nuts and lemon and ham.

nom.

nom.

han der fine gr p skulen no, og kjem heim ganske seint. me et middag ilag uansett kor seint han kjem, og da er det superviktig at eg et bra lunsj sjlv om eg er aleine. denne t eg forrige veke, og den var sjukt bra. derfor tenkte eg at det kunne vore kult med oppskrift.

smoothie. dekk blada i blenderen med juice. eg brukte tranebr, men eple er g bra. to nevar br. ein neve ntter, eg brukte valntter og parantter og litt mandelflak. litt stning. eg brukar agave, ein kan bruka honning eller sukker om ein vil. s er det berre kyra den til den er klar. om den blir for tjukk er det berre tmma oppi meir vske.

sitronyoghurt. sidan dei ikkje har sitronyoghurt her lagar eg den sjlv. i teskjei lemon curd blandast ut i ein desiliter yoghurt naturell, helst gresk. eg t den med eit halvt eple i tynne skiver, litt muscovadosukker og litt kanel. og mandelflak!

prosciutto-croque madame. sett p ovnen og legg ei skive brd p ei form og dekk den med riven ost, eg brukar cheddar. inn i ovnen p 175 grader til den er litt spr. her kjem eit tips: me et ikkje s mykje brd, s me frys ned brd som allereie er skiva, ogs tar me ut ei og ei skive. dei tinar kjempefort, og om ein vil ha dei rista er det berre putta dei i ovnen i eit par minutt. medan brdet er i ovnen m du steika eit egg i ei lettolja panne. eg likar mitt plomma ganske hard, men det varierar ein heilt sjlv etter smak. nr osten p skiva har smelta og egget er ferdig er alt klart. legg ei eller to skiver prosciutto mellom brdet og egget, ha p salt og pepper og litt ketchup ved sidan av. prima.




j has started school now, and sometimes he comes home late. it's important to me to eat dinner together, so most of the time i'll just eat something in the early afternoon and then have dinner when he comes home. this is something i ate last week, somewhat extravagant. here are the recipes.

smoothie: cover the blades in your blender with juice. i use cranberry juice, but you can also use apple. to handfuls berries, i use raspberries. one handful of nuts, i used walnuts and brazil nuts. something to sweeten, i use agave but you can use honey or sugar if you like. then you blitz it and it's done!

lemon yoghurt: since i can't find lemon yoghurt here, i make my own. one teaspoon of lemon curd to one deciliter of greek yogurt. i ate it with a sliced apple, some cinnamon and muscovado sugar. and flaked almonds!

prosciutto-croque madame. put a slice of bread on a tray and cover it with cheese. i use cheddar. into the oven on 175 degrees until it's crispy and the cheese is golden. (we don't eat too much bread, so we buy the pre-sliced kind and put it in the freezer. that way we can eat one slice here and one slice there. it defrosts so quickly, and if you want it toasted you just put it in the oven for a couple of minutes) while the bread is in the oven, fry an egg in an oiled pan. when the bread is ready and the egg is ready, just put a slice or two of prosciutto between the egg and bread, and there you have it. eat with salt, pepper and some ketchup. voila.


sweet and salty.

1004-2386 copy

forrige veke laga eg desse til ein ny jobb som eg har ftt, til eit magasin. det var gy. og sjukt godt. snart kan de laga det g. i btter og spann.




last week i made these for a new magazine i'm working with. they were so fun to make, and incredibly good.


weekend pancakes with vanilla cream and berries!

breakfast pancakes.

dette er helgefrukostpannekaker! med vaniljekrem og br. sidan eg veit kor kjipt det er bu i bygd og sj bilder p internett av cafar og pannekaker og snt s tenkte eg berre sei til alle som vil hyra og til meg sjlv for seks r sidan: lag det sjlv da vel! det er s enkelt som s:

breakfast pancakes.

frst lagar ein pannekakerra. smelt 30g smr og sett til avkjling. ta 225g mjl, 1 spiseskjei bakepulver, ei klype salt, ei teskjei sukker i ein bolle og lag ein slags brnn. som p bildet. s har ein oppi 300ml mjlk, 2 egg som du har piska p forhnd og det smelta smret oppi brnnen ogs vispar ein alt saman til det blir ei glatt rre. la den st i tjue minutt og svella. i mellomtida laga eg vaniljekrem etter denne oppskrifta. eg laga halv porsjon, det var perfekt for to personar. brukte vaniljeekstrakt og vaniljesukker, for eg hadde ikkje stang. den m st i kjleskapet og kjla seg ned til frukosten.

breakfast pancakes.

bland i litt meir mjlk, berre ein splasj. s fr ein steika dei! p middels varme, med litt smr i panna. eg brukar berre ei pyttelita klype smr, s liten som mulig nesten. s har ein rra oppi, eg pleier vanligvis tmma fra ein mugge, det er enklare tmma fr noko med tut. s no har eg kjpt hjarteforma skler, perfekt! pannekakene skal steika til dei fr smilehol i seg, da m ein snu dei.

breakfast pancakes.

ein kan dansa p kjkenet mens ein steiker dei, eller dekk p og ta oppvasken! det gjer eg. time management for the modern housewife liksom.

breakfast pancakes.

det blir ca 14 pannekaker, perfekt tjukke.

breakfast pancakes.

s piskar ein litt krem som ein blandar med vaniljekremen. legg pannekakene i ein haug, s tmmer ein sirup over dei, vaniljekremen p topp og masse br p. frukt er bra g. ogs fr ein eta dei og smila. sjukt godt. ein perfekt mte starta ei helg p. heime. plussida med det er at ein kan eta med pysjen, for det kan ein ikkje p caf. mmm. oppskrifta er til to personar, perfekt laga til romantisk laurdagsfrukost eller s kan ein jo ganga oppskrifta med s mykje ein vil og laga brunsjfest!

(og no sluttar eg snakka om mat i nokon dagar framover, alts.)




these are weekend pancakes! i know how it's like to live in the middle of nowhere, watching pictures of cafs and pancakes on the internet so i just wanted to say to anyone who wants to hear and to myself six years ago: make it yourself! it's as easy as this: first we make the batter. melt 30 grams of butter and set it to cool. put 225g plain flour, 1 tablespoon baking powder, a pinch of salt, a teaspoon sugar in a bowl. make a well of the dry ingredients and beat in 300ml milk, two beaten eggs and the melted butter and whisk until it's a smooth batter. put the batter into a jug(so it's easier to pour) and leave it for twenty minutes. in the meantime i made vanilla cream from this recipe. it's in norwegian, but just copy it into a google translator and you'll be good to go. then set it to be cooled off in the fridge. put a splash of milk into the batter just to make it easier to work with and put a teeny bit of butter into the pan. cook them on mid-heat until they get dimples; then it's time to turn them. they take time to cook, so in the meantime you can do the dishes or set the table; time management for the modern housewise, haha. then you whip up some double or whipping cream to mix with the vanilla cream, stack the pancakes and top them with vanilla cream, berries and syrup(i used agave) and there you go! the most perfect breakfast from the comfort of your own pj's. (and i'm stopping the food obsession now, so don't be alarmed).


brunch.

