er jo godt til fisk.

fish!
så! er det berre å eta. min første ferske fisk, og det var dritgodt. no har eg lyst på fisk igjen, kven skulle trudd. ha ein bra mattorsdag!


this week i made fresh fish for the first time in my life, it was so so good!


helgefrukost.

pannekaker.

breakfast.
til desse fantastiske pannekakene treng ein ein kopp med mjølk, ein kopp med mjøl, eitt egg, ei halv teskjei bakepulver, ei klype salt og ei heil pære. bland alle ingrediensane, pæra berre riv du på eit rivjern med dei "grovaste" knivane så det blir litt store pærebitar oppi, berre riv heile, treng ikkje å skjæra den opp først eingong. bland alt ihop og steik dei i smør, ca ei og ei halv spiseskjei røre i kvar pannekake, i ei middels varm panne, et med yoghurt naturell og lønnesirup! ein kan godt variere kva frukt ein har oppi, i morgon skal eg og han der fine prøva oss på eple, og det går óg an med banan og alle slags bær! og tenk: ikkje eit gram sukker!



frukostblanding.

til min fantastiske frukostblanding treng de:
breakfast.
honning. (ps: ser de at tatoveringen min er rosa inni? i jula brant eg meg veldig akkurat rett inni tatoveringa og det har vore skikkelig stygt med sår og flassande hud men no er den berre litt rosa og det syns eg er skikkelig fint egentlig)

breakfast.
havregryn.

breakfast.
og hasselnøtter. i tillegg ei spiseskjei med olje som ikkje er olivenolje, eg brukar solsikke. også kan ein egentlig variera som ein vil med andre ting ein likar, frø og lignande!

breakfast.
smelt honning(eg brukte ca ein halv sånn boks! det er viktig at honningen har god kvalitet, så ikkje kjøp billig for det blir ikkje bra - eg har prøvd.) og olje i ei panne, rør så det ikkje svir seg. hiv oppi havregryn og nøtter til du syns blandinga har bra konsistens, det må ikkje vera for tørt.

breakfast.
så har ein alt over på eit steikebrett og om ein får litt på fingrane går det bra.

breakfast.
sånn skal det sjå ut. så steiker ein det på 160 grader i ca 25 minutt, det er lurt å ta ut plata eit par gonger og blanda til så alt blir likt steikt. så tar ein det ut, lar det kjøla ned og vips:

breakfast.
ein fantastisk frukost saman med yoghurt naturell, eplebitar, rosiner og kokos på toppen!




these are my recipes for two delicous weekend breakfasts! pancakes with pear in them and my homemade granola. email me for the recipes!


grønn curry.

green curry.
i går laga eg middag til meg og fredrik; vegetarisk grønn curry for to personar. du treng: gulrot, kvitlauk, paprika, gul lauk, lime, grønn curry-paste, kokosmjølk, soyasaus, limeblad, fish sauce.

green curry.
sånn. den fiskesausen var ikkje noko god, eg berre kasta den. kjøp den som er svart, den som ein får kjøpt på vanlige matputikkar er bra.

green curry.
ein må skjæra grønnsakene i passande bitar, eg likar å skjæra gulrot sånn på skrå.

green curry.
ps/obs: eg brukte to boksar kokosmjølk og ikkje ein.

green curry.
så kastar ein alt utanom risen oppi ei gryte og kokar det på middels varme til grønnsakene er klare. eg brukte nesten heile glaset med grønn curry-paste, men det må ein nesten berre sjå litt an. og halve glaset med limeblad. ein pytteliten skvett med soyasaus. risen må ein óg koka, og nåde den som brukar ferdigris for det smakar papp. jasminris er min favoritt.

green curry.
og et! (ikkje et blada) også kan ein ha i til dømes vasskastanjar og bambus og brokkoli og alt ein vil. bra mat! god mat!




green curry! email me for the recipe.


helgetips.

du treng: iskrem. heilmjølk/fløyte. nøttesjokolade(bergene melk nøtt/firkløver/helnøtt). varm opp 0,75 dl mjølk/fløyte på middels varm panne, knekk oppi ei heil stor sjokoladeplate og rør mens det smeltar, pass på at det ikkje kokar eller svir seg. når sjokoladen har smelta kan ein tømma den over skåler med iskrem og eta fort fort fort og nyta nyta nyta. det er mitt helgetips. sjukt godt.