0918-2282 copy

her er min laurdagsbrunsj. pytt i panne med croque madame. min laurdag var ein veldig rolig laurdag med masse kviling og kosing. steikte 45 lammekjttbollar, svarte p ein masse mail, sg ein masse project runway og t baguett og mozzarella, snt som er lov p laurdagar. hpar at de har hatt fine helger, gler meg snn til ei ny veke! det blir ei bra ei.



this is my saturday brunch. hash browns with croque madame. i had a very slow saturday with a lot of r&r. i made 45 lamb meatballs, replied to a lot of mails, watched project runway and ate baguette and mozzarella, the kind of thing one is allowed to do on saturdays. i hope you've had amazing weekends, can't wait for a new week! it's going to be a great one.


lemon cupcakes with a cheesecake hat.

i gr hadde eg og jostein ein rar matdag. det var ein ete-alt-som-er-i-kjleskapet-for-det-er-fullt-og-p-veg-til--eksplodera-dagen. s det gjorde me. men det fltes ikkje s veldig bra snn fredag-messig, for me er veldig fredagspersonar og me pleier jo alltid laga sjokolademousse. s eg tok tak i problemet. og laga sitroncupcakes med lemon curd-fyll og sitroncheesecaketopp. nom. det er jo perfekt for helga.

lemon cheesecake cupcakes.

s! du treng:

til kaka(lagar tolv):
120 g mjl
150 g sukker (egentlig skal det vera caster sugar, som er ein mellomting mellom sukker og melis. ein kan anten bruka vanlig sukker eller om ein virkelig vil flga oppskrifta har ein sukkeret oppi ein food processor til det er finare korn. trur g det finst eit p strre butikkar som er fr tate&lyle.)
1 ts bakepulver
2 ts finrive sitronskal (berre det gule, det kvite under det gule skal absolutt ikkje vera med. og! nr ein brukar sitronskal er det veldig veldig viktig vaska sitronen frst eller aller helst bruka kologisk.)
40 g usalta smr, i romtemperatur
120 ml heilmjlk
1 egg

til topp(nok til fire, eg fraus nemlig tte):
150 g melis
25 g usalta smr, romtemperatur
62,5 g kremost naturell(ikkje lettprodukt!), kald

lemon curd til fylla med, kan slyfast. ein kan fint laga heimelaga om ein ikkje finn i butikken, eg anbefalar det virkelig for det er fint med noko som er litt bittert opp alt det ste.

lemon cheesecake cupcakes.

det frste ein m gjera er ta ut smret fra kjleskapet og setta p ovnen. 170 grader. ha mjl, sukker, bakepulver, sitronskal og smr i ein bolle. det er sikkert enklast bruka ein snn hndmiksar(ikkje stavmiksar) til blanda alt. eg har ikkje det, s eg brukte sleikepott. da blandar ein berre liksom mot kanten p bollen snn at ein fordelar smret og det ikkje finst nokon smrklumpar. det er ferdig nr det har ftt ein litt sandete konsistens. smuldrete, uten smrklumpar. tm i mjlka litt og litt mens du rrer med ein visp. kun bland til mjlka er skikkelig innblanda og utan klumpar. ikkje visp meir enn ndvendig. s har ein oppi egget og farge, om ein vil det.

lemon cheesecake cupcakes.

eg hadde oppi bde farge og sitrondropar.

lemon cheesecake cupcakes.

ha tolv cupcakeformer oppi ei snn form. om du ikkje har form, br du bruka doble papirformer.

lemon cheesecake cupcakes.

steik dei i ca 20-25 minutt, pass p! mine stod litt for lenge. test med ein gaffel etter kanskje atten minutt. da stikk ein ein gaffel oppi kaka, om den er "rein" nr ein tar den ut igjen er kaka ferdig. om det heng fast kake p gaffelen m den st litt til. ein anna test er opna ovnen ogs pressa litt p toppen av ei kake, om den sprett opp igjen er den ferdig. springy to the touch, som det heiter her. ein vil ikkje at toppen p kaka skal vera hard, liksom. vil ha mjuk kake.

lemon cheesecake cupcakes.

ha kakene p ei rist s dei fr kjla seg ned litt. s brukte eg enden p ei skjei til laga eit hol i kakene og fylte i dei med lemon curd.

lemon cheesecake cupcakes.

nom. her treng ein ikkje tenka p at det skal vera fint, for det skal uansett p topping etterp.

lemon cheesecake cupcakes.

s m ein laga frosting. frst blandar ein smr+melis. samme framgangsmte som med fyllet, at ein blandar med sleikepott til det fr ein sandete konsistens. s blandar ein i osten, frst forsiktig ogs piskar ein som ein gal person for f den luftig og lett. pisk i kanskje fem minutt, ganske fort. eg hadde oppi farge her g. gult og fint. s kan ein setta den i kjleskapet til kakene er kalde.

lemon cheesecake cupcakes.

s kan ein anten bruka skjei for f toppen p, eller bruka sprytepose, som eg gjorde. s fr ein berre vera s st som ein klarar. min frste gong med sprytepose, er ok forngd. m va, men det er okei. det som er s fint med baking og matlaging er at ein merkar med in gong om ein gjer noko feil eller rett ogs er det berre gjera det bedre neste gong. eg hadde opp litt sukkerkuler for eg syns det vart fint, men ein treng ikkje. sikkert fint om det er til eit festlig lag.

lemon cheesecake cupcakes.

og, ja! s fr ein eta dei!!! kanskje til project runway, som me gjorde, og kvitvin. eller sjlvsagt saman med eit fantastisk teselskap. eg likar mine med litt stivare frosting, s dei fr st litt i kjleskapet. s fr ein gafla i seg og tenka at det var s s verdt det.




recipe for lemon cheesecake cupcakes. you need: for the cakes(makes 12): 120 g plain flour, 150 g caster sugar, 1 teaspoons baking powder, 2 tablespoons grated lemon zest(preferably organic lemons, if not then well rinsed), 40 g unsalted butter(room temperature), 120 ml whole milk, 1 egg. for the frosting(makes four, put the rest of the cakes in the freezer): 150 g icing sugar, 25 g unsalted butter(room temperature), 62,5 g full-fat cream cheese(cold).

the first thing you do is take the butter out of the fridge, because it needs to be room temperature. preheat the oven to 170 celsius(325 fahrenheit, gas 3). put the flour, sugar, baking powder, lemon zest and butter in a bowl. i used a spatula, but it's probably faster with a handheld electric mixer. mix everything together until it reaches a sandy texture with all the butter evenly distributed with the rest, no lumps. pour the milk in little by little while you whisk and beat only until the milk is incorporated, don't whisk more than you need. add the egg and the colour if you want, i added both color and lemon drops, continue mixing until the mixture is smooth, but don't whisk too long. spoon the mixture into paper cases, two-thirds full. either put the paper cases into a cupcake tray, or do double paper cases. bake for 20-25 minutes or until the cake bounces back when you touch it. a fork should come out clean when you insert it to the centre, if not then it's not done yet. leave them to cool on a wire rack. i used the back of a spoon to make a hole and then put some lemon curd into each one. yum! it doesn't have to be pretty, the icing will take care of that.

make the icing while the cupcakes cool down. mix the butter with the icing sugar in the same way as before, with a spatula or a handheld whisk, until it's a sandy consistency and everything is combined. then, add the cheese. carefully first, and then whisk it hard to incorporate air and make it fluffy and light. it would probably be best to use an electric whisk for this as it's hard for the arms but hey, it's not impossible to do. add your color if you want to, i did, and then put it in the fridge to wait for the cakes. when they're cool enough, either spoon the frosting on or use a icing bag+nozzle. it was my first time and i'm rather pleased although i do have some practise to do! i also added some sugar balls for decoration, a fun touch if you're taking them to a party or even your own private tea one. i like mine best cooled off and the frosting more stiff, so i put them in the fridge for a while.


comfort food.

i dag skal me laga noko av det enklaste og herligaste ein kan eta nr vret ute seier at ein skal bli inne og spela brettspel og sj p film og sussa. dobbelbakt potet og tomatsuppe! eit mltid som krev lite arbeid men litt tid, men det er s verdt det. og om ein planlegg litt s har ein potetene og suppa klare samtidig!

comfort food.

frst m ein baka potet. ein treng i bakepotet per person. s berre bakar ein den som vanlig, p ca 190 grader i ein og ein halv time. tida varierer veldig fra ovn til ovn og potet til potet s berre flg med og ta dei ut nr dei fles ferdige og liksom litt mjuke. ta dei ut, la dei kvila litt. ogs deler du dei i to. grav ut innmaten forsiktig, utan skada skalet, og ha det oppi ein bolle. saman med potetinnmaten blandar ein: ei spiseskjei creme fraiche, to nevar ost(eg brukar cheddar, syns det er best), eitt piska egg, salt og pepper. bruk ei skjei og legg det tilbake i skala og inn igjen i ovnen til dei er gyldne og klare.

comfort food.

dette er ei enkel oppskrift som ein kan variera s mykje som ein orkar. sophie dahl har originalen. til to personar tok eg ca ti tomater og to raudlauk og ein kvitlauk. skjr alt i halvt, kvitlauken g. den kuttar ein snn at ein halverar fedda ogs hiv ein berre heile greia oppi forma til det andre. forma br vera eit par centimeter hgare enn tomatene. ei teskjei sukker og to spiseskjeier extra virgin olivenolje over, salt, pepper, ogs blandar ein litt med hendene. best blir det om ein har fersk timian, da har ein den p fr ein set suppa i ovnen. viss ikkje, er det heilt okei blanda inn trr etterp g. inn i ovnen i ca 45 minutt p 190 grader. s kjem det ut ein snn fantastisk st lukt av kvitlauk og tomat av ovnen. popp ut fedda fr kvitlauken(me vil ikkje ha skal i suppa), og tm alt i forma i ein blender eller i ein bolle og bruk stavmiksar. tilsett balsamico etter smak, og salt og pepper. alltid grov pepper.

comfort food.

ogs har ein det perfekte mltidet. ein fr gjerne duppa potet i suppa. og eta potetskalet. omnomnom. perfekt for september.




this is a recipe for a double baked potato and baked tomato soup. if you want the recipe all you need to do is watch this video, it belongs to sophie dahl and it's so perfect for september.


chocolate = joy.

chocolate mousse.

eg lagar sjokolademousse kvar fredag. det er det einaste heilage helgeritualet me har. i oslo pleidde eg laga freia sin p pose, for den er faktisk sjukt god. men, sidan me har flytta til utlandet og ikkje har freia lenger fant eg ut at eg skulle bli voksen og lra meg laga sjokolademousse p ordentlig. og det er sjlvsagt ut av denne verda-godt. og no skal eg lra deg. det er null problem berre multiplisera ingrediensane. denne oppskrifta er opprinnelig herfra, mi oppskrift er delt i fire s den passar til to. du treng:

100 g sjokolade av god kvalitet, eg fretrekk valrhona manjari, men all vanlig sjokolade over 74% sjokolade er bra.
40 g sukker
40 g eggegule (ca to, varierar fr egg til egg)
60 g mjlk
200 g flyte som det gr an piska til krem

chocolate mousse.

smelt sjokoladen i eit vassbad. det vil sei at du puttar sjokoladen i ei skl som toler varme oppi ei panne med vatn i seg. sj her, til dmes. s, mens sjokoladen smeltar p middels varme, kan du piska eggeplommene saman med to tredjedelar av sukkeret. det skal bli lysegult og fluffy.

chocolate mousse.

s har du mjlka i ei panne p middels varme saman med resten av sukkeret. rr mens mjlka blir varmare. nr mjlka er varm, alts rett fr ho kokar, tar du ho av varmen og tmmer ho opp i eggeblandinga, rrer om og tmmer det heile tilbake i panna. dette er litt tricky: rr med ein visp i panna mens egg+mjlk str over lav til middels varme, pass p at absolutt ingenting svir seg. rr og rr og rr til du kjenner at det tjuknar. ta den av varmen nr konsistensen minnar om ein slags tjukk saus. da blandar du den med den smelta sjokoladen. med ein sleikepott.

chocolate mousse.

s skal me piska kremen. den skal vera mjuk som ei dyne, ikkje som krem som er hard men den er heilt mjuk. alts stopp fr det er for seint.

chocolate mousse.

s skal du velta inn kremen i sjokoladeblandinga, forsiktig. det tar litt tid, og ein m gjera det med kjrleik. for ellers gr alle boblene ut og da er det berre ein pudding.

chocolate mousse.

s heller du blandinga oppi passande glas og setter det i kjleskapet i typ fire timar.

chocolate mousse.

s har ein opp det ein vil, eg hadde p ein crumbledeig og klementin, men det trengs absolutt ingenting egentlig! og et og sj p kvarandre med glede i augene. og det var den helga redda. p eit fat.



my recipe for chocolate mousse! email me for the recipe(when i say that i mean it!).


let's make dinner.

mandag kveld var ein fantastisk fin kveld. eg og j feira at me har budd ei veke i london. me drakk champagne, klina, sg dei siste episodane av house og t bra feiremiddag. pastagrateng. grateng er ikkje kvardagsmat, men nr ein skal feira noko s fantastisk s er det heilt p sin plass. kvardagsfeiring, liksom.


let's make dinner.