you need: ice cream, whole fat milk or cream and twohundred grams of chocolate with nuts. heat milk in a pot, 0,75 dl, and break the chocolate in pieces into the warm milk(not to warm or it will burn), stir until it's kind of a sauce. serve over ice cream and die from its deliciousness.


lunsj.

lunch.
noko som er fint med å vera heime er at ein får eta lunsj lenge om ein vil. i dag laga eg heimelaga raud pesto(da tar ein soltørka tomater, litt nøtter, kvitlauk, litt vatn og litt olje og køyrer det i ei maskin som blandar miksar triksar og vips!) som eg hadde på knekkebrød med jarlsberg og paprika. pluss melon pluss jordbærte pluss vatn pluss ei klementin, men egentlig åt eg fire klementiner, alle eg hadde.

lunch.
eg elskar våre nye glas fra åhléns, dei kosta tjuefem kroner stykket og føles virkelig som fra femtitalet. ein føler seg i alle fall som ei fin dame når ein har dette glaset i venstre hånd og blar i det nyaste cover med høgre.

lunch.
også er det litt som å sjå ned i eit spennande hav når ein drikk av dei. me har eit med raude og eit med blå prikkar.

lunch.
ferdig lunsj. lurer på kva eg skal eta i morgon.



this was my lunch today: two crispbreads with homemade red pesto, jarlsberg and paprika, with some galia melon and clementines. strawberry tea and water in my new drinking glass.


ein torsdag i mat.

a food thursday.
i går var eg og han der fine invitert til yogurt heaven for lunsj og s'mores. det var ein avansert kunst, men det gjekk fort og fint.

a food thursday.
s'mores er altså kjeks+smelta marshmallow+sjokolade+kjeks på toppen. som ein sandwich, sjukt godt og sjukt mettande. fint å gjera på ein fredag i alle fall.

a food thursday.
så fekk me is før me gjekk, cheesecake og tiramisu med kvit sjokolade og oreo på toppen. så. godt. åh. om eg budde nærare hadde eg seriøst kjøpt is kvar dag.

a food thursday.
mens eg hakka brokkoli til middagen fant eg eit tre midt oppi. det er så fint syns eg.

a food thursday.
til middag hadde me wok med masse deilig oppi, som nudlar og gulrot.

 

i dag er det fredag og eg er altfor opptatt til å blogga bra, men håpar de får fine helger uansett! suss!

 


my thursday in food. first, s'mores at yogurt heaven with ice cream for dessert. while making dinner i found a tree with my broccoli and it turnet out to be a great wok with noodles and perfectly woked carrots.


tomatsuppe.

tomato soup dinner.
du treng(til to personar eller ein middag og ein lunsj til ein person):
to boksar tomater
to små løk eller ein stor
creme fraiche(eg brukar lett sidan me lagar suppen så ofte)
kvitlauk
salt
pepper
også bør du ha stavmikser, men ein blender går óg fint



tomato soup dinner.
tøm tomatene oppi panna med lauken + tre-fire fedd med hakka kvitlauk. når du tømmer tomatene fra boksen blir det igjen litt tomat i boksen, fyll boksen halvvegs med vatn og tøm det oppi gryta. det skal altså vera ca éin boks med vatn i denne suppa. eg bruker ei jerngryte, men eg trur det går bra med kva panne som helst. til denne suppa brukte eg hakka tomater, men vanligvis brukar eg heile. kok tomatene og lauken til lauken er heilt mjuk.

tomato soup dinner.
ta panna av varmen og tilsett to spiseskjeier med creme fraiche.

tomato soup dinner.
så køyrer du det til ein fin suppe med stavmikser(om du brukar blender: hugs å holde på lokket. ting som er varme pressar seg ut om det får). smak til med masse salt og pepper. om ein har fersk basilikum er det heilt fantastisk i óg.

tomato soup dinner.
om ein vil kan ein óg tilsetta ost. eg hadde oppi ein halv mozzarella, da set ein suppa tilbake på varmen til osten har smelta og da må ein passe på, for da blir suppa skikkelig sint. ha på langerma og hold ansiktet unna panna. smak til litt meir med salt og pepper om ein har ost oppi, for den blir mildare da.

tomato soup dinner.
så er det berre til å eta! me et tomatsuppe med toast og ei røre av champignon og lauk + creme fraiche og salt og pepper på, noko av det beste eg veit, men ein kan óg eta aleine eller med kvitlauksbaguettar. og sjølvsagt kesam eller creme fraiche på toppen! enjoy!



tomato soup is my favorite dinner at the moment.