s i dag skal me laga grateng. du treng(til to personar): ein halv brokkoli, to gulrtter, ein halv raudlauk, ein bunt vrlauk eller salatlauk eller purre, tre store nevar pasta(eg brukte fusilli), mjlk med hg feittprosent(om ein brukar typ skumma mjlk s stivnar ikkje sausen skikkelig i ovnen), smr, mjl, pepper, salt, sennep av bra kvalitet og to nevar ost.

let's make dinner.

frst m ein hakka grnnsakene i bitar. lauken skal vera typ som p bildet, brokkoli- og gulrotbitane skal vera omtrent som tommeltoppstorleik. smelt rundt 50 gram smr i ei panne saman med vrlauken. p lg varme, i ca ti minutt til lauken er mjuk. lg varme er viktig.

let's make dinner.

kok opp pastaen som det str p pakka. ca to minutt fr den er ferdigkokt har du oppi gulrot og brokkoli. ha det s i eit drslag og ha kaldt vatn p s dei ikkje held fram med koka etter varme. s kan du ha alt oppi ei form og blanda det med raudlauksbitane, som skal vera skjrt i btar.

let's make dinner.

no kjem det som kanskje er litt vanskelig. sausen. ta ca 50 gram mjl og bland det inn med lauk+smrblanding. blandblandbland til du fr ein slags "paste"-konsistens. da skal me ha mjlk over. ca 5 dl. p middels varme, tm litt og litt mjlk mens du rrer absolutt heile tiden med ein ballongvisp. etter all mjlka er i held du fram med rra, og litt etter litt merkar ein at sausen tjuknar. stopp nr du syns den kjens som ein saus. da har du oppi ein neve med ost. me brukte cheddar, men kva som helst ost funkar egentlig. s skal du ha oppi ei halv spiseskjei sennep(dijon eller ein engelsk type, ikkje idun!!!), salt og pepper etter smak.

let's make dinner.

s. no er me klare med alt som skal vera i forma.

let's make dinner.

da tmmer du sausen over forma som eit lokk. s kan du rota litt rundt om du vil med ein gaffel for fordela sausen litt. ha ein neve ost p toppen og sett den i ovnen p 190 grader i omtrent 25-30 minutt.

let's make dinner.

mens den steiker kan du laga salat! min hadde ruccola, pre, vrlauk og druer. nom.

let's make dinner.

snn ser den ut nr den er ferdig. mmnom.

let's make dinner.

server p fine fat som du nettopp har kjpt p loppemarknad eller berre vanlige fat og et framfor ein fin tv-serie. kvardagsfeiring! <3




on monday night i had such a great time, j and i celebrated our first week in london and i made a gratin to go with our festive mood. perfect.


popsicle.

0802-16580802-16590802-1662

det her er det kulaste eg veit om eta denne veka. eller det var i alle fall det i gr kveld, no er det ikkje det lenger men det snakkar me om ein annan gang. uansett: banan. p gaffel. putt den i fryseren til den blir kald. smelt sjokolade i vassbad i mellomtida. rull bananene i sjokoladen(med gaffelen framleis p), sikkert fint bruke ei skjei til tmme over eller ein pensel om ein vil bruka mindre sjokolade. ogs heller ein hakka hasselntter over igjen. i fryseren med det og eit kvarter etterp: den beste kvardagssnacken!

de fr unnskylda mitt frver, eg er altfor oppteken med ha det gy og fotografera vakre bilder. meir om det g seinare, sjlvsagt! hpar de har det dritbra. suss.

my favorite snack this week: bananas with chocolate coating. you have to freeze the bananas first, or else the chocolate won't stick! pour melted chocolate over them, roll them in nuts and into the freezer again for fifteen minutes et voila!


ein veldig flott middag.

her kjem oppskrift p ein supergod middag. den er spesielt bra til ta med p piknik under eit tre eller i hagen, med gras mellom trne eller framfor poirot seint p kvelden. det er alts muffins! til middag!


muffins for dinner.

frst lagar me rra. den lagar me av tre egg, 4 dl mjl, 1,5 ts bakepulver, 1,5 dl yoghurt(ein med hgt feittinnhold, ikkje bruk lett). miks det saman med litt salt og pepper. eg hadde g hakka valntter i, men det kan ein velga sjlv.

muffins for dinner.

s m ein smra ei muffinsform. om ein ikkje har form kan ein bruka store papirformer, men kjp snne som er solide og ikkje sklir rundt. liksom snne store som har "forsterka" kant. eg eksperimenterte litt med bakepapir i formene, det vart fint. ogs puttar ein oppi det ein vil. eg hadde raudlauk(nesten obligatorisk), paprika, kvitlauk, pepper, serrano, fetaost, spinat og basilikum.

muffins for dinner.

jarlsberg p toppen. mmm.

muffins for dinner.

ca 12 minutt p 200 grader, ogs et med salat med alt ein vil ha og nyt nyt nyt.

my recipe for muffins for dinner! easy peasy and oh so good.


moscow mule.

moscow mule.

ein kan fla seg kul nr ein drikk cosmopolitans p ein restaurant i budapest eller med ei flaske kronenbourg i ein park i paris, men dei fleste har sine eigne favorittdrinkar som ein kanskje tilfeldigvis kjem over eller blir introdusert for av venner. eg har ein. som eg har holdt tett til brystet til no. den er kjent mellom mine venner som lrdalsdrinken fordi det er den eg blandar til nr folk kjem hit for ligga p sofaen og le til dei fr vondt i magen. her kjem oppskrifta p min favorittdrink, moscow mule:

3 cl vodka
1,5 dl ingefrl
litt lime
litt sukker
mynteblad

bland alt i eit glas med litt isbitar og eit sugerr og voila! ein bra fredagskveld. eit mesterverk. om ein vil vera mindre pertentlig med blandingsforholda: eg pleier vanligvis berre ta eit shotteglas vodka, tmma den i eit kjkenglas og hella ingefrl over der igjen. hugs: drikk vatn nr de drikk vodka. og! aldersgrensa p brennevin er 20 r i norge.



innlegget er laga i samarbeid med schweppes: schweppes teamed up with the dutch digital agency red urban, who is responsible for the concept and development of the improve your schweppes appeal experience.


this is my favorite drink, the moscow mule. one ounce vodka, half a cup of ginger ale, fresh lime, sugar, mint. mix in a glass and drink! a great friday night in a glass. sponsored by schweppes.


den beste kaka som finst.

cake!

i dag skal me laga kake som det gr fint eta sjlv om det er altfor varmt ute. du treng: 3.5 dl sukker. 5 egg. ei halv teskjei eddik. 1 teskjei bakepulver. egga skal vera romtempererte, s ta dei gjerne ut av kjleskapet nokre timar fr du skal baka. s treng ein noko ha opp kaka, som frukt. eg brukte bringebr og blbr, nom. om ein skal bruka br m ein bruka ferske br og ikkje fryste, for fryste br "blr" ogs ser kaka ut som ein massakre etterp. takke seg til ferske br alts!

cake!

frst m ein dela egga. det er veldig veldig viktig at ein ikkje fr med noko som helst av plomma nr ein deler egga. derfor deler eg eitt og eitt egg over ein kopp, tar kvita i ei skl og plomma i andre. om det kjem plomme i kvita mens ein deler s m ein starta p nytt, for ellers blir kvita aldri stiv.

cake!

sett ovnen p 100 grader. s skal det piskast. frst skal me piska egg + eddik + sukker. berre kyr det p hg fart s lenge som det trengs.

cake!

rra er klar nr den framleis "str". alts at den framleis er stiv som ein topp som p bildet. s skal ein ta bakepulveret og liksom "velta" den inn. ein m ikkje vispa den inn for da kan det henda ein ydelegg all den fine lufta som ein har i eggekvitene. bruk slikkepott til elta bakepulveret inn.

cake!

spre rra ut i ei form p 30 x 40 cm. p bakepapir. sett den midt i ovnen og steik den p hundre grader i kanskje to og ein halv time, til den er seig inni men hard utap. ein m passa litt p s den ikkje blir steikt for lenge.

cake!

nr kaka er ferdig, ser den ca snn ut.

cake!cake!

s m ein piska krem, og blanda den med vaniljekrem og ha den p kaka. og ha p br, masse br, alt ein vil i heile verda.

cake!

og eta den med glede.

cake!

til siste bit er slutt.



cake!

om ein vil laga ei mindre kake, som eg gjorde, kan ein bruka litt over halve rra til kaka og resten til pikekyss. eg satte kaka i ovnen ogs satte eg p eit vannbad. knekte oppi valrhonasjokolade(m bruka sjokolade av god kvalitet, kokesjokolade er ikkje lov).



cake! s velta eg den smelta sjokoladen inn i resten av eggekvitene og spryta dei med sprytepose ut p eit bakebrett med bakepapir p. phjoh. forvrig min frste omgang med sprytepose, det gjekk heilt fint. ein berre puttar tuten nedi ein kopp og legg sjlve posen over kanten s det blir enkelt fylla den. s er det berre prva seg fram. steik dei p hundre grader i kanskje ein halvtime, kanskje lenger. dei tar ikkje s veldig lang tid, s smak heller litt undervegs.

cake!cake!

putt dei i ein fin boks og versgod! godt til kaffen i vekesvis etterp.

ps: eggeplommene sparar ein og lagar pasta carbonara til middag! enkelt som berre det.




today we're making cake. this is a meringue cake with whipped vanilla cream and berries on top!


veggies. yum.

veggie patties.
i morgon skal de laga dette til middag. det er flate grnnsaksherligheiter. du treng(til to personar): to squash, paprika, vrlauk, eitt egg, griljermel eller brdsmular, salt, pepper, smr, urter om ein har lyst.

veggie patties.
frst m ein male opp squashen snn at den blir i sm sm bitar. eg har ei snn julienne-maskin som eg brukar til alt. raspa ost, raspa squash, mala mandlar. masse rart. kjp ei snn, dei er geniale. viss ikkje kan ein raspe det p eit rivjern, men det skal vera ganske s finmalt.

veggie patties.
s ser det snn ut, som ei masse.

veggie patties.
bland oppi finhakka paprika og vrlauk eller anna lauk ein likar.

veggie patties.
s tmmer du ein god del salt over, typ ei teskjei eller litt meir, og set alt i eit drslag. saltet trekk ut vska av squashen, og me vil ha vekk s mykje vske som me berre klarar. derfor skal blandinga f st litt mens saltet gjer sitt, kanskje 45 minutt.

veggie patties.
s skal ein presse og presse og presse til ein blir heilt bl i ansiktet til ein fr ut s mykje vske som ein berre klarar. da blir det til ein ganske fin kompakt deig.

veggie patties.
knekk eitt egg og tm oppi litt griljermel eller brdsmular om ein heller vil bruka det. blande blande.

veggie patties.
eg hadde finhakka mynte oppi g, men ein kan gjerne prve andre smakar som til dmes koriander! eller kvitlauk!

veggie patties.
s skal ein prve forma dei. om dei ikkje held seg men berre dett fra kvarandre har du meir griljermel oppi. litt og litt.

veggie patties.
s skal dei steikast. i smr. p svak varme. lenge.

veggie patties.
i mellomtiden kan ein laga salat med det ein har i kjleskapet.

veggie patties.
og koka litt pasta og steika litt halloumi til ha ved sidan av. med ein dressing av yoghurt + lime + pepper + salt.

veggie patties.
og ta bilder av maten. men berre om ein bloggar da.

veggie patties.
ogs eta. med nokon ein er glad i med eit glas vin. h! sjukt godt.


this is my vegetarian recipe for today! make this for dinner tomorrow. recipe inspiration from here.


frukost.

breakfast.


den beste frukosten er den som ein klarar laga ut av det som svigers har i kjleskapet. i dag: h-mjlk og bryllupsblbr.






the best breakfast is the one you are able to make from what you can find in your in-laws' fridge. today: high fat milk and blueberries. <3


frukost.

forrige sndag bestemte eg og han der fine at fr mandag av skulle det vera den store frukostveka. s me har ete fantastiske frukostar heile veka, som her:

frukost.
sandwich med: grovt brd, salat, halloumi, raudlauk, bacon, tomat, paprika, egg, majones og pesto. mmnam og oj oj oj.


frukost.
hardkokte egg p lettrista brd.


frukost.frukost.frukost.
frukost i senga med myntete, ostesmrbrd med peantter og jarlsberg og hardkokt egg.


frukost.frukost.
heimelaga pitabrd med hummus, omelett og tomat.


tenk om alle berre kunne tatt seg ein halvtime ekstra om morgonen for laga skikkelig bra frukost til seg sjlv og kanskje nokon ein er glad i. eg trur at mange ville hatt det s mykje bedre da. i alle fall, fin frukostveke. kva har de ete til frukost i det siste?



last sunday j and i decided that from monday on it would be breakfast week. and so it was. we ate sandwiches with everything on, hard boiled eggs, breakfast in bed with mint tea, grilled cheese and eggs, homemade pita bread with omelets and tomatoes. yum. people would be much happier with good breakfasts.


onsdagsmat.

onsdag i mat.frukost p senga med den finaste eg veit om. peppermyntete med mynte fra hagen.


onsdag i mat.onsdag i mat.onsdag i mat.onsdag i mat.onsdag i mat.onsdag i mat.onsdag i mat.onsdag i mat.onsdag i mat.onsdag i mat.
lunsj med arbeidskjreste. eple med vaniljekesam og mynteiste og knekkebrd med aprikosphiladelphia.



onsdag i mat.
og til middag: salat med kalkun og pasta og halloumi.


breakfast: in bed with j and mint tea. lunch: in the garden, apples with vanilla yoghurt, crisp breads with apricot cream cheese, mint ice tea. dinner: salad with turkey, pasta and halloumi.


min beste salat.

my favorite salad.my favorite salad.my favorite salad.my favorite salad.my favorite salad.my favorite salad.my favorite salad.

min beste salat som eg et kanskje tre gongar i veka: raudlauk, paprika, ntter(helst valntter og peantter), rapidsalat, smrsteikt halloumi, ananas og ein dressing av creme fraiche + lime/sitron + masse pepper + salt. ogs ein fin person eta med, da. det er pluss. spesielt om ein har samme prikketskjorte p.




this is my best salad. i eat it three times a week at least. red onions, bell peppers, nuts(walnuts and peanuts), salad leaves, halloumi fried in butter, pineapple and a dressing with creme fraiche + lime/lemon + a lot of pepper + salt. and someone to share it with, preferably someone in the same polkadot tshirt.


den beste suppa i verda.

soup.soup.soup.thursday.

no skal de f ei heilt sjukt bra oppskrift av meg. alt du treng er ein komfyr og ein stavmiksar og tilgang p vatn for den er himla sterk.

av ingrediensar treng du(til to personar):
to paprika
ein gul lauk
ein boks kokosmjlk
raud curry
sambal oelek(begge dei to sistnevnte finst p dei fleste innvandrarmatbutikkar og burde finnast p kjeder med stort utvalg som typ meny og mega.)

fint ha opp:
peantter & vrlauk

frst skal du baka paprikaen. da skjrer du den i btar og legg den i ei form. ha p litt olje og litt salt og sett den i ovnen p 250 grader i kanskje femten minutt, til den blir mjuk. pass p for det blir lett svidd nr det er s varmt! medan det steikar i ovnen kan du hakka ein lauk. den skal du steika i smr til den blir blank og mjuk. nr bde paprikaen og lauken er klar blandar du dei i ei kasserolle og mosar det med stavmiksar. da blir det til ein sjukt fin oransje masse. s skal me ha kokosmelka oppi! berre tm den oppi og rr litt rundt. nestemann: to spiseskjeier curry og ei til to teskjeier sambal oelek. om ein ikkje klarar sterk mat s veldig s ville eg ha smakt meg litt fram. ogs litt salt oppi og rr rr rr og la det koka litt. finhakk vrlauk og rist peantter i ei steikepanne og vips! ei fantastisk thai-suppe som tar ein halvtime laga! bon apetit!




a recipe: red curry thai soup! very good. email me for the recipe, as usual!


ein mndag i mat.

middag.

today's food.today's food.

lammefilet p celsius i kvadraturen med halve familien til han der fine. sjukt god mat og fint med familiemandag.


dessert.

today's food.

ei kule hasselnttis p deling fra gelateriaen i tollbugata. mens me venta p trikken heim.




today's food: lamb at celsius for dinner, hazelnut ice cream for dessert!



pizza.

pizza

helst ser eg at han der fine lagar pizza ein gong i veka, helst laurdag eller fredag og medan eg hyrer p seksitalsjazz, drikk raudvin og jobbar og me snakkar om livet og om veka me har hatt. han lagar ein heilt sinnsjukt bra pizza, gong p gong p gong, og det er s mange som har spurt s her kjem det: han der fine si pizzaoppskrift(den lagar to langpannepizza med tynn botn):


deig

3-4 dl mjl(vanlig kveitemjl eller fancy pizzamjl)
3 ss god olivenolje
10 gram trrgjr
1,5 dl vatn
1 ts salt

sett p omnen p 250 grader. bland olje og lunka vatn og gjr. rr inn mjlet litt og litt til deigen ikkje klistrar. d tek du han ut og eltar han. og dette er kjedelig, for ein m st og kna den stakkars deigen i kanskje eit kvarter, til den blir s mjuk at ein vil eta den r men d m ein legga den under eit teppe og synga til den medan den hevar s lenge ein orkar venta, helst minst ein halvtime.

nr deigen er ferdig heva, tek du ei vinflaske(eller ei kjevle om du er s fin p det) og kjevlar ut halvpartane av deigen p kvar sitt steikebrett, veldig veldig tynt, s tynt som det gr an utan at den ryk(og om ein gjer det s lappar ein den saman som eit sykkeldekk, men med deig). avhengig av korleis du likar botnen steikt kan du forsteike med eller utan saus p. viss du har p saus slepp du snne store luftbobler ein fr om ein forsteiker utan saus. s tar ein den ut, kastar p fyllet og vips inn i omnen igjen!


creme fraiche/rmme-saus

creme fraiche/rmme
salt
grovkverna (helst fersk) pepar
hakka kvitlauk
urter, helst ferske: persille/basilikum/oregano/merian
(om ein brukar trka urter kan ein ha i ganske masse for det smakar s lite ogs er det fint sj p)

bland alt til ein bra saus, smak medan du lagar. alt skal alts vera kaldt, og ikkje ver redd for kvitlauken. det blir s godt s. smr utover pizzaen som skal vera ganske s tynn, s kan ein ha p bra greier, me likar: mozzarella, blmuggost, raudlauk, valntter, fersk ananas, tynne skiver bacon, smrsteikt sopp.



tomatsaus

heile tomatar p boks
hakka kvitlauk
salt
grovkverna (helst fersk) pepar
urter, helst ferske: persille/basilikum/oregano/merian
lauk

hell tomatane i ei panne saman med litt vatn og pyttelitt olje. ha i lauken og eventuelt ein klunk raudvin og lat sausen smkoka s lenge du har tid til, jo lenger jo bedre. s m ein f knust tomatane p eit vis, han der fine brukar stavmiksaren i ca seks sekund s det meste blir knust men med litt klumpar att. da er det enklare smrja den jamnt utover botnen. p denne pizzaen likar me: mozzarella, jarlsberg, krydra skiver av chorizo eller salamiliknande spekeplse(kvalitet over kvantitet), valntter, ruccola.



dressing
yoghurt naturell/kesam
grovkverna (helst fersk) pepar
kvitlauk
salt

dette er basen i dei fleste pizzadressingane vre. s varierar me litt fram og tilbake med til dmes dijonsennep, lime, vineddik, krydderurter(basic som basilikum eller modig som koriander), indiske krydder som tandoori masala. ein m vurdere det utifra kva anna ein har p pizzaen. om ein har mange smakar p pizzaen er det greit med f smakar i dressingen, og omvendt. basen er veldig god for seg sjlv g, om ein vil safe det. om ein har creme fraiche/ rmmebasert pizzasaus, er det kanskje greit med ein dressing som smakar litt annleis, til dmes syrlig(lime er min favoritt, til alt som er godt. creme fraiche + lime + grovmalt pepper + litt salt). det var vr pizzaoppskrift! hpar de lagar noko skikkelig kickass mat til flotte personar i helga, det skal i alle fall eg!


this is the recipe for my fiancee's amazing fantastic pizza. email me for the recipe or try google translate!


middag.

dinner.
miniminiminiburger. mmm.




dinner: mini mini mini burger. yum.


mat.





foto: 365 days of breakfasts

eg er trtt og sliten og svimmel. for dei siste dagane har eg nesten ikkje klart eta noko, har ingen apetitt, blir kvalm av tenka p vanlige middagar fr heime i noreg til og med. innbillar meg at ting smakar annleis og luktar annleis og er konstant drlig. s eg treng litt hjelp. kan ikkje de sei kva det beste de veit er? spelar ingen rolle kva det, er berre de verkeleg elskar det. kva skulle de ha ete om de berre fekk eta ein ting resten av livet?




i haven't been able to eat properly for a couple of days and as a result i'm feeling very dizzy and tired. i have no apetite and i don't want to eat anything at all, so please help me by telling me what you would eat if you could only eat one thing for the rest of your life? anything at all.


fiskeburger!

fish burgers.
eg har jo blitt fiskefrelst. men enn s lenge er det berre kvit fisk, og den m vera fersk og filetert fra fiskeriet. s me kjpte lange, som er kvitrosa for det er jo s fint. og med den laga me fiskeburgarar, veldig basert p elsa si oppskrift. ein treng griljermel, to egg, lauk, filetert fisk, brd og grnnsaker som ein likar.

fish burgers.
hakk lauk som skal vera i burgerane.

fish burgers.
bland griljermel med egg og krydder, til dmes salt pepper og fiskekrydder. s m det st ei stund s melet tar til seg vska. s blandar ein i lauken og fisken. me brukte food processor for dela fisken opp i sm sm bitar, men ein kan g berre skjra den i bitar om ein likar det litt meir chunky.

fish burgers.
s, om ein er to kan den eine skjra grnnsaker, til dmes rapidsalat, raudlauk, paprika og agurk, medan den andre...

fish burgers.
...steiker burgerar. me brukte ca 400 gram fisk, det vart fire burgarar.

fish burgers.
me laga ein kesamdressing med ketchup og sennep i, det er s gy med dressingar berre fiksa og triksa seg fram og prva f til noko skikkelig bra. alt opp rista brd ogs noko fint p tv! ein to tre middag!




fish burger! i'm getting very good at eating fish, i tell you.


ein laurdag i mat.

saturday.
laurdagsfrukost er alltid bra: yoghurt naturell med deilig frukostblanding fra food story(sjlv om servicen var noko av det verste p lenge) og eple p toppen. ferskpressa appelsinjuice og grapefrukt!

saturday.
s delte eg og han der fine ein pizza fra villa paradiso fr me spratt p kino. me sg another year, den var skikkelig skikkelig fin. og eg t sherbet fountain, min favorittkinosnop! ganske s fin laurdag.


kva gjorde de p laurdag?



my saturday meals!


fisk.

heilt sidan eg var liten har eg hata fisk. eg mtte g ut av huset nr dei kokte torsk, brakk meg nr dei t laks ved frukostbordet. det einaste eg klarte eta var sei, for det sa mamma og pappa at var flygefisk, og ein kunne jo ikkje la vera eta flygefisk, for det er rimelig kult med fisk som kan flyga. dei siste ra har eg nesten ikkje ete fisk i heile tatt, med unntak av halvfabrikat som fiskepinnar og fiskegrateng(med ketchup...). men no, folkens! no har det komt den finaste fiskesjappa ved folketeateret(youngstorget), og denne veka har eg ete fisk. her kjem oppskrift:


sei med potetsalat og tomatsteikt lauk

fish!
du treng: purre, mjl, salt, peppar, creme fraiche(ein kan bruka lett eller vanlig, det bestemmer ein sjlv), lauk, eple, sitron, poteter, fisk(me hadde 400g til to personar) og smr til steika i. ogs treng ein litt tomatpur.

fish!
start med skrella, kutta og koka potetene til dei er ok mjuke. sil av dei nr dei er ferdige og sett dei til nedkjling ein plass.

fish!
til dette mltidet treng ein ein god del salt og peppar, og me brukar nesten ikkje anna enn snt me knuser sjlv. det smakar s sjukt mykje bedre. om du ikkje har morter, kjp snt som ein kan skru p eller kjp grovkorna pepper. ikkje bruk fint pepper.

fish!
ta tre spiseskjeier mjl p eit fat, bland med salt og pepper. s vender ein fiskestykka i blandinga s det dekkar godt.

fish!
hakk eple og purre i ein bolle.

fish!
og ha oppi potetene + creme fraiche + sitronsaft + salt + peppar. her m ein berre smaka til litt etter litt. dette var min frste potetsalat, og den var dritgod. alts ikkje noko vanskelig. s hakkar ein lauken, og har den oppi ein kasserolle med smr, la den steika p svak til middels varme til den er mjuk. s har ein oppi tomatpur! dette blir heilt sjukt godt.

fish!
steik fisken i smr, varm opp panna s varmt som det gr ogs skrur ein ned varmen til ca middels rett fr ein har i fisken. me har g hatt bra fiskekrydder p, fra roma. det gr an testa seg litt fram, graslauk og dill er jo godt til fisk.

fish!
s! er det berre eta. min frste ferske fisk, og det var dritgodt. no har eg lyst p fisk igjen, kven skulle trudd. ha ein bra mattorsdag!


this week i made fresh fish for the first time in my life, it was so so good!


helgefrukost.

pannekaker.

breakfast.
til desse fantastiske pannekakene treng ein ein kopp med mjlk, ein kopp med mjl, eitt egg, ei halv teskjei bakepulver, ei klype salt og ei heil pre. bland alle ingrediensane, pra berre riv du p eit rivjern med dei "grovaste" knivane s det blir litt store prebitar oppi, berre riv heile, treng ikkje skjra den opp frst eingong. bland alt ihop og steik dei i smr, ca ei og ei halv spiseskjei rre i kvar pannekake, i ei middels varm panne, et med yoghurt naturell og lnnesirup! ein kan godt variere kva frukt ein har oppi, i morgon skal eg og han der fine prva oss p eple, og det gr g an med banan og alle slags br! og tenk: ikkje eit gram sukker!



frukostblanding.

til min fantastiske frukostblanding treng de:
breakfast.
honning. (ps: ser de at tatoveringen min er rosa inni? i jula brant eg meg veldig akkurat rett inni tatoveringa og det har vore skikkelig stygt med sr og flassande hud men no er den berre litt rosa og det syns eg er skikkelig fint egentlig)

breakfast.
havregryn.

breakfast.
og hasselntter. i tillegg ei spiseskjei med olje som ikkje er olivenolje, eg brukar solsikke. ogs kan ein egentlig variera som ein vil med andre ting ein likar, fr og lignande!

breakfast.
smelt honning(eg brukte ca ein halv snn boks! det er viktig at honningen har god kvalitet, s ikkje kjp billig for det blir ikkje bra - eg har prvd.) og olje i ei panne, rr s det ikkje svir seg. hiv oppi havregryn og ntter til du syns blandinga har bra konsistens, det m ikkje vera for trt.

breakfast.
s har ein alt over p eit steikebrett og om ein fr litt p fingrane gr det bra.

breakfast.
snn skal det sj ut. s steiker ein det p 160 grader i ca 25 minutt, det er lurt ta ut plata eit par gonger og blanda til s alt blir likt steikt. s tar ein det ut, lar det kjla ned og vips:

breakfast.
ein fantastisk frukost saman med yoghurt naturell, eplebitar, rosiner og kokos p toppen!




these are my recipes for two delicous weekend breakfasts! pancakes with pear in them and my homemade granola. email me for the recipes!


grnn curry.

green curry.
i gr laga eg middag til meg og fredrik; vegetarisk grnn curry for to personar. du treng: gulrot, kvitlauk, paprika, gul lauk, lime, grnn curry-paste, kokosmjlk, soyasaus, limeblad, fish sauce.

green curry.
snn. den fiskesausen var ikkje noko god, eg berre kasta den. kjp den som er svart, den som ein fr kjpt p vanlige matputikkar er bra.

green curry.
ein m skjra grnnsakene i passande bitar, eg likar skjra gulrot snn p skr.

green curry.
ps/obs: eg brukte to boksar kokosmjlk og ikkje ein.

green curry.
s kastar ein alt utanom risen oppi ei gryte og kokar det p middels varme til grnnsakene er klare. eg brukte nesten heile glaset med grnn curry-paste, men det m ein nesten berre sj litt an. og halve glaset med limeblad. ein pytteliten skvett med soyasaus. risen m ein g koka, og nde den som brukar ferdigris for det smakar papp. jasminris er min favoritt.

green curry.
og et! (ikkje et blada) ogs kan ein ha i til dmes vasskastanjar og bambus og brokkoli og alt ein vil. bra mat! god mat!




green curry! email me for the recipe.


helgetips.

du treng: iskrem. heilmjlk/flyte. nttesjokolade(bergene melk ntt/firklver/helntt). varm opp 0,75 dl mjlk/flyte p middels varm panne, knekk oppi ei heil stor sjokoladeplate og rr mens det smeltar, pass p at det ikkje kokar eller svir seg. nr sjokoladen har smelta kan ein tmma den over skler med iskrem og eta fort fort fort og nyta nyta nyta. det er mitt helgetips. sjukt godt.


you need: ice cream, whole fat milk or cream and twohundred grams of chocolate with nuts. heat milk in a pot, 0,75 dl, and break the chocolate in pieces into the warm milk(not to warm or it will burn), stir until it's kind of a sauce. serve over ice cream and die from its deliciousness.


lunsj.

lunch.
noko som er fint med vera heime er at ein fr eta lunsj lenge om ein vil. i dag laga eg heimelaga raud pesto(da tar ein soltrka tomater, litt ntter, kvitlauk, litt vatn og litt olje og kyrer det i ei maskin som blandar miksar triksar og vips!) som eg hadde p knekkebrd med jarlsberg og paprika. pluss melon pluss jordbrte pluss vatn pluss ei klementin, men egentlig t eg fire klementiner, alle eg hadde.

lunch.
eg elskar vre nye glas fra hlns, dei kosta tjuefem kroner stykket og fles virkelig som fra femtitalet. ein fler seg i alle fall som ei fin dame nr ein har dette glaset i venstre hnd og blar i det nyaste cover med hgre.

lunch.
ogs er det litt som sj ned i eit spennande hav nr ein drikk av dei. me har eit med raude og eit med bl prikkar.

lunch.
ferdig lunsj. lurer p kva eg skal eta i morgon.



this was my lunch today: two crispbreads with homemade red pesto, jarlsberg and paprika, with some galia melon and clementines. strawberry tea and water in my new drinking glass.


ein torsdag i mat.

a food thursday.
i gr var eg og han der fine invitert til yogurt heaven for lunsj og s'mores. det var ein avansert kunst, men det gjekk fort og fint.

a food thursday.
s'mores er alts kjeks+smelta marshmallow+sjokolade+kjeks p toppen. som ein sandwich, sjukt godt og sjukt mettande. fint gjera p ein fredag i alle fall.

a food thursday.
s fekk me is fr me gjekk, cheesecake og tiramisu med kvit sjokolade og oreo p toppen. s. godt. h. om eg budde nrare hadde eg serist kjpt is kvar dag.

a food thursday.
mens eg hakka brokkoli til middagen fant eg eit tre midt oppi. det er s fint syns eg.

a food thursday.
til middag hadde me wok med masse deilig oppi, som nudlar og gulrot.

i dag er det fredag og eg er altfor opptatt til blogga bra, men hpar de fr fine helger uansett! suss!


my thursday in food. first, s'mores at yogurt heaven with ice cream for dessert. while making dinner i found a tree with my broccoli and it turnet out to be a great wok with noodles and perfectly woked carrots.


tomatsuppe.

tomato soup dinner.
du treng(til to personar eller ein middag og ein lunsj til ein person):
to boksar tomater
to sm lk eller ein stor
creme fraiche(eg brukar lett sidan me lagar suppen s ofte)
kvitlauk
salt
pepper
ogs br du ha stavmikser, men ein blender gr g fint



tomato soup dinner.
tm tomatene oppi panna med lauken + tre-fire fedd med hakka kvitlauk. nr du tmmer tomatene fra boksen blir det igjen litt tomat i boksen, fyll boksen halvvegs med vatn og tm det oppi gryta. det skal alts vera ca in boks med vatn i denne suppa. eg bruker ei jerngryte, men eg trur det gr bra med kva panne som helst. til denne suppa brukte eg hakka tomater, men vanligvis brukar eg heile. kok tomatene og lauken til lauken er heilt mjuk.

tomato soup dinner.
ta panna av varmen og tilsett to spiseskjeier med creme fraiche.

tomato soup dinner.
s kyrer du det til ein fin suppe med stavmikser(om du brukar blender: hugs holde p lokket. ting som er varme pressar seg ut om det fr). smak til med masse salt og pepper. om ein har fersk basilikum er det heilt fantastisk i g.

tomato soup dinner.
om ein vil kan ein g tilsetta ost. eg hadde oppi ein halv mozzarella, da set ein suppa tilbake p varmen til osten har smelta og da m ein passe p, for da blir suppa skikkelig sint. ha p langerma og hold ansiktet unna panna. smak til litt meir med salt og pepper om ein har ost oppi, for den blir mildare da.

tomato soup dinner.
s er det berre til eta! me et tomatsuppe med toast og ei rre av champignon og lauk + creme fraiche og salt og pepper p, noko av det beste eg veit, men ein kan g eta aleine eller med kvitlauksbaguettar. og sjlvsagt kesam eller creme fraiche p toppen! enjoy!



tomato soup is my favorite dinner at the moment.